Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Βελτίωση κοινόχρηστων χώρων στην Τριταία Φωκίδας

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών συνεδρίασε και αποφάσισε τη βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων στην Τριταία Φωκίδας. Το έργο θα γίνει με απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών σε τεχνική εταιρεία. 

Ιτέα: Μόλυνση στη δυτική μαρίνα! ΦΩΤΟ

Δυτική Μαρίνα Ιτέας
Κατοχυρώνουμε το όνομα της ασθένειας η οποία ΘΑπροκύψει από το ιογενές περιβάλλον της Δυτικής Μαρίνας Ιτέας: Ιός της Δυτικής Σκίτσας !
Είναι δεδομένο ότι θα συμβεί! Αυτό το οποίο περιγράφουν οι φωτογραφίες, με σημερινή ημερομηνία, υπάρχει εδώ και αρκετόν καιρό και εξ όσων γνωρίζουμε, έχει περιέλθει και σε γνώση Αρμοδίων και Δημοτικών Υπαλλήλων. Η συγκεκριμένη δεξαμενή, κατασκευάσθηκε μεταγενέστερα της Μαρίνας, με σκοπό, την συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων από τις μηχανές θαλάσσης και την από καιρού εις καιρόν, εκκένωσή της και απομάκρυνση των ''καμένων'' λαδιών σε ασφαλή, στεγανόν και μή ρυπαίνοντα αποθηκευτικό χώρο.

Αγνοείται η εκπροσώπηση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στο «Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Νομού Φωκίδας»


Με επιστολή – καταγγελία, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή προς τους Υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών, τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., την Κ.Ε.Δ.Ε. και την Ε.Ε.Τ.Α.Α., καταγγέλει ότι αγνοείται η εκπροσώπηση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στο Συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Νομού Φωκίδας».
Συγκεκριμένα στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΜΕ ΑΡΑΧΩΒΑ ΓΙΑ ΧΟΡΟ,ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Σήμερα η Αράχωβα γιορτάζει και διασκεδάζει !!!
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε στο Λαογραφικό μουσείο της Αράχωβας ,όπου θα γίνει η απονομή στους πρωταθλητές Βοιωτίας και μετά θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ




Δημάρχου  Ι. Ανδρεαδάκη  - 321 00  ΛΙΒΑΔΕΙΑ  ΤΗΛ. {22610} 28344-23912 ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
FAX 22610-28344 -  MAIL  : ergkliv@otenet.gr
WORKERS’ UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE
Λιβαδειά  31/8/2012
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απευθύνει προς όλους τους πολίτες ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012.
Σας ενημερώνουμε , για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας  στη Θεσσαλονίκη, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  το Σάββατο 8/9/2012 ώρα  8.30΄ το πρωί.
Όσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα
τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.
Το    Δ.Σ.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΝΝΕΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ "ΑΠΟΛΥΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ(???)

Ακούστε την εκπομπή από το Βοιωτικό περισκόπιο για την άνοδο του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ στην Δ ΕΘΝΙΚΗ καθώς και τους ύμνους του δημοσιογράφου στον Στάθη Γιαννέλο...καθώς και κάποια  "υπονοούμενα" που ακούσαμε να κουβεντιάζονται σε γνωστή παρέα !!


ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ..

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στη Ναύπακτο (Παραλία Γριμπόβου–Πλησίον ΚΕΠ) στις 1-9-2012


Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ σε συνεργασία με τους Δήμο Ναυπακτίας και το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α Ε » συνεχίζει το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού το Σάββατο 1-9-2012 στην Παραλία Γριμπόβου–Πλησίον ΚΕΠ Ναυπάκτου με την τοποθέτηση container όπου κάθε πολίτης θα μπορεί:

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ

 
Tην Κυριακή 26/8/2012 το βράδυ σε συγκέντρωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις Θερμοπύλες όπου ο αρχηγός τους Μιχαλολιάκος , προφανώς για να εμψυχώσει τους ακροατές του, μεταξύ των άλλων  είπε «Να ξέρουν ότι δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν, μπορούμε να το εγκαταλείψουμε ανά πάσα στιγμή και να βγούμε στους δρόμους  Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και πόσα απίδια βγάζει ο σάκος, θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου» «Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου».

Έκθεση Ζωγραφικής και Γελοιογραφίας στο Συνεδριακό Κέντρο Δ. Αλιάρτου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάζονται τα έργα ζωγραφικής του τμήματος γυναικών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Δη.Κ.Ε. Αλιάρτου (υπεύθυνες: Δήμητρα Πούλου και  Μαίρη Ανδριτσοπούλου), στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου, από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο χώρο συστεγάζεται η έκθεση του γελοιογράφου μας Sou Lee.
http://aliartos-city.blogspot.gr/2012/08/31.html 

Εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας διοργανώνει την εκδήλωση:
«στη νύχτα τούτη φωνή ζητάς να δώσω»
Μουσική για το γαλάζιο φεγγάρι

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Έκθεση Ζωγραφικής και Γελοιογραφίας στο Συνεδριακό Κέντρο Δ. Αλιάρτου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάζονται τα έργα ζωγραφικής του τμήματος γυναικών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Δη.Κ.Ε. Αλιάρτου (υπεύθυνες: Δήμητρα Πούλου και  Μαίρη Ανδριτσοπούλου), στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου, από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για την κατάργηση της ΔΟΥ Θηβών

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Θηβών. Η επιστολή έχει ως εξής:

Ανεύρεση πτώματος στο Ανθοχώρι Βοιωτίας

Χθες (29-08-2012) το βράδυ, βρέθηκε πτώμα άνδρα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, σε αγροτική περιοχή του Ανθοχωρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Νοίκιασε και εσύ τον Γ. Παπανδρέου για ομιλητή!

Έναν διαφορετικό και σημαίνοντα προσκεκλημένο μπορεί να έχει κανείς σε εκδηλώσεις που θέλει να πραγματοποιήσει, καθώς σύμφωνα με το «πρακτορείο ομιλητών» The Harry Walker Agency, μπορείτε να καλέσετε για ομιλητή, είτε αυτή αφορά σε πολιτικές ομιλίες είτε σε οικονομικά φόρουμ τον… Γιώργο Παπανδρέου. Η φωτογραφία και το όνομα του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού κατέχει εξέχουσα θέση στην εν λόγω ιστοσελίδα μεταξύ των... 100 κορυφαίων διανοητών για το 2010!

Υπογραφή σύμβασης για το ΤΕΙ Άμφισσας

Υπέγραψε χθες η ανάδοχος εταιρεία «ΣΜΙΛΗ Α.Τ.Ε.» τη σύμβαση για την αποπεράτωση εργασιών του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας, το οποίο είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας του Ε.Σ.Π.Α.

Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών


Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας διοργανώνει την εκδήλωση:
«στη νύχτα τούτη φωνή ζητάς να δώσω»
Μουσική για το γαλάζιο φεγγάρι
Σαξόφωνο, κιθάρα, φυσαρμόνικα
Με το Γιώργο Μάγου
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συντήρηση και επισκευή σχολείων στο Γαλαξίδι

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών συνεδρίασε και αποφάσισε τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου. Το έργο θα γίνει με απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών σε τεχνική εταιρεία. 

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Διάψευση του Υπουργείου Οικονομικών για τέλη τα ακινησίας Ι.Χ.

Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Νομισματικό Μουσείο - «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι»

ΜΠΛΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς και το προσωπικό του Μουσείου έχουν την ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλέσουν 
στη μουσική εκδήλωση
«Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι»
με την Αναστασία Μουτσάτσου σε αγαπημένα τραγούδια και
τη συνοδεία του Ανδρέα Βουδούρη στο πιάνο στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου
την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 και ώρα 21.30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ολοκληρώνεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2012 στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
(31η εκδήλωση – 10.00 μμ - ομάδα)

