Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Quiz: για … θαμώνες των μπαρ (και όχι μόνο)

 Η συνέχεια…



                                      Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ


·        Η απάντηση
Το ROSSO ANTICO


·        Η Ιστορία
Κατά την αρχαιότητα στην περιοχή της Μάνης εξορυσσόταν ένα περίφημο μάρμαρο που ονομαζόταν ο «Ερυθρός Λίθος της Λακωνίας». Το κόκκινο αυτό μάρμαρο λατομήθηκε στη συνέχεια εντατικά κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους και λιγότερο κατά τους νεότερους. Το όνομα που επικράτησε για το μάρμαρο αυτό ήταν το ROSSO ANTICO. Από το αρχαίο λοιπόν ελληνικό μάρμαρο δανείσθηκε το όνομά του το σύγχρονο διάσημο ποτό.

·        Το ποτό ROSSO ANTICO (πληροφορίες από σχετικό site)
Γεννήθηκε στην Ιταλία, τη δεκαετία του 60 και αμέσως έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, ιδιαίτερα ανάμεσα στους ανήσυχους και μοντέρνους νέους της εποχής, οι οποίοι το απολάμβαναν παγωμένο, ως απεριτίφ. Το Rosso Antico είναι ένα κλασσικό ιταλικό ποτό, φτιαγμένο από το πάντρεμα 32 μοναδικών, αρωματικών βοτάνων και μπαχαρικών με τα εκλεκτότερα ιταλικά κρασιά.
Το πορφυροκόκκινο χρώμα, η ιδιαίτερη, γλυκόπικρη γεύση του και ένα πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων από βότανα, μπαχαρικά και μια νύξη βανίλιας, κάνουν το Rosso Antico ένα πραγματικά απολαυστικό απεριτίφ με ...μεσογειακό ταμπεραμέντο!
Απολαύστε το, πάντοτε παγωμένο, σκέτο ή με πάγο, σε long drink με χυμό πορτοκάλι ή σόδα, ή σαν κοκτέιλ με βότκα ή τζιν.

·        Το NERO ANTICO
Το ενδιαφέρον είναι ότι κατά την αρχαιότητα και μόνο εξορύχθηκε στην ίδια περιοχή και ένα μαύρο μάρμαρο, το οποίο έμεινε γνωστό στη συνέχεια ως «Nero Antico» σε αντιδιαστολή προς το πολύ γνωστότερο «Rosso Antico».

·        Η ιδέα
Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε πως η επιλογή του ονόματος για το ποτό ήταν άκρως επιτυχημένη απ το ωραίο και εύηχο όνομα του αρχαίου μαρμάρου.
Αν κάποιος ποτοπαραγωγός ή οινοπαραγωγός μαύρου κρασιού ψάχνει για όνομα, δέχομαι να γίνω νονός για την ονομασία NERO ANTICO.
Αγαπητέ κουμπάρε η αμοιβή (για την ιδέα) σε είδος παρακαλώ!

                                                                                             Άντε βίβα!

                                                                                                  ΙΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις