Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Νομοταγής vs Παράνομου Πολίτη. Ένας φαύλος κύκλος;



(νέα μέθοδος παράνομης περίφραξης)


Ως άτομο οφείλω να ομολογήσω ότι μάλλον ανήκω στην κατηγορία των αισιόδοξων. Πάντα πίστευα και ακόμα δυστυχώς πιστεύω ότι πρέπει να ψάχνουμε την ευχάριστη πλευρά των πραγμάτων, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσουμε. 


Ως πολίτης, πάντα πίστευα και εξακολουθώ, σε πείσμα πολλών, να πιστεύω ότι η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου. Μέγιστο λάθος μου είναι, όπως μου λένε πολλοί, ότι ακόμα εξακολουθώ να πιστεύω στους νόμους, σε μια οργανωμένη κοινωνία, στους ανθρώπους εν γένει. 


Σήμερα, βρέθηκα σε μια προσωπικά δύσκολη ώρα, η οποία μπορεί σε πολλούς να προσφέρει ένα ελαφρύ χαμόγελο, σε άλλους να επιβεβαιώσει όσα πιστεύουν, άλλοι απλά να αδιαφορήσουν και ίσως ορισμένοι να θυμηθούν προσωπικές αντίστοιχες ή ακόμα και πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους. 


Βασικό πρόβλημα: αξίζει να είσαι νόμιμος ή παράνομος πολίτης; Αξίζει να ζεις με αξιοπρέπεια και «καθαρό κούτελο» ή αξίζει να περνάς καλά εις βάρος των υπολοίπων; Ας δούμε λοιπόν ένα ζητηματάκι που μου προέκυψε σήμερα το πρωί.

Πανηγύρι στον Άγιο Βλάσιο


Ελάτε να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε μαζί στο πανηγύρι του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου στον Άγιο Βλάσιο

«Ταξιδεύοντας» δίπλα απ’ τα κύματα



Ο κόσμος των γνώσεων τυλιγμένος σε περιπέτειες και φυλακισμένος σε σελίδες σας περιμένει να τον ανακαλύψετε

Της Σοφίας Συρίγου

Τα σχολεία έκλεισαν...τα θερινά μαθήματα των φροντιστηρίων έληξαν την προηγούμενη εβδομάδα. Απολαμβάνω λοιπόν τη δροσιά της θάλασσας παρέα με ένα βιβλίο (δεν έχει σημασία ποιο...).
Καταλαβαίνω έτσι πως ο κόσμος των  γνώσεων και των εμπειριών δεν σταματά όταν κλείνουν και οι πόρτες των σχολικών κτιρίων.
Σίγουρα οι διακοπές είναι συνδυασμένες πάντοτε με την ξεκούραση, την ανεμελιά και για τους μαθητές κυρίως με την απομάκρυνση από οποιοδήποτε βιβλίο και την ενασχόληση με την νέα τεχνολογία. Και βέβαια έχουν δίκιο αφού το σύστημα τους εξαναγκάζει να διαβάζουν ασταμάτητα χωρίς καμία απόλαυση των γνώσεων που κερδίζουν.

Φεστιβάλ Φλυγόνιον


Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για το Φεστιβάλ Φλυγόνιον!
Αξέχαστη θα μείνει η παράσταση «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω»
στους θεατές που τη παρακολούθησαν στο αίθριο του ξενώνα Φλυγόνιον στο
Κυριάκι Βοιωτίας, οι πρωταγωνιστές Σπύρος Πούλης, Θανάσης
Βισκαδουράκης, Σπύρος Σπαντίδας, Δήμητρα Στογιάννη έκαναν τον κόσμο να
γελάσει με τη καρδιά του και να ξεχάσει έστω για λίγο τα προβλήματα
της καθημερινότητας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας - Δελτίο Τύπου

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ, από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της ξεκαθάρισε πως είναι ο επάξιος συνεχιστής της βάρβαρης πολιτικής της επέλασης στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλούτου. Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν ήταν τίποτε άλλο από την πιο ρητή και κατηγορηματική δήλωση υποταγής σε κεφάλαιο - ΕΕ και ΔΝΤ.
Η ανακοίνωση των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, περιλαμβάνει ουσιαστικά το πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως επίσης και το ξήλωμα του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει. Δεν έχουν τίποτα να αποκομίσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από τις ιδιωτικοποιήσεις! Αντίθετα, η κοινωνική καταστροφή που προωθείται από τους συγκυβερνούντες θα επιταχυνθεί, και θα ολοκληρωθεί με τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που ήδη έχουν προετοιμάσει.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

«Μπλε» πανσέληνος τον Αύγουστο

Το ασυνήθιστο φαινόμενο δύο γεμάτων φεγγαριών μέσα στον ίδιο μήνα θα απολαύσουμε σύντομα

«Μπλε» πανσέληνο θα έχουμε την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού. Θα είναι η δεύτερη πανσέληνος που θα γίνει μέσα στον ίδιο μήνα. Η πρώτη θα είναι στις 2 Αυγούστου και η δεύτερη, και πιο «σπάνια», στις 31. Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο να παρατηρούνται δύο πανσέληνοι μέσα στον ίδιο μήνα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Η δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα αποκαλείται μπλε, όχι μόνο επειδή είναι ασυνήθιστη αλλά και επειδή κάποτε ήταν πραγματικά μπλε. Και όχι για μία νύχτα, αλλά για χρόνια.

Ηταν το 1883 όταν έγινε η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία. Σε απόσταση 600 χιλιομέτρων μακριά, ο κόσμος άκουσε την έκρηξη σαν βολή κανονιού. Ισοδυναμούσε η έκρηξη με βόμβα ισχύος 100 μεγατόνων.

BAΓΙΑ:ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΡΑ



 

Μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς στα Βάγια Βοιωτίας αυτή τη στιγμή . Εκπρόσωπός μας θα βρίσκεται εκεί και θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

εισητηριο

ΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ :

ΨΗΦΙΣΜΑ   ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Στη Δημοτική Ενότητα Αράχωβας του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας ,την Παρασκεύη 13 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη όλων των Συλλόγων, Σωματείων, Συνεταιρισμών και Φορέων της Αράχωβας με σκοπό την λεπτομερή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων και των μελών όλων των συλλογικών φορέων του τόπου μας, για το περιεχόμενο του προτεινόμενου Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον << ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΖΩΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΥ, ΧΡΗΣΕΩΝ, ΟΡΩΝ και ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ >>

Μετά από λεπτομερή ανάλυση και την διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ



Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει την

έντονη διαμαρτυρία του, σχετικά με δημοσιεύματα και πληροφορίες,

σύμφωνα με τις οποίες, μεθοδεύεται η κατάργηση περιφερειακών σχολών

ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την χώρα, ανάμεσα τους και το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, που εδρεύει στην πόλη της Λιβαδειάς.

Το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου

Στερεάς Ελλάδας αποτέλεσε ένα ιστορικό αίτημα και όνειρο όλης της

βοιωτικής κοινωνίας, η οποία σύσσωμη αγωνίστηκε για την υλοποίηση του.

Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο Τμήμα δημιουργήθηκε με εργασίες και

Δωρεές της τοπικής κοινωνίας.

Ο Σ.Χ.Ο. ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ...


Εκδήλωση του Α.Π.Σ. ΚΗΦΙΣΟΥ Κάτω Τιθορέας

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΩΡΑ 22:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣ
 
 
TΡΑΓΟΥΔΙ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ, ΛΟΥΛΑ ΠΑΠΠΑ ΚΛΑΡΙΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΟΣ ΒΙΟΛΙ: ΛΙΑΣΚΟΣ
ΧΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΜΠΥΡΑ AMSTEL: 2,50 ΕΥΡΩ
ΨΗΤΟ ΑΡΝΙ: 20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ

ΡΕΖΕΡΒΕ: 6984564628

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

"ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ....ΚΑΛΩΣ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ"

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 
"ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ....ΚΑΛΩΣ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ"
ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ "Η ΑΜΠΕΛΟΣ"

 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
ΩΡΑ 21:00
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



ΛΙΒΑΔΕΙΑ: TEΛΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΟ Η ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ? ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ?

Πανικός επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Λιβαδειάς την Δευτέρα το βράδυ.Αιτία η έντονη διαμάχη ορισμένων για την επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το παλιό παραχωρημένο εκ δωρεάς κτίριο στην αντικαρκινική εταιρεία καθώς και στην κατά το ήμισυ συνιδιοκτήτη Ερυθρό Σταυρό,αναφορικά με το θέμα της εισόδου στο κτίριο αυτό.

Τραγικό τέλος για έναν 80χρονο απο την Τιθορέα (Βελίτσα)





Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην περιοχή του Αιγίου. Ένας ακόμα πνιγμός, ο δεύτερος μέσα σε λίγες μόνο μέρες, σημειώθηκε σε θάλασσα της Αιγιάλειας, αυτή τη φορά στο Λόγγο. Ο 80χρονος παραθεριστής Χαρίσης Λουκάς του Γεωργίου, κάτοικος εν ζωή Τιθορέας Λοκρίδος,

ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του γύρω στις 12 το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή του Λόγγου, στο Beaurivage, όπου είχε πάει για μπάνιο με τη σύζυγό του. Αμέσως διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το αρμόδιο Υπολιμεναρχείο Αιγίου.

Ξόρκια ερωτικά

Η ποιητική συλλογή της Μήνας Μητροπούλου "ΞΟΡΚΙΑ ΕΡΩΤΙΚΑ" έρχεται για να μας μεταφέρει σ'έναν κόσμο μαγείας και ερωτισμού με την δύναμη της σελήνης.
Τα ερωτικά ξόρκια παίρνουν την δύναμη τους από τη σελήνη. Κάθε ξόρκι έχει τη δική του ζωή, που κρατά μονάχα για μια μέρα. 28 ημέρες αρκούν για την περιστροφή της σελήνης γύρω από τη Γη , 28 ερωτικά ποιήματα είναι επίσης αρκετά για να μας ταξιδέψουν σε ένα ταξίδι ερωτικό, να μας φέρουν αντιμέτωπους με τις φοβίες μας και να μας αποκαλύψουν τις ομορφιές τις ζωής.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κάστρο Ναυπάκτου, Πανσέληνος Αυγούστου “Nύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια…”

Ξεφεύγει από τα καθιερωμένα ο Δήμος Ναυπακτίας και έχοντας ως στόχο την προσφορά υψηλής ποιότητας θεάματος στο κοινό της πόλης, και όχι μόνο, διοργανώνει μια μοναδική για τα συναυλιακά δρώμενα της Δυτικής Ελλάδας βραδιά την Πέμπτη, 2 Αυγούστου ώρα 10 μ.μ. στο Κάστρο της Ναυπάκτου. H μουσική σύναξη είναι αφιερωμένη στη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου και σε ό,τι αυτή συμβολίζει ενώ θα ακουστούν τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια από ένα ιδιαίτερο στη σύστασή του μουσικό σχήμα.



ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ “ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ” .ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ




'Οπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το ΑΓΝΑΝΤΙ από τις 6 Ιουνίου, ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ ,στο Γαλαξίδι υπήρχε μια έντονη διαμάχη μεταξύ πολιτών και τοπικής δημοτικής αρχής πέρι της πεζοδρόμησης του παραλιακού δρόμου. Σας παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή αφού όμως σας επισημάνουμε ότι η όλη διαμαρτυρία-παρέμβαση έχει σχεδιαστεί και προσπαθεί να πραγματοποιηθεί από επιχειρηματία του παραλιακού δρόμου. (το όνομά της είναι διαθέσιμο στο αγνάντι και δεν ανακοινώνεται για ευνόητους λόγους)..

