Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Παπα-σούζας σε... γουρούνα "ευλογεί" τα ΜΑΤ

"συνοδειπορος"

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ Ο ΕΥΖΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΕΙ...


Όλη η Ελλάδα δάκρυσε χθες, μαζί με τον Εύζωνα, για τα άσχημα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας μετά την ψήφιση του "μεσοπρόθεσμου".
Εμείς οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, γιατί ο Εύζωνας της φωτογραφίας είναι συμπατριώτης μας από τη Δεσφίνα και ονομάζεται Ανδρέας Μίχος.
 
 

admin

KAΠΝΟΒΙΟΜΗ​ΧΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΟ​Ι 1900 - 1940 ΣΕ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΛΕΙΒΑΔΙΑ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔ​ΡΗ.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΖΕΜΕΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι και αν επανελειμένος κάνουμε αναφορά στην καταραμένη στροφή στο Ζεμενό?
Τι και αν μόνο φέτος έχουν σκοτωθεί 2 άτομα και έχουν τραυματιστεί 5-6 συνανθρωποί μας?
Τι και αν καθημερινά χάνονται ολόκληρες περιουσίες από τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα?
Φαίνεται ότι  δεν ιδρώνει κανένα αυτί των καρεκλοκένταυρων....και δεν έχω ενημερωθεί και για καμιά ενέργεια των τοπικών "αρχόντων".
Με όλα αυτά ξέχασα να αναφέρω και το σημερινό απογευματινό ατύχημα με κάτοικο Αραχώβης.
Ευτυχώς για την οδηγό του αυτοκινήτου την "γλίτωσε". Ο δρόμος  ήταν ολισθηρός λόγω της βροχής αλλά και λόγω της ανευθυνότητας και απουσίας όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να πέσει ένας καινούριος ασφαλτοτάπητας σε εκείνο το σημείο.

Υ.Γ.  ΕΛΠΙΖΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ  ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ Ή ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

admin


KAΠΝΟΒΙΟΜΗ​ΧΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΟ​Ι 1900 - 1940 ΣΕ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔ​ΡΗ.

ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  ΣΤΟ BLOG:

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
          
                       "ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ"

admin

ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ....


Άνδρας των ΜΑΤ έχασε το δάχτυλό του που του το βρήκε διαδηλωτής



Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ακρωτηριάστηκε ένας αστυνομικός των ΜΑΤ στην... προσπάθειά του να ρίξει χειροβομβίδα κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών.Η χειροβομβίδα εξερράγη στα χέρια του με αποτέλεσμα ο άνδρας να χάσει ένα δάχτυλο.
Ο κόσμος παρακολουθούσε τις προσπάθειες των συναδέλφων του αστυνομικού την ώρα που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν στο έδαφος το κομμένο δάχτυλο, το οποίο βρήκε τελικά διαδηλωτής. 
 
admin

Συγκλονιστικό βίντεο με ένα σκυλί που έχασε το ταίρι του...


Ο πόνος του χαμού... Τραγικές εικόνες πόνου και θλίψης...με ένα σκυλί που έχασε το ταίρι του.
πηγη :   lamiareport

admin

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΥΡΑ ΤΗΣ COCA COLA 3E ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΒΑΝΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΕΝΩ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΟΠΑΝΑΓΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

admin

Ο κκ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε την έκθεση «Λατρεία και Προσκυνήματα μετά την Άλωση μέσα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη».

Aίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) - Διάρκεια έκθεσης έως τις 28 Ιουλίου.
Το κκ. Βαρθολομαίο ξεναγεί η Δρ Αναστασία Δρανδάκη, που έχει επιμεληθεί και την έκθεση. Νωρίτερα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε υποδεχθεί η Πρόεδρος του Ε.Π.Κε.Δ. κα Ελένη Αλβελέρ στο συνεδριακό κέντρο "Κωνσταντίνος Καραμανλής" ...

ΔΕΙΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ : http://orchomenos-press.blogspot.com/2011/06/blog-post_4452.html




admin

ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ !!!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ (1991)

admin

''ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΤΩ ΤΙΘΩΡΕΑΣ''

 Με επιτυχεια οργανωθηκε ο ποδηλατικος γυρος Κατω Τιθορεας που το διοργανωνε η Ελληνικη Διασωστικη Ομαδα.Το καταστημα ''Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ'' βρεθηκε και σε αυτην την ποδηλατικη εκδηλωση συμετεχωντας ενεργα.25 χιλιομετρα με το ποδηλατο περνωντας σε παρα πολλα χωρια που τελικα ο καμπος σε ανταμοιβει με τις ομορφιες του.......αναρτηση.

'' Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ''

admin

Ακόμα και η Αίγυπτος αρνήθηκε το δάνειο από το ΔΝΤ




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι οι
αρχές της Αιγύπτου το έχουν ενημερώσει πως η χώρα
δεν θα χρειαστεί να λάβει το δάνειο που έχει συμφωνηθεί
μεταξύ των δύο πλευρών.

Με βάση τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2011/12
το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα περιοριστεί στο 8,6%
έναντι 11% που προβλεπόταν αρχικά.
«Λόγω των αλλαγών αυτών οι αρχές δεν θεωρούν ότι
υπάρχει άμεση ανάγκη για μια οικονομική συμφωνία
με το ΔΝΤ», είπε ένας εκπρόσωπος του οικονομικού οργανισμού,
επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα
ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου.

admin

Οι διακοπές ρεύματος για σήμερα Τρίτη πρωί

Η ΔΕΗ ΑΕ/Περιοχή Άμφισσας γνωστοποιεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης, εκ περιτροπής και κατά περιοχή περικοπών φορτίων, για το διάστημα από τις 11:00 έως και τις 15:30 περίπου, το πρωί της 28ης Ιουνίου 2011, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :
Ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών ηλεκτρικού ρεύματος για το πρωί της Τρίτης 28ης Ιουνίου 2011, εφόσον απαιτηθούν....


Ώρες Διακοπής Προβλεπόμενες περιοχές με διακοπή ηλεκτροδότησης
11:00 – 12:30 Αράχωβα, Λειβάδι Παρνασσού.

admin

ΠΡΟΣΟΧΗ στο Σύστημα Κλιματισμο​ύ Αυτοκινήτο​υ

ΜΠΑΜΠΗΣ

ENA ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΤΟΠΙΚΟ BLOG ..ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Σύμφωνα με  σημεριμή του ανάρτηση το πολύ αξιόλογο τοπικό blog  http://arahova.wordpress.com/,
κλείνει προσωρινά τουλάχιστον,  για δικακοπές.
ΕΜΕΙΣ  ΘΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.

admin

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

H ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΜΑΡΑΣΙΩΝ

Η γυναίκα σύμβολο των Ελλήνων ακριτών του Εβρου, η «Κυρά των Μαρασίων» Βασιλική Λαμπρίδου – Φωτάκη, που απεβίωσε σε ηλικία 107 ετών κηδεύτηκε  με τιμές εν ενεργεία αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων στα Μαρασια.
Την γερόντισα, που για περίπου 50 χρόνια ύψωνε καθημερινά την Ελληνική σημαία στην αυλή του σπιτιού της στο χωριό Μαράσια, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και συμπαραστεκόταν στους στρατιωτες σαν μάνα συνοδευσαν στην τελευταία της κατοικια ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστρατηγος Φρ. Φράγκος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεκάδες στρατιώτες και αξιωματικοί του Δ' Σωματος Στρατου και όλο το χωριό.
Χοροστάτησε ο Μητροπολιτης Διδυμοτειχου.

Άγημα στρατιωτών απέδωσε τιμες στη σωρό που ήταν τυλιγμένη με την ελληνική σημαία.
Για την προσφορά της στην πατρίδα είχε τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών, τον Στρατό Ξηράς και όλη την τοπική κοινωνία.
Γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης.

Γνώρισε σε νεαρή ηλικία την προσφυγιά, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1921 και έλεγε ότι ακούγοντας τους φύλακες από την άλλη πλευρά ένιωθε πάντα την ανάγκη να δηλώνει την παρουσία της και την ελληνικότητα του τόπου.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ , ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΜΑΡΑΣΙΩΝ.
 Λίγα μέτρα χωρίζουν το φτωχόσπιτο από τα συρματοπλέγματα των συνόρων. Από την πολυθρόνα της η υπερήλικη γυναίκα κοιτάζει με ανυπομονησία προς το παράθυρο. Το σώμα της είναι105 χρόνων, στη δύση της ζωής, αλλά το βλέμμα της βγάζει σπίθες.
Σαν 20χρονο κορίτσι. Είναι πρωί και περιμένει τα "παιδιά" της, τους φαντάρους, που "φυλάνε Θερμοπύλες", να έρθουν να τη βοηθήσουν για να υψώσει την ελληνική σημαία στο φυλάκιο των Μαρασίων. Στο Δήμο Τριγώνου, στον βόρειο Έβρο. Είναι το καθήκον της, η δουλειά της. Αυτό που κάνει εδώ και 50 χρόνια. Της αρέσει να τη βλέπουν οι Τούρκοι στρατιώτες της άλλης πλευράς. "Για να φαίνεται η σημαία απέναντι, εκεί όπου γεννήθηκα", λέει η ίδια.
Συμβολίζει τη Μάνα. Όσοι έκαναν τη στρατιωτική θητεία τους στον Έβρο, οι
σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, τη θυμούνται με λατρεία και ευγνωμοσύνη.
Στο σπίτι της έβρισκαν καταφύγιο. Τους μαγείρευε, τους έπλενε, τους συμβούλευε. Έβλεπε τα φανταράκια σαν δικά της παιδιά.
Η Βασιλική Λαμπρίδου - Φωτάκη γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Από παιδί γνώρισε την ορφάνια και την πίκρα της προσφυγιάς, καθώς οι προστάτες - συγγενείς της μετακινήθηκαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη.
Με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκε προσωρινά στο Ελληνοχώρι Διδυμότειχου και έπειτα στο Σάκο της Νέας Ορεστιάδας. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Και όταν έχασε τα τρία σε νεαρές ηλικίες, άρχισε να αντιμετωπίζει σαν δικά της παιδιά όλα τα Ελληνόπουλα και ιδιαίτερα τα στρατευμένα. Το 1962 εγκαταστάθηκε οριστικά στα Μαράσια. Το σπίτι της είναι το τελευταίο του οικισμού, δίπλα στο ακριτικό φυλάκιο.
"Είναι μια ευγενική και υπερήφανη γυναίκα. Και οι 7.000 κάτοικοι του Τριγώνου τη σέβονται και την εκτιμούν. Όπως και οι σημερινοί φαντάροι που μαθαίνουν την ιστορία της, λέει η Ανθή, που την επισκέπτεται καθημερινά, στο πλαίσιο του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Τα κορίτσια που δουλεύουν στο πρόγραμμα αλλά και οι γυναίκες του Στρατού την έχουν αγκαλιάσει, τώρα που έχει την ανάγκη των άλλων. Την κάνουν μπάνιο, της ψωνίζουν, της δίνουν τα φάρμακά της, την εξυπηρετούν σε ό τι τους ζητήσει. Τα απογεύματά της τα περνά με τα παιδιά της, τους φαντάρους, μέχρι να πέσει για ύπνο.
Πάντα έχει παρέα μέσα στο σπίτι της. Ακόμη και ο Διοικητής της Μονάδας πίνει μαζί της το καφεδάκι του. Το 2007 η Ακαδημία Αθηνών τη βράβευσε για την πολυετή προσφορά της στα στρατευμένα νιάτα. Η πρόταση για τη βράβευση έγινε από γυναικεία σωματεία της Θεσσαλονίκης και το δήμαρχο Τριγώνου Έβρου, κ.Μαν.Χατζηπαναγιώτου.
"Η τιμή που έγινε στο πρόσωπό της αποτέλεσε τιμή προς όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του Τριγώνου Έβρου, που αποτελούν το ζωντανό προμαχώνα της πατρίδας μας στην πιο νευραλγική περιοχή των συνόρων μας," λέει ο δήμαρχος Τριγώνου Έβρου.


admin

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Δ.Α.Α.


Την Τεταρτη 6 Ιουλιου  και ωρα 20.00 θα διεξαχθει Δημοτικο Συμβουλιο.Παρακαλουνται οι κκ αντιδημαρχοι,προεδροι τοπικων συμβουλιων,συμβουλοι και δημοτες που εχουν να θεσουν θεματα προς συζητηση να τα υποβαλλουν στην γραμματεια της δημαρχιας μεχρι την Πεμτη 30 Ιουνιου ωστε να  ετοιμασθει εγκαιρα η θεματολογια και οι αντιστοιχοι φακελλοι ενημερωσης των συμβουλων/
Ευχαριστω
ΣΤΑΘΗΣ.ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
admin

Διαμαρτυρία για την μείωση των δρομολογίων στο Σ.Σ. Τιθορέας (video)


Δυναμικό παρόν έδωσαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τιθορέας, φορείς και κάτοικοι απο την ευρύτερη περιοχή, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την άδικη μείωση των δρομολογίων του ΟΣΕ. Πιο πάνω μπορείτε να δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ μέσα απο την κάμερα του www.e-tithorea.gr 

 

admin

 

ΕΚΛΟΓΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ασχέτως αν διαφωνεί η συμφωνεί κάποιος με τα κόμματα, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που ο συμπατριώτης μας, ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ εκλέχθηκε πρώτος στο πολιτικό συμβούλιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Στις μέρες που ζούμε όπου όλα έχουν απαξιωθεί χαιρόμαστε που αν μη τι άλλο ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ με μεγάλη ανιδιοτελή προσφορά επιβραβεύονται. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΩΡΓΟ και ελπίζουμε με την εντιμότητα σου να βάλεις ένα λιθαράκι στην αλλαγή του πολίτικου σκηνικού,που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πατρίδα μας

εκδοτική ομάδα ΑΧΟΣ

Στη Λιβαδειά δεν κλείνουν οι καφετέριες.

Μια οδυνηρή έκπληξη επεφύλασσε μεγάλη επιχείρηση της βοιωτικής πρωτεύοσας στη δημοτική αρχή Λιβαδειάς που ως γνωστόν με την αριθμ. 138/2011 απόφαση του δημάρχου Λεβαδέων είχε δρομολογήσει την αναστολή λειτουργίας 3 κεντρικών καφετεριών στη Λιβαδειά από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011.
Η επιχείρηση επέτυχε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του δημάρχου Λεβαδέων και άρα η υπόθεση παραπεμπέται σε δικαστικό συμβούλιο και προσωρινά αναστέλλεται η εφαρμογή της  138/2011 και το κλείσιμο της επιχείρησης.
Νομικοί κύκλοι της Λιβαδειάς έλεγαν  ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και προοινωνίζεται συνέχεια καθώς με βάση την προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης μπορούν πιθανόν να υπάρξουν αιτιάσεις  για παράβαση καθήκοντος αλλά και για συκοφαντική δυσφήμηση της επιχείρησης από τους υπευθύνους του Δήμου Λεβαδέων.
Σε όλες τις περιπτώσεις η προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της 138/2011 συνιστά μεγάλη ήττα της δημοτικής αρχής και πιθανόν στην εξέλιξή της να δημιουργήσει  περισσότερα προβλήματα στον Δήμο Λεβαδέων από εκείνα που επεχείρησε να επιλύσει.
Viotia.blogspot.com
 
admin

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Χ.Ο. ΑΡΑΧΩΒΑΣ


admin

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ


Παραλύει η χώρα στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία.

Η 48ωρη απεργία αποτελεί ένα βήμα κλιμάκωσης της απεργιακής τακτικής των συνδικάτων μετά τις 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, απέναντι στην πολιτική του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους την πρώτη ημέρα της απεργίας, την Τρίτη 28 Ιουνίου, σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, απ΄ όπου θα ξεκινήσει η πορεία για το Σύνταγμα...


Για την Τετάρτη 29 Ιουνίου, δεύτερη ημέρα της απεργίας και ημέρα κατά την οποία διενεργείται ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καλούν σε διαμαρτυρία το πρωί και το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καθώς και σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ΄ όπου θα ξεκινήσει η πορεία για τη Βουλή. 

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το απόγευμα της Δευτέρας τοπικές διαδηλώσεις σε όλους τους δήμους. «Την Τρίτη 28 Ιούνη στις 10:00 το πρωί πλημμυρίζουμε την Ομόνοια με τη ζωντάνια, τη δύναμη των εργατών και το απόγευμα στις 7:00 τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη 29 Ιούνη το πρωί στις 10:00 όλοι οι δρόμοι από παντού καταλήγουν στην Ομόνοια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «οριστική κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας» και απευθύνει κάλεσμα σε όλους «να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων».

Την πλήρη αντίθεσή της τόσο στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εκφράζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία που συμμετέχει στην 48ωρη απεργία.

Επίσης, προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Στις κινητοποιήσεις, συμμετέχει με 24ωρη απεργία στις 29/06 και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η οποία σε ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες προς την ΠΝΟ, κατηγορώντας την ότι συμπλέει και συμπορεύεται κόντρα και ενάντια στα συμφέροντα των ναυτεργατών.

Tη συμμετοχή τους στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

Η ΟΜΥΛΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί στην ύφεση την ανεργία την ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Στις συγκοινωνίες, είναι σίγουρο ότι οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην διήμερη απεργία.

Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας αυτής το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ και έτσι δεν θα διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δεν έχουν αποφασίσει ακόμη το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις εργασίας και τούτο για να εξυπηρετηθεί το κοινό που θα θελήσει να πάρει μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση της Τρίτης στο Πεδίον του Άρεως και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις συγκεκριμένες ώρες είτε θα ματαιωθούν, είτε θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης, καθώς στην ουσία κλείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος. 

Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι και τις δύο ημέρες, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. 

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των στάσεων εργασίας μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο πτήσεις: Πολιτικών και στρατιωτικών α/φών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας, ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις, αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών - πρωθυπουργοί, πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε συμμετοχή στη γενική απεργία. Στο πλαίσιο των αγωνιστικών αποφάσεων, θα προχωρήσει σε κατάληψη και κλείσιμο των ΧΥΤΑ της Φυλής και της Μαυροράχης, από την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 12.00 το βράδυ.

Παράλληλα, κάλεσε σε κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, από τις 12.00 το μεσημέρι, μέχρι το τέλος του ωραρίου.

 Η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην πανελλαδική συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην περικύκλωση της Βουλής.

Οι «Αγανακτισμένοι» καλούν τον κόσμο να βρεθεί 48 ώρες στο δρόμο και να περικυκλώσει τη Βουλή την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Συμπαρίστανται έτσι στην κινητοποίηση των συνδικάτων. 

Τα διοικητικά συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.) αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τρίτη, 11.00-3.00 μμ και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη, 11.00-3.00 μμ, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών στα ΜΜΕ, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη ΓΓΕ, το Ελληνικό Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ειδησεογραφικά site.




πηγή: ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Η Άννα καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο


Ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια που παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες ουσιαστικά καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο διά της… απουσίας του από τις ρυθμίσεις του, γράφει το «Βήμα της Κυριακής».
Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, με τη συνδρομή συνταγματολόγων αλλά και καθηγητών Ποινικού Δικαίου, επιχειρεί την «έκπληξη» και την απάντηση στις πολυετείς προσπάθειες πολιτικών και ακαδημαϊκών να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο «καυτό» θέμα, χωρίς να αγγίξουν την ιστορική αξία και την ακαδημαϊκή του έννοια.
Ο νέος νόμος-πλαίσιο απλώς δεν θα έχει ούτε μία αναφορά στο θέμα του ασύλου, ούτε επιτροπή για αυτό, ούτε χώρους που το οριοθετούν, ούτε αρμοδίους για τη διαχείρισή του, επιστρέφοντας στις προ του 1982 ρυθμίσεις, όταν δεν υπήρχε νομικό καθεστώς που να το προστατεύει.
Οι νέες διοικήσεις των πανεπιστημίων, εφόσον το θελήσουν, έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν σχετικές διατάξεις στους εσωτερικούς κανονισμούς των ιδρυμάτων τους και φυσικά να επωμιστούν την ευθύνη εφαρμογής τους, προπτική που είναι πολύ πιθανό να βρει την πανεπιστημιακή κοινότητα σύμφωνη, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να βρεθεί λύση στο θέμα άμεσα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Θ. Σφηκόπουλος , χωρίς να έχει γνώση του νέου νόμου, απαντά αυθόρμητα στη σχετική ερώτηση: «Αν έχουμε να κάνουμε κάτι καλό στο θέμα αυτό, είναι να μην το συζητάμε».
Πανεπιστημιακός καθηγητής ο οποίος συμμετείχε στις επιτροπές οι οποίες συνεδρίασαν στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα είπε ότι «αν δεν αναφερθεί πουθενά στον νόμο το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, η νομική του έννοια και η νομική του υπόσταση δεν ισχύουν. Παραμένει έτσι ένας ηθικός κανόνας. Η διοίκηση του κάθε πανεπιστημίου θα μπορεί να καλεί την Αστυνομία όποτε παραστεί ανάγκη, χωρίς καμία επιπλοκή. Ούτε αρμόδιες επιτροπέςούτε πολύπλοκες διαδικασίες για να κληθεί ο εισαγγελέας».
«Σταματήστε πια να μιλάτε για το άσυλο. Αυτό είναι το πρόβλημα των πανεπιστημίων;» είπε στην εφημερίδα, καθηγητής Ποινικού Δικαίου ο οποίος συμμετέχει στη νομική επεξεργασία του νέου νόμου όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Το πανεπιστημιακό άσυλο απασχολεί την Ελλάδα από τον περασμένο αιώνα αλλα για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε το 1982 με τον νόμο-πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα ΑΕΙ, ενώ κανένας υπουργός δεν το «άγγιξε» ως το 1997, οπότε η κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό Παιδείας την κυρία Μαριέττα Γιαννάκουκαθόρισε συγκεκριμένα τι καλύπτει το πανεπιστημιακό άσυλο και ποιους χώρους μέσα στα ιδρύματα. Πέρυσι η ΝΔ ζήτησε επίσημα στη Βουλή την κατάργησή του.
Απο την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε τέσσερις προτάσεις για αλλαγές στον νόμο Γιαννάκου. Συγκεκριμένα ζητούσε όλα τα πανεπιστήμια να ορίσουν τους χώρους στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα και ισχύει το άσυλο. Να γίνει καταγραφή των χώρων που είναι κατειλημμένοι από ιδιώτες.
Να προτείνουν τα πανεπιστήμια τον τρόπο με τον οποίο θα διαφυλασσόταν η πνευματική και υλική τους περιουσία. Επίσης, τότε η κ. Διαμαντοπούλου ζητούσε κάθε πανεπιστήμιο να προβλέπει διαδικασία «εφημερίας» στον κανονισμό λειτουργίας του, ώστε να ειδοποιείται το πρυτανικό συμβούλιο σε περίπτωση που εμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
ΠΗΓΗ: tovima.gr

Τανάγρα | "Τους έπιασαν στα...πράσα" για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς»


  • ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 72χρονος και 49χρονος
την ώρα που διερευνούσαν το υπέδαφος με ανιχνευτές μετάλλων.

  • ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ τρεις συνεργοί τους.
Συνελήφθησαν  χθες το πρωί, στην Τανάγρα Βοιωτίας, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 49 και 72 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Μενιδίου Αττικής, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους, για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ενεργούντες περιπολία προς πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Τανάγρας, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες, να προβαίνουν στην διερεύνηση του υπεδάφους με ανιχνευτές μετάλλων και σε λαθρανασκαφή με σκαπτικά εργαλεία, με σκοπό την ανεύρεση λιρών και αρχαίων αντικειμένων.

Συνελήφθησαν οι δυο  εκ των δραστών, ενώ οι τρεις συνεργοί τους εκμεταλλευόμενοι την ιδιομορφία του χώρου και το σκοτάδι διέφυγαν της σύλληψης.

Στο σημείο ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ένας ανιχνευτής μετάλλων, αυτοσχέδιοι χάρτες, τρεις φορητοί ασύρματοι, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς και σκαπτικά και άλλα εργαλεία.

Συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
ΔΤ

πηγή:
 εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Βοιωτών

“ Αν αγωνίζεσαι μπορεί και να χάσεις... Αν δεν αγωνίζεσαι είσαι χαμένος”

Φώτο από διαδήλωση της Βαρκελώνης. Το άγαλμα βρίσκεται στην Via Laietena. Η πινακίδα λέει:
“ Αν αγωνίζεσαι μπορεί και να χάσεις... Αν δεν αγωνίζεσαι είσαι χαμένος”





agnantiroumelis

Η ΔΙΑΘΗΚΗ, από την θεατρική ομάδα γυμνασίου Αντίκυρας.

Η ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Αντίκυρας, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων του σχολείου, σας καλούν να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση με τίτλο: Η ΔΙΑΘΗΚΗ, βασισμένη σε κείμενα του καθηγητή κυρίου Καπούτση Γιάννη φιλόλογου. Η παράσταση θα γίνει την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011 στο φάρο Αντίκυρας ώρα 21:00


αναδημοσίευση από http://antikira.blogspot.com

"ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ"

Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου "ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ" διοργανώνει το: "ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ" ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ! Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 25-30 Αυγούστου 2011 στο ανοιχτό 'ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ" Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών οι παραστάσεις θα γίνουν στην αίθουσα της "ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑΣ".
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00 (κάθε βράδυ μία παράσταση) Θα προκριθούν 5 θεατρικά σχήματα για να λάβουν μέρος με τις παραστάσεις τους . Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου θα συμμετάσχει με μία από τις 3 φετεινές παραστάσεις του, εκτός συναγωνισμού... Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από ανθρώπους του Θεάτρου και της Τέχνης γενικώτερα. Θα απονεμηθούν τα εξής τιμητικά βραβεία: α) ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ β) ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ γ) ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ δ) ΒΡΑΒΕΙΟ Α ΑΝΔΡΙΚΟΥ & ΒΡΑΒΕΙΟ Α ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ ε) ΒΡΑΒΕΙΟ Β ΑΝΔΡΙΚΟΥ & ΒΡΑΒΕΙΟ Β ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ ζ) ΒΡΑΒΕΙΟ Α-ΒΡΑΒΕΙΟ Β & ΒΡΑΒΕΙΟ Γ ΚΑΛΛΊΤΕΡΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. η) ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΙΚΩΝ θ) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ ι) ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ κ) ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ λ) ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟΥ μ) ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΦΙΣΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. ν) & ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. ######################################## Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "FLAT OUT"! ****************************************************** ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ***************** 1) Αίτηση συμμετοχής 2) Έγγραφη άδεια συγγραφέα ή του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα. 3) Βιογραφικό Θιάσου. 4) Πρόγραμμα παράστασης 5) Αφίσα παράστασης 6) Οπτικοακουστικό υλικό ( DVD) της παράστασης. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ (ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ) ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ ΕΩΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011!!!


ΠΡΟΣΟΧΗ: ******** ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΝΤΟΣ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ' ΟΨΙΝ... ****************************************************** ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΘΙΑΣΟ ****************************************************** ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΘΙΑΣΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΞΕΝΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. ****************************************************** ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΘΙΑΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ******************************* ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΧΟΣ. ****************************************************** ***************** Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ" ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ" ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ!!! ****************************************************** ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΟ Δ.Σ. του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου-ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ.

τηλέφωνο επικοινωνίας 6987172627 Λουκάς Κίνιας-Μπουφίδου 10 ΔΙΣΤΟΜΟ 32005 ************ ************* **************



ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ
ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!
******************************************************

Κατόπιν παρακλήσεως πολλών ερασιτεχνικών ομάδων θεάτρου για παράταση του χρονικού ορίου υποβολής του απαραίτητου φακέλου(κυρίως για να προετοιμάσουν το οπτικο-ακουστικό υλικό της παράστασής τους) για την συμμετοχή των στο φεστιβάλ μας,το Δ.Σ.του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου αποφάσισε να παρατείνει τον χρονικό όριο για την υποβολή των αιτημάτων για 10 ημέρες,δηλαδή τα αιτήματα συμμετοχών θα γίνονται δεκτα μέχρι και την 10η Ιουλίου 2011!
ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ:
ΠΡΟΣ:
ΛΟΥΚΑ ΚΙΝΙΑ
Μπουφίδου 10
ΔΙΣΤΟΜΟ 32005

Τηλ. επικοινωνίας:6987172627


ΟΗΕ: Τσακίζουν ανεργία, φτώχεια, πείνα

ΟΗΕ: Τσακίζουν ανεργία, φτώχεια, πείνα
Ενα μέρος της ζοφερής εικόνας της ανεργίας και της φτώχειας αποκαλύπτει η έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την «Κοινωνική Κατάσταση» το 2011.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ότι ο αριθμός των ανέργων σ’ όλο τον κόσμο αυξήθηκε μέσα σε δύο χρόνια (από το 2007 έως το 2009) κατά 27 εκατομμύρια και έφτασε τα 205 εκατομμύρια.
Για το ίδιο χρονικό διάστημα υπολογίζεται ότι 84 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν στη ζώνη της ακραίας φτώχειας, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Τροφίμων, οι άνθρωποι που «ζουν» στερούμενοι τη στοιχειώδη τροφή ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο!
Και ενώ η έκθεση παρέχει πλήθος στοιχείων για τη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο (από τις πιο αναπτυγμένες ως τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη), αποσιωπά την αιτία αυτής της πραγματικότητας, που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον καπιταλισμό.
ΕΤΣΙ Ο ΟΗΕ συνεχίζει να θεωρεί την πείνα, τη φτώχεια και την ανεργία σαν φυσικά φαινόμενα, απ’ τα οποία δεν μπορεί να απαλλαγεί ο κόσμος και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθεί να μειώσει τις συνέπειές τους.
Για άλλη μια φορά, ο ΟΗΕ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μείωση της ανεργίας, της φτώχειας και της πείνας εναπόκειται στα φιλάνθρωπα αισθήματα των πλουσίων και στην ελεήμονα διάθεσή τους…
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ακόμη ότι παραμένουν προβληματικά και ύποπτα η μεθοδολογία και τα κριτήρια για τη μέτρηση των τριών μεγεθών. Παραδείγματος χάριν, οι συντάκτες της έκθεσης δέχονται ότι άνεργος θεωρείται αυτός που δεν εργάζεται έστω και μια ώρα τη βδομάδα. Με αυτό το κριτήριο είναι προφανές ότι ο αριθμός των πραγματικά ανέργων μειώνεται κατά πολύ. Δέχονται, επίσης, ότι σε καθεστώς ακραίας φτώχειας βρίσκονται όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 1,25 δολ. τη μέρα… Ετσι, αυτός που έχει εισόδημα 1,5 ή 2 δολάρια τη μέρα δε θεωρείται φτωχός!
Ενα πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο της έκθεσης του ΟΗΕ αφορά στους «φτωχούς εργαζόμενους», δηλαδή σε εκείνους τους εργαζόμενους που δεν καταφέρνουν με το εισόδημά τους να ξεπεράσουν το όριο της φτώχειας. Αυτή η κατηγορία έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια και ανατρέπει άλλο ένα στερεότυπο της αστικής προπαγάνδας πως η εργασία σώζει τον άνθρωπο από τη φτώχεια και την πείνα. Οι «φτωχοί εργαζόμενοι» είναι το αποτέλεσμα της καταστροφής των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας και ενίσχυσης των ανέργων, αλλά και της ευρύτατης εφαρμογής των ελαστικών μορφών εργασίας.
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των κριτηρίων («φτωχός εργαζόμενος» είναι αυτός που έχει εισόδημα μικρότερο του 1,25 δολ. τη μέρα), οι «φτωχοί εργαζόμενοι» ξεπερνούν τα 631,9 εκατομμύρια!
πηγή: tsantiri.gr              agnantiroumelis

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Tελετή έναρξης των Special Olympics Aθήνα 2011

klick στον τίτλο της ανάρτησης



Special Olympics ATHENS 2011 Promo Video

Σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 20.30, έγινε η  Τελετή ‘Έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.Μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, πήγε στο Καλλιμάρμαρο τελικά, για να κηρύξει την έναρξη των αγώνων. Αίσθηση κι αρνητική εντύπωση έκανε το ό,τι δεν παρέστη ο πρωθυπουργός στην τελετή.


δείτε σχετικές πληροφορίες με την τελετή :


Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου στο Παναθηναϊκό στάδιο το οποίο φιλοξενεί την τελετή έναρξης των Special Olympics 2011.
Ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και διατρανώνει το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Στο Ζάππειο παραβρίσκονταν οι διεθνείς αποστολές, οι οποίες προετοιμάζονταν για τη μεγάλη παρέλαση, ενώ πλήθος κόσμου συρρέε για να παρακολουθήσει αυτό το παγκοσμίου εμβέλειας γεγονός.
Στις κερκίδες του Σταδίου οι οποίες γέμισαν με χιλιάδες επισκέπτες, παραβρέθηκαν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες για να παρακολουθήσουν την τελετή και να χειροκροτήσουν τους 10.000 αθλητές με τα μέλη των αποστολών τους από 183 χώρες του κόσμου.
Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των Αγώνων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,  η Τζίλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου της Αμερικής και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.
Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσιάσαν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Στρατηγόπουλο αθλητή ιστιοπλοΐας.
Μουσικά συγκροτήματα «ζέσταιναν» την ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντας τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης.
Η σκυτάλη δόθηκε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η διακεκριμένη τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, και ο «δικός» μας Μάριος Φραγκούλης.
Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβαν ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ, και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο ο οποίος μαζί με την 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη ερμήνευσαν ζωντανά σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων.



Ειδικές παρουσιάσεις έγιναν από τη Μαρία Μενούνος και την Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.
(Νάντια Μπακοπούλου - Ηλίας Παλιαλέξης © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.)




 Η ΕΤ-1 καλύπτει ζωντανά την τελετή της έναρξης.


πηγή: http://www.express.gr             agnantiroumelis

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣ

Ώρα
Κυριακή, 26 Ιουνίου · 7:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.

Τοποθεσία
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ

Δημιουργήθηκε από:

Περισσότερες πληροφορίες
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 μ.μ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ:
-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ
-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΙΘΟΡΕΑΣ
-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΔΙΟΥ
-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ

admin

Επιστολή του προέδρου του Ε.Κ. Λιβαδειάς στον Πρωθυπουργό


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες στις 14 Ιουνίου δηλαδή πρίν τις πρόσφατες εξελίξεις του δημιούργησαν τριγμούς στο κόμμα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς (ΠΑΣΟΚ) με την οποία καλεί τον Γιώργο Παπανδρέου «έστω την ύστατη στιγμή» να «αγκαλιάσει» το λαό και όχι τους τραπεζίτες.
Στην ουσία η επιστολή θυμίζει στον Γ. Παπανδρέου ότι είναι ηγέτης ενός σοσιαλιστικού κινήματος και όχι ενός νεοδεξιού κόμματος.
Είναι μια επιστολή που δημιουργεί προβληματισμό για το ποιος τελικά είναι ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σταθάς στην επιστολή του μεταξύ άλλων καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους, «αυτούς που με την ψήφο τους σας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές του 2009, για μια δίκαιη κοινωνία».
Τον καλεί επίσης να λάβει και να εφαρμόσει τα μέτρα που υποσχόταν πριν αναλάβει την εξουσία, εκείνα δηλαδή «που μιλούσαν για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαια αναδιανομή του πλούτου».
Θυμίζει ακόμα ότι είχε δεσμευθεί  και ότι «θα οδηγούσε στη φυλακή και θα δέσμευε τις περιουσίες των φοροφυγάδων – κλεφτών του ελληνικού κράτους και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας».
Αντί όμως γι΄ αυτά τονίζει ο κ. Σταθάς «στον ενάμισι αυτό χρόνο, που κυβερνάτε, φροντίσατε να πάρετε χρήματα (Μνημόνιο), για να πληρώσετε τους δανειστές μας και όχι τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους , Παιδεία- Υγεία κλπ» και υπογραμμίζει ότι τα όποια νομοσχέδια κατά της φοροδιαφυγής δεν εφαρμόζονται στην πράξη.
Την ίδια στιγμή μάλιστα η κυβέρνηση «παίρνει μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Μικρομεσαίους, τους Αγρότες, τη νεολαία».
Και ο πρόεδρος του Ε.Κ. συνεχίζει: «Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο μια πραγματική Σοσιαλιστική διακυβέρνηση, η οποία θα κάνει δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, μόνο αυτή μπορεί να μας βγάλει από τα οικονομικά- κοινωνικά αδιέξοδα, στα οποία μας έχουν οδηγήσει το Αντικαταστατικό (με βάση τις αρχές του Κόμματος μας ) -Αντισυνταγματικό — Αντικοινωνικό Μνημόνιο.
Κάτι που έπρεπε να κάνετε κι εσείς, όπως έχετε καθήκον, ως Πρόεδρος του Διεθνούς Σοσιαλιστικού Κινήματος και όχι να γίνετε έρμαιο των Νεοφιλελεύθερων Μονεταριστικών πολιτικών του ΔΝΤ και της Νεοδεξιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μόνο στόχο έχουν την ενίσχυση των τραπεζιτών και όχι των λαών».
Και καταλήγει: «Καλείστε έστω αυτή την ύστατη στιγμή στο όνομα των αγώνων που έχουν κάνει οι προγονοί μας για μια ελεύθερη κοινωνία, να ανορθώσετε το ανάστημα σας και να ζητήσετε συναίνεση από το λαό για την ανατροπή του μνημονίου και των αντικοινωνικών μέτρων και όχι συναίνεση από τα κόμματα για την εφαρμογή των αντικοινωνικών αυτών μέτρων».
Σε επικοινωνία με τον κ. Σταθά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

πηγή : http://www.tabloid.gr                 agnantiroumelis

O Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος στις 28 Ιουνίου στους Δελφούς


Παρουσία της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών κα Ελένης Γλύκατζη Αλβελέρ, του Διευθυντή κ. Χριστόδουλου Γιαλουρίδη και των κκ. Μαρίας Πελεκίδου και Αναστασίας Δρανδάκης, δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 2 Ιουνίου 2011 συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου στην Πλάκα, προκειμένου να παρουσιαστεί το Θερινό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το 2011.!
Όλα τα φώτα στρέφονται πρωτίστως στα εγκαίνια της  Έκθεσης  «ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ» 117που οργανώνει το  Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών & Μουσείο Μπενάκη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 28 Ιουνίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινοπόλεως και Νέας Ρώμης κκ. Βαρθολομαίο και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου 2011. Η έκθεση περιλαμβάνει θρησκευτική ζωγραφική και λειτουργικά σκεύη ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, οι τοπικές λατρείες και τα προσκυνήματα των Ελλήνων, από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά.  Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώνει και το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ» που θα διεξαχθεί στους Δελφούς από 8 έως 10 Ιουλίου 2011. 


πηγή:  
http://www.fokidanews.gr/              agnantiroumelis

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: 1st SUMMER SCHOOL «Δίκαιο και Οικονομία του Αθλητισμού»



agnantiroumelis

Επιστολή μαθητή Α' Λυκείου - προς Κα Διαμαντοπούλου


Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Προς κα Διαμαντοπούλου - Επιστολή μαθητή Α' Λυκείου



Κι εγώ μαθητής είμαι αλλά έχω την ατυχία να μην έχω μάνα υπουργό.

Η δική μου μητέρα είναι μια απ' αυτούς που λες πως δε σε νοιάζουν γιατί εσύ νοιάζεσαι μόνο για μας τους μαθητές.

Είμαι γιος αναπληρώτριας κι επειδή μάλλον τα έχεις μπλεγμένα λίγο και δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό θα σου πω εγώ που το ξέρω από πρώτο χέρι. ......

Να σου πω πρώτα για τη λέξη ΑΣΕΠ... Λοιπόν για μένα η λέξη αυτή σημαίνει να μαγειρεύω μόνος , να τρώω μόνος, να πλένω τα ρούχα μου και της μαμάς μου, να μετακομίζω στο σπίτι της γιαγιάς σε έκτακτες ανάγκες...

Έγινε αυτό κάμποσες φορές. Έπειτα άρχισαν τα ταξίδια... .

Δε θα σου πω τι σημαίνει σ' άλλο σχολείο να κάνω αγιασμό κι από άλλο να παίρνω απολυτήριο της τάξης, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στην αρχή επαναστατούσα, μετά συμβιβάστηκα, τώρα καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω και τη λέξη "οικονομία" που κάνει μόνη της η μάνα μου για να μη μου στερήσει εμένα τίποτα. Αλλά εγώ κάνω τη δική μου οικονομία και δεν της λέω πως τα τζιν μου κόντιναν και τα παπούτσια μου θέλουν τσαγκάρη.

Τα καλοκαίρια δε μ' αρέσουν. Η μάνα μου ιδρώνει και ξεϊδρώνει μπροστά στον υπολογιστή να κατεβάζει πίνακες και να μετράει ποσοστά. Αλλά φέτος το μεγάλο πανηγύρι άρχισε από πιο νωρίς.

Η μάνα μου φέτος μου υποσχόταν πως πολλά θ' αλλάξουν γιατί διορίζεται επιτέλους. Αλλά το τροπάρι άρχισε ν' αλλάζει από νωρίς. 13 Απρίλη ημέρα Τρίτη ήταν το αποκορύφωμα. Δεν την ξεχνώ αυτή τη μέρα. Από τότε έγινα εγώ ο μεγάλος κι αυτή η μικρή.

Πολλές φορές έχω ζηλέψει τα παιδιά που την είχαν δασκάλα, πάντα της το φιλούσα που έβαζε τη δουλειά πάνω από μένα. Αλλά τώρα πια μόνον την πονάω και φοβάμαι και για τους δυο μας.

Οι συμμαθητές μου περιμένουν το καλοκαίρι πώς και πώς. Εγώ τρέμω πως θα 'ναι το χειρότερο απ' όλα. Δε με νοιάζει που δε θα πάω διακοπές, έχω συνηθίσει. Δε με νοιάζει για πράγματα, ρούχα κι ανέσεις που δεν έχω. Το φόβο στο βλέμμα της δεν αντέχω άλλο. Εσείς βάζετε πρώτα εμένα από τη μαμά μου, έτσι λέτε στην τηλεόραση. Η μάνα μου γιατί λέει πως μας αφανίζετε και τους δυο;;;

Αυτά...

Σας καλημερίζω



Ένας μαθητής Α' Λυκείου.

Πηγή: facebook

συνολικες επισκεψεις