Διαδρομές στην πόλη της Λιβαδειάς

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου (10.00 πμ), η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς οργανώνει μια νέα διαδρομή στην πόλη της Λιβαδειάς για μια δεύτερη ομάδα παιδιών! Θα ξεκινήσουμε με περίπατο κατά μήκος του ποταμού Έρκυνα, και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Επαγγελμάτων, το νεοσύστατο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης με το Λαογραφικό Μουσείο της και την πανέμορφη περιοχή της Κρύας με τις πηγές της.
 Εμψυχώτρια η εκπαιδευτικός Φώφη Μπάλιου 
Για παιδιά: 10-12 ετών, με προεγγραφή, συνάντηση στη 
Βιβλιοθήκη

Δεν είναι σκηνές από ταινία αλλά από το αιματοκύλισμα στη Συρία

Βουλγαράκης: "Ήθελα να ξέρα ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά;


Πώς σχολίασε ο πρώην υπουργός την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει τα ακίνητα Ι.Χ.
Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει ακόμα και την ακινησία των Ι.Χ.

Επίσημο! Η Αλβανία κατέχει ελληνικά εδάφη!


Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο: Συνέντευξη του Βασιλιά της Αλβανίας Αχμέτ Ζώγου στην ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα “Ελληνική” της 15 Μαρτίου 1931, με τίτλο “Με τον Βασιλέα Ζώγου. Δια την πολιτικήν της Αλβανίας και τας σχέσεις με την Ελλάδα”, και υπότιτλο “Μία σπουδαιοτάτη συνέντευξις”, φιλοξένησε σήμερα η ημερήσια αλβανική εφημερίδα «Shekulli» (αιώνας) στην οποία ο Αλβανός βασιλιάς αναφέρει:

La Traviata" η όπερα από την Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς "Έρκυνα"






Σύλληψη στη Θήβα για τραυματισμό

Παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος, πριν από πέντε ημέρες, πυροβόλησε και τραυμάτισε 40χρονο υπήκοο Πακιστάν στην περιοχή Άγιος Θωμάς.

Τέλος … ακινησίας: Το νέο χαράτσι στα οχήματα


Η κυβέρνηση εξετάζει να χρεώνει την «προσωρινή ακινησία» των ΙΧ με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής, έτσι αν είχατε σκοπό να καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείτε αν τελικά συμφέρει στην αυλή σας να έχετε ίππους ή κανένα κάρο με άλογα!! Παράλληλα εξετάζεται η άμεση αναδιάρθρωση των τεκμηρίων, η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας αλλά και η παράταση του εκτελωνισμού οχημάτων Euro4 με χαμηλό συντελεστή.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Έκτακτο: ΕΘΕΑΘΗΣΑΝ Α.Τ.Ι.Α. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΑΡΑΧΩΒΑΣ




Χθες και λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα στον δρόμο Λιβαδειάς -Αράχωβας στον καταγάλανο ουρανό (περιοχή: Καρακόλιθος), ο ουρανός που βλέπετε   στην φωτογραφία. Δύο Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, έκοβαν βόλτες! 

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Γ. Σταθά στον Υπουργό Οικονομικών για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Θήβας


Η σχεδιαζόμενη, από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, κατάργηση της ΔΟΥ Θήβας αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην τοπική οικονομία και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη τα πληθυσμιακά, γεωγραφικά και οικονομικά δεδομένα του νομού Βοιωτίας.

Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου» - Βυτιοφόρο όχημα αποκτά ο Δήμος Δωρίδας


Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας η προσαρμογή της από 20 – 04 – 2011 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έργο: «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου πρώην Δήμου Λιδωρικίου». Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 23.610.352,00€ θα υλοποιούνταν σε τρία υποέργα:

Καρπενήσι: Αποτελέσματα θέσεων κοινωφελούς εργασίας


Τo ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ανακοινώνει τους πίνακες κατάταξης της υπ’ αριθμ. ΚΟΧ 5.803/1/2012 ανακοίνωσης σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»:

Καταδίκη των φαινομένων βίας στην Ιτέα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Με ομόφωνο ψήφισμα, το Περιφερειακό Συμβούλιου Στερεάς Ελλάδας, ύστερα από πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, καταδικάζει τα φαινόμενα βίας στην Ιτέα από μέλη και οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Ακολουθεί το ψήφισμα:

Σε δημοπρασία η συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων της Άμφισσας

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό-προφορική δημοπρασία επιλογής αναδόχου για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων της Άμφισσας και καλεί τους ενδιαφερόμενους εργολήπτες να υποβάλλουν προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του παραπάνω έργου. 