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Δ.Α.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 4 ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Εξελίξεις στο θέμα με την απολυμένη  υπάλληλο  στην κοινωφελή στο Δήμο Δ.Α.Α.
To θέμα έχει ως εξής:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ,απολύθηκε μια εργαζόμενη , η οποία όμως δούλευε μέσω προγράμματος Ο.Α.Ε.Δ. στην εν λόγω θέση. Η εργαζόμενη προσέφυγε στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο παραβρέθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης η κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη,αρχηγός της μείζονος  πλειοψηφίας στο Δήμο Δ.Α.Α.
Στην προσπάθεια η δημοτική επιχείρηση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,υποστήριξε ότι δεν έχει λεφτά για να πληρώσει την εν λόγω εργαζομένη, πράγμα όμως που δεν ευσταθεί γιατί είχαν γίνει προσπάθειες στην εν λόγω θέση να προσληφθεί μία άλλη κοπέλα (το όνομα δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους).
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης για την κοινωφελή.
Εκδικάστηκε πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσει η κοινωφελής καθώς και υποχρεώθηκε η άμμεση επαναπρόσληψη της κοπέλας....
Και διαβάζοντας όλα τα παραπάνω,θέτουμε τα εξής 4 ερωτήματα :

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ


Σήμερα η Θεατρική Παρασταση "Δεν Βλέπω Δεν Ακούω Δεν Μιλάω" στο Φεστιβάλ Φλυγόνιον

Η πιο επιτυχημένη παρασταση του θεατρικού χειμώνα έρχεται στο Κυριάκι Βοιωτίας και στο Φεστιβάλ Φλυγόνιον! Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 9:00μ.μ.
Τιμή εισόδου 15 ευρώ
και 12 ευρώ για φοιτητές, ανέργους, παιδιά κτλ

Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός.
Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες.
Σ' αυτή την μικρή Βαβέλ, σ' αυτήν την.... εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο... όσο... Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!

Η Εμπορική παίρνει σειρά...



Οι επίδοξοι μνηστήρες

Το ζήτημα της Εμπορικής Τράπεζας φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ότι είναι το τραπεζικό ίδρυμα που παίρνει σειρά μετά την ATEBank στην ανασύνταξη του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τοπίου, με την Credit Agricole να φέρεται να αναζητά συνέταιρο για την παραμονή της στην Ελλάδα....

Κατά πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, προβάδισμα έχουν η Alpha Bank και η Eurobank, με στόχο της μητρικής τη δημιουργία ενός μεγάλου σχήματος που μέσω συγχώνευσης.

Με βάση τα σχέδια που βρίσκονται υπό επεξεργασία, η νέα τράπεζα θα ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του ΤΧΣ και της Credit Agricole. Με τον τρόπο αυτόν οι βασικοί μέτοχοι της ελληνικής τράπεζας που θα είναι παρούσα στο σχήμα θα διατηρήσουν το μάνατζμεντ εξασφαλίζοντας την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή στις απαραίτητες αυξήσεις κεφαλαίου χωρίς να βάλουν «το χέρι στην τσέπη».

Τα Κύματα της Παραλίας ξεχύνονται και πάλι




Δελτίο τύπου – 28/7/2012

Tα "Κύματα της Παραλίας" ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες τους και ειναι πανέτοιμα να ξεχυθούν και αυτη τη χρονιά στο ετήσιο ραντεβού τους για το Beachwave 2012, το Π/Σ/Κ στις 3,4 & 5 Αυγούστου 2012, στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου. Ενα ραντεβού αναβαθμισμένο και πολυδιάστατο.
Τα αναβαθμισμένα live θα πραγματοποιούνται στον κλασσικό χώρο του beachvolley, στ Άσπρ Σπίτια κι έτσι από τις 6 το απόγευμα & μετά, 5 νεανικά συγκροτήματα καθημερινά θα δίνουν τον καλύτερο μουσικό εαυτό τους. Από το πρωί στις 10:30 θα υπάρχουν μουσικά αφιερώματα με Dj sets, αλλά και αρκετά δυνατά μουσικά ξυπνήματα από σχήματα της περιοχής
Το φεστιβάλ τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας και αποκτά και κατασκηνωτικό χαρακτήρα, προσκαλώντας όλους μας για free camping εκείνο το τριήμερο, στις Δημοτικές Κατασκηνώσεις του Αγίου Νικολάου.

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας


H Free Voice Records, η δισκογραφική της Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του 1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας υπό την αιγίδα του δήμου Στυλίδας.
Το εν λόγω Φεστιβάλ αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς να κάνουν γνωστές τις δημιουργίες τους στο ευρύ κοινό και ένας από αυτούς να κερδίσει το 1ο έπαθλο που είναι η κυκλοφορία του προσωπικού του δίσκου.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένοι καλλιτέχνες ή συγκροτήματα με ελληνόγλωσσα ή ξενόγλωσσα τραγούδια. Η έναρξη δήλωσης συμμετοχών ξεκινάει στις 24 Μαΐου και τελειώνει στις 25 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες που αφορούν το Φεστιβάλ καθώς και τις φόρμες συμμετοχής στο www.festivalstereas.gr.

Παιδικά εργαστήρια στο ΠολυΤεχνείο

Συνεχίζονται τα παιδικά εργαστήρια και τον Αύγουστο στο πολυχώρο ΠολυΤεχνείο.
Οι μέρες των μαθημάτων θα είναι οι ίδιες. 



Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη από 11πμ έως και 2μμ και τα εργαστήρια διαφορετικά από του Ιουλίου. Ο χώρος θα είναι ανοικτός από 10πμ έως και 3μμ για όσους θέλουν να φέρουν νωρίτερα τα παιδιά ή να τα πάρουν αργότερα.
Ηλικίες από 6 έως και 12 ετών.
Εγγραφές στα 2821042277 και 6973350988

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιβαδειά, 30/7/12
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ 
ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Έκλεισε ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του Ιουλίου την εβδομάδα που μας πέρασε, 23-27 Ιουλίου.
Διαδρομές στην πόλη της Λιβαδειάς.

Πολιτιστικές - Ψυχαγωγικές Εκδηλώσεις στα Πεντεόρια

Πολιτιστικές - Ψυχαγωγικές Εκδηλώσεις 
1 - 18 Αυγούστου 2012


http://amfissapress.gr/politismos/13-2009-10-15-16-36-57/7322---l-2012r---

Γ. Βαρουφάκης, οικονομολόγος «Η πτώχευση είναι πραγματικότητα»

Σκαρίμπεια 2012

Αγώνες Ποδοσφαίρου 5 x 5
Α' Γύρος: 30 Ιουλίου 2012, Δευτέρα, 18.30
Β' Γύρος: 31 Ιουλίου 2012, Τρίτη, 18.30
Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Αγίας Ευθυμίας

Παρουσίαση των βιβλίων της Κωνσταντίνα Σανδάλη, «Άγγελοι με γαλήνεψαν» και «Μισή Πνοή»‏

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Σανδάλη παρουσιάζει την Τετάρτη 1η Αυγούστου στις 21:00 στο Art Cafe Αστραδενή τα βιβλία της: «Άγγελοι με γαλήνεψαν» (Εκδόσεις Ιωλκός 2010) και «Μισή Πνοή» (συλλεκτική έκδοση).







 Τα βιβλία θα προλογίσουν η Ρεγγίνα Μαρκέτου 
και Κωνσταντίνα Μωραΐτη

Η ιεροτελεστία της απόσταξης του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου


Στο δεύτερο αφιέρωμα του Πινακίου στο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου θα σταθούμε στην απόσταξη του καθώς αυτή η διαδικασία γίνεται με έναν τρόπο θρησκευτικής ευλάβειας και μάλιστα είναι αυτή που δίνει την ξεχωριστή γεύση στον ουρανίσκο μας. 


Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΕΔΩ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!! ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ...ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του προγράμματος "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", μερικές πιστώσεις στον Δήμο Δ.Α.Α. έχουν να κάνουν με μετακινήσεις ατόμων στο καρναβάλι της Πάτρας και άλλα τέτοια ευτράπελα.

ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.

EN ΔΕΛΦΟΙΣ Αρ. φύλλου 503 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΦΩΚΙΔΑΣ


Οι ατάκες του Πάμε Λουκέτο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων



Το Πάμε Λουκέτο συμμετείχε στην τελετή ένερξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου μέσω τουίτερ και διαβάστε μερικές από τις ατάκες του:

Έλα ρε Ελλαδάρα δείξτους ότι όταν εμείς κάναμε Ολυμπιακούς στην αρχαιότητα, αυτοί μάθαιναν τα αποτελέσματα μετά από 5 αιώνες.


Έλα ρε Ελλαδάρα δείξτους ότι όταν κάναμε εμείς τελετές με ένα ντάτσουν γεμάτα καρπούζια , αυτοί τα αγόραζαν σε φέτες.

Έγινε αυστηρός έλεγχος στους θεατές για μην έχουν πάνω τους τουίτερ.

Φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Δεν τόχουν οι Άγγλοι. Μόνο κάνα αγώνα Μαντσστερ Γιουνάιτεντ - Σίτυ μπορούν να διοργανώσουν. 


Τη φλόγα ήταν να την ανάψει η Ελισάβετ, αλλά φοβήθηκαν μη γίνει φλαμπέ

Ψήφισε για την Απόσυρση της νέας Γραμματικής Ε' και Στ' Δημοτικού, επαναφορά της παλαιάς.



Με το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την έκδοση και κυκλοφορία του νέου βιβλίου Γραμματικής Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού, στο οποίο διαπιστώνουμε οτι «δολοφονείται» η γλώσσα μας. Η γλώσσα που χάρισε χιλιάδες λέξεις της σε άλλες γλώσσες, εμπλουτίζοντας ετσι το λεξιλόγιο τους.
Με το νέο σύστημα γραφής, που με μεγάλη μεθοδικότητα μας επιβάλλεται, βήμα-βήμα θα οδηγηθούμε σε πλήρη αλλοίωση της γλώσσας μας, στην οποία μεγαλούργησαν οι ποιητές και οι συγγραφείς μας: ο Παλαμάς, ο Σολωμός, ο Καβάφης. ο Καζαντζάκης, ο Παπαδιαμάντης, ο Μυριβήλης κ.ά.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Παρουσίαση των βιβλίων της Κωνσταντίνα Σανδάλη, «Άγγελοι με γαλήνεψαν» και «Μισή Πνοή»



Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Σανδάλη παρουσιάζει την Τετάρτη 1η Αυγούστου στις 21:00 στο Art Cafe Αστραδενή τα βιβλία της: «Άγγελοι με γαλήνεψαν» (Εκδόσεις Ιωλκός 2010) και «Μισή Πνοή» (συλλεκτική έκδοση).
Τα βιβλία θα προλογίσουν η Ρεγγίνα Μαρκέτου καιΚωνσταντίνα Μωραΐτη
Άγγελοι με γαλήνεψαν
Είναι οι άνθρωποι τραγικοί και όχι η ζωή. Μας δοκιμάζει, μας φέρνει αντιμέτωπους με σταυροδρόμια επιλογών και βάσανα. Την απολαμβάνουμε μόνο όταν μας δείχνει το καλό της πρόσωπο. Την αφορίζουμε όταν δε μας κάνει τα χατίρια. Είναι η ζωή τραγική ή εμείς εντός της; Εμείς! Εμείς έχουμε ψυχή, εμείς και την απονιά. Εμείς την αδυναμία, αλλά και τη δύναμη.

Οι Βρετανοί μας αγνόησαν γιατί είχαν...ήδη χάσει


Αγνοείς κάτι όταν φοβάσαι τη σύγκριση μαζί του γιατί εκ των προτέρων ξέρεις πως ο αντίπαλος είναι σε όλα τα σημεία καλύτερος από εσένα.
Αγνοείς κάτι για να δείξεις υπεροχή  ενώ δεν την έχεις.
Αγνοείς κάτι για να το «σβήσεις» και να έρθεις εσύ στην επιφάνεια.
Τρεις παράμετροι με κοινό παρανομαστή το φόβο της σύγκρισης σκιαγραφούν τους λόγους που οι Βρετανοί σύγκριναν την δική τους τελετή έναρξη με αυτή του Πεκίνο και του Σύδνεϋ και όχι με αυτή της Αθήνας.

Διαρροή σε δεξαμενή προπανίου στο Μόδι του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας. Επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ


Διαρροή σε δεξαμενή προπανίου αναστάτωσε αργά το βράδυ την περιοχή του Μοδίου στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας στην Φθιώτιδα. Η δεξαμενή ανήκει σε αγρότη που χρησιμοποιεί το αέριο για τις εργασίες του. Στην προπάθειά του να την μετακινήσει, τρύπησε με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή. Ο αγρότης ενημέρωσε την εταιρία που του προμηθεύει το προπάνιο και στην συνέχεια την αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

MORNOS RIVER PARTY


ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!




Τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάργησή τους, με το σχέδιο «Αθηνά». Πληροφορίες θέλουν, να μπαίνει λουκέτο σε 150 σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πρώτα στη λίστα βρίσκονται ταΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας
Με την απομάκρυνση περίπου 500 φοιτητών και από την πόλη της Λιβαδειάς, η τοπική οικονομία θα δεχθεί καίριο πλήγμα, μέσα στην συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας.. Έτσι εκτός από τα εκατοντάδες σπίτια που θα παραμείνουν κενά, τα τοπικά καταστήματα, από εστιατόρια έως και εμπορικά θα δουν από τη μια στιγμή στην άλλη στο εισόδημά τους αισθητή μείωση, τόσο στην Λιβαδειά όσο και στη Θήβα μιας και το εκεί ΤΕΙ που λειτουργεί αναμένεται να έχει την ίδια τύχη!

Απίστευτο! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρώνει εδώ και τρία χρόνια τη ΔΕΗ




Τρία χρόνια έχει να πληρώσει λογαριασμό της ΔΕΗ η Κουμουνδούρου, όπως είδε το φως της δημοσιότητας. Το χρέος είναι δυσθεώρητο μετά από τρία χρόνια, αφού όπως φαίνεται η Κουμουνδούρου έχει αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς τα τρία τελευταία χρόνια με το ποσό που χρωστάει να ανέρχεται σε 22.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει καμία ρύθμιση ή κάποιος διακανονισμός για την οφειλή. Στη ΔΕΗ ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία οτι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα και η κρατική επιχορήγηση εξαπλασιάστηκε το χρέος θα καλυφθεί.

Συνελήφθη ο άνθρωπος που έβαλε την Ιρλανδία στο μνημόνιο!



Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της...


Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο.

Ο 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ, πρώην επικεφαλής της εθνικοποιημένης πλέον Anglo Irish, συνελήφθη στα πλαίσια της τριετούς έρευνας των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες στην τράπεζα η οποία εκτεθειμένη στην στεγαστική φούσκα της Ιρλανδίας κατέρρευσε, αφήνοντας στους φορολογουμένους έναν λογαριασμό 30 δις ευρώ, ήτοι περισσότερα από 6.500 ευρώ χρέος για κάθε

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Έναρξη του AKRATA OPEN 2012, σήμερα Σάββατο 28/07/2012.


1st round
Σάββατο 28/07/2012, στις 18:00
Στεργιούλης Λάμπρος-Θέμελης Παναγιώτης
followed by
Θεοδωρακόπουλος Πέτρος-Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος
followed by
Λίτσας Δημήτρης-Φάσσος Θανάσης
followed by
Λιγδόπουλος Αλέξης-Καραχάλιος Γιώργος

Κυριακή 29/07/2012, στις 18:00
Παπαδοπετράκης Αλέξης-Παπαδόπουλος Γιώργος
followed by
Χονδρός Βαγγέλης-Κανδιάς Νίκος
followed by
Χονδρός Αλέξανδρος-Κουσαθανάς Λευτέρης
followed by
Βίτσας Θοδωρής-Ρουσσάκης Θανάσης

ENERGY SPORTS CLUB

συνολικες επισκεψεις