Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK?????

http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001993177823

Υπενθύμιση: Λήγει η προθεσμία απογραφής συνταξιούχων ΟΓΑ



Στο πλαίσιο της διαδικασίας απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων του Οργανισμού, δόθηκε παράταση από τον ΟΓΑ έως 31-01-2011 έτσι ώστε το σύνολο των συνταξιούχων του ΟΓΑ να απογραφεί (σύμφωνα με το Απογραφικό Δελτίο που τους έχει σταλεί) και να λαμβάνουν την σύνταξή τους με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ, κατ΄επιλογή του συνταξιούχου.Μέχρι σήμερα, η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ πραγματοποιείται με επιτυχία, έχοντας ανταποκριθεί περισσότεροι από 85% των συνταξιούχων και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιανουάριου 2011 θα έχουν απογραφεί (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού) και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.
Στους συνταξιούχους του ΟΓΑ που έχουν απογράφει μέχρι 14-01-2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό, η σύνταξη τους μηνός Φεβρουαρίου 2011 θα καταβληθεί στον λογαριασμό τους (νέος τρόπος πληρωμής συντάξεων) ενώ για τους υπόλοιπους μέσω ΕΛ.ΤΑ.
Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός ενημερώνει τους συνταξιούχούς του ότι οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου 2011 θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει. Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον νέο τρόπο πληρωμής και την διαδικασία της απογραφής μπορούν να απευθύνονται :
- στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής τους

- στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Περ/κά Υποκ/τα του ΟΓΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Κυκλοφόρησεεεεεεεεεεεεεεεεε

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.......


Καμπάνια με ... νόημα για τους επαγγελματίες της εστίασης!







ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ
ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ
ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΜΑΣ.......


Με λένε Ελλάδα……

Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν. Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου.

Quantcast

Με λίγα λόγια.
Κάποτε είχα μια συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου, ήμουν πτωχή πλην τίμια.
Πολέμαγα για να μεγαλώσω.
Πολέμαγα για τους Βαλκανικούς.
Πολέμαγα για τη μεγάλη ιδέα στη Μικρά Ασία.
Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω.
Πολέμαγα στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν.
Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεαν με το παρελθόν.
Μετά άρχισε ο ξεπεσμός μου.

Ο γελοίος εμφύλιος των αριστερών με τους δεξιούς που σφάζονταν με τα κονσερβοκούτια.
Η ανοικοδόμηση με τις γελοίες πολυκατοικίες, η πιο άσχημη πρωτεύουσα σε όλη την Ευρώπη.
Η Χούντα.
Το ΠΑΣΟΚ.
Τα λαμόγια στην εξουσία.
Το Τσοβόλα δώσ’ τα όλα.
Ο Κοσκωτάς.
Ο Μητσοτάκης.
Οι κοριοί.
Το χρηματιστήριο του ’99.
Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή.
Μαζί και οι παπαγάλοι.
Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα.
Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα.
Τα δανεικά. Τα δανεικά. Τα δανεικά.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι λαϊκιστές στην εξουσία.
Πράσινοι και μπλε.
Διορίστε, διορίστε, χώστε, φάτε, με ξεσκίσανε φιλαράκι.
Οι συνδικαλιστές.
Οι ληστοτραπεζίτες.
Οι Αλβανοί και οι σφαγές.
Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια.
Οι κουκουλοφόροι και οι κουλτουριάρηδες αριστεροί της πλάκας υποστηρικτές τους. Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες στην ΕΡΤ.
Οι υπουργοί και οι μίζες.
Η Ζίμενς, ο Τσουκάτος, ο Αλογοσκούφης.
Ο μπουνταλάς κρεμανταλάς Καραμανλής, ο άχρηστος.
Οι εισαγγελείς που δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή.
Οι τρομοκράτες που έπιασαν τη 17Νοέμβρη η οποία ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το Σύστημα που με τρομοκρατεί φιλαράκι. Είμαι μία βιασμένη τρομοκρατημένη.
Μου κλωτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκατά, με έχουν κάνει σκουπίδι.
Με κράζουν οι Γερμανοί, με κράζουν σε όλα τα κανάλια της γης, ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας σήμερα δήλωσε “μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα”!
Πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους όλοι, διότι εγώ έγινα η πιο βρωμιάρα απ’όλους. Είναι να τρελαίνεσαι, να παραληρείς..
Θα σου έγραφα κι άλλα, είχα πολλά να σου πω, αλλά θέλω να δω τώρα TV των εργολάβων και των εφοπλιστών που με αποβλάκωσε τελείως. Το μεσημέρι βλέπω τα κουτσομπολίστικα διότι εκεί δεν μιλάνε για μένα και ξεχνιέμαι. Αποβλακώνομαι ακόμα πιο πολύ.
Έχω τα ωραιότερα βυζιά που είναι σαν νησιά, τα ωραιότερα μάτια που είναι σαν θάλασσες, τα ωραιότερα οπίσθια που είναι σαν βουνά, αλλά δεν με γουστάρει πια κανένας. Διότι είμαι βρώμικη, με βίασαν όλοι.
Και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός να τους διαολοστείλει όλους αυτούς που με βιάσανε και να τους κλείσει φυλακή.
Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας.
Τι να σου λέω άλλο φίλε, είμαι εξουθενωμένη..

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ....Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ?????

Επτά λάθος πέναλτι και έξι «παραπομπές»!