Το Κτηνιατρείο Γραβιάς και η βελτίωση του επαρχιακού δρόμου Κονιάκου – Κάτω Μουσουνίτσας εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας


Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις τόκων του έτους 2012, εντάχθηκαν τρία σημαντικά έργα:

Διήμερο αιμοδοσίας στην Άμφισσα, αφιερωμένο στον Σύλλογο ΦΛΟΓΑ


Γραφεία: Παπαχρήστου  20-ΤΚ :33100-Αμφισσα Φωκίδας- Τηλ/Φαξ:2265072685
Σε συνεργασία με την Υπηρεσία  Αιμοδοσίας Γ.Ν.Α. και τον Δήμο Δελφών διοργανώνουμε εθελοντικές  αιμοδοσίες, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας ΦΩΚΙΚΑ 2012.

1.   Πέμπτη 30 - 08-12  και  ώρα   18.00  - 21.30
2.   Κυριακή 02-09-12    και  ώρα   10.00  - 13.30
Οι αιμοδοσίες θα γίνουν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας (www.eom.gr). Μαζί μας θα είναι και το ΚΕΔΜΟΠ  Πανεπιστημίου Πάτρας και θα γίνονται ενημέρωση και εγγραφές Δοτών Μυελού των Οστών.

ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ Νο 4

 Η τελευταία πτήση του Μαυραετού της Ρούμελης

Πριν από αρκετούς μήνες ήρθε στην παρέα μας ο Μαυραετός, ένα… περιπλανώμενο αρπακτικό, που πετώντας πάνω από τη Ρούμελη για αναζήτηση τροφής, έβλεπε, άκουγε και κατόπιν, έγραφε στο Αγνάντι Ρούμελης.

Κοπή κλαδιών δένδρων στο Δήμο Δωρίδος

Ο Δήμαρχος Δωρίδος, Γεώργιος Καπεντζώνης, έχοντας υπ' όψιν του τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και την τεχνική μελέτη των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, αποφάσισε την ανάθεση εκτέλεσης εργασίας για την αποκλάδωση δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους των Τ.Κ. Γλυφάδας, Σεργούλας, Μαραθιά, Μανάγουλης, Μαλαμάτων, Μοναστηρακίου, Πανόρμου, Ερατεινής, Τολοφώνος και Καλλιθέας.

O Παπανδρέου ζήτησε… άδεια από την Βουλή και οι βουλευτές ξέσπασαν σε γέλια!

Σκηνές κωμικοτραγικές έζησε η Βουλή όταν διαβάστηκε αίτημα του ΓΑΠ για ολιγοήμερη απουσία από την Βουλή! Στο ψιλό έχουν πάρει οι βουλευτές τον Γιώργο Παπανδρέου με τις θερινές διακοπες διαρκείας!

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Σύλληψη Πακιστανού στην Άμφισσα για ναρκωτικά


Συνελήφθη προχθές (25-08-2012) το μεσημέρι, στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας ένας 26χρονος, Πακιστανικής καταγωγής, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εκδήλωση στη Χαιρώνεια 31-8-2012


ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΡΑΧΩΒΑΣ


Τα ονόματα των επιτυχόντων και οι σχολές: 

Γεωτεχνική έρευνα για το δρόμο Μαλανδρίνο - Λιδορίκι



Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν τα τεύχη της γεωτεχνικής έρευνας για την ολοκλήρωση της μελέτης «Γεωτεχνική έρευνα για την ολοκλήρωση μελετών της Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορίκι στο τμήμα Μαλανδρίνο – Λιδορίκι».

Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου - Δελτίο Τύπου



Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής και θέματα υλοποίησης σημαντικών έργων στην Στερεά Ελλάδα.

Συνεδρίασε στις 27 Αυγούστου στη Λαμία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με την έγκριση θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, και ειδικότερα:

Πρόσκληση των μαθητών του Δήμου Καρπενησίου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Η δύσκολη συγκυρία που μας μαστίζει τον τελευταίο καιρό, σε συνδυασμό με το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία αλλά και την ανεπαρκή στήριξη από το κράτος, μας οδήγησε να εντάξουμε στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη λειτουργία μιας νέας δομής για το Δήμο Καρπενησίου: το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Κοινωνικοί πόροι υπέρ ελευθέρων επαγγελματιών


Του Γιώργου Δ. Ανδρέου    



Μεταρρυθμίσεις. Άλλη μια λέξη επικοινωνιακή καραμέλα της εποχής( τα σκήπτρα βέβαια κρατάει η μαγική λέξη «ανάπτυξη»). Λέξεις αόριστες φαρδιές και ευρύχωρες από αυτές που χωράνε πολλά και τίποτα. Λέξεις - αντίδοτο ελπίδας – στην καταστροφή που βιώνουμε. Λέξεις κενές αν δεν έχουν εξειδικευμένο περιεχόμενο και ουσία.

Πολλοί μιλάνε κανένας όμως δεν εξειδικεύει με λόγια απλά και κατανοητά, ποιες είναι αυτές οι αλλαγές και πως θα διευκολύνουν την ανάπτυξη, θα ικανοποιήσουν τους δανειστές και θα σώσουν τη χώρα.



Έχουν γραφεί πολλά παραδείγματα μικρών και μεγαλύτερων αλλαγών και επεμβάσεων στις δομές του κράτους, που μπορούν να γίνουν γρήγορα, ανέξοδα και συνδυάζουν εκσυγχρονισμό, εξοικονόμηση πόρων και λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Όλες οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ


Διαβάστε αναλυτικά όλες τις βάσεις εισαγωγής σε όλα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και δείτε τους σχετικούς πίνακες. Οι υποψήφιοι επέλεξαν επαγγελματική αποκατάσταση και "απογείωσαν" τις βάσεις σε στρατιωτικές σχολές και αστυφυλάκων. Πτωτικά κινήθηκαν οι βάσεις στα παιδαγωγικά και τους νηπιαγωγούς, ενώ υψηλά για άλλη μια χρονιά κινήθηκαν οι ιατρικές.

Χορήγηση ανωτέρου μισθολογικού κλιμακίου σε υπαλλήλους του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Ιωάννης Πατσαντάρας, αφού έλαβε υπ' όψιν του τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, τις διατάξεις του κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων, το γεγονός ότι οι υπάλληλοι συμπλήρωσαν την απαιτούμενη από το νόμο προϋπηρεσία για τη μετάβαση στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο και τα στοιχεία των ατομικών υπηρεσιακών φακέλων των τακτικών υπαλλήλων του Δήμου, προχώρησε στη χορήγηση ανωτέρου μισθολογικού κλιμακίου στους εξής δημοτικούς υπαλλήλους:

Πυρκαγιά στο Περιβόλι Σπερχειάδας

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Περιβόλι Σπερχειάδας ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας για τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


Με ιδιαίτερη χαρά, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του Δήμου μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. 

Η επιτυχία είναι άθροισμα παραγόντων, οικογένειας – κοινωνίας – προτύπων και στην συγκεκριμένη περίπτωση οφείλεται στην οικογένεια, στους καθηγητές και στην κοινωνία του Δήμου μας που μας κάνει περήφανους και ταυτόχρονα δημιουργεί πρότυπα τα οποία είναι απαραίτητα.

Ο αγώνας για την επιτυχία στην ζωή τώρα αρχίζει. Σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή δύναμη στη συνέχεια.

Θέλω επίσης να απευθυνθώ και σε όσα παιδιά δεν τα κατάφεραν και να τους διαβεβαιώσω ότι η επιτυχία στην ζωή δεν κρίνεται από μια στιγμή. Θα πρέπει με πείσμα και αποφασιστικότητα να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ

Πάμε Φωκίδα Για μουσικές συναντήσεις

Σαξόφωνο, κιθάρα, φυσαρμόνικα
Τραγούδι, dj set
Με το Γιώργο Μάγου

Άμφισσα: Τετάρτη 29 Αυγούστου

συνολικες επισκεψεις