Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Στις 15 Φεβρουαρίου πάμε Μέγαρο...


Σε ένα μήνα σχεδόν από σήμερα, ο δικός μας Νίκος Λαάρης για μία και μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αραχωβίτης μουσικός αλλά και πολίτης του κόσμου, ο Ακαδημαϊκός Νίκος Λαάρης, θα βρεθεί στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 15 Φεβρουαρίου 2012 για μία και μόνο βραδιά στην Αίθουσα του Μεγάρου "Δημήτρης Μητρόπουλος" όπου θα δώσει ένα ρεσιτάλ πιάνου με θέμα:

«Παραλλάξ: Mozart, Eroica και Παραλλαγές-Φάντασμα»


Το πρόγραμμα εστιάζει στη φόρμα της παραλλαγής: Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι 12 παραλλαγές στο παιδικό τραγούδι „Ah! Vous di rai-je, Maman“ (φεγγαράκι μου λαμπρό) του Mozart, και οι 15 παραλλαγές και φούγκα op. 35, Eroica, του Beethoven. Στο δεύτερο μέρος τα φαντάσματα των Mozart και Beethoven στοιχειώνουν τις επικές Ghost Variations του ελληνοαμερικάνου συνθέτη Γιώργου Τσοντάκη. Το έργο, που προτάθηκε για βραβείο Grammy, έχει όμως και ελληνικές αναφορές: την “Βυζαντινή” ατμόσφαιρα της έναρξης, και το ξέφρενο κανονάκι του φινάλε.

Για περισσότερα και κρατήσεις εισιτηρίων δείτε την επίσημη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής

ο Νίκος Λαάρης

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Νίκος σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, στο Royal College of Music του Λονδίνου, και συνεργάστηκε με το Theater Ballet του Μονάχου. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης, όπου και δίδαξε πιάνο, θεωρητικά και παιδαγωγία. Πίσω στην Ευρώπη ολοκληρώνει τις σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας στο Conservatorium van Amsterdam. Έχει εμφανισθεί σε χώρους όπως το το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το South Bank Center του Λονδίνου και αποσπάσει κριτικές όπως: „Here is a fine artist, one incapable of making an ugly sound“ (Stephen Pettit, The Times).

Νίκο Καλή Επιτυχία - Θα είμαστε εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις