Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ"

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι 
αργά απόψε το βράδυ ξεκινούν 
οι διαδικασίες αλλαγής σκηνικού στο "αγνάντι"
 
Παρακαλούμε για την κατανόησή και την επιείκειά σας  όση ώρα θα χρειαστούμε για τις αλλαγές...

Ευχαριστούμε!

εδώ ψηλά θα βρίσκεται πλέον το "αγνάντι"


Με δικαστική απόφαση ανατρέπεται η έκτακτη εισφορά .. & η ΔΕΗ ...



Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά εξέδωσε διαταγή με την οποία αναστέλλει την πληρωμή, ύψους 5.000 ευρώ, η οποία έχει επιβληθεί σε φορολογούμενο 
Η απόφαση του δικαστηρίου που άναψε φωτιά στο υπουργείο Οικονομικών
 «Στον αέρα» βρίσκεται από χθες η έκτακτη εισφορά και με δικαστική βούλα, ενώ αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των φορολογουμένων που ήδη έχουν πάει στις εφορίες και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση ή ολόκληρο το ποσό εκκαθάρισης. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά εξέδωσε χθες προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλει την πληρωμή έκτακτης εισφοράς ύψους 5.000 ευρώ η οποία έχει επιβληθεί σε φορολογούμενο για εισοδήματα που απέκτησε το 2007 και δήλωσε το 2008. Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη που ουσιαστικά θέτει υπό
αμφισβήτηση την τροπολογία η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και προβλέπει εφάπαξ έκτακτη εισφορά ύψους από 1.000 ευρώ ως 25.000 ευρώ για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ τα οποία δηλώθηκαν στην Εφορία το 2008.

Βενιζέλος - Πάγκαλος στη νέα διαφήμιση της Conn-x


Και πόλεμος να γίνει με τους Τούρκους, αν βγει ο Πάγκαλος και «πετάξει» ατάκα, πάλι αυτός θα κλέψει την παράσταση στην επικαιρότητα. Κάνοντας μια βόλτα στο δίκτυο, είδα πολλές αναφορές στις δηλώσεις του περί «έλλειψης ρευστού» και «σύλληψης από το Βενιζέλο». Η δε δημιουργικότητα πολλών φίλων «χτύπησε κόκκινο».

Αυτό που δεν προσέξανε πολλοί όμως, είναι πως αυτά που είπε ο Πάγκαλος, «αδειάζουν» το Βενιζέλο και δείχνουν αν μη τι άλλο πως στα γραφεία της αντιπροεδρίας δεν επικρατεί και το πιο μονιασμένο κλίμα. Οι δύο αντιπρόεδροι έχουν έναν… ψυχρό πόλεμο μεταξύ τους, κάτι που φάνηκε και σε άλλες περιπτώσεις, όπως τότε που ο Θόδωρος ανέφερε πως οι στρατιωτικοί είναι «ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος», προκαλώντας νεύρα στον τότε υπουργό Άμυνας Βαγγέλη.

Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» έκανε μια βόλτα στα γραφεία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης και κατέγραψε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που δείχνει την «αγάπη» που τρέφουν οι δύο… άντρες μεταξύ τους.

Το σημερινό concept βασίζεται σ’αυτήν εδώ τη διαφήμιση:

Effectively Painted Violins (19 Pics)

 

Τα "Άσπρα Σπίτια" στο δρόμο για τα Όσκαρ

Με την ταινία "Attenberg" της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη η Ελλάδα θα πάει για τα φετινά Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπως αποφάσισε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, έπειτα από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.


Η Μαρίνα μεγαλώνει με τον πατέρα της, ο οποίος είναι σοβαρά άρρωστος, σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη (Άσπρα Σπίτια). Περνά τις ώρες της παρακολουθώντας στην τηλεόραση ντοκιμαντέρ για τη ζωή των θηλαστικών και κάνοντας παρέα με τη φίλη της Μπέλλα, ώσπου γνωρίζει έναν μηχανικό που έχει έρθει στην πόλη για δουλειές.


Η ταινία έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ και έχει αποσπάσει βραβεία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΡ.ΑΓΑΤΣΑ ΜΕ ΓΟΝ Γ.Γ. ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Υ.ΠΕ.ΚΑ


-Προχωρούν τα θέματα για το περιβάλλον στη Βοιωτία
Συναντήσεις με με το γενικό γραμματέα τού Υπουργείου Περιβάλλοντος  Αρη Αλεξόπουλο καθώς και στελέχη τού  Υ.ΠΕ.ΚΑ πραγματοποίησε η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα.Συζητήθηκαν τα θέματα
1. Αξιοποίηση Παρανασσού, όπου ο γ.γ. ενημέρωσε την κυρία Αγάτσα για την επικείμενη άρση αναστολών τής εκτέλεσης εργασιών στην ευρύτερη περιοχή  και την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο  αφενός θα προστατεύεται ο δρυμός αφαιτέρου θα υπάρξει η δυνατότητα περεταίρω αξιοποίησης τού χιονοδρομικού κέντρου.
2. Περιβαλλοντολογική επιβάρυνση στην περιοχή τού εργοστασίου ΛΑΡΚΟ, όπου το ΠΕ.ΚΑ έδωσε το "πράσινο" φως για την  εναπόθεση τής σκουριάς σε έργο που θα υλοποιηθεί  και όχι στη θάλασσα.
3. Συνεχή προβλήματα στην περιοχή τού Ασωπού , όπου η βουλευτής ενημερώθηκε πως επίκειται σύσκεψη για την διευθέτηση των χρήσεων γης, καθώς κι ότι είναι υπό ανάθεση η επικαιροποίηση τού περιφερειακού χωροταξικού

Αραχωβίτες καί Διστομίτες καλόγηροι το 1836

ΑΠΟ dadi

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΙΣ...

Το ΑΓΝΑΝΤΙ ανακαινίζεται!

...μετά από 1600+ αναρτήσεις από τον Ιανουάριο του 2011,
αποφασίσαμε να τροποποιήσουμε λίγο την αισθητική μας
πιστεύοντας ότι και αυτό 
θα συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση και 
επικοινωνία στον ιστότοπο αυτό.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από αύριο το βράδυ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) 
οπότε και ζητάμε την επιείκεια σας 
για διάφορα μικροπροβλήματα 
που μπορεί να παρουσιαστούν 
κατά την μετάπτωση στο νέο περιβάλλον!


Η πιο εντυπωσιακή σπηλιά στον κόσμο (pics)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ BLOG ΣΤΕΙΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Η πιο εντυπωσιακή σπηλιά στον κόσμο (pics)
Ονομάζεται Reed Flute Cave, βρίσκεται στην Κίνα, έχει μήκος 240 μέτρα και η ηλικία της «αγγίζει» τα 180 εκατομμύρια έτη! Το όνομά της το πήρε από τα καλάμια που φυτρώνουν μέσα της από τα οποία φτιάχνονται φλογέρες.
Φθαρμένη από τον χρόνο και το νερό, η σπηλιά αποτελεί «ατραξιόν» για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα και θέλουν να απολαύσουν έναν κόσμο γεμάτοσταλακτίτες, βραχώδεις κολόνες καιπέτρινους σχηματισμούς.
Στις φωτογραφίες που θα δείτε, ο κατάλληλος φωτισμός μετατρέπει την όλο τοποθεσία σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Πεζοπορία στο Πολύδροσο και στον Επτάλοφο(Αγόριανη) Φωκίδας



Η αφετηρία της πεζοπορίας ήταν η Πολύδροσος πού πήρε το όνομα της από τα άφθονα τρεχούμενα νερά. Το παλιό της όνομα ήταν Σουβάλα λέξη τούρκικη που σημαίνει πηγή (Σου=νερό). Το αρχαίο όνομα ήταν Έρωχος. Περπατήσαμε περίπου 3 χιλιόμετρα μέχρι τις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού, όπου βρήκαμε τα ερείπια της εκκλησίας Παναγίας Ελεούσας (6ου αιώνα) και τα απομεινάρια του ναού αφιερωμένου στον θεό Κηφισό φτιαγμένο από τεράστιες πέτρες σαν κυκλώπειο τείχος.

Δίπλα από το αρχαίο τείχος αρχίζει το μονοπάτι της ανάβασης. Παρ'όλο που ανεβήκαμε περίπου 400 μέτρα σε χαμηλή βλάστηση χωρίς σκιά, δεν ταλαιπωρηθήκαμε πολύ γιατί φυσούσε ένα δροσερό αεράκι. Η θέα ήταν υπέροχη πρός την πεδιάδα και τα χωριά Λιλαία και Μαριολάτα.
Στα 800 μέτρα βρεθήκαμε σε ένα οροπέδιο περιστοιχισμένο από βουνά ελατοσκέπαστα όπου μας προέκυψε μια καλή ανηφόρα 100 μερων που την γλύκαινε το γεγονός ότι περπατούσαμε μέσα σε πελώρια έλατα. Μόλις καβαλήσαμε το διάσελο η πορεία έγινε πιο ομαλή και ευχάριστη γιατί περπατούσαμε μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος με ανθισμένους κρόκους.

Φτάσαμε στον Κάρκαλο ένα βάραθρο που προήλθε από την κατάρρευση οροφής σπηλαίου με διαστάσεις που προκαλούν δέος.
Από κεί μετά απο μερικά χιλιόμετρα βρεθήκαμε σε ένα απέραντο περιβόλι με καρυδιές άλλα οπωροφόρα και νερά που έτρεχαν παντού. Αυτά ήταν το καλοσόρισμα της Αγόριανης, ενός ορεινού χωριού όπου το μόνο που τρέχει είναι το νερό. Οι άνθρωποι της και οι επισκέπτες της υποκύπτουν σε έναν ρυθμό ραστώνης και μετά από ένα αρνάκι κοκκινιστό και μια μπύρα αντιμετωπίζεις την οικονομική κρίση σαν να αφορά κάποια μακρινή χώρα.

www.poa.gr

Η Σελήνη των Ελλήνων - 20 φωτογραφίες με το Ελληνικό φεγγάρι



Η Σελήνη ,σύμφωνα με την θεογονία του Ησιόδου, είναι η κόρη του Τιτάνα Υπερίωνα και της Τιτανίδας Θείας. Είναι αδελφή της Ηούς (Αυγής) και του Ήλιου ο οποίος την φωτίζει πάντα φανερώνοντας την αδελφική του αγάπη. Αναπαρίσταται συνήθως είτε να ιππεύει στο πλάι έναν ίππο είτε να οδηγεί ένα άρμα από ένα ζευγάρι δυνατών αλόγων (ή ταύρων). Η Σελήνια σφαίρα της ή η ημισέληνος της αναπαρίσταται συνήθως είτε ως στέμμα στο κεφάλι της είτε ως μια ανυψωμένη πτυχή της λαμπερής της κάπας. Αρκετοί μύθοι την θέλουν να οδηγεί ένα κοπάδι από ταύρους και γι' αυτό και παρομοιάζουν την ημισέληνό της με τα κέρατα του ταύρου.

Η Σελήνη είναι η θεά του Φεγγαριού, η θεά της Νύχτας και η θεά των Μηνών. Αρκετές φορές την συγχέουν είτε με την θεά Άρτεμη, είτε με την θεά Ήρα, είτε με την Πασιφάη, είτε με την Ειλειθυία, είτε με την Αριάδνη είτε τέλος με την Εκάτη. Οι αρχαίοι Έλληνες μετρούσαν τον χρόνο με τους κύκλους του φεγγαριού, με τον σεληνιακό μήνα, τον οποίο διαιρούσαν σε τρία δεκαήμερα ανάλογα με το πόσο γεμάτη ή άδεια ήταν η Σελήνη. Έτσι κατά το πρώτο δεκαήμερο το φεγγάρι γεμίζει, κατά το δεύτερο βρίσκεται στο μέγιστο της φωτεινότητάς του και κατά το τρίο αδειάζει γι' αυτό και την θεωρούσαν θεά των Μηνών. Επίσης θεωρούσαν ότι την νύχτα που η θεά έβγαινε οδηγώντας το άρμα της έτρεφε την φύση και όταν είχε πανσέληνο η Σελήνη λουζόταν στα νερά του Ωκεανού, ο οποίος την έκανε ακόμη πιο λαμπερή.

Ο μεγάλος της έρωτας είναι ένα όμορφο αγόρι, ο βοσκός και πρίγκιπας Ενδυμίωνας, ο οποίος κέρδισε την αιώνια νεότητα και αθανασία από τον Δία μπαίνοντας σε μία κατάσταση αιώνιου ύπνου, σε μία σπηλιά του όρους Λάτμου. Εκεί κατέβηκε για να τον συναντήσει η Σελήνη και πέρασε μαζί του το βράδυ. Από τον Ενδυμύωνα απέκτησε πενήντα παιδιά, τους πενήντα μήνες (κάθε πενήντα μήνες, δηλαδή τέσσερα χρόνια, γινότανε η Ολυμπιάδα). Από τον Δία απέκτησε την θεά Πανδία (παν θεία) και την Έρσα (Δροσιά). Ακόμη παιδιά της ήταν, όπως μερικοί λένε και οι ώρες (εποχές).



