Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Απίστευτη ταλαιπωρία των μαθητών σήμερα στα μαθηματικά των Πανελλαδικών


Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε σήμερα τους μαθητές που εξετάζονταν στα μαθηματικά γενικής παιδείας στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα θέματα ήρθαν κανονικά στην αρχή μαζί με την βιολογία, ιστορία και φυσική και μοιράστηκαν κανονικά. 
Με επείγουσα εντολή από το Υπουργείο  τα θέματα  όμως αποσύρθηκαν από τους μαθητές . 
Μετά από μία ώρα ήρθαν τα καινούρια θέματα και τα παιδιά τα πήραν γύρω στις δέκα.
Μεγάλη........
ταλαιπωρία, σπάσιμο νεύρων και φυσικά, ακόμα περισσότερο άγχος να περιμένουν μεσα στις αιθουσες από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δέκα για να έρθουν  τα θέματα.
Τι συνέβη φανταζομαι θα το μαθουμε από ανακοίνωση του Υπουργείου, μέχρι στιγμής όμως τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί.


Πηγή: kafeneio.gr

..Δε νομίζω πως πρέπει να επισημάνουμε και να τονίσουμε πως τέτοιες ενέργειες είναι κατακριτέες από όλους μας, και εντελώς ανεύθυνες και σπασμωδικές -κι ας υπήρξε ίσως διαρροή των θεμάτων- από μέρους του υπουργείου ..και οι υπεύθυνοι δε χρειάζεται να το πούμε ότι οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί και πως δεν πρέπει να "παίζουν περισσότερο με τα νεύρα" των νέων παιδιών που κάνουν την προσπάθειά τους να εισαχθούν σε σχολές, παρόλη την αβεβαιότητα του μέλλοντος.. Γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση? Πού αποσκοπούσε? Όλη αυτή η αναμονή, ποιο νόημα είχε? Τόσο δύσκολο ήταν να αντικατασταθούν τα δύο στα τρία θέματα, που υπήρξε "πρόβλημα"? Δεν θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί από πριν την προϋπόθεση της ύπαρξης και άλλων θεμάτων που να αναπληρώνουν και να αντικαταστούν τα κύρια θέματα των εξετάσεων, αν σε περίπτωση κάτι δεν πήγαινε καλά με τα βασικά-αρχικά..? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις