Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Simba - Αράχωβα.

Γειά σας!
Με λένε Simba και τριγυρνούσα μόνος μου στους δρόμους της Αράχωβας. Πεινούσα πολύ αλλά κανένας δεν μου έδινε σημασία... Χθες όμως συνάντησα μια πολύ καλή κυρία η οποία με φώναξε κι εγώ έτρεξα αμέσως κοντά της. Μου είπε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορώ μόνος μου στους δρόμους γιατί είμαι πολύ μικρός. Με πήρε στο σπίτι της, μου έδωσε να φάω και μου έδωσε και κάτι άλλο, δεν θυμάμαι πως το λένε, για να μην πονάει η κοιλίτσα μου από τα σκουλικάκια. Τωρα η κυρία αυτή ψάχνει να βρει ένα ασφελές σπιτάκι για μένα γιατί δεν μπορεί να με κρατήσει...
Είμαι περίπου 4 μηνών, πολύ ήσυχος και χαδιάρης. Μου αρέσει να μένω με ανθρώπους γιατί δεν πεινάω ποτέ και χαίρομαι πολύ όταν με αγκαλιάζουν και με χαιδεύουν.. Θα γίνω μεσαίου μεγέθους.
Αν θέλεις να γίνεις εσύ ο εκλεκτός της καρδάς μου πάρε αμέσως την Εύη τηλέφωνο στο 6944 114780 ή στείλε mail στο evi_sirou@hotmail.com.
Απαραίτητη προυπόθεση να με χαιδεύεις συνέχεια και να με αγαπάς για πάντα

'Εκλαψαν και οι πέτρες στην κηδεία του μικρού Χρήστου στην Χαλκίδα


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ LAMIASTAR.GR  

Στις 2 το μεσημέρι τελέσθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για το 7χρονο παιδάκι, που δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, αλλά μας κοιτά από ψηλά. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο 7χρονος Χρήστος Σούτζιος πήγε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Δροσιά, για να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου. Ντύθηκε παπαδάκι και στάθηκε στο πλευρό του πατέρα του, του παπά- Διονύση, συμμετέχοντας στην Αναστάσιμη Ακολουθία. Δευτερόλεπτα μετά το "Χριστός Ανέστη", που άκουσε από τα χείλη του ιερέα και πατέρα του, ο μικρός ήταν σίγουρα ευτυχισμένος.

Η ευτυχία από τη δυστυχία απέχει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Τόσο χρειάστηκε η ναυτική φωτοβολίδα να χτυπήσει τον Χρηστάκη. Θα μπορούσε να σκάσει στον αέρα, θα μπορούσε να πέσει λίγα μέτρα πιο πέρα, θα μπορούσε να μην είχε ριχτεί ποτέ..... 

Κι όμως, (ήταν άραγε θέλημα θεού, ήταν της μοίρας του γραμμένο, κανείς δεν ξέρει) χτύπησε τον Χρηστάκη στο κεφάλι! Βαριά τραυματισμένο το 7χρονο παιδί, που δεν πρόλαβε να γίνει άντρας, πάλεψε ωστόσο γενναία επί πέντε μέρες. 
Όλες αυτές τις μέρες ο πατέρας του, ο παπά-Διονύσης προσευχόταν για ένα θαύμα, που θα έσωζε το μοναχογιό του, αλλά δυστυχώς το θαύμα δεν έγινε και στο τέλος ο Χρηστάκης υπέκυψε στην άδικη μοίρα του. 
Πρωί Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία". Σήμερα, τελευταία μέρα του Απρίλη, ο Χρηστάκης επέστρεψε στον τόπο της τραγωδίας, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Δροσιάς, όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. Θρήνος και θλίψη από συγγενείς, φίλους και απλούς κατοίκους, ακόμη και οι μητροπολίτες που έδωσαν το παρόν για να στηρίξουν την άτυχη οικογένεια του ιερέα λύγισαν από το κλάμα και την οδύνη.




O I.N. του Αγίου Γεωργίου Δροσιάς Χαλκίδας

ΜΟΛΥΝΣΗ ΝΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ??? ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ? ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ BLOG...


Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Δ.Α.Α. ΚΑΙ Η ...ΕΙΔΗΣΗ !!!!!!

Όλα κύλισαν ομαλά. Υπήρχε συναινετικό κλίμα. Ο δήμαρχος έκανε απολογισμό αναφερόμενος στις δυσκολίες που υπήρχαν σε αυτό το πρωτόγνωρο για την τοπική αυτοδιοίκηση σχήμα. Καυτηρίασε και κάποιες κινήσεις των πρωην δημοτικών αρχών και για το τι άφησαν οταν έφυγαν.
Οι αντιδήμαρχοι παρουσίασαν τους τομεις τους. Υπήρχε σκληρή επίθεση του Κ. Μίχου στην αρνητική στάση της αντιπολίτευσης.
Ο Κ.Γιαννέλος !!!! αφού είπε  ότι δεν μετάνιωσε που στήριξε τον Κ. Πατσαντάρα, ζήτησε κατανομή ρόλων, οργάνωση διοίκησης και βελτίωση επικοινωνίας.
 Στο τέλος επικράτησε θερμή ατμόσφαιρα και όλοι δήλωναν ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ Ο Κ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΕΒΑΛΕ  ΘΕΜΑ  ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.


Τέλος,  η Κυρία  Σύρου εντυπωσίασε με την ομιλία της,όπως  και ο πρώην δήμαρχος Κ .Κρέμος.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011




Η 1η Μάη 2011 αποκτά  ένα ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.
 Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να στείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα μήνυμα ενότητας και αγωνιστικότητας στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, ειρηνικό χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.
Για έναν κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτεί και διεκδικεί μια διαφορετική πολιτική που θα έχει πραγματικά στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ. ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου
Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας 

Γκλαμουριές των ανακτόρων και των ΜΜΕ. Γάμοι και πανηγύρια στο Μπάκιγχαμ, άρτος και θεάματα στους λαούς!

Σημειώσεις για τα βασιλικά παραμύθια και το μέλλον των νέων στην Ευρώπη.

Να ζήσουν οι νεόνυμφοι!! Και με καλούς απογόνους !Για να συνεχιστεί η παράδοση και να πάει ''ΣΟΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ''!
Α) ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
Σύμβολα και οι συμβολισμοί που αποτελούν ''συνεκτικό ιστό'' που ενώνουν τους αγγλοσάξονες είναι :
- ο χρυσός και η χρυσή λίρα,
- ο Βασιλικός θεσμός, τα ανάκτορα η Βασίλισσα και ο Βασιλιάς,
-η ΒΡΕΤΑΝΙΑ, .Ο Άγγλος που λέει είμαι και βρετανός, ο Ουαλός που λέει είμαι και βρετανός, ο Σκωτσέζος που λέει το ίδιο, ο Ινδός, ο Πακιστανός, που λένε το ίδιο στο Λονδίνο κ.ο.κ και
-η ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ - και ιδιαίτερα η Αυστραλία, ο Καναδάς κλπ. ( Και περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Κύπρος, οι Σεϋχέλλες, η Νέα Υόρκη,, η Βοστόνη, το Γιοχάνεσμπουργκ κ.ο.κ. από τη παλιά αυτοκρατορία).Πολλοί αγγλοσάξονες θεωρούν και σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτιστική τους αποικία και ως χώρα μεταναστών που τους έδωσαν γλώσσα, οικονομική, διοικητική και κοινωνική οργάνωση κ.ο.κ.)
Οι ίδιοι το ονομάζουν ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Σε αντίθεση με το πολιτισμό των ''Ελληνικών Αυτοκρατοριών'' που κρατούσα αρχή αποτελούσε το : ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ''
Παρεμπιπτόντως, άλλα αποτελούν ''συνεκτικό ιστό'' και σύμβολα των Ελλήνων:
- η κατοικία η ιδιόκτητη, το εξοχικό, το σπίτι στο χωριό, το προικώο!(Τεράστιοι εθνικοί πόροι έχουν δαπανηθεί σε αυτό το εθνικό σπορ του έχειν και κατέχειν ακίνητα)
- η οικογένεια
- η θρησκεία και ιδιαίτερα η Ορθοδοξία και
- Των αρχαίων η προγονολατρεία

Β) ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ ΘΕΣΜΩΝ
Στην ιστορική και διαχρονική εξέλιξη των συστημάτων είναι γνωστό ότι πάντα ορισμένοι ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΙ των προηγούμενων συστημάτων διαιωνίζονταν ως αναχρονιστικοί θεσμοί και με αντίστοιχες πρακτικές και στο επόμενο σύστημα.
Ο βασιλικός θεσμός υπήρξε και στο πρώτο σύστημα της ανθρωπότητας που ήταν το δουλοκτητικό σύστημα( η Δουλεία) και στο δεύτερο σύστημα της ανθρωπότητας που ήταν η φεουδαρχία.
ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ της ανθρωπότητας που είναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ορισμένοι βασιλιάδες επέζησαν όπως ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, οι του το Ηνωμένου Βασιλείου, της Μεγάλης Βρετανίας κλπ.
Ιδιαίτερα οι αγγλοσάξονες λόγω των επαναστάσεων και στη μητρόπολη(Μάγκνα Χάρτα, δικαιώματα κλπ., αλλά και λόγω των αντιαποικιακών πολέμων και αυτονομήσεων )αποπειράθηκαν την κατάργηση της βασιλείας.
Στη νεότερη ιστορική περίοδο τη δεκαετία του ΄80 ο Εργατικός πρωθυπουργός της Αυστραλίας εξελέγη με πρόγραμμα και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη κατάργηση της βασιλείας και τη συνταγματική θεσμοθέτηση προέδρου -αρχηγού κράτους στην Αυστραλία .Τελικά υπαναχώρησε ύστερα από τη πρόσκληση του στο Λονδίνο και τις συνομιλίες με την Ελισάβετ. Το ίδιο και στο Καναδά όπου τελικά υπαναχώρησαν και λόγω της διαμάχης για τη διάσπαση ή όχι του Καναδά, σε αγγλόφωνο και αλλόφωνο με αποτέλεσμα οι καναδοί, οι αυστραλοί κλπ δεν έχουν αρχηγό κράτους παρά το βασιλιά του ....Ηνωμένου Βασιλείου. Κάτι ανάλογο με το βασίλειο του Βελγίου για να μη διασπαστεί το Βέλγιο σε Φλαμανδικό(με γλωσσικό ιδίωμα ολλανδικό) και Βαλλόνων (γαλλόφωνοι). Τη τελευταία περίοδο ετέθη ξανά το θέμα με Εργατικό πρωθυπουργό τον Μπλέρ που θα μπορούσε να καταργήσει το θεσμό μετά το θάνατο της Νταιάνα όπου η οργή των αγγλοσαξόνων κατά των ανακτόρων ήταν πρωτοφανής. Ο Μπλέρ όμως ήταν ο σκληρός βραχίων, ο στυλοβάτης του ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ.
Το Συμπέρασμα :Έχουν -ακόμα- ΑΜΟΙΒΑΙΑ συμφέροντα, μητρόπολη και πρώην αποικίες.
Ένα ακόμη πιο βάναυσο σύστημα που από τη ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ, συνέχισε να ισχύει και στο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ κυρίως στις Αραβικές χώρες, είναι τα φέουδα, οι φυλές, οι φεουδάρχες .Η Σαουδική Αραβία είναι το κατ εξοχήν Φεουδαρχικό κράτος και με Βασιλική οικογένεια που εξουσιάζει τη χώρα .Και υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο. και τη λεγόμενη διεθνή κοινότητα κλπ για τα πετρέλαια.
ΗΜΙΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΑ είναι και όλα τα καθεστώτα που τώρα καταρρέουν (Αίγυπτος, Τυνησία, Συρία, Λιβύη, κλπ) και αι μεγάλες κινητοποιήσεις και συρράξεις ΔΕΝ είναι ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ .ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ είναι με σκοπό την επικράτηση του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΕΟΥΔΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.( Ολιγαρχία, μεγάλη αστική τάξη, αστική τάξη, μεσαία τάξη, μικροαστική τάξη, εργάτες, αγρότες, άνεργοι, νέοι, γυναίκες, μετανάστες κλπ.)Με πολιτικά κόμματα, με κοινοβούλια με εκλογές .με κοινωνικές οργανώσεις