Κανένα πέναλτι από όσα σφυρίχτηκαν δεν ήταν! Πέντε καθαρά πέναλτι δεν δόθηκαν. Ο Πανιώνιος έπρεπε να τελειώσει το ματς με εννέα παίκτες. Τρεις διαιτητές «παραπέμπονται» ομόφωνα και τρεις κατά πλειοψηφία. Για ποια φάση υπάρχει διαφωνία και γιατί οι διαιτητές παίζουν υπό καθεστώς τρόμου.
Διαβάστε το πόρισμα της συνεδρίασης της «Δικής μας ΚΕΔ».
Οι διαιτητές που ομόφωνα πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά για τη διαιτησία τους είναι οι Κουκουλάκης, Κάκος και Αμπάρκιολης.
Οι Μ. Γερμανάκος και Ηρ. Τσίκινης θεωρούν ότι πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά και οι Σπάθας, Τριτσώνης.
Οι Ηρ. Τσίκινης και Γ. Φασόλης «παραπέμπουν» και τον Τσινιάρη για την ακύρωση του γκολ του Άρη. Σε αυτή τη φάση υπάρχει η μεγαλύτερη διαφωνία της συνεδρίασης της ΚΕΔ, αφού ο Μάκης Γερμανάκος θεωρεί ότι ορθά δεν μέτρησε.
Και οι τρεις συμφωνούν ότι τρεις περιπτώσεις πέναλτι υπέρ Ολυμπιακού, Κέρκυρας και Ατρόμητου (με την προϋπόθεση κατά τον Γ. Φασόλη ότι η μπάλα είναι εντός του αγωνιστικού χώρου) δεν σφυρίζονται και κατά τους Γερμανάκο και Τσίκινη δεν δίνονται πέναλτι υπέρ της Καβάλας και του Ηρακλή.
Και τα τρία μέλη της «Δικής μας ΚΕΔ» συμφωνούν ότι κακώς δόθηκαν πέναλτι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ότι ο Πανιώνιος έπρεπε να τελειώσει το παιχνίδι με εννέα παίκτες.
Γερμανάκος: «Ήταν λάθος ο ορισμός του Κουκουλάκη…»
Στην συνολική τοποθέτησή του για την 19η αγωνιστική της Super League, o M. Γερμανάκος υποστήριξε τα εξής: «Έχουν σοβαρό πρόβλημα οι διεθνείς διαιτητές. Οι Κάκος, Κουκουλάκης, Σπάθας και Τριτσώνης είχαν άσχημες διαιτησίες. Οι συνθήκες που αγωνίζονται οι διαιτητές δεν είναι καλές. Πιέζονται ψυχολογικά από παντού. Ο Κουκουλάκης είναι ειδική περίπτωση. Δεν έπρεπε να οριστεί σε αυτόν τον αγώνα όταν είχε τιμωρηθεί για πολλούς μήνες σε αγώνα του Αστέρα Τρίπολης».
Φασόλης: «Απροστάτευτοι οι διαιτητές…»
Ο Γ. Φασόλης τοποθετήθηκε ως εξής: «Θέλως να επισημάνω ότι κανένα πέναλτι από αυτά που δόθηκαν δεν ήταν. Οι διαιτητές πιέζονται ψυχολογικά και είναι απροστάτευτοι. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα το έργο τους γίνεται πολύ δύσκολο.
Κρατήθηκε δεκάλεπτη καθυστέρηση για τα κρούσματα βίας. Πήραν απόφαση οι παράγοντες και όχι οι διαιτητές. Πήραν απόφαση για να στείλουν μήνυμα σε ποιους;».
Τσίκινης: «Ο Κουκουλάκης αδίκησε τον εαυτό του…»
Ο Ηρακλής Τσίκινης υποστήριξε τα ακόλουθα: «Ο Κουκουλάκης αδίκησε τον εαυτό του. Για τις κακές διαιτησίες παίζει ρόλο και η ψυχολογική πίεση που ασκείται. Οι διαιτητές νιώθουν απροστάτευτοι. Γράφουν στο φύλλο αγώνα για επιθέσεις παραγόντων και οι παράγοντες δεν τιμωρούνται. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα που δεν ευνοεί από το χτύπημα στο Βασάρα και μετά…».
Η συνεδρίαση της ΚΕΔ ανά αγώνα
- Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-1
Διαιτητής: Κουκουλάκης
Βοηθοί: Φαντόπουλος, Αλεξέας
Παρατηρητής: Σωμαρακάκης
Μάκης Γερμανάκος:
+++ Υπάρχει περίπτωση πέναλτι στον Τοροσίδη από Ουριμπάρι και κράτημα που δεν δίνεται
+++ Δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση που το καταλογίζει ο Κουκουλάκης, αφού ο Ορόθκο διώχνει τη μπάλα και στη συνέχεια ο Φουστέρ πέφτει πάνω του.
Γιώργος Φασόλης:
+++ Δεν δίνεται πέναλτι στον Τοροσίδη σε κράτημα του Ουριμπάρι και στο 29′ είναι λάθος το πέναλτι που δίνεται υπέρ του Ολυμπιακού.
Ηρακλής Τσίκινης:
+++ Πέναλτι στο 15′ στον Τοροσίδη σε κράτημα που δεν δίνεται.
+++ Λάθος το πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό. Ο διαιτητής πήρε αυτή την απόφαση επειδή είναι σε κακή θέση και δεν μπορεί να δει τη φάση.
- Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1
Διαιτητής: Κάκος
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Γεωργαράκος
Παρατηρητής: Μαζαράκης
Μάκης Γερμανάκος
+++ Δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον Παναθηναϊκό η φάση με τον Κουμορτζί με τον Λέτο. Διώχνει ο αμυντικός την μπάλα και στη συνέχεια πέφτει ο Λέτο
+++ Στον πειθαρχικό, έπρεπε να αποβληθεί ο Κουμορτζί με δεύτερη κίτρινη, αφού είδε την πρώτη κίτρινη κακώς στη φάση του πέναλτι (κακώς), αλλά αφού την είδε έπρεπε μετά να πάρει δεύτερη.
+++ Το ίδιο μπορούσε να συμβεί με τους Καντέ και Βύντρα, αλλά η πιο κραυγαλέα περίπτωση είναι η αντιμετώπιση του Μήτρογλου, που κατέβασε το σορτσάκι του για να πανηγυρίσει και δεν αποβλήθηκε. Τι άλλο έπρεπε να κάνει από το να ξεβρακωθεί για να τον αποβάλει ο διαιτητής;
Γιώργος Φασόλης
+++ Στο 32′ κακώς ο Σισέ κόπηκε ως οφσάιντ
+++ Στο 49′ ο Μήτρογλου έπρεπε να αποβληθεί επειδή κατέβασε το σορτσάκι του πανηγυρίζοντας. Αναγνωρίζω τη δυσκολία στον διαιτητή να το δει.
+++ Στο 54′ κακώς ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ. Ήταν λάθος η θέση του, έπρεπε να βρίσκεται στη διαγώνιο.
+++ Στο 64′ έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη στον Κουμορτζί, αν και κακώς είδε στην πρώτη στη φάση του πέναλτι.
Ηρακλής Τσίκινης
+++ Λάθος διαχείριση του αγώνα στον Πειθαρχικό έλεγχο. Έπρεπε να αποβληθεί ο Κουμορτζί με δεύτερη κίτρινη
+++ Μπορούσε να αποβάλει τον Μήτρογλου για τον τρόπο που πανηγύρισε
+++ Λάθος η απόφαση του πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Σε κακή θέση ο διαιτητής.
- Εργοτέλης – Άρης 0-0
Διαιτητής: Τσινιάρης
Βοηθοί: Ακριβός, Κωσταράς
Παρατηρητής: Τσαχειλίδης
Μάκης Γερμανάκος:
+++ Η τηλεόραση δικαιώνει τον διαιτητή για την απόφασή του να μην κατακυρώσει το γκολ του Άρη. Πρέπει να εφαρμόζεται ο κανονισμός.
Γιώργος Φασόλης:
+++ Θεωρώ λάθος την ακύρωση του τέρματος του Άρη, γιατί υπάρχουν πολλές τέτοιες επαφές και δεν εμπλέκονται οι ποδοσφαιριστές με αυτόν που πέτυχε το γκολ.
Ηρακλής Τσίκινης:
+++ Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Άρη. Ήταν μικροτράβηγμα και δεν υπήρχε συμμετοχή στη φάση.
- Καβάλα – Ηρακλής 3-0
Διαιτητής: Σπάθας
Βοηθοί: Καρσιώτης, Μπιτσίδης
Παρατηρητής: Σίπκας
Μάκης Γερμανάκος:
+++ Δεν δίνονται δύο πέναλτι, ένα σε κάθε ομάδα. Το πρώτο στην Καβάλα, όταν ο Ελευθερόπουλος ανατρέπει ξεκάθαρα τον Ονουάτσι. Το δεύτερο υπέρ του Ηρακλή σε χέρι του Ντιέ
Γιώργος Φασόλης:
+++ Στη φάση του Ονουάτσι με τον Ελευθερόπουλο, φαίνεται ο τερματοφύλακας του Ηρακλή να μην έχει πρόθεση, διότι έχει σταθεροποιήσει το πόδι του. Σωστές οι δύο αποβολές
Ηρακλής Τσίκινης:
+++ Κάνει πέναλτι ο Ελευθερόπουλος στον Ονουάτσι που δεν δίνεται.
+++ Υπάρχει πέναλτι και σε χέρι του Ντιέ υπέρ του Ηρακλή, παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη φάση.
Κέρκυρα – Λάρισα 1-0
Διαιτητής: Αμπάρκιολης
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Βασιλειάδης
Παρατηρητής: Χατζής
Μάκης Γερμανάκος:
+++ Στο 16′ δεν δόθηκε πέναλτι στην Κέρκυρα σε καθαρή ανατροπή του Επστάιν από τον Βελάσκο.
+++ Στη φάση του γκολ της Κέρκυρας, έχει γίνει φάουλ στο ξεκίνημα στη μεσαία γραμμή, που δεν υπάρχει πλεονέκτημα.
+++ Στο 71′ χωρίς λόγο ο διαιτητής σταματά τον Μετίν που εφορμά μόνος του προς την περιοχή της Κέρκυρας
Γιώργος Φασόλης:
+++ Δεν δίνει πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας στο 16. Στο γκολ της Κέρκυρας έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου σε παίκτη της Λάρισας.
+++ Στο 71′ ο πρώτος βοηθός έδειξε πλάγιο άουτ που δεν υπήρχε και έκοψε τον Μετίν που έμπαινε μόνος του στη μεγάλη περιοχή της Κέρκυρας. Σωστά ακυρώθηκε στο φινάλε το τέρμα της Λάρισας ως οφσάιντ.
Ηρακλής Τσίκινης:
+++ Πέναλτι στο 16′ υπέρ της Κέρκυρας που δεν δόθηκε, σωστά ακυρώθηκε το τέρμα της Λάρισας στο 94′.
Πανσερραϊκός – Ατρόμητος 0-1
Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Πάνου, Γούκος
Παρατηρητής: Γιανναδάκης
Μάκης Γερμανάκος:
+++ Δύο πέναλτι έπρεπε να δοθούν στον Ατρόμητο. Το πρώτο σε σπρώξιμο του Άμο στον Μπρίτο που τον πετάει έξω από το γήπεδο, και προς το τέλος του αγώνα, απόκρουση του Γεωργιάδη με το χέρι.
Γιώργος Φασόλης:
+++ Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει πέναλτι στη φάση με τον Άμο και τον Μπρίτο, διότι δεν ξέρω αν η μπάλα είναι εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν είναι εκτός δεν υπάρχει πέναλτι.
+++ Στη φάση του Γεωργιάδη στο 86′ δεν βλέπω πρόθεση στο χέρι που κάνει.
Ηρακλής Τσίκινης:
+++ Θεωρώ ότι κακώς δεν δίνεται πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου σε σπρώξιμο του Μπρίτο από τον Άμο. Δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση του 86′ με το χέρι του Γεωργιάδη.
ΑΕΚ – Ολυμπιακός Β. 0-4
Διαιτητής: Μάνταλος
Βοηθοί: Μπάλτας, Μαγιάννης
Παρατηρητής: Μπισογιάννης
Μάκης Γερμανάκος:
+++Καμία παρατήρηση. Δεν υπάρχει πέναλτι στο 7′ σε χέρι παίκτη του Ολ. Βόλου.
Γιώργος Φασόλης:
+++ Δεν έχω πεισθεί ότι ο Νασούτι κάνει επιθετικό φάουλ στη φάση του γκολ του Λυμπερόπουλου που ακυρώθηκε.
Ηρακλής Τσίκινης:
+++ Πολύ καλή η διαιτησία του Μάνταλου. Δεν υπάρχει πέναλτι στο χέρι του αμυντικού του Ολυμπιακού Β. στο 7ο λεπτό.
ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-1
Διαιτητής: Βοσκάκης
Βοηθοί: Γκάγκας, Καρατζίκας
Παρατηρητής: Καλύβας
Μάκης Γερμανάκος:
+++ Καμία παρατήρηση
Γιώργος Φασόλης:
+++ Άψογη εφαρμογή του πλεονεκτήματος στο 2ο γκολ του ΠΑΟΚ. Καμία παρατήρηση
Ηρακλής Τσίκινης:
+++ Πολύ καλή διαιτησία του Βοσκάκη. Εξαιρετική αντίδραση του διαιτητή στο πλεονέκτημα που αφήνει στη φάση του 2ου γκολ του ΠΑΟΚ.

ΑΠΟ AMFISSA PRESS

Εικόνες ντροπής στο Πολύδροσο Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 13:30
Συγχαρητήρια στους ευπατρίδες που διέθεσαν χρόνο και έμπνευση για να στολίσουν με τόση καλαισθησία την είσοδο του Πολυδρόσου.

Εντύπωση προκαλεί όμως, και το γεγονός ότι περισσότερες από τρεις εβδομάδες τα στολίδια αυτά βρίσκονται δίπλα στο δρόμο και κανείς, φορέας ή πολίτης, δεν ευαισθητοποιήθηκε να τα απομακρύνει. Ίσως γιατί ολοκληρώνουν την όμορφη εικόνα των δεκάδων σωρών από μπάζα που έχουν εναποτεθεί στο συγκεκριμένο σημείο.


parnassos-news.blogspot.com

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ "ΑΠΕΙΛΟΥΝ"........


Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ για να… ανοίξουν τους δρόμους!Τις μηχανές των τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες και ετοιμάζονται να τα βγάλουν ξανά στους δρόμους. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα τους κλείσουν. Απεναντίας, θα τους ανοίξουν διάπλατα για να μπορεί να περνά ελεύθερα ο πολίτης!
Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλία, τη  Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καταλήψεις στους σταθμούς διοδίων, ώστε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους να διέρχονται ελεύθερα τα αυτοκίνητα.
Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει τη γνωστή διαμάχη των αγροτών με τους φορτηγατζήδες, αλλά θα αναγκάσει και το λεγόμενο «μεγάλο κεφάλαιο» που εκμεταλλεύεται τα διόδια να πιέσει με τη σειρά του την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα  αιτήματα των αγροτών, για να σταματήσει την αφαίμαξη των εσόδων του.

Στη Θεσσαλία, για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα, θα προηγηθούν καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών, καθώς και συναντήσεις με τοπικούς άρχοντες από τους οποίους θα ζητηθεί η δημόσια συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

Και αν μετά απ΄ όλα αυτά δεν ιδρώσει το αυτί της… Αθήνας;


Τότε το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο με συμμετοχή αγροτών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα δώσουν βροντερό παρόν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ότι κι αν γίνει πάντως, ένα είναι σίγουρο. Ο Φεβρουάριος θα αποδειχθεί ιδιαίτερα θερμός αναφορικά με τις  αγροτικές κινητοποιήσεις, οι οποίες εισέρχονται πλέον σε νέα βάση και απ’ ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν καινούργια τακτική.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΟΡΙΑΝΗ !!!!

 Αγοριανη ομορφο χωριο του Παρνασσου καμαρι με τα  επτα  λοφακια  σου  εχεις  περισια χαρη  !!!
Με τα  ασπρα σου  σπιτακια εδω  κι  εκει  χτισμενα  μοιαζουν  με προβατα πολλα που  βοσκουν σκορπισμενα !!!!! Νερα  καθαρια κρυσταλα  κυλουν  στης  ρεματιες  σου και  ολοι λενε Αγοριανη χαρα στην  ομορφια  σου !!!!!!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΩΡΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΓΟΡΙΑΝΗ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ BLOG ΝΤΕΛΑΛΗ

Αμφίκλεια - Πολύδροσος - Επτάλοφος: η διακριτική άλλη πλευρά

Του Βαγγέλη Οικονομάκη
(από την Καθημερινή, της Νατάσας Μπλάτσιου)


Περιοχή με ήπια ανάπτυξη, η βόρεια πλευρά του Παρνασσού κρύβει μέρη που διατηρούν την αυθεντικότητά τους και απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αναζητούν την ησυχία και τις φυσικές ομορφιές του βουνού.

«Θα πάτε και στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού;» με ρώτησε ένας κύριος καθώς αποχωριζόμουν το δελφικό τοπίο για να ανακαλύψω τη βόρεια πλευρά του Παρνασσού.
Δεν είμαι σίγουρη αν εννοούσε ότι είναι η πιο άγνωστη πλευρά, πάντως ελάχιστοι γνωρίζουν, για παράδειγμα, ότι ο δρόμος από την Αμφίκλεια στο χιονοδρομικό κέντρο δεν είναι μόνο ο πρώτος που διανοίχτηκε, αλλά και συντομότερος από εκείνον της Αράχοβας.

Το βέβαιο είναι
ότι η περιοχή ακολουθεί ήπιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης -αν εξαιρέσεις τις πολυτελείς βίλες της Επταλόφου, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια μέσα στο δάσος- και προσπαθεί να προσδιορίσει την ταξιδιωτική της ταυτότητα με σύνεση και σχεδιασμό.

Η γνωριμία μου με την Αμφίκλεια ξεκινά, παραδόξως, από τη σχολή χορού. Και ποιανού την περιέργεια δεν θα κινούσε η συνάντηση με έναν πεντάχρονο πιτσιρικά που βγαίνει από το μάθημά του φορώντας παπούτσια χορού. «Ο μοναδικός χορευτής του Παρνασσού», μου λέει χαμογελαστά η μητέρα του που με βλέπει να κοιτάζω αποσβολωμένη. Μαθήματα χιονοδρομίας, βόλεϊ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, παραδοσιακών χορών, ωδείο, ζωγραφική, σκάκι...

Οι δραστηριότητες για τα παιδιά ξεπερνούν κάθε προσδοκία.
Αυτή η μικρή κοινωνία των 2.500 ανθρώπων είναι χρόνια μπροστά, σκέφτομαι και δεν διαψεύδομαι. Το νήμα των εκπλήξεων συνεχίζει να ξετυλίγεται. Γνωρίζω τον πρώτο εντομολόγο στη ζωή μου! Αυτός είναι ο δήμαρχος Αμφίκλειας Γιάννης Τσιτσιπής, ένας άνθρωπος καλλιεργημένος και χαμηλών τόνων, ο οποίος μιλάει με αγάπη για τον τόπο του: «Εχουμε πολλά πλεονεκτήματα. Συνδυάζουμε τα βουνά του Παρνασσού και του Καλλίδρομου με την κοιλάδα του Κηφισού, έχουμε εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα, σιδηρόδρομο, ενώ υπάρχει πλέον και πρόσβαση στη θάλασσα από τους Ξυλικούς. Αυτό που μας λείπει είναι οι υποδομές της Αράχοβας: τα καταλύματα, τα μαγαζιά που απευθύνονται στη νεολαία. Επίσης, οι Αραχοβίτες είχαν μάθει να προσφέρουν υπηρεσίες, ενώ σ' εμάς υπήρχε η νοοτροπία του αφεντικού και η προσφορά υπηρεσιών ήταν κάτι που οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι τους υποβαθμίζει».

Δεν μπορώ να αδικήσω τους Δαδιώτες (έτσι αποκαλούνται ακόμα οι κάτοικοι της Αμφίκλειας, λόγω της παλαιάς ονομασίας Δαδί) γι' αυτήν τους τη στάση. Οταν έπειτα από λίγες ώρες περπατάω στην οδό Χορευταριάς, στα περίχωρα της πάνω πλατείας, τα παλιά αρχοντικά με τις χαρακτηριστικές καμαρωτές αυλόπορτες, αληθινά αριστουργήματα, μου αποκαλύπτουν το ισχυρό εμπορικό και γεωργικό κέντρο της δεκαετίας του '30 και του '40, μια πόλη που πλησίαζε σε μέγεθος τη Λαμία.
Αυτή η συνοικία, το Πλάι όπως ονομάζεται, είναι και το ομορφότερο κομμάτι της πόλης. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς τη θέα σε έναν τόπο είναι να εντοπίσει την αρχαία ακρόπολη. Στην περίπτωση της Αμφίκλειας βρίσκεται μέσα στο νεκροταφείο, εκεί όπου σήμερα στέκει ένας εντυπωσιακός μεσαιωνικός πύργος. Από ψηλά το Καλλίδρομο απέναντι φαίνεται φιλόξενο, ιδανικό για περιπάτους, ο κάμπος εύφορος και ο καιρός που έρχεται από δυτικά προμηνύει καταιγίδες. «Φτιάχνει ο καιρός», μου λέει σοβαρότατα ο αντιδήμαρχος Αμφίκλειας Γιάννης Πανουργιάς. Πόσο πια; Τέτοια λιακάδα χειμωνιάτικα… «Φτιάχνει», μου εξηγεί, «εννοούμε εμείς εδώ ότι δεν θα έχουμε λιακάδα».

Στην κεντρική πλατεία με τον μεγάλο πλάτανο βρίσκεται το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Αρτου, που παρουσιάζει τον κύκλο του ψωμιού από τη σπορά, το θέρισμα, το αλώνισμα, μέχρι τη βρώση.

Εχω την τιμή να με ξεναγεί ο Στάθης Πανουργιάς, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του με την αρωγή της Ακαδημίας Αθηνών.
Την προσοχή μου τραβάει η έκθεση των αντιπροσωπευτικών ειδών ψωμιού, που παρασκευάζονταν σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής. Λέγονται και πρεβέντες (από το ρήμα προβαίνω), αφού αυτός που τα κρατούσε πήγαινε πάντα μπροστά. Μάλιστα στη μέση της σποράς, στις 21 Νοεμβρίου, γινόταν η Γιορτή της Γονιμότητας προν τιμήν της Παναγίας της Μισοσπορίτισσας. Ακόμα γιορτάζεται, κάθε δεύτερη χρονιά.
Ενδιαφέρουσες και οι φωτογραφίες του μουσείου, πολλές από τις οποίες έχει τραβήξει ο ίδιος ο κύριος Στάθης. «Το πρώτο μου επάγγελμα, εν έτει 1943, ήταν φωτογράφος. Ακολούθησαν η γεωργία, η μηχανουργία, το εμπόριο… Ασ' τα. Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», μου λέει.

Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, πολυτεχνίτες και εφευρετικοί είναι γενικώς οι Δαδιώτες. «Είχαμε τόση τεχνολογία, που πηγαίναμε με τις αλωνιστικές μηχανές από το Ταίναρο μέχρι τον Εβρο. Φτιάξαμε μέχρι και δικής μας έμπνευσης φορτηγά, από διάφορα κομμάτια από άλλες μάρκες. Το υπουργείο δεν ήξερε πώς να τα ονομάσει και τα είπε Ταρζάν τύπου Αμφίκλειας!»

Η κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας είναι φροντισμένη και νοικοκυρεμένη. Παρότι φιλοξενεί καφέ και ταβέρνες, νιώθεις μια γαλήνη μικρού χωριού. Η ματιά μου πέφτει στους κάδους ανακύκλωσης. Μαθαίνω αργότερα από τον αντιδήμαρχο, πρωτοστάτη στην προσπάθεια, ότι οι κάτοικοι είναι φανατικοί ανακυκλωτές, ενώ η κομποστοποίηση είναι η μεγαλύτερη ανά κάτοικο στην Ελλάδα.

Τα μυστικά της Πολυδρόσου
Διαφορετική ατμόσφαιρα επικρατεί στην κεντρική πλατεία της Πολυδρόσου, που είναι το στέκι της νεολαίας της περιοχής. Εκεί συναντώ τον Ηλία Θάνου, που προσφέρεται να με ξεναγήσει στην Πολύδροσο και να μου δείξει τα μυστικά της. Η φήμη για τη ζεστή φιλοξενία των Σουβαλιωτών (χάρη στο παλαιότερο όνομα Σουβάλα) επιβεβαιώνεται. «Μπορεί να μην ξέρω να σου εξηγήσω κάθε ιστορία, αλλά θα σου τα δείξω όλα», μου ξεκαθαρίζει.

Ξεκινάμε από τις πηγές της Αγίας Ελεούσας, εδώ που οι Λιλαιείς λάτρευαν τον ποτάμιο θεό Κηφισό και εκείνος, με τη σειρά του, τους χάριζε τα πλούσια νερά του. Σήμερα αποτελεί ένα καλό παράδειγμα της διαδοχής των εποχών και των θρησκειών. Από τα λατρευτικά οικοδομήματα έχουν απομείνει ορισμένα αρχιτεκτονικά μέλη ένθετα στις πρωτοβυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Ελεούσας και του Αγίου Χριστοφόρου.Οι θρησκείες άλλαξαν, η δύναμη του νερού όμως συνέχισε να ενισχύει την Πολύδροσο. Ο κύριος Ηλίας με οδηγεί από τον χωματόδρομο πάνω από το ξενοδοχείο Ερωχος στα Μαντάμια, «τη μοναδική βιοτεχνία των γύρω χωριών, όπου σαν προσκυνητάδες έτρεχαν να εξωραΐσουν τις προίκες των κοριτσιών τους», όπως γράφει η Α. Δρίβα στην εφημερίδα «Παρνασσός», το 1965, για την περιοχή με τις ομώνυμες υδροβιοτεχνίες, που χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία των μάλλινων ρούχων.

Το φυσικό τοπίο του φαραγγιού αξίζει τη βόλτα, όμως τα κτίρια των αλευρόμυλων και του εκκοκκιστηρίου βάμβακος είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Οπως άλλωστε ανεκμετάλλευτο παραμένει το εργοστάσιο του τοπικού υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ρεύματος «Λευκός Ανθραξ», το οποίο, μια καλοκαιρινή νύχτα του 1928, έκανε τους Σουβαλιώτες να λάμψουν… κυριολεκτικά αλλά και από χαρά. «Εμείς είχαμε ρεύμα όταν δεν είχε ούτε η Λαμία!» μου λέει περήφανος ο συνοδός μου.


Στη δύναμη του νερού στηρίχτηκαν και οι διάσημοι Σουβαλιώτες μαχαιράδες. Ο Λουκάς Τοπάλης είναι ο τελευταίος εν ενεργεία μαχαιράς. «Γύφτους, έτσι μας λέγανε τους σιδεράδες. Τώρα μην κοιτάς που εγώ έχω και το χρώμα», αστειεύεται. Ο κύριος Λουκάς φτιάχνει κατά παραγγελία «ό,τι διαθέτει λάμα» και πλέον εμπορεύεται και τυποποιημένα μαχαίρια. Αν θέλει τέχνη να το φτιάξεις; «Αν δεν πετύχεις το λούκι στο μαχαίρι, μάπα το καρπούζι. Εδώ δημιουργείς», μου εξηγεί, «παίρνεις ένα απρόσωπο πράγμα και φτιάχνεις ένα αντικείμενο». Προτιμήσεις δεν έχει. «Ο,τι πιάνει το χέρι μου το μαστορεύει. Το θέμα είναι τι ζητάει η αγορά». Εκατό χρόνια κοντεύει η επιχείρηση και το μόνο που φαίνεται να έχει αλλάξει στο εργαστήρι είναι ο τροχός, που δεν κινείται πια με τη δύναμη του νερού, αλλά με αυτήν του ρεύματος.Αντίστοιχη εικόνα και στο μαγαζί του κυρίου Θόδωρου στην πλατεία. Το μόνο που φαίνεται να έχει αλλάξει στο σαράντα χρόνων ραφείο του είναι το σίδερο, που, αντί να λειτουργεί με κάρβουνο, μπαίνει πλέον στην πρίζα. Ακόμα και οι φωτογραφίες στους τοίχους απεικονίζουν κοπέλες που θυμίζουν εξώφυλλα του περιοδικού «Ρομάντζο».Εχει μια νοσταλγική ατμόσφαιρα η Πολύδροσος, κάτι που δεν συναντάς στην Ανω Πολύδροσο, που εγκαταλείφθηκε με το σεισμό του 1870.

Σήμερα, ο μικρός οικισμός αναβιώνει με πολλές νέες βίλες που ανοίγουν μόνο τα Σαββατοκύριακα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με πυκνά δάση, άφθονα νερά και όμορφη θέα.

Η υδάτινη Επτάλοφος


Ειδυλλιακή είναι και η Επτάλοφος (ή Αγόριανη), τουλάχιστον από πλευράς φυσικής ομορφιάς. Ο παλιός οικισμός δυστυχώς κάηκε από τους Γερμανούς, εξ ου και αρκετοί κάτοικοι μετακινήθηκαν στη Λιλαία. «Και τα δύο χωριά είναι τα ίδια σόγια», μου λέει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Παρνασσού Λουκάς Δεληγιάννης. Στην ανοικοδόμηση χωρίς όρους προστέθηκε η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη «φινλανδικού τύπου», με αποτέλεσμα η γραφικότητά της να περιορίζεται στον Αγοριανίτη.

Τα άφθονα νερά του ποταμού κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε μου βήμα: στον εντυπωσιακό και δυσπρόσιτο καταρράκτη στην είσοδο του χωριού (θα τον εντοπίσετε στην απέναντι πλαγιά του λόφου, στο ύψος των οικοδομικών υλικών), στην πλατεία με τα μεγαλόσωμα πλατάνια, στους Αγίους Αναργύρους με τις επτά βρύσες, στην πηγή της Βασιλικής…

Δυστυχώς, η ύπαρξη ιδιωτικών εκτάσεων μέσα στο δάσος και η ραγδαία οικοδόμηση στην περιοχή έχουν αλλοιώσει το τοπίο, όμως οι Αγοριανίτες δεν φαίνεται να ανησυχούν. Αυτό που τους απασχολεί ιδιαίτερα είναι η επέκταση του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, κάτι το οποίο, όπως μου λέει ο αντιδήμαρχος Παρνασσού, δεν επιθυμεί κανείς. «Θα σταματήσει η οικοδόμηση. Οκτώ στρέμματα χωράφι θα χρειάζεσαι για να χτίσεις και ούτε θα δοθεί αποζημίωση. Ξέρεις τι θα γίνει; Θα βρεθούν κάποιοι εμπρηστές και θα καεί. Ούτε μία δεξαμενή νερού για προστασία δεν υπάρχει. Και ποιο το αποτέλεσμα τελικά; Θα σταματήσει η οικοδόμηση εδώ και θα αρχίσει αλλού».

Το τέλος της ημέρας με βρίσκει πίσω στην Αμφίκλεια, στο «Μαγειρείο» του Στέργιου και της Μήτσης, οι οποίοι ήρθαν εδώ πριν από τρία χρόνια, εγκαταλείποντας οριστικά την Αθήνα. Η τζαζ μουσική, η οικολογική σόμπα που καίει πριονίδι αντί πετρέλαιο και η κατάληξη να τραγουδάω με τον Στέργιο -που είναι και δάσκαλος κιθάρας- και τους μαθητές του είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει ο κύκλος των εκπλήξεων αυτής της περιήγησης στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πράγμα από το να υλοποιείς το όνειρό σου», μου λέει η Μήτση και σκέφτομαι ότι ο ξεχωριστός αυτός τόπος αξίζει να μπει στα ταξιδιωτικά όνειρα όλων.

Πέντε άνθρωποι με πάθος
Γιάννης Πανουργιάς,
ο «πράσινος» αντιδήμαρχος
Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίκλειας έφυγε από την Αθήνα και επέστρεψε στη γενέτειρά του επειδή αγαπούσε το χωριό του, επειδή επιθυμούσε να μεγαλώσει τα παιδιά του σε ένα φυσιολογικό, όπως λέει, περιβάλλον, αλλά και για έναν ακόμη λόγο: «Ηθελα, την πεπονόφλουδα που πετούσα, να την κάνω λίπασμα ή να τη δώσω σε μια κατσίκα να τη φάει.Δεν μπορούσα να τη βλέπω να ταξιδεύει μέσα στην πλαστική σακούλα στα Λιόσια», εξηγεί με φυσικότητα. Οπως και δεν μπορούσε να βλέπει τα σκουπίδια της Αμφίκλειας να καίγονται. Γι' αυτό και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά.Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια το πρόγραμμα ανακύκλωσης, όταν ακόμα και στην Αθήνα η ανακύκλωση ήταν προβληματική. «Ενώ διάφοροι έλεγαν ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν θα συμμετάσχουν, σε πληροφορώ ότι ήταν οι πρώτοι που το πήραν ζεστά», λέει με ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση του κόσμου. Και η προσπάθεια συνεχίζεται. Με ομιλίες στο σχολείο, ακόμα και με κείμενα στα αλβανικά και τα ρουμάνικα. Στη δική του προσπάθεια, άλλωστε, οφείλεται το μεγαλύτερο ποσοστό κομποστοποίησης ανά κάτοικο στην Ελλάδα, αλλά και ο διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός κατοίκων της Αμφίκλειας που διαθέτουν καυστήρες που καίνε συμπιεσμένο πριονίδι αντί για πετρέλαιο.

Νίκος Αργυρίου,
ο οινοπαραγωγός


«Δούλευα στο χιονοδρομικό ως πιστέρ και ταυτόχρονα ασχολιόμουν με τα οικογενειακά κτήματα. Οταν πήγαινα στη Γαλλία και στην Ιταλία για σκι, επισκεπτόμουν διάφορα οινοποιεία. Στην Τοσκάνη ένιωσα πως ήταν η καθοριστική στιγμή. Εκεί ήταν που σκέφτηκα ότι εμείς δεν είχαμε έστω και ένα κρασί που να μας χαρακτηρίζει», μου λέει ο Νίκος Αργυρίου, ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει δική του παραγωγή, με σκοπό να αποκτήσει ο Παρνασσός και πάλι τα αμπέλια του, που χάθηκαν τη δεκαετία του '60 από φυλλοξήρα. Το 1995 άρχισε να πειραματίζεται με διεθνείς ποικιλίες και σήμερα παράγει έξι ετικέτες και ένα πειραματικό κρασί.«Τώρα, επειδή βάλαμε 200 - 300 στρέμματα, δεν σημαίνει ότι γίναμε και εφάμιλλοι των Ιταλών και των Γάλλων... Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μπορεί τα κρασιά μας να έχουν καλή ποιότητα επειδή το προσπαθήσαμε πολύ, όμως στο υψηλότερο επίπεδο πιστεύω ότι θα καταφέρει να φτάσει η δεύτερη γενιά».Το σπουδαίο στην περίπτωση των «Αμπελώ-νων Παρνασσού» είναι ότι η δεύτερη γενιά υπάρχει ήδη. Ο Θανάσης Αργυρίου είναι 20 ετών, έχει ήδη οκτώ τρύγους στο ενεργητικό του και μόλις ολοκληρώσει τις οικονομικές του σπουδές και διανθίσει τις οινολογικές του γνώσεις, θα είναι έτοιμος για τη συνέχεια.

Teresa Balbi,
μια δημιουργική Ιταλίδα

Η Τερέζα δεν είχε καταγωγή από την Επτάλοφο, ούτε καν από την Ελλάδα. Ηταν πριν από 20 χρόνια όταν οι δουλειές του πατέρα της την έφεραν από την Μπρέσια της Ιταλίας στην Αθήνα. Σπούδασε διακόσμηση και διαφήμιση, εργάστηκε σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες και κάποια στιγμή το «όνειρο ζωής» της την έφερε στην Επτάλοφο, που την έμαθε ερχόμενη να κάνει σκι στον Παρνασσό.Το όνειρό της πήρε σάρκα και οστά με τη δημιουργία ενός πολυχώρου (καφέ, εστιατόριο, σουίτες, κατάστημα διακοσμητικών ειδών) σε ένα βιομηχανικό κτίσμα, όπου η αισθητική κυριαρχεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια.«Προσπαθούσα να πείσω τους πελάτες μου για το τι ήθελα να κάνω και τώρα μπορώ να τους το δείχνω ζωντανό», λέει η Τερέζα με υπερηφάνεια. Ως δημιουργικός άνθρωπος που είναι, όταν δεν βρίσκει στο εμπόριο αυτό που της αρέσει, απλώς το φτιάχνει η ίδια, όπως τα εξαιρετικά φωτιστικά που κοσμούν το χώρο. Η προσαρμογή της στη μικρή κοινωνία δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αντιθέτως, ο δωδεκάχρονος γιος της Αιμίλιος βρήκε στις πλαγιές του Παρνασσού τον παράδεισο του παιχνιδιού!

Κώστας και Φαίδωνας Μώρος,
δύο ευαίσθητοι φυσιολάτρες


Σε ένα κτήμα που φτάνει τα 200 στρέμματα, ο Κώστας Μώρος και ο γιος του Φαίδωνας (φωτ.) προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις ρίζες τους, στην ίδια τη φύση. Το Κτήμα Αμφίκαια, χαρακτηρισμένο ως πρότυπο αγρόκτημα από την Ε.Ε., είναι ένα πιστοποιημένο βιολογικό αγρόκτημα, που περιλαμβάνει 4.000 δέντρα, ένα κτήμα με μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών και ένα στάβλο με άλογα. Στόχος είναι ο επισκέπτης να περνάει καλά… μαθαίνοντας: να τρώει τον καρπό από το δέντρο, να κόβει ένα κλωναράκι σάλβια για να μάθει πώς μυρίζει, να γνωρίσει τα ελληνικά άλογα. Αυτό ήταν το όνειρο ζωής του Κώστα Μώρου από το 1968, όταν ανήκε στα «παιδιά των λουλουδιών».«Μεγάλωσα στην Αθήνα και στα πεντηκοστά μου γενέθλια κατάλαβα ότι δεν πήγαινα τα πράγματα λίγο πιο πέρα. Αποφάσισα λοιπόν να αφήσω τις επιχειρήσεις μου στην Αθήνα και να επιστρέψω στον τόπο καταγωγής μου», εξομολογείται. Το όνειρο του πατέρα έγινε και όνειρο του γιου του Φαίδωνα, ο οποίος φροντίζει το κτήμα. Μόλις τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα, ήρθε στην Αμφίκλεια. «Δεν την μπορούσα την Αθήνα. Το βουνό και ο χειμώνας με κερδίζουν. Είναι τρόπος ζωής και πιστεύω ότι όποιος έρχεται, το καταλαβαίνει και αυτός μαζί μας», λέει ο Φαίδωνας. Το στοιχείο που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό το κτήμα είναι η ανθρώπινη ευαισθησία. «Εδώ έρχονται άνθρωποι που δεν θα τους δέχονταν πουθενά: παιδιά προς απεξάρτηση, με κινητικά προβλήματα, με ειδικές ανάγκες...», σημειώνει ο Κώστας Μώρος. Τα βιοκλιματικά σπιτάκια (και μάλιστα χωρίς τηλεόραση) διαθέτουν ειδικές υπηρεσίες - πρόσφατα εγκαινιάστηκε και μονάδα τηλεϊατρικής.

Από την Καθημερινή

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Νεκρός 64χρονος από τη Λιλαία σε τροχαίο


 

Στη διασταύρωση Παναγίτσας στο δρόμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ...

Το τροχαίο έγινε στις 13:45'  το μεσημέρι, όταν το Ι.Χ. που οδηγούσε ο άτυχος 64χρονος από τη Λιλαία, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας στη διασταύρωση της Παναγίτσας.
Στο λεωφορείο επέβαιναν μόνο 3 άτομα, τα οποία δεν τραυματίστηκαν, ενώ στο Ι.Χ. ήταν μόνος του ο οδηγός.
Το Α.Τ. Αμφίκλειας εξετάζει τα ακριβή αίτια του τροχαίου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ


Σε απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ.Σκανδαλίδη σε Αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, με αφορμή σχετικό αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου, αναφέρεται ότι με την αριθμ. 306657/23-12-2010 ΚΥΑ, της οποίας αναμένεται η έκδοση σε ΦΕΚ, παρατείνεται μέχρι 31/7/2011 η δυνατότητα ένταξης των κτηνοτροφικών μονάδων στη διαδικασία εξαίρεσης από κατεδάφιση.
Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2006, εφαρμόζεται αυτή η διαδικασία εξαίρεσης προκειμένου: 

α. Να διευκολυνθεί η έκδοση άδειας λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων, των οποίων οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια και

β. να δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης των μονάδων αυτών με δίκτυα κοινής ωφέλειας.
Επιπλέον, από το ΥΠΑΑΤ (Γεν. Δ/νση Ζωικής Παραγωγής) καταγράφονται πιθανές δυσχέρειες και προβλήματα εφαρμογής της διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και άδειας λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων, με σκοπό την επίλυσή τους μέσω μελλοντικών νομοθετικών ρυθμίσεων, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ζητηθεί από τις Δ/νσεις Γεωργίας/Αγροτικής Ανάπτυξης των πρ.Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων, τα οποία αφορούν στον αριθμό όλων των υφιστάμενων κτηνοτροφικών μονάδων ανά Νομό, στον αριθμό των κτηνοτροφικών μονάδων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας ανά Νομό, στον αριθμό των κτηνοτροφικών μονάδων που έχουν αρχίσει τη διαδικασία έκδοσης άδειας ίδρυσης και άδειας λειτουργίας, στα κυριότερα προβλήματα τα οποία καθιστούν δύσκολη την έκδοση άδειας λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων κ.ά.

ΠΗΓΗ: http://www.agri.gr

ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Πεθαίνει λοιπόν ένας ΕΛΛΗΝΑΣ και πρέπει να πάει στην
κόλαση. Φτάνει στη ρεσεψιόν και ο υπάλληλος του
ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας μέλους της
Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να διαλέξει μία από τις
κολάσεις των χωρών-μελών. Σκέφτεται λίγο
και αποφασίζει να πάει στη γερμανική. Οργανωμένη
χώρα σου λέει, τόσα χρόνια στην Ελλάδα τί κατάλαβα,
μου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας πάρω μυρωδιά
του τί σημαίνει Ευρώπη,έστω και στην κόλαση.
Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κολάσεως.
Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη
και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά.
Χτυπάει. Του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και
τον ρωτά τί θέλει. Να δω, του απαντά εκείνος πώς είναι.
Ούτε να το σκέφτεστε, του απαντά ο υπάλληλος.
Όλη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και
το βράδυ μας βάζουνε σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά.
Φρίκη. φρίκη.
Όπου φύγει-φύγει ο ρωμιός...... Δοκιμάζει τις υπόλοιπες
κολάσεις, τα ίδια. Έτσι, απογοητευμένος, καταφεύγει
στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση!
Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη,
βρώμικη όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα
φωσφορίζοντα γράμματα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ
φυσικά δεν ανάβουν. Έτσι η επιγραφή γράφει -Ο-ΑΣΗ.
Ελληνική ανοργανωσιά....μουρμουρίζει...
Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύβους......
Μοιάζουν με μουσική. Πλησιάζει περισσότερο.
Η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα.
Μπουζούκια, μπαγλαμάδες κλπ.
Χτυπάει... Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας
μία μπουκάλα στο χέρι εντελώς φέσι και τον ρωτά τι θέλει.
Ηρθα να δω πώς είναι του λέει και βάζει το κεφάλι του μέσα...
Τραπέζια, κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω
στα τραπέζια τσιφτετέλια, νταούλια.....Γενικώς, μπάχαλο.
Τρελαίνεται ο τύπος.... τί γίνεται εδώ, ρωτά.
Άσε φίλε, χάλια του λέει ο μεθυσμένος. Η κατάσταση είναι
δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι
τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια
βαρέλια με σκατά. Πλάκα μου κάνεις, ρωτά ο πεθαμένος.
Εδώ πίνετε και γλεντάτε....
Εεε, ξέρεις πώς είναι εδώ στην Ελλάδα. Πότε δεν
έχουμε σκατά, πότε χαλάνε τα μαστίγια....

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ 11 ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ








Απίστευτο:Βάζουν λουκέτο σε 122 σχολεία στη Στερεά ΕλλάδαΔεκάδες Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία στη Στερεά Ελλάδα αναστέλλουν τη λειτουργία τους για το εκπαιδευτικό έτος 2010-2011 , με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Ηλία Αναγνώστου. Τα 11 Ολοήμερα Σχολεία της Φωκίδας που καταργούνται είναι: 1) 4ο Δ.Σ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ, 2) 3ο Δ.Σ. ΙΤΕΑΣ3) Δ.Σ. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ, 4) Δ.Σ. ΔΕΛΦΩΝ, 5) Δ.Σ. ΓΡΑΒΙΑΣ, 6) Δ.Σ. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ, 7) Δ.Σ. ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ, 8) Δ.Σ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ, 9) Δ.Σ. ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ, 10) Δ.Σ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΕΡΓΟΥΛΑΣ, 11) Δ.Σ. ΣΕΡΝΙΚΑΚΙΟΥ.

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Κρατούμενοι των φυλακών στην Άμφισσα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αυτήν την ώρα επικρατεί ηρεμία.
Νωρίτερα άτομο επιχείρησε να εφοδιάσει με ναρκωτικά κρατουμένους πετώντας τις ουσίες στο προαύλιο. Έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς γεγονός που εξόργισε τους φυλακισμένους που περίμεναν τα ναρκωτικά

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ




Ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης παρουσιάζει σήμερα, Πέμπτη, στο Υπουργικό Συμβούλιο, το νομοσχέδιο για τη νέα δομή των αγροτικών συνεταιρισμών. Με το νομοσχέδιο προωθούνται συγχωνεύσεις πολλών συνεταιρισμών, αφού από τους 6.500 που υπάρχουν, τζίρο κάνουν λιγότεροι από χίλιοι.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το νοµοσχέδιο θα οδηγεί µε έµµεσο τρόπο όσους συνεταιρισµούς δεν έχουν δραστηριότητα στο να συγχωνευθούν µε άλλους ή διαφορετικά να κλείσουν.

Ειδικότερα θα προβλέπει τη δηµιουργία ενός µητρώου στο οποίο οι συνεταιρισµοί θα χωριστούν σε ενεργούς και µη ενεργούς, µε βάση µια σειρά από οικονοµικά κριτήρια, όπως τζίρος, βιωσιµότητα, αποτελεσµατικότητα και τυχόν εξαγωγές.
Όσοι δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια δεν θα µπορούν στο εξής να συµµετέχουν σε κοινοτικά προγράµµατα, που είναι και το ζητούµενο.
Κερδισµένοι του νέου µοντέλου είναι όσοι συνεταιρισµοί έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν, να αποθηκεύουν, να µεταποιούν και να εµπορεύονται τα προϊόντα των µελών τους, να λειτουργούν δηλαδή σαν µια επιχείρηση, όπως συµβαίνει στο εξωτερικό.
Το νέο αυτό µοντέλο προβλέπει επίσης ότι ο συνεταιρισµός θα πρέπει µε γεωπόνους να προσφέρει εκπαίδευση και τεχνογνωσία στους αγρότες για τις νέες καλλιεργητικές µεθόδους καθώς και υποστήριξη στην προµήθεια φθηνότερων λιπασµάτων και φυτοφαρµάκων.
Τις αλλαγές αυτές είχε εξαγγείλει τον περασμένο ∆εκέµβριο από το Ρέθυµνο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ιστορία Ελληνικής Χιονοδρομίας (Φτερόλακκα 1978)


ΑΠΙΘΑΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ

ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ

ΤΣΑΟΥΣΗΣ


ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ LIVE ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

http://www.mykosmos.gr/loc_mk/webcams.asp

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ

http://www.fokidanet.com/index.asp

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ''

http://issuu.com/parnassos/docs/parnassos_41s

Πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για όσους είχαν προφανή λάθη από 24 έως 29 Ιανουαρίου.


 Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ:
Με αφορμή ερωτήματα παραγωγών για την ολοκλήρωση της πληρωμής της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010, μιας περιορισμένης κατηγορίας δικαιούχων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει: Κατά τους διασταυρωτικούς ελέγχους της τελευταίας πληρωμής διαπιστώθηκαν: -προφανή σφάλματα από την μεταφορά ψηφιοποιημένων αγροτεμαχίων με φορητούς υπολογιστές στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ 
- λάθος δήλωση ποσοστού συγκαλλιέργειας ή συνιδιοκτησίας σε περιπτώσεις που έγινε έλεγχος με τηλεπισκόπηση.

O ΟΠΕΚΕΠΕ επεξεργάζεται τα στοιχεία των προφανών σφαλμάτων στις αιτήσεις των δικαιούχων και θα προβεί στην πληρωμή τους στο αμέσως προσεχές διάστημα, μεταξύ 24-29/1/2011.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΣ..........

http://www.youtube.com/watch?v=Oxy0jFqEhA8&feature

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ Νο2

ΑΠΟ AMFISSA PRESS

http://amfissapress.gr/epikairotita/17-2009-11-02-15-17-29/3474--video

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΣΟ

Παρουσίαση της νέας ηλεκτρονικής ενημερωτικής πύλης του Επιμελητηρίου Φωκίδας «www.epimelitiriofokidas.gr» στο Πολύδροσο     
Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2011 16:30 

Την Δευτέρα 17/01/2011 και ώρα 18:00 στην Δημοτική βιβλιοθήκη του Πολυδρόσου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας ηλεκτρονικής ενημερωτικής πύλης του Επιμελητηρίου Φωκίδας «www.epimelitiriofokidas.gr».

Η νέα ηλεκτρονική ενημερωτική πύλη του Επιμελητηρίου προσφέρει κάθε επιχειρηματική και επαγγελματική πληροφορία, απαραίτητη σε όλους.
Επίσης μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προσφέρει δωρεάν διαφήμιση σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου.
Το μεγαλύτερο όπλο για την επιβίωση των επιχειρήσεων είναι η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση όπως και η σωστή προβολή.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/01/2011 ΏΡΑ 18.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στέλιος Σχοινάς:          Τηλ. 6944-334172
Βασίλης Αυγερινός:     Τηλ. 6932-720091

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!!!!!

Ο/Η απο διπλανο χωριο άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "H ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ":

καλη αρχη.σιδηροκεφαλος!!!!

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

TI ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ???  ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΔΕΝ  ΕΙΧΑΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΑ  ΣΠΙΤΙΑ!  ΚΑΙ  ΤΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ  ΙΔΙΑ !!!!!

TEST


123-test-test

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ

Η Ελλάδα μας. Η Αγόριανη (Επτάλοφος) Φωκίδας

Η Αγόριανη, σύγχρονο όνομα Επτάλοφoς, είναι κτισμένη πάνω σε επτά λόφους και σε υψόμετρο 900 μέτρων στις πλαγιές του Παρνασσού. Πλατάνια, φτελιές, κερασιές, μηλιές και τα υπέροχα έλατα, δημιουργούν μια μοναδική σύνθεση πράσινου, διαφορετική κάθε εποχή του χρόνου. Πολλές πηγές με γάργαρα νερά και καταρράκτες δημιουργούν μια σπάνια εικόνα στην πλατεία του χωριού. Είναι ένας απ’ τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους χειμερινούς προορισμούς της ορεινής Παρνασσίδας, καθώς συνδυάζει πανοραμική θέα προς τον κάμπο της Λιλαίας, το Καλίδρομο, την Οίτη κα το βορά, και μια στρατηγική ..θέση που απέχει μόλις μια ανάσα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και 2 ώρες από την Αθήνα.
Η Αγόριανη είναι ιδανική για ξεκούραση όλο το χρόνο. Με καλό κλίμα, δροσιά το καλοκαίρι, και πολύ χιόνι το χειμώνα, είναι κατάλληλη για όσους αγαπούν την ηρεμία, τον καθαρό αέρα και φυσικά τα χειμερινά σπορ.
Ο επισκέπτης της Αγόριανης μπορεί εκτός από τα χειμερινά σπορ να ασχοληθεί και με άλλες εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες όλο το χρόνο, ήπια πεζοπορία ως τις πηγές του Μπουτζούρη και του Μελιχώβου, ορεινή πεζοπορία (στο τμήμα το Ε4 με αφετηρία την πλατεία του χωριού και νότια κατεύθυνση Επτάλοφος - Κωρύκειο Άντρο- Δελφοί, ή
βόρεια Επτάλοφος -Καλοσκοπή), αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, ή να επισκεφθεί το Ναό των Αγίων Αποστόλων, στην είσοδο του κάστρου και άλλους ναούς όπως αυτόν της Κοιμήσεως Θεοτόκου και του Τιμίου Προδρόμου, στην κεντρική πλατεία του χωριού, το παραδοσιακό ελαιοτριβείο των αδελφών Χρήστου και Αγγελικής Βέργαδου, καθώς και τους νερόμυλους Ψαθά.
Αξιοθέατα της περιοχής (επισκέψιμα με αυτοκίνητο) αποτελούν ακόμη το ξύλινο «Φιλανδικό» χωριό «Έλατος», ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού, Το «Κωρύκειον Άντρον» (σπήλαιο ιερό του Πάνα και των Νυμφών), ο Επτάστομος (απύθμενη καταβόθρα) και φυσικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
Το χωριό είναι από τα καλύτερα θέρετρα του Παρνασσού και ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς εκτός από τις φυσικές ομορφιές, διαθέτει ωραίες ταβέρνες, πολύ καλά ξενοδοχεία και καταλύματα.
Τα περίφημα ψητά της περιοχής ξεχωρίζουν από όλα τα τοπικά εδέσματα. Φημισμένο είναι το πρόβειο κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, οι σαρμάδες (με αμπελόφυλλα) κι άλλα παραδοσιακά φαγητά που συνοδεύονται από πίτες κι άλλες λιχουδιές. Η περίφημη φέτα Παρνασσού, το γιαούρτι, οι μυζήθρες, οι χυλοπίτες, ο τραχανάς και το μοναδικό οψιμοτύρι, είναι άριστης ποιότητας αφού το γάλα προέρχεται από ζώα που βόσκουν αρωματικά βότανα στα ορεινά λιβάδια του Παρνασσού.



Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/12/blog-post_1096.html#ixzz1BE46Z3EC

H ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ,ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ BLOG MAΣ.

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ !!!!!!





ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΝΕΟ ΑΙΜΑ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΜΑΣ

http://www.youtube.com/watch?v=Konw_Cx5Qg0

ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ

http://www.youtube.com/watch?v=rg-_iyNJZfc

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΛΕΕΙ.....

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ  ΣΤΟ BLOG. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ  Ε-ΜΑΙΛ:   agoriani.eptalofos@gmail.com
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.....

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ BLOG THΣ ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ

Πρόκειται για το χωριό που κάθεται στην αγκαλιά του Παρνασσού και αγναντεύει το Καλλίδρομο και το Ζητούνι. Απέχει 198 χλμ. από την Αθήνα, 22 χλμ. από την Αράχωβα, και 18 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Πνιγμένο από έλατα και φυλλοβόλα δένδρα, που ποτίζεται από χίλιες δύο πηγές με δροσερά και γάργαρα νερά.

Το χωριό που στο χοροστάσι του χόρεψαν οι Μούσες και οι Νεραϊδες για χάρη του Θεού Απόλλωνα και της κλεφτουριάς του γένους.

Το χωριό των Κομνηνών, Κομναίων, Τρακαίων και Καλπουζαίων. Το χωριό με τους επτά λόφους και που στον ίσκιο κάποιας πουρνάρας, ενός πλατάνου ή μιας φτελιάς έκατσαν στοχάστηκαν και έγραψαν αριστουργήματα πολύ μεγάλοι άνδρες του πνεύματος και της επιστήμης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΓΟΡΙΑΝΗ







συνολικες επισκεψεις