Απολαύστε το Ελληνικό φεγγάρι σε φωτογραφίες υψηλή

Ξέχνα το Wi-Fi kai ετοιμάσου για την εποχή του Li-Fi


Η επόμενη μέρα για τα δίκτυα μας δεν είναι ασύρματη, βασίζεται σε λάμπες και υπόσχεται τρελό downloading. Ψήθηκες;



Φαντάσου έναν κόσμο στο οποίο κατεβάζεις μια ολόκληρη σεζόν από τα φιλαράκια σε μόλις ενάμιση λεπτό, μια ταινία σε μόλις επτά δευτερόλεπτα και ένα ολόκληρο άλμπουμ από το itunes (η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική να σου θυμίσω) μέχρι να πεις κιχ.

Αυτός είναι ο κόσμος του Li-Fi, μιας τεχνολογίας που επανέρχεται δυναμικά για να αντικαταστήσει (ίσως) τα ασύρματα δίκτυα με τα οποία διεξάγονται οι επικοινωνίες μας σήμερα.

Η τεχνολογία βασίζεται σε μια νέα γενιά διόδων φωτός, τα περίφημα LED. Αν σε ενδιαφέρει η geeky πλευρά του πράγματος, η τεχνολογιά του VLC (visible light communication) χρησιμοποιεί παλμούς φωτός για να μεταδώσει δεδομένα. Οταν το LED είναι αναμένο μεταδίδει το ελάχιστο ποσό πληροφορίας π.χ. 1. Όταν είναι κλειστό μεταδίδει το 0. Οι συνθήκες για τη μετάδοση δεδομένων δημιουργούνται όταν το LED αναβοσβήνει με μεγάλη ταχύτητα. Η κωδικοποίηση της πληροφορίας μπορεί να γίνει αλλάζοντας τη συχνότητα λειτουργίας του LED ενώ η ένταση μπορεί να ρυθμιστεί σε επίπεδα που δεν γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο μάτι.

Η ιδέα πίσω από το Li-Fi είναι τόσο παλιά όσο μια εφεύρεση του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, που αποκλείται να έχεις ξανακούσει. Λέγεται φωτόφονο και έμεινε στα αζήτητα γιατί οι λαμπτήρες της εποχής ήταν τεράστιοι σε μέγεθος, κατανάλωναν μεγάλα ποσά ρεύματος και υπήρχαν ένα σωρό ζητήματα σε σχέση με την παραγωγή και διάθεση τους. Αντίθετα, σήμερα μπορείς να φτιάξεις μια ολόκληρη 72άρα τηλεόραση από λυχνίες LED με εντυπωσιακά μικρή κατανάλωση και να τις συνδέσεις με ηλεκτρονικά κυκλώματα που θα ρυθμίζουν τη λειτουργία τους αναλόγως. Ακόμα ακόμα, χρησιμοποιώντας λυχνίες διαφορετικού χρώματος μπορείς να έχεις διαφορετικά κανάλια μετάδοσης (κάτι σαν τις συχνότητες του ραδιοφώνου).

Οπως κάθε τεχνολογία, έτσι και το Li-Fi έχει τους δικούς του περιορισμούς. Ο πομπός και ο δέκτης πρέπει να βρίσκονται "στην ευθεία", να μη μεσολαβούν αντικείμενα ανάμεσα τους, δε γίνεται δηλαδή ρούτερ και λάπτοπ να είναι σε διαφορετικό δωμάτιο, ενώ η αντικατάσταση των υπαρχόντων ασύρματων δικτύων χρειάζεται χρόνο και χρήμα.

Οταν, όμως, η κατανάλωση ενέργειας και προφανώς η περίφημη πατούσα άνθρακα (carbon footprint) μπορούν αν εκμηδενιστούν, οι ταχύτητες μπορούν το λιγότερο να πενταπλασιαστούν (έχει ήδη επιτευχθεί στο εργαστήριο, να λυθεί το πρόβλημα με έλλειψης ραδιοσυχνοτήτων και να έχεις δίκτυα κόντά σε άλλα ευαίσθητα δίκτυα τα πράγματα αλλάζουν.

Τι σημαίνει αυτό για σένα εκτός από τρελό downloading; Σημαίνει ότι θα μπορείς να βλέπεις βιντεάκια στο dailymotion ενώ ο δίπλα σου και ο παραδίπλα σου βλέπουν επίσης βιντεάκια στο dailymotion κανείς δε διαμαρτύρεται ότι ο άλλος του τρώει το bandwidth (γιατί υπάρχει απεριόριστο). Να έχεις ίντερνετ στο αεροπλάνο χωρίς να κινδυνεύει να πέσει από παρεμβολές ή υπερφόρτωση των κυκλωμάτων. Να μη χρειάζεται να κλειδώνεις το δίκτυο για δεν υπάρχει περίπτωση να σου κλέβει ο γείτονας!

Ψήθηκες;


Πηγή men24

Απίστευτο deal για να «καθαρίσει» ο Λαυρεντιάδης!



Μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν «κλειστεί» ποτέ και μάλιστα με τη… βούλα της Δικαιοσύνης βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση και τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν και ήδη υπέγραψαν τα εξής:
• Να επιστρέψει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης 51 εκατομμύρια ευρώ τοις μετρητοίς στην Proton Bank η οποία με ρητή δήλωσή της θα αναφέρει πως ικανοποιήθηκε πλήρως από οποιεσδήποτε απαιτήσεις της για το συγκεκριμένο ποσό έναντι του επιχειρηματία.
Προσδοκώμενη συνέπεια αυτής της συμφωνίας θα είναι
•Να προχωρήσει -κατόπιν αυτού- ο εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης στην έκδοση διάταξης αρχειοθέτησης της υπόθεσης και εξάλειψης του αξιοποίνου σε βάρος του επιχειρηματία στο οποίο θα αναφέρεται ότι «δεν διώκεται για την υπόθεση των 51 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank».
•Στη συνέχεια ο οικονομικός εισαγγελέας επικυρώνει την αρχειοθέτηση.

Η εν λόγω συμφωνία επιχειρείται για πρώτη φορά βάσει του αναθεωρημένου το 2010 άρθρου 384 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει την εξάλειψη του αξιόποινου, εφόσον αποκατασταθεί η ζημία από τον υπαίτιο που την προκάλεσε και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το αξιόποινο των κακουργημάτων των άρθρων 374 και 375 εξαλείφεται, αν ο υπαίτιος με δική του θέληση και πριν εξεταστεί με οποιονδήποτε τρόπο για την πράξη του από τις αρχές απέδωσε χωρίς παράνομη βλάβη κάποιου τρίτου το πράγμα ή ικανοποίησε εντελώς τον ζημιωμένο. Η μερική μόνο απόδοση ή ικανοποίηση εξαλείφει το αξιόποινο κατά το αντίστοιχο μόνο μέρος».
Ωστόσο, το ΔΣ της τράπεζας που συγκλήθηκε για να επικυρώσει τυπικά τη συμφωνία οδηγήθηκε σε αναγκαστική διακοπή καθώς ο Επίτροπος Θ. Σαξώνης (ο οποίος διορίστηκε στην τράπεζα μετά την ανακίνηση της υπόθεσης από την Αρχή Ξεπλύματος) ζήτησε νέα προθεσμία ώστε να εξετάσει το κείμενο που θα υπογράψει η τράπεζα και - κατά πληροφορίες- να ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδας.
«Όλα κρέμονται σε μια κλωστή», έλεγε δικαστική πηγή ενώ ήδη τα 51 εκατομμύρια βρίσκονται σε ειδικούς λογαριασμούς και θα εκταμιευθούν όταν συμφωνήσει το ΔΣ της τράπεζας.
newscode.gr

Read more: http://permisospress.blogspot.com/2011/09/deal.html#ixzz1ZL1iXX7b

Τι σημαίνει η ένταξη υπαλλήλων σε εργασιακή εφεδρεία

Εργασιακή εφεδρεία: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ η ένταξη υπαλλήλων στο καθεστώς της;


Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, σε μια προσπάθεια να εξευμενίσει την τρόικα και να έχει οικονομικό όφελος εντός του έτους (περίπου 50 εκατ. ευρώ). Η «Κ» απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα για το πόσοι επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση, ποιοι, με ποια κριτήρια θα επιλεγούν όσοι τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, γιατί προχωράει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και άλλα ζητήματα που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου.

Τι σημαίνει για τους εργαζομένους η ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας;

- Δωδεκάμηνη παραμονή στους πίνακες που καταρτίζει το ΑΣΕΠ, λαμβάνοντας αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού τους μισθού. Μέχρι να βρουν εργασία σε άλλον εργοδότη παραμένουν «εσαεί» στους πίνακες. Διαγράφονται μόνο όταν συνάψουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με άλλο εργοδότη.

Η «εγγραφή» τους στον πίνακα του ΑΣΕΠ θα τους δίνει τη δυνατότητα επί της ουσίας να διεκδικούν θέσεις εποχικού προσωπικού στο Δημόσιο κατά διαστήματα. Αναλυτικά, έχουν τη δυνατότητα:

1. Να επιλέγονται (ύστερα από αίτησή τους) κατά προτεραιότητα σε ποσοστό 30% επί του συνόλου των θέσεων που προκηρύσσονται για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. Για παράδειγμα, από τις 22.500 θέσεις εποχικού προσωπικού που προβλέπονται για το 2012 θα καλυφθούν από τους «εφέδρους» οι 6.750 θέσεις.

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΛΛΙΟ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ



ΑΠΟ ΝΑΝΣΥ ΨΑΛΤΗ

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗ


Είχαμε διαβάσει ότι στον Κορινθιακό Κόλπο εκδηλώνεται ένα τσουνάμι με ύψος τουλάχιστον 3 μέτρα κάθε περίπου 40 χρόνια (εδώ). Μάλιστα ένα τέτοιο κύμα είχε "χτυπήσει" την Ερατεινή το 1965. Στη σελίδα του Eratini Tolofonanews στο facebook βρήκαμε αυτή την παλιά φωτογραφία της Ερατεινής με τον κόσμο στην παραλία να παρακολουθεί τα τεράστια κύματα. Ίσως να είναι και το τσουνάμι...
πηγη: iteanews

GALA pres. Nikos Nennes & Late Night Visitor | Fri.30 September

Ώρα
Αύριο στις 11:30 μ.μ. - Σάββατο στις 8:00 π.μ.

Τοποθεσία
GALA
Livadeiá, Greece

Δημιουργήθηκε από:

Περισσότερες πληροφορίες
Friday 30 September
GALA club presents Nikos Nennes & Late Night Visitor for
first time together in town in a back2back set.

Cu all on the dancefloor!


Χορηγός επικοινωνίας : www.insterea.gr

ΧΙΟΝΙΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ!!!!

ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Το πρώτο χιόνι επισκέφτηκε τις ψηλές κορφές του Παρνασσού τη νύχτα που μας πέρασε!!Η φωτογραφία είναι από τη κάμερα στα Κελάρια με θέα το Γεροντόβραχο.Δυστυχώς είναι μεσημεριανή η λήψη της εικόνας όπου η θερμοκρασία είχε ανέβει,αλλά η ασπρίλα είναι εμφανής.Ο μετεωρολογικος σταθμός Παρνασσού στα 2240 μέτρα κατέγραψε υετό ( φαινόμενα ) με μόλις 1 βαθμο που μεταφράζεται σε χιονόπτωση.Κοντά στο 0 η Λιάκουρα!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟ (Υ) ΝΙΟΥ ! ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΣΕ ΣΤΙΧΟ ΙΑΜΒΙΚΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΣΥΛΛΑΒΟ


Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΦΑΛΑΣ.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  arahova.net 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ.





 Στις 10 -11 Σεπτεμβρίου 1944, στη θέση «Σφάλα» Αράχωβας, ( 5ο Km Aράχωβας- Δελφών) δόθηκε μια από τις σημαντικότερες μάχες της περιόδου 1941-44, εναντίον των Γερμανών φασιστών. Πρωτεργάτες οι αντάρτες του ένδοξου ΕΛΑΣ με τους χιλιάδες Αραχωβίτες που μάχονταν λυσσαλέα εναντίον των κατακτητών.
   
Είχε προηγηθεί η παράδοση της Ιταλίας στις 8 Σεπτεμβρίου 1943, οπότε οι Αραχωβίτες ζητωκραύγαζαν μέσα στην Αράχωβα.
   
Οι 700 Ιταλοί φασίστες, βρέθηκαν ζαλισμένοι από τη λαοθάλασσα των Αραχωβιτών η οποία καθοδηγούμενη από τον ΕΛΑΣ, κατόρθωσε να αρπάξει ως λάφυρα όπλα, σφαίρες και χειροβομβίδες των κατακτητών, τρέποντας τους σε άτακτη φυγή προς το δυτικό τμήμα της Αράχωβας, όταν οι Γερμανοφασίστες ανέβαιναν από τους Δελφούς προς την Αράχωβα.
   
Στη θέση «Σφάλα» δυνάμεις του ΕΛΑΣ άρχισαν ριπές από πυροβόλα, ενώ όλοι οι Αραχωβίτες που είχαν μεταβεί στη «Σφάλα» έδιναν μάχη με στήθος ως ήρωες που αψηφούσαν το θάνατο.
   
Τα αποτελέσματα της νικηφόρας μάχης, δεν άργησαν να φανούν: Όλος ο 5ος Λόχος του φασίστα λοχαγού Κωχ ξεκληρίστηκε, ενώ οι όποιες ενισχύσεις, αποκρούστηκαν στους Δελφούς από τους ηρωϊκούς αντάρτες του ΕΛΑΣ.

Κείμενα

Τον καλύτερο ύμνο για τη Μάχη της Σφάλας, περιγράφει ο Γερμανός Ναζί, αντιστράτηγος Χέρμαν Φράντς στο βιβλίο του για την ιστορία του 18ου Συντάγματος Πολιτσάι, το οποίο ως Συνταγματάρχης, κατά την Κατοχή διοικούσε.
   
«Ήταν μια θαυμάσια ηλιόλουστη μέρα…Κάποιος διμοιρίτης ανέφερε τότε στο λοχαγό του, πως στα υψώματα κοντά στην Αράχωβα είχαν φανεί οι αντάρτες. Ο Κωχ το πήρε αψήφιστα, ήταν της γνώμης πως επρόκειτο για βοσκούς που φεύγουν. Ο υπολοχαγός Σαίφερ πρότεινε να πάρουν τον πιο σίγουρο δρόμο της Γραβιάς….δεν κατόρθωσε όμως να μεταπείσει το λοχαγό Κωχ…. Τρία χιλιόμετρα πιο πέρα, καθώς η φάλαγγα κουλουριαζόταν πάνω στο φιδωτό δρόμο, που ανεβαίνει προς την Αράχοβα, δέχτηκε από ψηλά τα πρώτα πυρά.
    
Σχεδόν αμέσως το τμήμα βρέθηκε σε ένα χαλάζι από πυρά πολυβόλων και όλμων…Οι πρώτοι νεκροί και τραυματίες είχαν πέσει πάνω στα χωράφια…η κατάσταση για το λόχο το μεσημέρι γίνηκε απελπιστική. Από τα υψώματα ακούγονταν τώρα σαλπίσματα…η είδηση για την καταστροφή του τμήματος κρούσης, που ήλθε σε λίγο, βρήκε το λοχαγό Κωχ να κείτεται στο χώμα, βαριά πληγωμένος με τραύματα στην κοιλιά….Η ευθύνη ήλθε τώρα στον υπολοχαγό Σαίφερ, που πήρε τη διοίκηση του Λόχου, όταν λόχος δεν υπήρχε πλέον. Προς τις πρώτες απογευματινές ώρες, έγινε στο Σαίφερ, αντιληπτός ο κίνδυνος να αποκοπεί από κάθε δυνατότητα διαφυγής του αλλά ακριβώς τότε, ακούστηκε πάταγος από κάποια σύγκρουση προς το μέρος των Δελφών, που ξανάδωσε ελπίδα για ενισχύσεις.
Πραγματικά ο διοικητής του ΙΙ/18 τάγματος, ταγματάρχης Τσίλκε, με τον 7ο Λόχο του λοχαγού Μάλτεν, τον 8ο λόχο του λοχαγού Καχούν και με μια ακόμη μονάδα του Συντάγματος υπό τον υπολοχαγό Σουγκ είχαν προωθηθεί για να βοηθήσουν τον 5ο Λόχο….Ο υπολοχαγός Σαίφερ και οι γενναίοι άνδρες του είχαν αποκάμει… πάνω στην προσπάθεια να διασπάσουν τον κλοιό, ο Σαίφερ χτυπήθηκε στην κοιλιά και στο δεξί του χέρι… Μόνον 25 άντρες, σχεδόν όλοι τους χτυπημένοι, ξαναγύρισαν στην Άμφισσα σαν 5ος λόχος. Ο ταγματάρχης Τσίλκε ανέπτυξε τις δυνάμεις του πάνω από τους Δελφούς αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίσταση των ανταρτών. Γι αυτό στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, εστάλησαν ενισχύσεις από το Ι/18 Τάγμα. Ο ενισχυμένος 1ος Λόχος με το λοχαγό Μπάουερ δοκίμασε να προωθηθεί από τη βορεινή κορυφογραμμή των Δελφών, για να υπερφαλαγγίσει το εχθρικό μέτωπο. Οι άλλες μονάδες του Συντάγματος, ενισχυμένες από βαριά όπλα πεζικού της Μεραρχίας Πολιτσάι (καταδρομών) τως Ες-Ες, προχώρησαν με επίμονο αγώνα από τους Δελφούς προς τα υψώματα της Αράχοβας, αλλά και πάλι δεν κατόρθωσαν να υπερνικήσουν τον αντίπαλο».

Πυρκαγιά στη Φωκίδα


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:05 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τολοφώνα στο νομό Φωκίδας.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

O ΠΑΓΚΑΛΟΣ "ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ". ΤΥΧΑΙΟ?? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ??

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δεν πληρώνω το τέλος για τα ακίνητα
Τετ. 28 Σεπτεμβρίου 2011, 13:56
«
Δεν μπορώ να πληρώσω το τέλος για τα ακίνητα, ας έρθει να με συλλάβει ο Βενιζέλος», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.
«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο» είπε στο Mega, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».
Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να γίνει συζήτηση πριν την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Επισήμανε, δε, ότι πλέον έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και η κυβέρνηση πρέπει να στραφεί στη δραστική μείωση των δαπανών.
«Νομίζω ότι πρέπει προφανώς εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση να υπάρξει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω θα την αποφύγουμε, νομίζω θα την κάνουμε τη συζήτηση αυτή και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο» ανέφερε.
«Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή αποδείξεων, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να δίνουν αποδείξεις και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση σχετικά με πρόωρες εκλογές, απάντησε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και πως «δεν μπορεί να το απορρίψει εύκολα». Πρόσθεσε, όμως, πως πάγια θέση του είναι οι εκλογές να γίνονται στο τέλος της τετραετίας και οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετία.
Για την λήψη δανείων από τους εταίρους μας ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ντρέπεται για αυτά αλλά χαρακτήρισε όσους λένε να μην πάρουμε δάνειο παράφρονες, ανεύθυνους και εγκληματίες.
Είπε επιπρόσθετα ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που πέτυχε το σχέδιο σωτηρίας της χώρας, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω της οικονομίας. Επιτέθηκε, επίσης, στη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Εύχομαι να μη ζήσουμε τη στιγμή που θα πάει να επαναδιαπραγματευτεί» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε να πουλήσουμε τσαμπουκά στην τρόικα».
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί κατηγόρησε ανοιχτά τη ΝΔ ότι τις υποκινεί ενώ για τα συνδικάτα ανέφερε ότι «μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τους το απαγορεύουν».
Ο Θ.Πάγκαλος απέρριψε τις αιτιάσεις για κομματικές επιλογές στην εφεδρεία, δηλώνοντας ότι «δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση όσοι σκέφτονται με αυτή τη λογική», ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι διοικητές Οργανισμών που δεν εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική, αναφερόμενος στη στάση τους για την εργασιακή εφεδρεία, αλλά και σε όσους δεν έχουν φροντίσει να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των υπαλλήλων τους.
Σχετικά με το πολιτικό μέλλον του ίδιου και της κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά η επανεκλογή του.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου  Ι. Ανδρεαδάκη  - 321 00  ΛΙΒΑΔΕΙΑ  ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
                    FAX 22610-28344 -  MAIL  : ergkliv@otenet.gr
                                WORKERS’ UNION OF LEVADIA
         SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE

           AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ  :                                               Λιβαδειά  27/9/2011

               
                                     Κ Α Λ Ε Σ Μ Α


       Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καλεί όλους τους Εργαζόμενους, Ανέργους, Αγρότες, τη Νεολαία και όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα την πολιτική τους τοποθέτηση, να πάρουν μέρος  στην κατάληψη της Εφορίας Λιβαδειάς, που θα γίνει την Πέμπτη 29/9/2011 και ώρα  7.00΄το πρωί.
    Όλοι μαζί  να δώσουμε ένα βροντερό παρόν, και να διαμαρτυρηθούμε για τα νέα απαράδεκτα – αντικοινωνικά - αντιλαϊκά μέτρα, που μόνο στόχο έχουν τους Εργαζόμενους, τους Αγρότες, τους Συνταξιούχους, τους μη έχοντες και για άλλη μια φορά, χαρίζουν στους Μεγαλοτραπεζίτες και στους κλέφτες, οι οποίοι  τα έχουν αφορολόγητα σε off shore εταιρείες και στην Ελβετία (600δις €).
    ΦΤΑΝΕΙ   ΠΙΑ
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ   ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ



                                Για       το         Δ.Σ.

   Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΑΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΧΙΟΥΜΟΡ

Ατακα στο fb!



·                                 Μα καλά, φάγατε το δορυφόρο της ΝΑΣΑ;
- Δε φταίω εγώ. Έτσι γρήγορα που έπεφτε, νόμισα ότι έγραφε 'ΜΑΣΑ'.


Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα τα υπό κατάληψη σχολεία στη Βοιωτία


Σε κατάληψη βρίσκονται δέκα σχολεία της Βοιωτίας από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας.
Πρόκειται για τα πρώτο και δευτέρο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, το πρώτο Λύκειο Λιβαδειάς, το ΓΕΛ Ορχομενού, το Γυμνάσιο Αντίκυρας και τέσσερα σχολεία της θήβας.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε σχολικά βιβλία, αλλά και για τη γενικώτερη κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον Προιστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ι. Τσούρα, που μίλησε το πρωί στο ΣΕΙΡΙΟ, στη Βοιωτία έχει διανεμηθεί μόνο το 10% των σχολικών βιβλίων και είναι αδιευκρίνιστο πότε θα έρθουν τα υπόλοιπα.
Ο προιστάμενος κάλεσε τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία, επισείοντας το ενδεχόμενο περιορισμού των εκδρομών εαν οι καταλήψεις συνεχισθούν.
www.drawastickman.com

www.drawastickman.com περισσότερα...

Μπείτε σε αυτή τη σελίδα, σχεδιάστε έναν άνθρωπο (stickman) και ακολουθήστε τις οδηγίες. Μην ξεχνάτε να πατάτε "done".

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στο χώρο γύρω από το Μαυσωλείο στο Δίστομο. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβστικής καθώς και αρκετοί πολίτες. Το παρών έδωσαν και οι τοπικές πυρασφάλειες. Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο παρά τους ισχυρούς ανέμους.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ...

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ?


ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ


Πήρε άδεια, θα πιάσει γεμάτα;


Ο Λεβαδειακός, όπως διέρρευσε από τη συνεδρίαση της ΕΕΑ, την πήρε την άδεια. Η Δόξα εξετάζεται. Αν θα αγωνιστούν στη Σούπερ Λίγκα, θα εξαρτηθεί από την υπόθεση Λάρισας, Πανσερραϊκού.

H μαραθώνια συνεδρίαση (άρχισε στις 12:00) της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που εξετάζει τους φακέλους των ομάδων για αδειοδότηση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ο Λεβαδειακός πήρε την άδεια για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας!

Ωστόσο, η οριστικοποίηση της συμμετοχής της ομάδας της Λιβαδειάς στη μεγάλη κατηγορία θα εξαρτηθεί από την αυριανή εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΕΛ και του Πανσερραϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Σε ό,τι αφορά την έτερη υποψήφια για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, Δόξα Δράμας, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν έχει πάρει άδεια από την ΕΕΑ.

Αυτή η προειδοποιητική πινακίδα από την Σαντορίνη κάνει… διεθνή καριέρα!


Αυτή η προειδοποιητική πινακίδα από την Σαντορίνη κάνει… διεθνή καριέρα!
Είναι συνήθεια των περισσοτέρων από εμάς στις διακοπές εκτός από τον εαυτό μας να… φωτογραφίζουμε και ό,τι άλλο αστείο μας κάνει εντύπωση και μας τραβά την προσοχή!
Όπως για παράδειγμα διαφημιστικές μαρκίζες και περίεργες προειδοποιητικές ταμπέλες.
Μία από αυτές η εικόνα που βλέπετε παραπάνω έχει κάνει… διεθνή καριέρα και βρίσκεται σε ελληνικό νησί!
Ένα αμερικανός τουρίστας βρέθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Σαντορίνη, είδε την παραπάνω πινακίδα, την έβγαλε φωτογραφία και από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους! Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι στις πιο δημοφιλείς του μήνα στο μεγαλύτερο αμερικανικό site που δημοσιεύει ανάλογο υλικό (www.signspotting.com) ενώ τα σχόλια είναι ξεκαρδιστικά!