Γ) Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ .ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ.
Όσο κατανοούμε τους νόμους κίνησης και εξέλιξης του καπιταλιστικού συστήματος, έχοντας γνώση και της πορείας των δύο προηγούμενων πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικών συστημάτων (Δουλείας και Φεουδαρχίας) και όσο συνειδητοποιούμε - και όχι απλά να θυμώνουμε ή να οργιζόμαστε ως ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ - τόσο θα μιλάμε για ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ και ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν εκατομμύρια άνθρωποι -κάθε φορά- πολλοί μαζί σε αλλαγές.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Η νεολαία -πολύ πρόσφατα- έδωσε το στίγμα της με τις δυναμικές κινητοποιήσεις της σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία παίρνοντας θέση απέναντι στα νεοφιλελεύθερα μέτρα για τα πανεπιστήμια. Όπως κατά καιρούς η νεολαία στη Γαλλία.
Ωστόσο συνολικά η νεολαία των χωρών της Ε.Ε.- ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ αυτή τη περίοδο- χωρίς Συντονισμό απόψεων και Δράσης, χωρίς προοδευτικές πρωτοβουλίες που να βάλουν τη νέα γενιά στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και όχι μόνο το αν κρίνει επικρίνει αυτό το κιτς των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και των ΜΜΕ.(Άλλο ο σχολιασμός και άλλο η ανάληψη πρωτοβουλιών και θέσεων για τα γεγονότα )
Σε όλες τις έρευνες καταδεικνύεται ότι το πιο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ τμήμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, είναι οι έλληνες φοιτητές!! Υπάρχει όμως και η προοδευτική νεολαία στην Ελλάδα που δίνει μάχες και χρειάζεται να προωθήσει πρωτοβουλίες σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο
Δ)ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΣΕΙΣ:
1.)ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ αυτά τα λίφτινγκ του καπιταλισμού και των ΜΜΕ, που επιδιώκουν να ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ την υποβάθμιση των σπουδών, την υποβάθμιση των πτυχίων, την υποαπασχόληση, τη ανεργία και τη φτώχεια των Νέων στην Ευρώπη με τη φαιά προπαγάνδα, με γκλαμουριές και παραμύθια .
2.) Τριάντα εκατομμύρια και πλέον, νέοι άνεργοι στην Ευρώπη. ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ με γάμους και πανηγύρια των ανακτόρων,
3.) Οι βασιλιάδες είναι το ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΔΕΝ είναι το παρόν και ούτε έχουν σχέση με το ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και
4.) Πέρασαν οι εποχές όπου ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ κυριαρχούσε με το τρίπτυχο : Τέλος της ιδεολογίας, τέλος της ιστορίας και τέλος της εργασίας. Τώρα μετά τη κρίση που προκάλεσε το 2008, επιδιώκει τη ρεβάνς με το σύνθημα της αρχής της ήττας του, το γνωστό σλόγκαν : Δεν γίνεται αλλιώς!! Με στοιχήματα, με μαύρη προπαγάνδα, με εμπόριο φόβου και με φασιστικές πρακτικές, με τη χρηματοβιομηχανία σε πτώση, με τη κατασκευή στρατηγικών χρέους σε βάρος ΚΡΑΤΩΝ, με την αναμέτρηση των δυνάμεων του κεφαλαίου και της εργασίας, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ..



Πηγή: stefanostzoumakas.blogspot.com/

Πέθανε ο ήρωας Απόστολος Σάντας


Ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σημαίας με τη σβάστικα από την Ακρόπολη και παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας.
Ο Λάκης Σάντας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαΐου του 1941, κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Ο Απόστολος Σάντας με καταγωγή από τη Λευκάδα, γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1922 στην Πάτρα.
Πάντοτε ιδεολόγος και σεμνός έλεγε: "Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, "ανώνυμοι"".
Ο Σάντας ήρθε στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του το 1934. Το 1940 τελείωσε το γυμνάσιο και αμέσως εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,αλλά θα αποφοιτήσει μετά την απελευθέρωση της χώρας.
Το 1942 εντάχθηκε στο ΕΑΜ και στη συνέχεια στην ΕΠΟΝ για να καταλήξει στο βουνό με τον ΕΛΑΣ όπου συμμετείχε σε πολλές μάχες και τραυματίσθηκε το 1944.
Η δράση του είναι αδιάκοπη και το 1946 εξορίζεται στην Ικαρία, το 1947 φυλακίζεται στην Ψυττάλεια και το 1948 εστάλη στη Μακρόνησο. Από εκεί κατάφερε να ξεφύγει για να καταλήξει στην Ιταλία και στη συνέχεια στον Καναδά όπου θα ζήσει έως και το 1962. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1963.
Οσον αφορά στο κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας τον Μάιο του 1941,ο Λάκης Σάντας αναφέρεται εκτενώς, εκφράζοντας τις σκέψεις του,  για εκείνη τη νύχτα που καθόρισε τη υπόλοιπη ζωή του, στο  βιβλίο του, που εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 από τις εκδόσεις Βιβλιόραμα με τίτλο «Μια νύχτα στην Ακρόπολη... μνήμες από μία σπουδαία εποχή».
Λέει ο Σάντας στο ξεκίνημα του βιβλίου: «Σε κάποιο βιβλίο του Κίπλινγκ, ή της Περλ Μπακ -δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς πότε και πού- διάβασα ότι οι γέροι Κινέζοι, όταν γεννιέται ένα καινούργιο εγγόνι τους, πηγαίνουν στο νεογέννητο και του εύχονται να ζήσει τη ζωή του σε ενδιαφέρουσες και σπουδαίες εποχές. Αυτό ακριβώς συνέβη σε μένα και τους συνομήλικούς μου Έλληνες. Ζήσαμε σε πολύ ενδιαφέρουσες και σπουδαίες εποχές…. Σε αυτά τα χρόνια, όλοι μαζί οι Έλληνες και Ελληνίδες, της λεγόμενης γενιάς του '40, ανεβάσαμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ψηλά και γράψαμε ιστορία».

Πηγή: Enet

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΖΕΜΕΝΟ

Την Δευτέρα 2  Μαϊου,  θα λειτουργήσει η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Ζεμενό.
Την ημερομηνία αυτή γιορτάζετε ο Άγιος Αθανάσιος με την ευκαιρία της ανακομιδής των λειψάνων Του.

  Από Παναγιώτη

Θρήνος στο facebook και ένταση στο νοσοκομείο για το θάνατο της 15χρονης!

 


Με ένα group που αποτελείται από τουλάχιστον 3.300 μέλη εκφράζουν την αγανάκτηση αλλά και τη λύπη τους οι φίλοι της ανήλικης κοπέλας που έχασε τη ζωή της από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ...

Ο αριθμός των μελών ανεβαίνει από λεπτό σε λεπτό και πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν μηνύματα για τον άδικο θάνατο της ανήλικης ξανθιάς κοπέλας ανήμερα το Πάσχα ή εύχονται απλά "Καλό Ταξίδι". Ο τίτλος του group είναι "Στέλλα έφυγες αλλά σε αγαπάμε ακόμα".

Πολλοί είναι αγανακτισμένοι με το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε η 15χρονη, με τους γιατρούς ακόμα και με τα μπαρ στα οποία αν και απαγορεύεται, σερβίρεται αλκοόλ σε ανήλικα παιδιά. Όλοι αναζητούν τις ευθύνες που αυτό το αγγελούδι έφυγε από την ζωή τόσο αναπάντεχα.

Τα ερωτήματα πολλά και το ΓΙΑΤΙ είναι τόσο εκκωφαντικό στα αυτιά όλων μας... Διαβάστε μερικά μόνο από τα μηνύματα που 'εχουν αναρτήσει στη συγκεκριμένοι σελίδα: "Κάθε τέλος είναι μια αρχή! Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση! Καλό ταξίδι!"

"Ο προορισμός του ανθρώπου είναι ένας αγώνας δρόμου… Γεννιέται, τρέχει και μετά από χρόνια φτάνει στο τέλος του τερματισμού… Το Στελιώ έφυγε από την αφετηρία αλλά βιάστηκε να τερματίσει. Δεν έπρεπε να φτάσεις τόσο νωρίς στο τέρμα, τουλάχιστον δίνε κουράγιο στους δικούς σου… πρωταθλήτριά μας, Στέλλα αστέρι, Στέλλα των αστεριών"

"Κλείσε τα μάτια άγγελε, κλείστα και ξεκουράσου γιατί έχεις δρόμο δύσκολο να διαβείς μπροστά σου. Να είσαι καλά εκεί ψηλά. Θα είσαι μες στην καρδιά μας και αν θελήσεις να μας δεις έλα στα όνειρά μας…"

"Για μια πολυαγαπημένη φίλη μας που έφυγε πάρα πολύ νωρίς και πολύ άδικα. Στέλλα άγγελέ μας λείπεις ήδη και σε αγαπάμε! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

Ένταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου
Εν τω μεταξύ αναταραχή προκλήθηκε νωρίτερα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου συγκετρώθηκαν φίλοι και συμμαθητές της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο της φίλης τους, ενώ ζητούσαν ευθύνες από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, περίπου 20 έφηβοι συγκεντρώθηκαν, διάβασαν ένα ποίημα που έγραψαν οι ίδιοι για το χαμό της Στέλλας, αφήνοντας μάλιστα σαφείς αιχμές κατά των γιατρών και των νοσηλευτών του νοσοκομείου. Την οργή των συγκεντρωμένων, προκάλεσε η εμφάνιση των γιατρών που επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, λέγοντας ότι έκαναν ότι μπορούσαν για τη 16χρονη.newsit

Πέθανε ο επτάχρονος που είχε χτυπηθεί από βεγγαλικό το βράδυ της Ανάστασης



Στις 10 και μιση σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» άφησε την τελευταία του πνοή ο επτάχρονος που το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε από βεγγαλικό στην Χαλκίδα.
Το άτυχο αγόρι είχε ήδη χάσει την όρασή του από το αριστερό του µάτι, και είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Αναστάσεως σε ενοριακό Ναό της Μητρόπολης Χαλκίδας, ένας 25χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου συνδεδεμένη με αλεξίπτωτο, η οποία κατέληξε στο χώρο της κύριας εισόδου του ναού, όπου και εξερράγη.
Το επτάχρονο αγόρι, που ήταν στην εκκλησία μαζί με τους γονείς του, τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και το κεφάλι.
Ο 25χρονος συνελήφθη και το πρωί της περασμένης Τρίτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του.
Ο 25χρονος κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, παραβίαση του νόμου περί βεγγαλικών και πρόκληση έκρηξης.

Λίγες ώρες πριν από τον τραυµατισµό του παιδιού στην Εύβοια, δύο άνδρες είχαν σκοτωθεί στη Ρόδο, όταν εξερράγη ο αυτοσχέδιος µηχανισµός που κατασκεύαζαν.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ On-line


Παγκόσμια Μέρα Ευχής


pagosmiameraefxis

29/4 Παγκόσμια Μέρα Ευχής και ο Αντώνης Ρέμος ως πρεσβευτής του οργανισμού, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις και θα πραγματοποιήσει την ευχή ενός 9χρονου, μέσω του Kάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος.
Ο μη-κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός Μake-A-Wish®, με αφορμή την 31η επέτειο της πρώτης ευχής, ενώνει τις δυνάμεις του με τα υπόλοιπα παραρτήματά του σ' όλο τον κόσμο και γιορτάζει για δεύτερη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής www.worldwishday.org, με στόχο να αλλάξει τη ζωή παιδιών που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες σε όλο τον κόσμο.
doramakeawishΣτο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν διαθέσει το πρόγραμμα «Προσφέρω» από τις 22 έως τις 29 Απριλίου για την ενίσχυση του έργου του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μπορούμε να μοιραστούμε τη δύναμη μιας ευχής με ένα απλό SMS, γράφοντας ΚΜΕ και στέλνοντας το μήνυμα στο 19454.
Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουμε τα παιδιά που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους, με χαρά ελπίδα και δύναμη! 


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ..................................

Ολόκληρη η περιοχή του Παρνασσού κρέμεται από τις αποφάσεις της Μπιρμπίλη

Τον τρόπο που ζούσαν μέχρι σήμερα κάτοικοι από διάφορες περιοχές του Παρνασσού έρχεται να αλλάξει η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη... με την απόφασή της να αναστείλει για ένα χρόνο την έκδοση οικοδομικών αδειών και την εκτέλεση εργασιών στην εκτός σχεδίου περιοχή που εμπίπτει στην χωρική αρμοδιότητα του φορέα διαχείρισης του εθνικού δρυμού Παρνασσού.

Δεν μπορεί οι παρανομίες κάποιων να χτυπάνε και τους υπολοίπους, που εργάζονται νόμιμα λένε εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από το Πολύδροσο, την Αγόριανη, την Λιλαία, την Μαριολάτα και την Γραβιά καθώς το θέμα αγγίζει μέχρι και τον οικισμό της Βάριανης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Πολυδρόσου πλέον θα γίνουν όλες οι διαδικασίες από την πλευρά του δημάρχου τους, ώστε η απόφαση αυτή να παγώσει και να μην ισχύσει. Η Επτάλοφος, γνωστή και ως Αγόριαννη θα καταστραφεί οικονομικά και θα ερημώσει εάν συμβεί κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι στο χωριό ζουν από την οικοδομή και τον τουρισμό δηλώνει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αλέκος Λιάπης.

Μία απόφαση χωρίς λογική την χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος της περιοχής Θανάσης Μανανάς. Πλέον τα υπουργεία δεν λαμβάνουν υπόψη τις γνωμοδοτήσεις μας δηλώνει χαρακτηριστικά. Διαφορετική άποψη για το θέμα έχει ο δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας που με επιστολή του προς την υπουργό την συγχαίρει για τις ενέργειές της. Ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου η βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση έχει ζητήσει την ανάκληση της απόφασης σε ότι τουλάχιστον αφορά την αναστολή των οικοδομικών εργασιών, την εξαίρεση του οικισμού ιστού της Επταλόφου και των Δελφών από τον Εθνικό Δρυμό και την ολοκλήρωση της οριοθέτησης του οικισμού της Επταλόφου.

Για το θέμα αναμένονται εξελίξεις μετά την παρέμβαση βουλευτών της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Βοιωτίας. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του, ενημερώθηκε για το θέμα από αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής της Αράχωβας που πήγαν στο γραφείο του να συζητήσουν για την πίστα τεχνητού χιονιού στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και για την τεχνητή λίμνη στο Λιβάδι Αράχωβας. Ο ίδιος υποσχέθηκε πως οι επενδύσεις θα προχωρήσουν μόνο αν ξεκαθαριστούν τα πολλά νομικά και περιβαλλοντικά θέματα που είναι ανοικτά τόσο για το χιονοδρομικό όσο και για τον εθνικό δρυμό Παρνασσού, από την πλευρά του υπουργείου της κυρίας Μπιρμπίλη. Αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι κατοίκων της ευρύτερης περιοχής ( που είναι σχεδόν η μισή Φωκίδα αλλά και τμήμα της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας) αναμένουν ραντεβού με την κυρία Μπιρμπίλη προκειμένου να την ενημερώσουν για το θέμα καθώς θεωρούν ότι έχει παραπληροφορηθεί και έβγαλε την απόφαση με βάση έγγραφα που ίσχυαν 20 χρόνια πριν.

http://www.lamiastar.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ!!!

Στις  8 σήμερα το βράδυ,  στο λαογραφικο μουσειο της Αράχωβας θα συναντηθεί ο συνδυασμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ένα μίνι απολογισμό των 100 ημερών.
Αναμένεται να συζητηθουν καυτά θέματα.....Αύριο θα προσπαθήσουμε να έχουμε λεπτομέρειες.....

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒLOGGER ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

1900-2009:  Mοναδική πηγή ενημέρωσης στην Αράχωβα είναι τα παραδοσιακά καφενεία

2010:  Το σκηνικό της ενημέρωσης στην Αράχωβα αλλάζει ριζικά.

Στη μάχη  της ενημέρωσης μπαίνουν δυναμικά τα blog. Αραχωβα blog και Ντελάλης αναλαμβανουν τα ηνεία της ενημέρωσης των Αραχωβίτων και όχι μονο . Βλέπετε λόγω της οικονομικής κρίσης, τα καφενεία έμειναν από κόσμο και έτσι τελείωσε η ενημέρωση καθώς και τα κουτσομπουλιά.
Η ενημέρωση μέσα από το ίντερνετ είναι χωρίς χρήματα. Βέβαια εχει και τα αρνητικά της, αλλά σήμερα δεν θα αναφερθούμε σε αυτό.
'Ολοι διαβάζουν τα blogs στην Αράχωβα και σχολιάζουν τα πάντα,όπως αλλωστε γίνονταν και στα καφενεία.
Η θεματολογία τους αφορά όλους τους τομείς.

Σιγά-σιγά  ξεπροβάλουν και άλλα blogs. ΝΤΕΦΙ-ΤΣΟΠΑΝΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΙ ΡΟΥΜΕΛΗΣ.
Όλοι προσπαθουν να προβάλουν τα θέματα της Αράχωβας αλλά και των υπόλοιπων γειτονικών περιοχών..
Αποκορύφωμα της πανδαισίας ενημέρωσης αποτελεί το ΠΑΝΥΓΗΡΑΚΙ που με την πρωτογνωρη αναμετάδοση άλλοτε ζωντανά και άλλοτε σε μαγνητοσκόπηση από την ιστοσελίδα του http://panigiraki.gr/?page_id=535,  βλέπαμε ότι γίνονταν στο πανυγηράκι.
Σε όλα τα blogs της περιοχής μας,έβλεπες αναλυτικά όλα τα γεγονότα καθώς και εκτενέστατα βίντεο.
Ακόμα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όλοι αυτοί οι διαχειριστές των blogs καθώς και αυτοί με την web-tv, έτρεχαν να καλύψουν τα πάντα και να τα αναρτήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Βέβαια  όλοι αυτοί κάνουν το χόμπι τους και είναι ότι καλύτερο για μια ανεξάρτητη ενημέρωση.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.

  Από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Υ.Γ.  Καλό θα ήταν αυτό εδώ το κειμενάκι να αναρτηθεί σε όλα τα παραπάνω blogs.

Η ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ


Εκθέσεις φωτογραφίας

Ώρα
Δευτέρα, 2 Μάιος στις 6:00 μ.μ. - 29 Μάιος στις 10:00 μ.μ.

Τοποθεσία
Ισόγειο Νερόμυλου - Art cafe Αστραδενή
Πηγές Κρύας
Λιβαδειά

Δημιουργήθηκε από:

Περισσότερες πληροφορίες
Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς (Φ. Λ. Λ.)

«ΜΑΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2011»

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων και εκθέσεων με τίτλο: «Μάιος Μήνας φωτογραφίας 2011».
...Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, στην ισόγεια αίθουσα του «ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ» στην περιοχή της Κρύας στη Λιβαδειά και στο Art cafe Αστραδενή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1. Έκθεση φωτογραφίας της Αθανασίας Κανιάτσου, μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας με θέμα: «Πορεία Αγάπης».

Διάρκεια έκθεσης: 02/5/2011 έως 08/5/2011.

2. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Four reasons». Εκθέτουν οι φωτογράφοι: Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Οδυσσέας Ξεριζωτής,Βασίλης Σπύρου,Νίκος Υφαντής της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως».

Διάρκεια έκθεσης: 09/5/2011 έως 15/5/2011.

3. Έκθεση φωτογραφίας του Απόστολου Χατζηδήμου, μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς με θέμα « Στις γειτονιές του κόσμου».

Διάρκεια έκθεσης: 16/5/2011 έως 22/5/2011.

4. Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Παπαϊωάννου, μέλους της Φωτογραφικής Ομάδας «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, με θέμα: «Points in time»

Διάρκεια έκθεσης: 23/5/2011 έως 29/5/2011.

5. Έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, με θέμα: « 10 μικρά Portfolios»

Διάρκεια έκθεσης: 23/5/2011 έως 29/5/2011.

6. Παρουσίαση - Συζήτηση από τους Κώστα Παπαίωάννου και Γιάννη Στρατουδάκη.

Κυριακή 22/5/2011 ώρα 11.00 π.μ. «Μέθοδοι ανάγνωσης και κριτικής της Φωτογραφίας», με εισηγητή τον Κώστα Παπαϊωάννου.

Η εισήγηση έχει στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σειρά «εργαλείων» με σκοπό την όσο το δυνατό πιο αποστασιοποιημένη κριτική φωτογραφιών, βάσει των αισθητικών κριτηρίων της Φωτογραφικής τέχνης. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα προβληθούν φωτογραφίες από διάσημους φωτογράφους, οι οποίοι, προσέγγισαν τη φωτογραφία ως αυτόνομη καλλιτεχνική έκφραση. Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλυθεί η δουλειά των φωτογράφων: Andre Kertesz, August Sander, Walker Evans, Bill Brandt, Henri Cartier Bresson, Gary Winogrand, Josef Koudelka, Bruce Davidson, Robert Frank, Edward Weston, Eugene Smith, Αlfred Stieglitz. Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει σε διάφορα καλλιτεχνικά φωτογραφικά ρεύματα, οι εκφραστές των οποίων άφησαν το δικό τους στίγμα κατά την εξέλιξη της Φωτογραφίας μέχρι σήμερα.

Κυριακή 22/5/2011 ώρα 19:00 «Εισαγωγή στη Σημειολογία της Εικόνας», με εισηγητή τον Γιάννη Στρατουδάκη.

Η εισήγηση θα χωριστεί σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος ο φωτογράφος θα επιχειρήσει μια γνωριμία με το κοινό μέσω παρουσίασης δείγματος της δουλειάς του. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση περί της Σημειολογίας της εικόνας, πόσο αυτή χρησιμοποιείται σήμερα στην Τέχνη και στα μέσα ενημέρωσης και τέλος τρόποι ανίχνευσης και εφαρμογής της. Με το πέρας της συζήτησης θα ακολουθήσει Portfolio reviews.


Ώρες λειτουργίας εκθέσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00 – 22.00 Σάββατο - Κυριακή: 10π.μ. - 13.00 & 18.00 - 22.00

Χορηγοί: Γκώνιας Α.Ε - Μενέλαος Παπαθωμάς & Υιοί On-Off - Γαζής Παναγιώτης & Σια

Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine
http://www.fmag.gr/ - E-mall: lnfo@fmag.gr


Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς


Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ H Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ



Ιωάννης Βελούδιος Δήμητρα Βήττα

ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ, από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ''Θεατροφρένεια''



Φωτογραφία από παράσταση της ''Θεατροφρένειας'' στο Θέατρο Μαυσωλείου στο Δίστομο


Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου "ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ", διοργανώνει το:
"ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ"  ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 25-30 Αυγούστου 2011 στο ανοιχτό 'ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ" 
Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών οι παραστάσεις θα γίνουν στην αίθουσα της "ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑΣ".
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00 (κάθε βράδυ μία παράσταση) 
Θα προκριθούν 5 θεατρικά σχήματα για να λάβουν μέρος με τις παραστάσεις τους . 
Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου θα συμμετάσχει με μία από τις 3 φετεινές παραστάσεις του, εκτός συναγωνισμού.
Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από ανθρώπους του Θεάτρου και της Τέχνης γενικότερα. Θα απονεμηθούν τα εξής τιμητικά βραβεία: 
1) ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
2) ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ 
3) ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 
4) ΒΡΑΒΕΙΟ Α ΑΝΔΡΙΚΟΥ &ΒΡΑΒΕΙΟ Α ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ
5) ΒΡΑΒΕΙΟ Β ΑΝΔΡΙΚΟΥ & ΒΡΑΒΕΙΟ Β ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ 
6) ΒΡΑΒΕΙΟ Α-ΒΡΑΒΕΙΟ Β & ΒΡΑΒΕΙΟ Γ ΚΑΛΛΊΤΕΡΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. 
7) ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΙΚΩΝ 
8) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ 
9) ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ 
10) ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 
11) ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
12) ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΦΙΣΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. 
13) ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. 
 
Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "FLAT OUT"
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1) Αίτηση συμμετοχής 2) Έγγραφη άδεια συγγραφέα ή του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα. 3) Βιογραφικό Θιάσου. 4) Πρόγραμμα παράστασης 5) Αφίσα παράστασης 6) Οπτικοακουστικό υλικό ( DVD) της παράστασης. 
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΠΡΟΣΟΧΗ:  ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΝΤΟΣ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ' ΟΨΙΝ: ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΘΙΑΣΟ 
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΘΙΑΣΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΞΕΝΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. 
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΘΙΑΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. 
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΧΟΣ. 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ" ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ" ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ 
 ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΟ Δ.Σ. του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου-ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ
 
Πηγή : http://distomo.blogspot.com/

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ

" ΑΓΟΡΙΑΝIΤΗΣ MANAGER ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO ΣΤΟ NAVARINO DUNES

 Ο ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΜΑΝΑGER ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟΥ RESORT ΣΤΗΝ ΜΕΣΗΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑGER TOY HOUSE OF EVENTS ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. www.costanavarino.com

Πανηγυράκι γίνεται ψηλά στον Άγι Γιώργη!! - Πανηγυράκι 2011, το "Χάλασμα"


..Στις 5:00 μ.μ. χτύπησαν πάλι τα κανόνια και οι καμπάνες βάζοντας το «πανηγύρι» στην τελευταία του φάση. Όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη βροχή, τιμώντας τον Άγιο για άλλη μια φορά, σηκώθηκαν  και διέγραψαν ένα τεράστιο κύκλο γύρω από τον Ναό, πιασμένοι χέρι-χέρι χορεύοντας τον αργό ρυθμό από το «πανηγυράκι». Τρείς φορές γυρίσανε όλοι γύρω από την εκκλησιά με πρώτο τον παπά και μετά άρχισαν να κατεβαίνουν σύσσωμοι στο χωριό με πίπιζες και με νταούλια αλλά και με κανόνια και ομοβροντίες γλεντώντας και  χορεύοντας λίγο ακόμα, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον. . .
"ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" !!




(το βίντεο είναι από το Αράχωβας blog).

Φωτογραφίες που κινούνται! Μια νέα απίστευτη ανακάλυψη!




- Είναι κάτι παραπάνω από φωτογραφία και δεν είναι βίντεο
- 'Οπως θα διαπιστώσετε ο χρόνος εδώ δεν μπορεί να... παγώσει!
- Θα είναι οι φωτογραφίες του μέλλοντος;
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και εξελίσσεται. Και φαίνεται οτι ακόμα υπάρχουν ανήσυχα μυαλά και άνθρωποι που κάνουν ένα βήμα παραπάνω απ' όλους μας και μπορούν να μας κάνουν να μένουμε με το στόμα ανοικτό.

ΟΛΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΙ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ


Δυο καλλιτέχνες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νεο τρόπο για να καταγράφετε τις προσωπικές σας στιγμές. Φωτογραφίες με κίνηση! Αυτό θα αργήσει να γίνει για το πλατύ κοινό, αφού δεν είναι θέμα φωτογραφικής μηχανής αλλά επεξεργασίας της φωτογραφίας. Δεν παύει όμως να είναι συναρπαστικό! 

H ΙΔΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ




ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΚΟΥΡΕΙΟ



Τις ονόμασαν κινηματογραφίες. Στην αρχή το θέαμα μπορεί να ξενίζει, όμως το μάτι συνηθίζει αμέσως και η εικόνα σε συνεπαίρνει!

Η Τζέϊμι Μπεκ που έβγαλε και τον εαυτό της φωτογραφία, συνεργάστηκε με τον γραφίστα Κέβιν Μπεργκ για να φτιαξουν τις κινηματογραφίες χρησιμοποιώντας το φορμάτ GIF που μοιάζει με τα γνωστά μας JPEG.

Και τώρα, χρησιμοποιώντας την βοήθεια των εφέ μπορούν και δίνουν κίνηση στην εικόνα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η κα Μπέργκ τραβάει τις φωτογραφίες και ο συνεργάτης της "βάζει" κίνηση στην εικόνα με την βοήθεια γραφικών και πολλών κοπιαστικών ωρών μοντάζ.

Για μια και μόνο φωτογραφία μπορεί να χρειαστεί η δουλειά μιας ολόκληρης ημέρας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ


Πηγή: voliotaki

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑΣ

Mοναστήρι κληρώνει στους επισκέπτες του… Jeep!



Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, γνωστό ως το Μοναστήρι των «Παπαροκάδων» φέτος αποφάσισαν να κάνουν έναν ξεχωριστό Πασχαλινό δώρο στους πιστούς

Έβαλε λοιπόν σε λαχειοφόρο ένα πολυτελέστατο Jeep αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Πάντως, όπως φαίνεται, οι «Παπαροκάδες» αντιλαμβάνονται την δύσκολη οικονομική συγκυρία κι έτσι στην περίπτωση που ο υπερτυχερός δεν μπορεί να συντηρήσει το αυτοκίνητο, του έχουν έτοιμη την λύση.

Πανηγυράκι Αγίου Γεωργίου (Μέρος 2ο)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ Π Α Ν H Γ Y Ρ Ι Ο Υ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ...

 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΑ ΤΟΥ Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Ο Ύ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΡΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΟΡΟΥΣ  ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ.
ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ (ΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ) ...

ΕΚΘΕΣΗ ΥΦΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

Θαυμάσια δείγματα Αραχωβίτικης Υφαντικής Τέχνης θα βρει ο επισκέπτης του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας, (Παλιό Δημοτικό Σχολείο) αυτές τις μέρες.




(περιηγηθείτε εικονικά στην κεντρική αίθουσα της έκθεσης, με πανοραμική άποψη, κουνώντας δεξιά αριστερά  το ποντίκι σας περιστρέφετε και το βλέμμα σας στα εκθέματα της αίθουσας και με τα πλήκτρα + – θα κάνετε zoom in και out) 

Την έκθεση οργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Αράχωβας και ο Γεωργοτουριστικός και Βιοτεχνικός Συνεταιρισμός Αράχωβας “η Κυπάρισσος”. Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά η εμπειρία της επίσκεψης πολύτιμη.

ΠΗΓΗ:  http://arahova.wordpress.com/

Τα πρώτα ηλεκτρονικά γυαλιά οράσεως έρχονται να αλλάξουν τα πάντα!



Perierga.gr - Ηλεκτρονικά γυαλιά
Τα γυαλιά τα οποία κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρία PixelOptics, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», περιέχουν τους πρώτους στον κόσμο ηλεκτρονικούς φακούς εστίασης, που επιτρέπουν στον κάτοχό τους να αλλάζει εστίαση κατά βούληση, είτε απλώς σκύβοντας το κεφάλι του προς τα κάτω, είτε αγγίζοντας τον σκελετό.


Οι καινοτομικοί φακοί περιέχουν ένα λεπτό στρώμα υγρού κρυστάλλου που αλλάζει ευθυγράμμιση και, κατά συνέπεια, εστίαση. Ο οπτικός ενσωματώνει στα γυαλιά με ηλεκτρονικό τρόπο τις προδιαγραφές της συνταγής του οφθαλμίατρου και αυτά αναλαμβάνουν να μεταβάλλουν την εστίασή τους, ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη.
Η κίνηση του κεφαλιού προς τα κάτω ή το άγγιγμα του σκελετού είναι αρκετό για να ενεργοποιήσει τις προδιαγραφές εστίασης.
Τα γυαλιά έχουν ενσωματωμένη μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και κάθε φόρτιση για οκτώ ώρες επιτρέπει τη λειτουργία των γυαλιών επί δύο έως τρεις μέρες.
Η κατασκευάστρια εταιρία προτίθεται να βγάλει στην αγορά τέτοια γυαλιά σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα.
Τα γυαλιά, που ήδη παρουσιάστηκαν στη διεθνή Έκθεση Οπτικών Expo Vision στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να πρωτοκυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά φέτος το καλοκαίρι και, στη συνέχεια, σε άλλες χώρες. Κάθε ζευγάρι, σε πρώτη φάση, θα έχει υψηλό κόστος, τουλάχιστον 1.000 δολάρια.



ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Τα πρώτα ηλεκτρονικά γυαλιά οράσεως έρχονται να αλλάξουν τα πάντα!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ !!


TEΛΟΣ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ Η  ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ. ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΟΚΤΑΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ-ΖΕΜΕΝΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ (ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ). ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ  ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ,ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ.  ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ)......

Πανηγυράκι γίνεται ψηλά στον Άγι Γιώργη!! - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ...


Αγωνιστικά έθιμα της ημέρας: Άλμα απλούν χωρίς φόρα, άλμα απλούν, τριπλούν, σήκωμα πέτρας με τοπική ενδυμασία, άλμα εις ύψος (στο προαύλιο του Ι. Ναού)














ΠΗΓΗ: http://www.panigiraki.gr/

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πανηγυράκι γίνεται ψηλά στον Άγι Γιώργη!!-Περιφορά Αγίου Γεωργίου Αράχωβα 2011



ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΝ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ..


Πηγή: ΑΡΑΧΩΒΑΣ BLOG

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ?

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΛΟΤΗΜΗΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ  ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ (Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΣΟ). Ο ΤΥΠΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ.


ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΡΕΑ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ.ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ Α.....ΡΗ. ΚΑΘΙΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΚΑΙ 3 ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΕΕΣ ΗΤΑΝ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΦΥΣΙΟΓΝΟΜΙΑ. ΕΝΑΣ ΑΣΠΡΟΜΑΛΛΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΕΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ (ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΩΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΜΙΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΣΑΚΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΡΑΒΩΝΙΣΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ  ΤΟΥ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ (ΜΑΛΛΟΝ). ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΚΥΡΙΟ" ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΥ,ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΙΧΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ,ΟΠΩΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ,ΔΙΠΛΩΜΑ,ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ. 
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ Ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΑ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΥΚΟΥΛΕΙΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ.

TET A TET ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ



Στην Αράχωβα μαζί με φίλη του πέρασε το Πάσχα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Με κόκκινη φόρμα, πάντα το βραχιολάκι στο χέρι του και τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας μαζί, όπως ενημερωθήκαμε συναντήθηκε με τον Γιώργο Βουλγαράκη που και αυτός...
βρισκόταν εκεί μαζί με την οικογένειά του. Η συνάντηση έγινε σε σπίτι της περιοχής. Από τα αξιοσημείωτα; Ότι ο Άρης κυκλοφορούσε στην Αράχωβα με... γουρούνα! Μοντέρνο

Πανηγυράκι γίνεται ψηλά στον Άγι Γιώργη!! - ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ  ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ..











ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΚΛΟΠΗ???

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΑΝΑΣ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

Η μάχη της Αλαμάνας και η ηρωική θυσία του Αθανασίου Διάκου
(23 Απριλίου 1821) Ἡ ἐπέτειος τῆς μάχης σήμερα.
190 χρόνια μετὰ ὀφείλουμε μίαν στιγμή μας στὸ παλληκάρι ποὺ ἀγωνίστηκε γιὰ νὰ εἴμαστε σήμερα ἐλεύθεροι!
 ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΛΩΚΟΠΟΥΛΟ .

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΝΕΚΡΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ!!!!!

Ρόδος: Τραγωδία πριν λίγο - Έχασαν την ζωή τους δυο ατομα  από αυτοσχέδια εκρηκτικα


Έχασαν την ζωή τους δυο συντοπίτες μας από αυτοσχέδια εκρηκτικά στο χωριό ...Μαντρικό της Ρόδου. Tο περιστατικό συνέβη πριν από μια ώρα περίπου.
Το ασθενοφόρο όταν έφτασε ήταν ήδη πολύ αργά οι δυο άντρες (ο ένας 35 ετών) διαμελίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη , στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται άντρες της αστυνομίας και εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι δυο άντρες.

Σήμερα το απόγευμα μεταφέρεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα


Η τελετή της Αφής θα γίνει στη 1 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα το Αναστάσιμο Άγιο Φως αναμένεται να παραδοθεί από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, μεταβαίνει σήμερα, Μεγάλο Σαββάτο, στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί την Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Το Άγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, στην αποστολή συμμετέχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές κ. Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, η κα Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα θα γίνει στις 18.30 στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και από εκεί θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130 σε ολόκληρη την επικράτεια.

Πηγή: newsIt

Ενημέρωση για τις νέες ρυθμίσεις δημοσιεύσεων στο Facebook



Ενημέρωση για τις νέες ρυθμίσεις δημοσιεύσεων στο Facebook
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με κάποιες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Μάρτιο στο Facebook (FB από εδώ και πέρα) και θεωρήσαμε πως μπορεί να σας ενδιαφέρουν!
Σκεφτήκαμε να το μοιραστούμε μαζί σας με αυτόν τον τρόπο γιατί είναι ευκολότερο να το μοιραστέιτε / share με τους φίλους σας
Στο θέμα μας τώρα:
Αναρωτηθήκατε γιατί τον τελευταίο καιρό όταν ανεβάζετε κάποια δημοσίευση στο προφίλ σας (πχ στο status/κατάσταση ή φωτογραφίες κτλ) σχεδόν πάντα ένας συγκεκριμένος αριθμός φίλων σχολιάζει και κάνει Like/ Μου Αρέσει?
Αντίστοιχα μήπως έχετε παρατηρήσει πως βλέπετε στο «Νews Feed/Τελευταία Νέα» νέα και ανακοινώσεις από συγκεκριμένους μόνο φίλους?
Μήπως οι υπόλοιποι, μέχρι πριν λίγο καιρό, σταθερά εμφανιζόμενοι φίλοι σας έπαψαν να ενδιαφέρονται ξαφνικά?
Πριν αρχίσετε να ανησυχείτε γιατί άρχισαν ξαφνικά μαζικά να σας «αγνοούν» ή γιατί έχουν εξαφανιστεί οι υπόλοιποι φίλοι σας, σας έχουμε την απάντηση!!!
Όλα τα παραπανω λύνονται και εξηγούνται γιατί οφείλονται σε μια νέα ρύθμιση του FB που ενεργοποιήθηκε αυτόματα σε όλα τα profiles!
Συγκεκριμένα , πλέον όλες οι κοινοποιήσεις, φωτογραφίες, δημοσιεύσεις, status updates κτλ εμφανίζονται αυτόματα από (αλλά και προς) τους
ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή της αλλαγής (10 Μαρτίου μας ανέφεραν) θα βλέπετε στο προφίλ σας νέα από τους φίλους που αλληλεπιδρούσατε περισσότερο τις τελευταίες μέρες πριν την αλλαγή!
Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους σας!!
Και αυτοί θα βλέπουν νέα και ανακοινώσεις από τους φίλους που αλληλεπιδρούσαν τις τελευταίες ημέρες!
Οπότε σιγά σιγά θα αρχίσει να μικραίνει ο αριθμος των φίλων σας που «βλέπουν» αυτά που ανεβάζετε αλλά και από όλο λιγότερα και συγκεκριμένα ατομα θα βλέπετε αυτά που εκείνα ανεβάζουν ως status/κατάσταση κτλ… Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τις αγαπημένες σας σελίδες!
Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να επιστρέψετε στην προηγούμενη «φυσιολογική» διαδικτυακή κοινωνική σας ζωή θα πρέπει να κάνετε τα εξής απλά πράγματα!
Ας τα δούμε από την αρχή:
1. Στην «αρχική σας σελίδα/Home» στο «News feed / Τελευταία Νέα» θα πρέπει να κάνετε click στην κορυφή και να επιλέξετε να βλέπετε τα «Πιο Πρόσφατα/ Most Recent» νέα.
2. Αφού βλέπετε πλέον τα «Πιο Πρόσφατα Νέα/ Most Recent News», κάνετε ξανά click πάνω στο σύνδεσμο «Πιο Πρόσφατα / Most Recent» (ή στο βελάκι που θα εμφανίζεται πλέον δεξιά από το σύνδεσμο).
Στο πινακάκι που θα ανοίξει (drop down menu) κατεβαίνετε προς τα κάτω και κάνετε click στο «Edit Options / Επεξεργασία Επιλογών».
3. Στο παράθυρο που ανοίγει κάνετε click δίπλα από την επιλογή «Show Posts from / Εμφάνιση δημοσιεύσεων από» και από εκεί που είναι ρυθμισμένο στο «Φίλοι και σελίδες που αλληλεπιδράτε περισσότερο / Friends and Pages you interact with most» επιλέγετε το «Όλοι οι φίλοι και οι σελίδες σας / All of your friends and Pages»
ένα ακόμα βηματάκι…
4.Πατήστε «Save/ Αποθήκευση» και …μαγικά θα αρχίσουν να εμφανίζονται ξανά φίλοι και δημοσιεύσεις!!
ΒΑΣΙΚΟ: την ίδια ρύθμιση θα πρέπει να κάνουν σιγά σιγά και οι φίλοι σας οπότε ενημερώστε τους για τις αλλαγές στο FB ή κοινοποιήστε το στο προφίλ σας για να διαβάσουν τη διαδικασία!
ΠΗΓΗ:  tsantiri.gr 

συνολικες επισκεψεις