Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ


Αγαπητοί συνδημότες κ συνδημότισσες
Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται, η «κρίση» θα είναι βαθιά κ μακρόχρονη. Κρίση όχι μόνον οικονομική αλλά ταυτόχρονα κοινωνική , πολιτισμική , πολιτική ,σ’ολους τους τομείς της ζωης.


Δεν υπάρχει λοιπόν «κρίση» , υπάρχει μια νέα κοινωνική πραγματικότητα. Από αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον με αισιοδοξία , να αναληφθούμε ότι σ’αυτό δεν θα μας πάει κάποιος από μηχανής θεός αλλά εμείς οι ίδιοι. Εμείς οι ίδιοι στηριζόμενοι στις δίκες μας δυνάμεις , αξιοποιώντας τον φυσικό ,παραγωγικό κ πολιτισμικό μας πλούτο ενωμένοι στον κοινό στόχο της ανάπτυξης της περιοχής μας.
Δεν υπάρχουν πια μεμονωμένες λύσεις διεξόδου , η τοπική μας κοινωνία πρέπει να πάει όλη μαζί μπροστά. Το οφείλουμε στη νέα γένια , στα παιδιά μας.

Ο φορέας μας , ο Δήμος , οφείλει να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις πέρα κ έξω από τα θεσμικά του καθήκοντα. Να δημιουργήσει νέες δομές, να ηγηθεί στη συγκρότηση του κοινωνικού μετώπου για την ανάπτυξη.
Άμεσα κ χωρίς αναβολές να ξεκινήσει η συζήτηση για την συγκρότηση του κοινωνικού μετώπου με την διαδικασία του αναπτυξιακού συνέδριου ώστε να αποφασιστούν οι δράσεις για την ανάπτυξη.
Ο Δήμαρχος , ο Γιάννης Πατσανταρας πρέπει προσωπικά να δραστηριοποιηθεί για την υλοποίηση της πρότασης του δημ. Συμβούλου Σπύρου Κομνα για την διενέργεια Αναπτυξιακού Συνεδρίου , συνεπικουρούμενος από όλο ανεξαιρέτως το δημοτικό συμβούλιο.
Κάθε μέρα που χάνεται ανήκει στο παρελθόν.
Καλή δουλειά σε όλους.

Ανδρέας ΣΕΦΕΡΛΗΣ
Κάτοικος Αραχωβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.