ΒΙΝΤΕΟ: Να γιατί αρνούμαι να πληρώσω ΧΑΡΑΤΣΙΑ…


ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ



1.Μόλις λάβει το λογαριασμό της ΔΕΗ καταθέτει προσφυγή (σχέδιο της οποίας παρατίθεται κάτωθι)στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Περιφέρειας του ακινήτου. Για την κατάθεση δεν απαιτείται η παράσταση δικηγόρου, ούτε παράβολο υπέρ του Δημοσίου. Απαιτείται μόνο μεγαρόσημο.
2. Πληρώνει το αναλογούν χρηματικό ποσό του λογαριασμού της ΔΕΗ, πλην του ποσού που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος ακινήτου, στα ΕΛΤΑ ή σε Τράπεζα και αν εκεί αρνηθούν να παραλάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στη μερική εξόφληση υπερ της ΔΕΗ, τότε καταθέτει το ποσό στο ΤΠΔΑ. Αυτό γίνεται σε χρόνο πριν την προκαθορισμένη στο λογαριασμό ημερομηνία πληρωμής του.
3. Την επομένη ημέρα λήξης του λογαριασμού που δεν έχει πληρωθεί εν όλω κατατίθενται ομαδικές αιτήσεις φορολογουμένων χορήγησης προσωρινών διαταγών ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου κατά της ΔΕΗ με την μορφή προσωρινής ρύθμισης της κατάστασης με τις οποίες ζητείται να υποχρεωθεί η ΔΕΗ (ή όποιος άλλος πάροχος) να μη διακόψει τη ρευματοδότηση.
4. Η δικαστική δαπάνη για την άσκηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων περιορίζεται στην αμοιβή για την επίδοση της με δικαστικό επιμελητή, στα ένσημα για την κατάθεση, στις παρακρατήσεις υπέρ του Δικηγορικού Συλλόγου και στις φωτοτυπίες.
5. Μπορεί να καταθέσει επίσης ο φορολογούμενος αίτηση αναστολής ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Δικαστηρίου, αλλά ο χρόνος έκδοσης απόφασης μπορεί να είναι μεταγενέστερος της ημέρας πληρωμής του λογαριασμού. Απαιτείται η καταβολή αναλογικά παραβόλου 2% εκ του ποσού του ειδικού τέλους αλλά και παράσταση δικηγόρου καθώς και επίδοση της αίτησης, που σημαίνει αύξηση του δικαστικού κόστους.
6. Για κάθε περαιτέρω πληροφορία μπορείται να επικοινωνήσετε μέσω email



ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ


Γιορτάζουμε σήμερα 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ας πούμε λίγα λόγια:

Αρκετοί είχαν την άποψη ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος δεν πέθανε, αλλά μετατέθηκε στην άλλη ζωή, όπως ο Ενώχ και ο Ηλίας. Αφορμή γι' αυτή την άποψη έδωσε το γνωστό Ευαγγελικό χωρίο, Ιωάννου κα’ 22. Όμως, ο αμέσως επόμενος στίχος κα' 23 διευκρινίζει τα πράγματα.
Η παράδοση που και η Εκκλησία μας υποστηρίζει, είναι η έξης: Ο Άγιος Ιωάννης σε βαθειά γεράματα παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο, στην Έφεσο και τάφηκε έξω απ' αυτή. Αλλά μετά από μερικές ήμερες, όταν οι μαθητές του επισκέφθηκαν τον τάφο, βρήκαν τον τάφο του κενό. Η Εκκλησία μας, λοιπόν, δέχεται ότι στον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου συνέβη ότι και με την Παναγία Μητέρα Του. Δηλαδή, ο Άγιος Ιωάννης ναι μεν πέθανε και ετάφη, αλλά μετά τρεις ημέρες αναστήθηκε και μετέστη στην αιώνια ζωή, για την οποία ο ίδιος, λέει: «Ὁ ἔχων τὸν υἱὸν ἔχει τὴν ζωήν, ὁ μὴ ἔχων τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὴν ζωὴν οὐκ ἔχει» (Α' επιστολή Ιωάννου, ε' 12). Δηλαδή, εκείνος, που είναι ενωμένος μέσω της πίστης με το Χριστό και τον έχει δικό του, έχει την αληθινή και αιώνια ζωή. Εκείνος, όμως, που δεν έχει τον Υιό του Θεού, να έχει υπ’ όψιν του πως δεν έχει και την αληθινή και αιώνια ζωή.

Απίστευτο Γκολ με κεφαλιά πίσω από την σέντρα! - Δείτε το βίντεο



Στην ιστορία θα μείνει το όνομα του Γιάνε Σάμουελσεν, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει πίσω από την σέντρα με.....
κεφαλιά.

Το απίστευτο αυτό γκολ σημειώθηκε στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της.....
Ολντ Γκρέναλντ με την Τρόμσο με τον Σάμουελσεν να πετυχαίνει το τρίτο γκολ των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις......

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση του ΦΠΑ στο χώρο......
της εστίασης, από το 13% στο 23%, είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αλλά και αντίθετη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Οι φοροτέχνες υποστηρίζουν ότι αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας (άρθρο 25), της φορολογικής ισότητας (άρθρο 4 παράγραφος 5), αλλά και της χρηστής διοίκησης.

Σύμφωνα με την Ένωση Φοροτεχνών, η αύξηση του ΦΠΑ αντιστρατεύεται την αρχή της αναλογικότητας επειδή έγινε για εισπρακτικούς λόγους και δεν βασίζεται στη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων και σε αντικειμενικά κριτήρια. Παράλληλα, υποστηρ΄θζουν οι φοροτέχνες, παραβιάζει διατάξεις της 6ης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά το ΦΠΑ και άλλα φορολογικά μέτρα.

Ακόμη, υπογραμμίζουν οι φοροτέχνες «εκατοντάδες επιχειρήσεις θα κλονιστούν άμεσα, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση, συμπαρασύροντας τον τουρισμό και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για την οποία οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης διατηρούν το προνόμιο των χαμηλών συντελεστών, με σοβαρότατες επιπτώσεις, εν τέλει, στην ελληνική οικονομία".

Ήδη, συνεχίζουν οι φοροτεχνικοί, «η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ και σε γενικό επίπεδο και σε ειδικότερο, όπως στην εστίαση, είναι τουριστικά αντι-ανταγωνιστική χώρα».

Επίσης, εκτιμούν ότι με την αύξηση του ΦΠΑ προβλέπεται «μείωση της ζήτησης κατά 15%, ενώ θα μειωθούν οι 600.000 εργαζόμενοι στην εστίαση».

Μάλιστα, αναφέρουν ότι στη Γαλλία η μείωση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης από το 19,6% στο 5,5% είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 40.000

Επαναπατρισμός τοιχογραφιών του Αγ. Ευφημιανού



«Χαράς Ευαγγέλια» για την Εκκλησία Κύπρου και την κατεχόμενη κοινότητα Λύσης, αφού επισημοποιήθηκε, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις, η συγκατάθεση του... Ιδρύματος Menil, στο Χιούστον του Τέξας, για τον επαναπατρισμό των περίφημων τοιχογραφιών (13ος αιώνας) από το εκκλησάκι του Αγίου Ευφημιανού (Θεμωνιανού) στην κατεχόμενη Λύση.

Οι τοιχογραφίες είχαν αποτοιχιστεί και εξαχθεί στο εξωτερικό από τον τούρκο αρχαιοκάπηλο Αdin Dikmen.

Από το 1988 οι τοιχογραφίες του Αγίου Ευφημιανού περίπου 38 τεμάχια εκτίθενται στο Μουσείο του Ιδρύματος Μενιλ στο Χιούστον του Τέξας.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Α' υπέγραψε συμφωνία με το Ίδρυμα , που προέβλεπε τον δανεισμό των τοιχογραφιών και την έκθεση τους στο Μουσείο του Ιδρύματος για 15 χρόνια (1/1/1986- 1/12001. Λίγο μετά προτάθηκε ανανέωση της συμφωνίας για 20 χρόνια με ισχύ από το 1992 μέχρι το 2012. Το Ίδρυμα Μenil αρχικά αξίωνε πως, μετά την πάροδο 20 χρόνων, οι τοιχογραφίες του ανήκουν.

O Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β, παρά τις πιέσεις, που είχε δεχτεί για να παραμείνουν οι τοιχογραφίες στο Τέξας, είχε θέσει σκοπό του να τις επαναπατρίσει. Για το σκοπό αυτό έχει ζητήσει τη συνδρομή της Κυπριακής Κυβέρνησης

Η εκκλησία του Αγίου Ευφημιανού, 2χλμ ΝΔ της Λύσης, είναι ένα ιδιαίτερα μικρό λιθόκτιστο κτίσμα, μονόκλιτο με τρούλο.Ο τρούλος της εκκλησίας εκοσμείτο με τοιχογραφία του Χριστού Παντοκράτορα, ο οποίος περιβάλλεται από αγγέλους, την Παρθένο Μαρία και τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Επίσης απεικονίζεται η Ετοιμασία του Θρόνου της Δευτέρας Παρουσίας. Στην αψίδα απεικονιζόταν η Παναγία Δεόμενη, μεταξύ των αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ. Η κτητορική επιγραφή που υπάρχει στη βάση της αψίδας αναφέρει ότι ο ναός ήταν αφιέρωμα του Λαυρέντιου, ιερομόναχου και ηγούμενου της μονής του Άγιου Ανδρόνικου, στον Άγιο Θεμωνιανό, έναν τοπικό άγιο, που η μνήμη του τελείται στις 14 Νοεμβρίου.

Οι τοιχογραφίες αυτές διατηρούνταν σε πολύ καλή κατάσταση αφού το 1972 το Τμήμα Αρχαιοτήτων είχε αναλάβει τη συντήρησή τους.

Το θέμα του επαναπατρισμού με τη λήξη της συμφωνίας δεν είναι εύκολο, γιατί, ενώ το προσύμφωνο του 1983 προέβλεπε πως σε ενδεχόμενη διαφωνία μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Ιδρύματος θα ήταν δεσμευτική και για τις δύο πλευρές η γνωμοδότηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, στην τελική συμφωνία προβλεπόταν ότι σε περίπτωση διαφωνίας αναλάμβανε διαιτησία το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Τέξας σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία.

Η Εκκλησία Κύπρου σε ανακοίνωση της εκφράζει μεγάλη χαρά και βαθιά συγκίνηση για την επιστροφή των τοιχογραφιών της Εκκλησίας του Αγίου Θεμωνιανού (Ευφημιανού) Λύσης. Η επιστροφή των τοιχογραφιών «αποτελεί σύμβολο ελπίδας για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό και δυναμώνει την πίστη για τη δικαίωση του αγώνα του για ελευθερία και επιστροφή στις πατρογονικές του εστίες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο επαναπατρισμός των τοιχογραφιών αναμένεται να γίνει στην Κύπρο περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2012, αφού το συμβόλαιο για τον δενεισμό τους λήγει στις 14/2/2012.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ


 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ  ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
 
α)ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ COCA COLA 3E(ΝΕΡΟ ΑΥΡΑ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΑΣ
 
β)ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ-ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΔΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ
 
γ)ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ,ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ
    
    ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
 
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΦΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ....ΣΚΟΥΠΙΣΤΗΚΑΝ!!!! ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΘΗΚΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΟΜΩΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ..
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
 
 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
υγ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ Α.Τ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΜΙΑ ΕΠΙΧΗΡΕΙΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΞΙΑ ΕΠΑΙΝΩΝ

"Αγαπητοί φίλοι η νέα σαιζόν ξεκινάει. Η πρόθεσή μας να κρατήσουμε και αυτή τη δύσκολη χρονιά σταθερές τις τιμές μας , μας ωθεί ώστε να απορροφήσουμε και αυτή την αύξηση του Φ.Π.Α. Ανεβασμένη και ανανεωμένη διάθεση, Events, Party’s, νέες συνεργασίες, νέα προϊόντα θα κάνουν το GRAND CHALET τον προορισμό και για το φετινό χειμώνα. Σας περιμένουμε…."

AΠΟ ΒΑΣΙΛΗ.

Αριστουργήματα από μικρές φωτογραφίες

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΠΟΤΕ !!!!!

Ταξιδεύουν ο Παπανδρέου, o Βενιζέλος και ο Μόσιαλος με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες. Κάπου πάνω από την Αττική, κοιτά ο Μόσιαλος στο δάπεδο του αεροπλάνου και βλέπει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ. Το μαζεύει και με ύφος γυρίζει στον Βενιζέλο και του λέει: "Να μπορούσα να άνοιγα τώρα το παράθυρο, να το πετούσα κάτω και να έκανα έναν Έλληνα που θα το έβρισκε ευτυχισμένο". Απαντάει ο Βενιζέλος: "Γι' αυτό,Ηλία μου είσαι εσύ στο Επικρατείας και εγώ στο Οικονομίας.Αυτό που θα έκανα εγώ, θα ήταν να χαλάσω τα 200 ευρώ σε 2 κατοστάρικα, θα τα πετούσα από το παράθυρο και έτσι θα έκανα 2 Έλληνες ευτυχισμένους". Ακούει ο Παπανδρέου τη συζήτηση και λέει: "Τρίχες... γι' αυτό κανείς από τους 2 σας δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.Αυτό που θα έκανα εγώ είναι να το χαλάσω σε 4 50άρικα και έτσι θα έκανα 4 Έλληνες ευτυχισμένους!!!" Ακούνε και οι πιλότοι την όλη κουβέντα και λέει ο ένας στον άλλο: Να το καρφώσω τώρα στην Πάρνηθα και να κάνω 10 εκατομμύρια Έλληνες ευτυχισμένους η να μην το καρφώσω..;;;
 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Συναντιούνται δύο φίλοι :
- Τι έγινε ρε, καλά?
- Ασε ρε, πέθανε η πεθερά μου.
- Σώπα! Τί είχε?
- Μαλακίες μωρέ, ένα κτήμα στο χωριό.
- Όχι ρε, σε ρωτάω αν είχε κανά πρόβλημα.
- Ναι μωρέ, δεν ήτανε γραμμένο στο κτηματολόγιο και τρέχουμε.
- Ρε μαλάκα, σε ρωτάω από τι πέθανε.
- Προχτές το μεσημέρι μωρέ, δεν είχαμε φαγητό, βγήκε να πάει στο χασάπη να πάρει κανά κρέας και την πάτησε αυτοκίνητο.
- Όχι ρε την καημένη!!! Και τί κάνατε?
- Τι να κάνουμε, φάγαμε μακαρόνια!

συνολικες επισκεψεις