Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ξέσπασε πόλεμος Κτηνιάτρων VS Φιλοζωικών για τις στειρώσεις στα αδέσποτα




Η κόντρα ξεκίνησε από τη Λαμία και έχει πάρει πλέον Πανελλαδικές διαστάσεις....

Η καταγγελία του Φιλοζωικού της Φθιώτιδας για την αναβολή της επίσκεψης των Γερμανών Κτηνιάτρων, που θα έκαναν δωρεάν στειρώσεις στα αδέσποτα της πόλης, προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου Λαμιέων, αλλά και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου., που με τη σειρά του κατήγγειλε τον Φιλοζωικό της Φθιώτιδας.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Φιλοζωικών Σωματείων και Συλλόγων στον Π.Κ.Σ. και όπως όλα δείχνουν αυτή κόντρα θα έχει και συνέχεια....

<<Με τη σημερινή του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος με μια κατάπτυστη και ψευδή ανακοίνωσή του δεν επιτίθεται μόνο στο Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και φιλοζωικούς συλλόγους που ασχολούνται με την φροντίδα και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων και οι οποίοι καταθέτουν το υστέρημά τους στους Έλληνες κτηνίατρους , αφού το κράτος είναι εκκωφαντικά απόν.

Ο ένας και μοναδικός λόγος , που η ηγεσία των ιδιωτών κτηνιάτρων «διαμαρτύρεται» είναι η προάσπιση των οικονομικών τους συμφερόντων.

Θα περίμενε κανείς πως σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, που κανείς δεν διαθέτει πλέον περίσσευμα χρημάτων, θα θεωρούνταν ευχής έργο η προσφορά των ξένων εθελοντών κτηνιάτρων να στειρώνουν δ ω ρ ε α ν τα αδέσποτα.

Θα περίμενε κανείς , ότι σε μια χώρα που τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται με ανεξέλεγκτους πια ρυθμούς και χιλιάδες ζώα γεννούν καθημερινά, προσθέτοντας συνεχώς νέα αδέσποτα, που η χώρα μας βάλλεται συνεχώς για την απαράδεκτη εικόνα που εκπέμπει σε σχέση με τα αδέσποτα, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος να μην αντιστεκόταν σε ένα μέτρο ,που θα μπορούσε να αποβεί σωτήριο ως προς την δραστική μείωση των αδέσποτων ζώων.

Οι λόγοι λοιπόν αυτής της ανακοίνωσής τους είναι προφανείς.

Το ποτάμι , όμως δεν γυρίζει πίσω.

Η Ελλάδα , αφού για χρόνια τα διάφορα οικονομικά συντεχνιακά συμφέροντα κατάφεραν να εμποδίσουν την ελεύθερη εγκατάσταση επιστημόνων από την Ε.Ε. στην χώρα μας , εναρμονίστηκε με τις κοινοτικές οδηγίες (ΦΕΚ 2157/31/12/2010)

και πλέον είναι ελεύθερη η παροχή υπηρεσιών ξένων επιστημόνων στην χώρα μας, όπως και οι δικοί μας επιστήμονες είναι ελεύθεροι να παρέχουν τις δικές τους υπηρεσίες σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Οι « δήθεν» επιστήμονες , κατά τον Π.Κ.Σ. , έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας και έχουν πάρει την σχετική άδεια, όντας απολύτως νόμιμοι.

Οι Έλληνες κτηνίατροι στην συντριπτική τους πλειοψηφία βοηθούν τα φιλοζωικά σωματεία , προσφέροντας μειωμένες τιμές.

Όμως οι φιλοζωικοί σύλλογοι αιμμοραγούν οικονομικά και αδυνατούν να ανταποκριθούν πλέον ακόμη και σε αυτές τις μειωμένες τιμές.

Γι αυτό η παροχή υπηρεσιών δωρεάν από τους κτηνιάτρους χωρίς σύνορα είναι η μόνη ενδεδειγμένη αυτή την στιγμή λύση για την χώρα μας.

Καλούμε τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο να συνεργαστεί αρμονικά με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους δείχνοντας έτσι την αληθινή φιλοζωία τους.

Τα όποια προγράμματα ισχυρίζονται ότι παρέχουν δωρεάν είναι βεβαίως ευπρόσδεκτα, αλλά δεν μπορούν να καλύψουν τα χιλιάδες αδέσποτα , τα οποία μόνο με την συνεργασία των Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων μπορούν να στειρωθούν.

Η δωρεάν στείρωση ελάχιστων ζώων το χρόνο από τον κάθε Έλληνα κτηνίατρο θα ήταν ευπρόσδεκτη και αξιέπαινη αλλά αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό.

Εκτιμούμε και σεβόμαστε τους Έλληνες κτηνιάτρους και την βοήθεια που παρέχουν στα αδέσποτα ζώα , αλλά δυστυχώς σε μια χώρα ρημαγμένη οικονομικά η δωρεάν στείρωση χιλιάδων αδέσποτων από τους εθελοντές κτηνιάτρους, είναι με τα σημερινά δεδομένα η μία και μοναδική λύση.

Και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός να συνταχθεί και να σταματήσει να δημιουργεί προσκόμματα σε κάτι που νομοτελειακά θα γίνει.

Κάθε άλλη στάση είναι εκ του πονηρού ,είναι παράνομη και βλάπτει την χώρα μας. >>

πηγη :  lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις