Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ποιος εκτρέφει το αυγό του φιδιού ;;;

Εννιά γεγονότα των τελευταίων ημερών που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ
Λάζαρος Ελευθεριάδης

Παραθέτω σήμερα εννιά γεγονότα, πρωτοφανή για την Ελληνική κοινωνία, προκειμένου να δούμε με ψυχραιμία, ποιος ή ποιοι εκτρέφουν τελικά το "αυγό του φιδιού", όπως πολύ εύστοχα είχαν περιγράψει πρώτοι οι AegeanTimes, σε άρθρο τους, στις Απριλίου 2012 Σχετικό άρθρο


1. Στο πλευρό του 22χρονου, που σήμερα τα ξημερώματα πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο δράστη, που είχε διαρρήξει νωρίτερα το σπίτι της οικογένειας του μαζί με δύο συνεργούς, βρίσκεται ο δήμος Παιανίας.«Σήμερα, σε μία κοινωνία που ζούμε, που είμαστε στο έλεος της λεηλασίας και της κακοποιίας πρέπει να ξέρουμε και ποια είναι τα όπλα τα οποία θα αμυνθούμε. Εμείς, σαν δήμος, έχουμε τη δυνατότητα και προσπαθούμε με τον πιο σωστό τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος βλέπει στο σπίτι του ξένους ανθρώπους με ένα μαχαίρι στο λαιμό της μητέρας του και με την απειλή ότι `θα σας καθαρίσουμε`, από `κει και πέρα το μυαλό σου σαλεύει», δήλωσε ο δήμαρχος Παιανίας.

2. Οι εγκληματίες απαγάγουν μέχρι και εφήβους μπροστά στα μάτια των συμμαθητών τους πλέον, όταν, 15χρονος μαθητής στη Χαλκίδα απήχθη για λύτρα την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του.Η απαγωγή έγινε μπροστά στα μάτια συμμαθητών του. Ο 15χρονος είναι γιος διευθυντή τράπεζας στην περιοχή.

3. Μια φραστική επίθεση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Ζαρωτιάδη κατά του πρώην βουλευτή και εκ νέου υποψηφίου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Στάθη Κουτμερίδη, στις Σέρρες, οδήγησε στην απάντηση του δεύτερου ότι "Καταστρέψατε την χώρα και έχετε το θράσος να βρίζετε και από πάνω;", ενώ κάποιοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ (ναι, υπάρχουν ακόμα τέτοιοι), κινήθηκαν εναντίον του Σ.Κουτμερίδη.
Καταλυτική στάθηκε η άμεση επέμβαση του ιερέα που βρισκόταν μπροστά στο συμβάν, καθώς και των πελατών του καταστήματος που απέτρεψε την περαιτέρω κλιμάκωση του επεισοδίου.

4. “Πολίτες”, δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου πριν λίγο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επειδή ήθελαν να διώξουν λαθρομετανάστες που πουλούσαν "μαϊμού" προϊόντα. Σε υποστήριξή των “πολιτών” πήγε και ομάδα ψηφοφόρων του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πολίτες δέχθηκαν επίθεση από λαθρομετανάστες στην υπόγεια διάβαση, δίπλα από το Πάντειο και εν συνεχεία οι αντιεξουσιαστές τους επιτέθηκαν.

5. Κατακρεουργημένη βρέθηκε 80χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στην Πάτρα. Πρόκειται για την συνταξιούχο δασκάλα Ρεγγίνα Παπανδρέου την οποία βρήκε σήμερα το βράδυ μέσα σε λίμνη αίματος η κόρη της.Πρόκειται για την δεύτερη απεχθέστατη δολοφονία κατοίκου της Πάτρας μέσα σε δύο εβδομάδες μετά την δολοφονία του Θανάση Λαζανά από Αφγανούς παράνομους μετανάστες επίσης με μαχαίρι.

6. Συνεχίζονται οι επιθέσεις αλλοδαπών σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους Έλληνες πολίτες με τραγικά αρκετές φορές αποτελέσματα. Αυτή την φορά συμμορία τριών Αλβανών νεαρών επιτέθηκε σε δύο γυναίκες στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας με σκοπό την ληστεία. Οι τρείς Αλβανοί χτύπησαν και έκλεψαν από το λαιμό 70χρονης μία χρυσή αλυσίδα αξίας 200 ευρώ κι από το λαιμό 63χρονης μία χρυσή αλυσίδα με μενταγιόν αξίας 150 ευρώ. Σήμερα τα ξημερώματα η Αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους τρείς Αλβανούς ενώ οι υπόλοιποι δύο αναζητούνται.

7. Με τα όπλα στα χέρια εισέβαλαν πέντε Νιγηριανοί ληστές σε σπίτι Πακιστανών μεταναστών στον Ασπρόπυργο. Οι Νιγηριανοί φαίνεται ότι είχαν “βάλει στο μάτι” στους Πακιστανούς. Γνώριζαν ότι έχουν στο σπίτι αντικείμενα αξίας. Έτσι μπήκαν με τα όπλα στα χέρια και ακινητοποίησαν τους μετανάστες. Τους ανάγκασαν να τους παραδώσουν 500 ευρώ που είχαν πάνω τους και στη συνέχεια άρπαξαν μια τηλεόραση, ένα ψυγείο και ένα laptop.


8. Μετά την επίθεση στο 74χρονο στην Λαμία ο οποίος χαροπαλεύει από τα δολοφονικά χτυπήματα των Αλβανών ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι του για να τον κλέψουν, μετά την δολοφονία του 30χρονου από την συμμορία με τα Καλάσνικοφ,  πρίν λίγες ημέρες  (03-06-2012), άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι 77χρονου στην Καβάλα για να τον κλέψουν.Οι δράστες έδεσαν φίμωσαν και σκότωσαν στο ξύλο τον άτυχο 77χρονο. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη.

9. Ομάδα Αλβανών σύμφωνα με το θύμα επιτέθηκαν μέσα στο σπίτι 74χρονου στο Νέο Κρίκελο κοντά στη Λαμία για του πάρουν τις οικονομίες του. Το θύμα, το βρήκε στις 96.00 το πρωί ο αδελφός του, πεσμένο μπρούμυτα μέσα στα αίματα, δεμένο χειροπόδαρα και φιμωμένο.Ο παππούς διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε, ότι εκτός από τα σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο, είχε σπασμένα πλευρά και μάλιστα κάποιο από αυτά του είχε τρυπήσει τον πνεύμονα και είχε εσωτερική αιμορραγία, γι΄αυτό υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Με 20 Έλληνες δολοφονημένους από αλλοδαπούς μέσα σε 4 μήνες με δεκάδες ξυλοδαρμούς, εκατοντάδες κλοπές και άλλες βιαίες πράξεις από αλλοδαπούς, κάποιοι εκπλήσσονται για τις “ακραίες” επιλογές των «κυνηγημένων» Ελλήνων πολιτών, στις πρόσφατες εκλογές.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω εκατοντάδες άλλα παρόμοια περιστατικά σε ένα χρονολόγιο “τρόμου”, μέσα στο οποίο “ζεί” σήμερα η Ελληνική κοινωνία.

Η πραγματικότητα προφανώς υπερβαίνει τίς “θεωρήσεις” και τα "ιδεολογήματα" κάποιων “αριστερών” του σαλονιού, και ξεπερνά τις λανθασμένες κατά την προσωπική μου εκτίμηση, πολιτικές “θεωρήσεις” και “δηλώσεις” εκπροσώπων της αριστεράς.

Την λάθος προσανατολισμένη “αλληλεγγύη” οφείλουν να την στοχεύσουν πρός την κατεύθυνση του “δράματος”, στο οποίο ενεπλάκη ακουσίως, η Ελληνική κοινωνία, από μία τυχοδιωκτική πολιτική για το “μεταναστευτικό” απο το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, το αποτέλεσμα της οποίας όμως, είναι ένα “επώδυνο” γεγονός και η σκληρή πραγματικότητα για την Ελληνική κοινωνία.

Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στήν “οικονομική” κατάσταση των “αλλοδαπών”, πολύ δε περισσότερο στο “μπάχαλο” του Ελληνικού κράτους, το οποίο πλέον αδυνατεί να διαφυλάξει βασικούς τομείς της συνοχής του κοινωνικού ιστού της χώρας, παραχωρώντας την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας σε πολιτικά “γκρουπούσκουλα”, εκτρέφοντας το φίδι και όχι τα αυγά του.

Οφείλουν οι πολιτικοί σχηματισμοί της αριστεράς, όπως και όλου του πολιτικού φάσματος, να αφουγκραστούν, να “ακούσουν”, την Ελληνική κοινωνία, να αποτυπώσουν τον “φόβο” της, και να την υπερασπιστούν, να της συμπαρασταθούν, να της δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας, απέναντι σε ένα φαινόμενο “πρωτόγνωρο” για αυτήν, συγχρόνως όμως επώδυνο.

Να διαμορφώσουν ανάλογες πολιτικές προτάσεις, οι οποίες να βοηθούν, αν όχι να λύνουν, το πρόβλημα, διότι διαφορετικά θα έχουν την ευθύνη της πλήρους συντηρητικοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας, νοθεύοντας την εντολή του εκλογικού σώματος στίς επερχόμενες εκλογές, επιτρεποντας να εκφραστεί αυτός ο φόβος, η ανασφάλεια, και η ανάλογη προπαγάνδα, στο Ελληνικό κοινοβούλιο, με απρόβλεπτες μελλοντικές εξελίξεις. 

Η Ελληνική κοινωνία σήμερα “πληρώνει”, και ώς τοπικές εκφράσεις αλλά και είς το σύνολό της, την πολιτική των “υπαλλήλων”, της υποτέλειας και του “ραγιαδισμού” απέναντι στην ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Είναι άλλο πράγμα να είσαι “υπέρ” της ΕΕ, ισότιμα και με αίσθημα αξιοπρέπειας, και άλλο πράγμα να την υπηρετείς, δουλοπρεπώς και ώς “ραγιάς”, ανεχόμενος να γίνεται η χώρα σου “σκουπιδοτενεκές ψυχών” της Ευρώπης.

Οι ημέρες για τίς εκλογές τής 17 Ιουνίου 2012 είναι πλέον λίγες, όμως το διακύβευμα μεγάλο και “πολύ”, και είναι κρίμα για ένα κόμμα της αριστεράς στο οποίο ο Ελληνικός λαός του ενεπιστεύθη τον έλεγχο του πολιτικού συστήματος, στίς περασμένες εκλογές, και εκτιμώ και στίς επερχόμενες, να συρρικνωθεί εκλογικά εξ αιτίας της αδυναμίας κάποιων να αντιληφθούν το “πρόβλημα” της εγκληματικότητος στην χώρα, συνδοιασμένο απόλυτα με το “μεταναστευτικό”.

Μην απορείτε περί του εκλογικού αποτελέσματος της “χρυσής αυγής”, να απορείτε γιατί εσείς επιτρέπετε να διοχετευθεί πρός τα εκεί, η ανάγκη μεγάλου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας, να προστατευθεί, να επιβιώσει μερικές φορές, να αντιδράσει στην βίαιη φτωχοποίησή της εκτός των άλλων, να νοιώσει ασφαλής έναντι των πολλών δυστυχώς, “αλλοδαπών”, εγκληματιών.

Μην αφήσετε αυτός ο “φόβος” να διαμορφώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, θα το “πληρώσουμε” όλοι. Πιθανόν αυτό να θέλουν κάποιοι “άσπονδοι” φίλοι μας.

Να μην τους κάνουμε το χατήρι !!!


40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λαφαζάνης: Να βγούμε από το ευρώ, να ανοίξει ο δρόμος για μια σοσιαλιστική Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Έσπασε τα ρεκόρ γελοιότητας ο Τσίπρας- Πρότεινε για πρωθυπουργό τον Αρσένη!

Ανώνυμος είπε...

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πρέβεζα:

Γι’ αυτό οι συντάξεις του ελληνικού λαού δεν κινδυνεύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Που, με το κυβερνητικό πρόγραμμά του, θα ακυρώσει το Μνημόνιο και εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων.

Γι’ αυτό, μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εγγυάται τις συντάξεις του ελληνικού λαού. Οι συντάξεις...


...του ελληνικού λαού κινδυνεύουν μόνον από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο που εγγυώνται το Μνημόνιο.

Μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να επαναδιαπραγματευθεί μέχρι και τη δανειακή σύμβαση με άγνωστες συνέπειες για τη χώρα, σε τι νόμισμα εγγυάται τις συντάξεις ο Τσίπρας; Σε δραχμή ή σε λεφτά Μονόπολης;

Ανώνυμος είπε...

Οι καημένοι, οι γελωτοποιοί του καθεστώτος…
Επειδή έχει πέσει τρόμος στις πιάτσες των νταβατζήδων εν όψει της 17ης Ιούνη, τα δίνουν όλα, βγάζουν υπερωρίες, παίζουν τα ρέστα τους! Αυτοεξευτελίζονται, μα άλλην επιλογή δεν έχουν! Χωμένοι στα λαγούμια τους, πορεύονται στο φως μόνο με τη φρούρησή τους από αστυνομικούς, τους οποίους το καθεστώς έχει παραχωρήσει για τη φύλαξή τους…

... Τους βλέπετε, τους ακούτε, τους διαβάζετε… Προκαλούν, μα σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκονται, τι να κάνουν; Έκαστος εφ' ω ετάχθη…

... Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, να παραπληροφορήσουν, να διαστρέψουν, να χειραγωγήσουν. Μόνο που πια το παιχνίδι δεν τους βγαίνει!

... Ασχημονούν οι γυρολόγοι στα στέκια των νταβάδων, εγχώριων και διεθνών! Γαβγίζουν τα ντόπερμαν των αφεντικών! Μα δίνουν μόνο μάχες οπισθοφυλακών!

n Είναι οι ίδιοι της παρέας του «εκσυγχρονισμού» παλιότερα, της αυλής του ΓΑΠ μετά, τα κουτάβια του Μνημονίου αργότερα. Οι κράχτες της υποταγής…

)) Δραχμή, χρεοκοπία, σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, τα «όπλα» τους. Κουνάνε το δάχτυλο και (νομίζουν ότι) τρομοκρατούν…

... Τίποτα δεν κατάλαβαν απ' τον πραγματικό πολιτικό σεισμό της 6ης Μαΐου. Κανένα μήνυμα δεν πήραν. Και λοιδορούν τον λαό, αυτοί οι οποίοι ποτέ καμιά σχέση δεν είχαν με τον καημό του λαού. Και τους κακοφαίνεται, ότι αυτήν την κραυγή της κοινωνίας την εκφράζει (αρέσει-δεν αρέσει) ο Τσίπρας!

... Δεν έχουν αντιληφθεί ότι «τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» κι ότι τα στρατά τους μοιάζουν θλιβερά, μισθοφορικά, άψυχα. Τα κοράκια δεν βλέπουν ότι οι… «Γενναίοι του Μπρανκαλεόνε» είναι μπροστά τους ανίκητες μεραρχίες, στίφη ελαύνοντα ασυγκράτητα!

... Μου αρέσει που Νου Δου και ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται στο ποιος θα αποκαλύψει πρώτος τις διαφορετικές απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, για σοβαρά θέματα. Και να σου τι είπε η Δούρου, ενώ τα αντίθετα είπε ο Μηλιός και να σου η παρέμβαση του Δραγασάκη, διαφορετική απ' αυτήν του Λαφαζάνη. Και ύστερα… αλληλοσυγχαίρονται!

n Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ; Και βέβαια υπάρχουν. Αλλά;

)) Δηλαδή εντός της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν; Ας πούμε, ο Σαμαράς και η Ντόρα έχουν τις ίδιες θέσεις για τα εθνικά θέματα; Αν έχετε ίδιες θέσεις, να βγεις Αντώνη καθαρά και να μας το πεις! Για να ξέρουμε, τι μας γίνεται! Άντε, προχώρα!

... Ή ο Λοβέρδος, άλλο παράδειγμα, έχει ίδιες θέσεις με τον Παπουτσή για την κοινωνική πολιτική; Ή η Διαμαντοπούλου με τη Μαριλίζα, για τα εθνικά;

... Ας αφήσουν λοιπόν την -καταγέλαστη- σπέκουλα οι… ναφθαλίνες του τέως δικομματισμού και ας κοιτάξουν την καμπούρα τους. Αυτού του τύπου η προπαγάνδα έχει χρεοκοπήσει, για να χρησιμοποιήσω μια προσφιλή τους έκφραση…

... Και δεν αντιλαμβάνονται ότι απ' τη μια υπάρχει ένα ρεύμα ανανέωσης και ανατροπής και απ' την άλλη κάτι… παλιοσειρές που βγάζουν μούχλα, διαπλοκή, παρακμή…

Ανώνυμος είπε...

Άμα βλέπεις ένα κόμμα εξουσίας (τη ΝΔ) να αναλώνεται λίγες μέρες πριν από μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση σε αρνητική διαφήμιση για τον βασικό αντίπαλο (ΣΥΡΙΖΑ), αυτό σημαίνει πως έχει πέσει απίστευτη αμηχανία και μέγας πανικός.

Για τα μπάζα η επικοινωνιακή τους στρατηγική!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ένα ενδιαφέρον «τρίγωνο» που θα λάβει καθοριστικές αποφάσεις για τη χώρα, θα φτιάξει τη νέα κυβέρνηση κ.λπ., σε περίπτωση εκλογικής νίκης της ΝΔ: Σαμαράς, Ντόρα, Βενιζέλος (ως συνεταίρος)!

Προσέξτε και αποφασίστε!

Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας!

Αυτοί θα… συλλάβουν στη στιγμή και τον Χριστοφοράκο!

Ανώνυμος είπε...

Όλη αυτή η αθλιότητα, η απανθρωπιά που έζησαν τις προηγούμενες μέρες πάρα πολλοί καρκινοπαθείς ήταν μια καθαρή (μια απ’ τις καθαρές) εικόνα της Ελλάδας του 2012, της Ελλάδας των Μνημονίων, της Ελλάδας που ξεπούλησαν οι ολετήρες… Κι όμως, κάποια κοράκια, κάποιοι άθλιοι που φέρουν και τη βασική ευθύνη αυτής της κατάντιας, αντί να κρυφτούν σε κάποιο λαγούμι για να μην τους βλέπει ο κόσμος και ξεσπάσει, είχαν το απύθμενο θράσος να βγουν, να το παίξουν τιμητές και να ζητούν και τα ρέστα, τα θρασίμια! Άλλος ένας λόγος να τους στείλουμε στον πολιτικό Καιάδα, εκεί όπου είναι η θέση τους!

***

Άμα βλέπεις ένα κόμμα εξουσίας (τη ΝΔ) να αναλώνεται λίγες μέρες πριν από μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση σε αρνητική διαφήμιση για τον βασικό αντίπαλο (ΣΥΡΙΖΑ), αυτό σημαίνει πως έχει πέσει απίστευτη αμηχανία και μέγας πανικός. Για τα μπάζα η επικοινωνιακή τους στρατηγική!

Ανώνυμος είπε...

Έχει μεγάλη ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί με τη στάση του τα δύο τελευταία χρόνια πλειοδοτούσε στη βία εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με γιαουρτάκια , μπουκάλια με νερό και με χειροδικία ακόμα για τη βουλή δε το ναό της δημοκρατίας με μούντζες , κρεμάλες και άλλα ευτράπελα έξω από τη βουλή . Με όλα αυτά έδωσαν άλλοθι και το δικαίωμα στη Χ Α να κάνει τα ίδια . Θα τα βρουν μπροστά τους όταν γίνουν , όπως όλα δείχνουν , κυβέρνηση .
Μήπως πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό ?

Ανώνυμος είπε...

Ιούνιος 11, 2012 6:53 πμ.

Μπράβο ,μπράβο,με την τσίμπλα ακόμη στο μάτι (6:53 πμ.) μας κάνεις διαφώτιση.....

Ανώνυμος είπε...

Λίγες μέρες έμειναν. Ας σκεφτούμε. Ας σβήσουμε τη μηχανή του θυμικού μας που πήρε φόρα και πάει να εκραγεί.
Ας βάλουμε το ρελαντί. Ας πάρουμε μια απόσταση. Πρόκειται για το ΜΕΛΛΟΝ μας.
Δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά που θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την Κρίση αύριο το πρωί.
Μην έχουμε ψευδαισθήσεις, ότι θα φύγουν όλα, χωρίς πόνο. Το θέμα είναι, να έχει ο πόνος ημερομηνία λήξης.
Να στρώσουμε το δρόμο για την έξοδο από την αρρώστια που περνάμε.
Να βοηθήσουμε με δουλειά και υπομονή, ώστε να έρθει η ίαση. Και η ανάρρωση.
Πρέπει να εργαστούμε γι’ αυτό. Με ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.
Όχι με την παρόρμηση.
Όχι με το συναίσθημα και τη βιασύνη.
Όχι με το θυμικό.
Με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εν ονόματι της Δημοκρατίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται να καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα και να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του. Στη Δημοκρατία ισχύουν και οι Νόμοι. Όταν όμως προπηλακίσανε πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν όπως ελπίζω να θυμάστε την εικόνα του τραυματισμένου με τα αίματα Κωστή Χατζηδάκη ή τον προπηλακισμό του πρώην προέδρου της βουλής Κακλαμάνη αλλά και πολλών άλλων πολιτικών προσώπων κανένας από εσάς δεν καταδίκασε το γεγονός.
Ακόμα και μέσα στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε τον προπηλακισμό Κακλαμάνη. Και σήμερα με μισό ποτήρι νερό που έφαγε η υποψήφια βουλευτής του το κάνανε ανατολικό ζήτημα. Αν αυτή δικαίως κάνει μήνυση στον χρυσαυγίτη επικαλούμενη μαζί με την παράταξή της τους ίδιους Νόμους που κάποτε έκαναν πως δεν τους ήξεραν ενώ τώρα τους θυμήθηκαν, τα πολιτικά πρόσωπα που τραυματίστηκαν και γιαουρτώθηκαν στο παρελθόν γιατί άραγε δεν έκαναν μήνυση; Μην απαντήσετε εν ονόματι του μνημονίου γιατί άλλο πράγμα είναι η δημοκρατία και άλλο η αυτοδικία, οι Νόμοι είναι για όλο τον λαό ισότιμοι και δεν τους χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν.

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται από επικοινωνιακές μεν, πλην όμως καταχρηστικές των όρων και επικίνδυνες υπερβολές (χούντα, ανθρωπιστική κρίση, Ευρωπαίοι τοκογλύφοι, κατοχή) και συνεχή αναπαραγωγή λαϊκίστικων κλισέ (ο λαός πεινάει, είμαστε με το λαό - είστε με τους τραπεζίτες, ο λαός έχει δίκιο ακόμη κι αν παρανομεί, θέλουμε τα λεφτά – όχι τις δεσμεύσεις). Ο αρχηγός του από την άλλη δείχνει εξαιρετικά θρασύς και αμετροεπής τόσο στο λόγο όσο και στη συμπεριφορά του, με αποτέλεσμα αυτό να διαχέεται σιγά σιγά και στον τρόπο που δρουν και τα άλλα στελέχη του χώρου. Φαινόμενα τραμπουκισμού και λιντσαρίσματος νομιμοποιήθηκαν τα περασμένα χρόνια από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της «αγανάκτισης», και τώρα γκρινιάζουν για τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Ακόμα χειρότερα όμως η υιοθέτηση με μία αβάσταχτη ελαφρότητα από ένα δημοκρατικό και μάλιστα αριστερό κόμμα της λογικής του «Δεν Πληρώνω», ως ένδειξη μάλιστα αξιοπρέπειας(!) του λαού, είναι φυτιλιά στα θεμέλια του κράτους και της κοινωνίας, η οποία έχει ανάγκη το σεβασμό στους κανόνες για να μη μετατραπεί σε ζούγκλα. Σε μια κοινωνία άλλωστε που έχει μάθει να μην πληρώνει (μέχρι χθές τους φόρους της τώρα και τα χρέη της) η υπόθαλψη αυτού του αιτήματος μάλλον συστημική και ουδόλως ανατρεπτική ακούγεται.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι, δεδομένων των συνθηκών, ένας σουρεαλισμός. Θα ήταν ικανό να βουλιάξει μια υγιή οικονομία. Δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής. Συνοψίζεται στη φράση: Θα σας φτιάξω και γιοφύρια, κι αν δεν έχετε θα σας φτιάξω και ποτάμια. Σε ερώτηση μάλιστα αν έχουν κοστολογήσει το πρόγραμμά τους η απάντησή τους είναι: «γιατί δε ρωτάτε τη ΝΔ αν έχει κοστολογήσει το δικό της;». Συναγωνισμός στην ανοησία λοιπόν. Το αστείο και με τους δύο είναι πως όταν μετά την ανάγνωση του παροχολόγιου τους τούς ρωτάνε: «δηλαδή μας λέτε πως λεφτά υπάρχουν;» και οι δύο απαντούν: «όχι βέβαια δεν είμαστε Παπανδρέου». Είναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μια δύναμη ανατροπής; Φέρνει κάτι καινούργιο; Αν το θέμα είναι τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την εξουσία Ναι. Όσον αφορά το ιδεολογικό υπόβαθρο, το όχημα που θα τον φέρει στην εξουσία, η απάντηση είναι απογοητευτική. Το μοναδικό τους επιχείρημα είναι πως «αφού εσείς αποτύχατε να συνεχίσετε στο δρόμο που ακολουθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, θα τον συνεχίσουμε εμείς». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ο μοναδικός πολιτικός φορέας έκφρασης της mainstream ιδεολογίας της Μεταπολίτευσης. Είναι ο προασπιστής του αποτυχημένου κρατισμού, της συντεχνιακής προσοδοθηρίας, του ακραίου συνδικαλισμού, της λεηλασίας του κράτους στο όνομα του λαού. Είναι ο προστάτης των δυνάμεων της αριστερής συντήρησης που δίνουν την ύστατη μάχη για να μην αλλάξει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Πηγαίνοντας προς τις εκλογές υπήρχε σε πολλούς η πεποίθηση πως ο Τσίπρας θα κατέβαζε ταχύτητα στην εκπεφρασμένη πρόθεσή του για ακύρωση του Μνημονίου. Αντ’ αυτού η δέσμευση για καταγγελία επανήλθε πιο ισχυρή από ποτέ. Δημιουργείται εύλογα λοιπόν η απορία: που το πάνε άραγε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος είπε...

Το σχέδιό του για την επόμενη μέρα έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής την υπογραφή του Κουρουπλή και της Σακοράφα αλλά αυτό που αποκρύπτει είναι ότι δεν φαίνεται να έχει πείσει τη Μέρκελ να κάνει το ίδιο. Κι αυτό δεν είναι εξυπνάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί εξασφαλισμένη τη ροή χρηματοδότησης προς τη χώρα από τους εταίρους μας, ανεξαρτήτως των δικών του ενεργειών. Πριν έρθουν ακόμα αυτά τα χρήματα τα έχει μοιράσει ήδη στον κόσμο. Είναι καταπληκτικό τόσο το θράσος όσο και ο αμοραλισμός με τον οποίο μοιράζει τα χρήματα των άλλων, όχι μόνο απέναντι σε αυτούς που δεν τα έχουν ακόμη δώσει, αλλά και απέναντι σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και ελπίζουν ότι θα τα πάρουν. Στην ερώτηση τι θα συμβεί αν το σχέδιό του τελικά δεν γίνει δεκτό από τους δανειστές απάντηση σαφής δεν έχει υπάρξει. Κάτι ψελλίσματα ακούγονται περί ευρωπαϊκών κινημάτων που θα ενώσουν τις φωνές τους με τους Έλληνες για να αλλάξει στάση η Ευρώπη. Δεν ξέρω ποιά κινήματα έχουν στο μυαλό τους, αλλά αν θεωρούν το γαλλικό Κ.Κ. και το LINKE της πρώην Αν. Γερμανίας ,καλό θα ήταν να ξέρουν ότι αυτά έχουν τόση επιρροή στην Ευρώπη όση έχει ο Μητσοτάκης στην Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει, όπως λέει, στην κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων που απορρέουν από το Μνημόνιο και θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που συνήψε το Ελληνικό Κράτος με τους δανειστές του. Στη συνέχεια θα πάει στους ίδιους ανθρώπους, αφού τους έχει πρώτα χλευάσει, αφού τους έχει ήδη ακυρώσει πετώντας στο καλάθι των αχρήστων το αποτέλεσμα μιας επίπονης διαπραγμάτευσης και θα τους ζητήσει να του χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα προκειμένου να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δικής του έμπνευσης, καταφανώς αναντίστοιχο των συνθηκών, το οποίο μάλιστα έχει προεξοφλήσει ότι θα το δεχθούν, την ώρα που τα μηνύματα που εκπέμπονται απ’ όλο τον κόσμο είναι τόσο στερεότυπα που καταντούν βαρετά. Τι το θες το ψυγείο αφού δεν καπνίζεις ή αλλιώς Ζήτω η τρέλα!

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: είναι τόσο αφελής ή πουλάει τρέλα μόνο και μόνο για τις ψήφους; Χωρίς να παραγνωρίζεται η ελαφρότητα και ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει τα θέματα γενικότερα ο κ. Τσίπρας, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ποντάρει σοβαρά σε αυτή την αστειότητα των «πυρηνικών». Αν τολμήσει να πατήσει το πόδι του στις Βρυξέλλες με αυτό το μάγκικο υφάκι που απευθύνεται στο Βενιζέλο και το Σαμαρά, και να υπονοήσει (όχι να διατυπώσει) την απειλή ότι αν δεν ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του είναι διατεθειμένος να πτωχεύσει τη χώρα του και να συμπαρασύρει στο χάος και την υπόλοιπη Ευρώπη, η «σφαλιάρα» που θα εισπράξει θα είναι τέτοια που θα τρίξουν τα τζάμια στα νησιά Φίτζι και το «φλαπ» θα τ’ακούσει μέχρι και η Δούρου στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν λοιπόν ρίσκο για τη χώρα να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση; Αναμφίβολα ναι. Το ρίσκο όμως θα είναι μικρότερο από την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ στην Αξ. Αντιπολίτευση. Ορισμένες κινήσεις αλλά και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν καχυποψία για τους πραγματικούς στόχους του κόμματος σε αυτή την αναμέτρηση. Μοιάζουν να θέλουν να σπρώξουν ένα μάλλον συντηρητικό τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ (έξοδος από το ΝΑΤΟ, κίνδυνος ρήξης από μονομερείς ενέργειες, ακραία ρητορική εναντίον Ευρωπαίων ηγετών, ακύρωση επενδύσεων στυλ Ελληνικού) και να προσελκύσουν δυναμικά και ριζοσπαστικοποιημένα στρώματα της Δεξιάς του Καμμένου και της Χ.Α. (προδότες πολιτικοί, εκπρόσωποι των τοκογλύφων). Στόχος τους η εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση του κεντρώου χώρου και η απορρόφηση του ΚΚΕ προκειμένου, να συγκροτηθεί ένα νέο δίπολο μεταξύ μιας κομμουνιστογεννούς πατριωτικής Αριστεράς απέναντι σε μία φιλελεύθερη Δεξιά.

Ανώνυμος είπε...

Προϋπόθεση για να το πετύχουν αυτό είναι να αποφύγουν πάση θυσία την ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης την παρούσα φάση. Η χώρα ως το 2015 θα ζήσει 3 κολασμένα χρόνια. Το ΑΕΠ θα μειωθεί και φέτος και πιθανότατα θα πιάσει επιτέλους πάτο του χρόνου. Η ανάκαμψη θα ξεκινήσει το 2014 αλλά η κοινωνία θα αρχίσει να την αισθάνεται από το 2015 και μετά. Οι σώφρονες του ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσαν σήμερα ένα ποσοστό κοντά στο 25% και τη δεύτερη θέση παρά ένα 30% και την πρώτη. Οποιος αναλάβει τώρα θα είναι καμένο χαρτί σε λίγους μήνες. Πολύ δε περισσότερο αν αυτός είναι ο Σαμαράς ο οποίος και ως πρόσωπο είναι αναξιόπιστος και θα ψηφιστεί (αν ψηφιστεί) με βαριά καρδιά ως μία λύση ανάγκης.

Μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το συσχετισμό ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ στο 28/26, μόνο ανησυχία θα μπορούσε να προκαλέσει, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε με κομπασμό και αλαζονεία ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού με ποσοστό στο 5%. Ποίος θα τον κρατάει με το πενταπλάσιο; Ποιός θα συγκρατήσει το εκρηκτικό μείγμα των δικαίως οργισμένων ανέργων και νεόπτωχων από τη μία πλευρά και των πληγωμένων υπερπατριωτών οπαδών του σεναρίου της εθνικής προδοσίας από την άλλη; Ποιός πολιτικός θα τολμήσει να βγει να μιλήσει στον κόσμο όταν είναι σίγουρο ότι θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής στη χιλιοπαιγμένη θεατρική παράσταση του λαϊκού δικαστηρίου των 50 «αγανακτησμένων» στο ρόλο του «λαού», έναν με ένα κινητό στο ρόλο του «σκηνοθέτη» και πλήθος πρόθυμων χορηγών σε blog και κανάλια να σπονσονάρουν την παραγωγή; Οδεύουμε σε νέο διχασμό.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά διαρθρωτική αλλαγή άραγε θα μπορέσει να περάσει στο μεγάλο ασθενή που λέγεται Δημόσια Διοίκηση; Συνδικαλιστές, φοιτητοπατέρες, τρωκτικά, συντεχνίες, αεριτζήδες, εργατοπατέρες, επιδοτούμενοι παραγωγοί και επιδοματούχοι αργόσχολοι, παιδιά του κομματικού σωλήνα, αριστεροί με δεξιές τσέπες και δεξιοί με αριστερά μυαλά, όλο το παρασιτικό κρατικοδίαιτο σύστημα που εξέθρεψε η αρρωστημένη ιδεολογία του φαύλου μεταπολιτευτικού πελατειακού κράτους έχει ήδη λάβει θέσεις μάχης στο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΕΗ και η ΕΡΤ ήταν ανέκαθεν τα παραμάγαζα του ΠΑΣΟΚ. Στρατιές πρασινοφρουρών διορίστηκαν στους 2 αυτούς οργανισμούς και «λάδωσαν» το αντεράκι τους όπως μας είπε πρόσφατα κι ο Παπαϊωάννου, προτρέποντας εμμέσως τους πασόκους να θυμηθούν τις χρυσές εποχές της βούτας και να μην φερθούν σκληρά στο κόμμα. Σήμερα αν τολμήσεις να προφέρεις τη λέξη ΠΑΣΟΚ στο ραδιομέγαρο ή στη Χαλκοκονδύλη θα φύγεις απ’ το παράθυρο. Στην ΕΡΤ ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν το νομοσχέδιο Μόσιαλου. Αν και δεν ψηφίστηκε ποτέ, καθώς έβαλε τα στήθια του μπροστά ο Κακλαμάνης, συνεπικουρούμενος από πλήθος αναλόγου νοοτροπίας ρουσφετοπατέρων, δεν μπορούν να συγχωρήσουν ότι αυτό το «έκτρωμα» πέρασε απ’ το πασοκικό υπουργικό συμβούλιο. Τα οχυρωματικά έργα στο Δημόσιο έχουν ήδη ξεκινήσει και όλοι αυτοί προκειμένου να περισώσουν ότι μπορούν είναι αποφασισμένοι να το κάνουν Κούγκι. Κι ο comandante Αλέξης ως καλόγερος Σαμουήλ έτοιμος να δώσει το σάλπισμα της νίκης απέναντι στους αλλόθρησκους που θέλουν να βάλουν χέρι στο Δημόσιο. Κι όλα αυτά στο όνομα των συμφερόντων του λαού βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει σε ορισμένους η ανησυχία πως ερχόμενος ο Τσίπρας στην εξουσία θα προχωρήσει μονομερώς στην κατάργηση του Μνημονίου και θα μπούμε σε περιπέτειες. Σε περιπέτειες μπορεί να μπούμε αλλά όχι γι’ αυτό. Η ακύρωση του Μνημονίου είναι μιά προεκλογική μπαρούφα και είναι το μόνο που δεν πρόκειται να κάνει. Αφενός γιατί από τη μέρα που θα το ανακοινώσει μέχρι τη μέρα που θα ψηφιστεί δε θα έχει μείνει στις τράπεζες ευρώ ούτε για τα μηχανήματα του καφέ και αφετέρου γιατί θα κληθεί εκ των υστέρων να υπογράψει και να περάσει ο ίδιος απ’ τη Βουλή ένα νέο Μνημόνιο, κι αυτό θα του πέσει πολύ βαρύ. Ούτως ή άλλως για τη συγκεκριμένη κωλοτούμπα έχουν ήδη βρεί κανάλι διαφυγής, καθώς, θα ισχυριστούν πως το κάνουν με βαριά καρδιά ως παραχώρηση προκειμένου να συμμετέχει στην κυβέρνηση και ο Κουβέλης.

Ανώνυμος είπε...

Η δεύτερη διέξοδος είναι να μας πουν πως μετά από μία σειρά εξαιρετικά «επίπονων» διαπραγματεύσεων (το επίπονων σε εισαγωγικά λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας που θα αντιμετωπίσει ο Τόμσεν να εξηγήσει στο Στρατούλη και το Λαφαζάνη όρους όπως deficit, austerity, consolidation κτλ) θα θέσουν το νέο Μνημόνιο σε δημοψήφισμα. Είτε το ένα γίνει είτε το άλλο η σκληρή πραγματικότητα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να κάνει τις κωλοτούμπες που έκανε και ο Σαμαράς και εντέλει να υπηρετήσει το Μνημόνιο. Σε αυτή την περίπτωση θα έχει υπέρ του ένα πάρα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Δεν θα έχει αντιπολίτευση στη Βουλή. Ποιός θα του βγει απ’ τ’ αριστερά; Η Αλέκα; Μικρό το κακό. Η όποια πίεση από τους υπόλοιπους θα αφορά την αδυναμία του να εφαρμόσει το Μνημόνιο.Είναι πολύ πιθανό να έχει και λιγότερους αγανακτισμένους στην Πλατεία Συντάγματος. Ποιός θα τολμήσει να κατέβει στο δρόμο και να δηλώσει εξαπατημένος που ψήφισε Τσίπρα, επειδή του είχε τάξει επιστροφή της σύνταξης στο 2009, διαγραφή χρεών και επιστροφή του χαρατσιού της ΔΕΗ; Και τα χαϊβάνια έχουν κάποια αξιοπρέπεια. Αν και είναι πιθανόν οι αγανακτισμένοι να μη χρειάζεται πλέον να ξημεροβραδιάζονται στη Βουλή, καθώς, με το νέο τρόπο διακυβέρνησης χωρίς ΜΑΤ θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού απ’ ευθείας με τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για να του τα χώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Το πραγματικό πρόβλημα για τον Τσίπρα είναι ότι θα προσγειωθεί απότομα στον πραγματικό κόσμο. Θα ενηλικιωθεί απότομα. Και θα γεράσει απότομα. Τέρμα πλέον η φραπεδιές στα καφενεία, οι καταλήψεις στα σχολεία και τα κινήματα του Πανεπιστημίου. Οι πορείες με τα αμπέχονα του επαναστάτη στους δρόμους της Αθήνας και το Κλέφτες κι Αστυνόμοι με τα ΜΑΤ. Τώρα πλέον θα πρέπει να μάθει να κινείται στους δρόμους των Βρυξελλών, και όλα εκείνα τα αστεία λογύδρια που έκανε πρόβα κάθε βράδυ στον καθρέπτη του και παρουσίαζε την άλλη μέρα στη Βουλή, όπου κατατρόπωνε τη Μέρκελ και εξευτέλιζε το Μπαρόζο, θα πρέπει να γίνουν δομημένοι λόγοι, με επιχειρήματα, που θα πείσουν αυτούς που μέχρι χθες ειρωνευόταν για να του δώσουν σήμερα τα λεφτά τους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτός θα έχει πλέον την ευθύνη να έχουν οι συνταξιούχοι στις 22 ακριβώς τα λεφτά τους κατατεθειμένα στην τράπεζα. Και οι ΔΥ στις 15 και 30 τα δικά τους επίσης. Και ενώ όλες οι συντεχνίες, οι συνδικαλιστές και τα παράσιτα που χάιδευε τόσο καιρό θα ζητούν την ανταπόδοση για τη στήριξή τους θα πρέπει ταυτόχρονα να εξασφαλίσει κονδύλια για να λειτουργήσουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια. Ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία θα ζητούν ρευστό για χρέη και φάρμακα και οι προμηθευτές θα εκβιάζουν για να πληρωθούν, κάποιος άλλος θα του λέει πως είναι ανάλγητος που δεν τους πληρώνει αμέσως και αφήνει τον παππού χωρίς φάρμακα. Αυτός θα πρέπει πλέον να μαζέψει τα λεφτά από τον κόσμο για να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους. Και τότε θα του λένε «δεν πληρώνω» όλοι αυτοί που διαπαιδαγωγήθηκαν από τον ίδιο σε αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά. Κι όταν αυτός θα δίνει τη μάχη για να μην του σκάσει η χώρα στα χέρια του ο Καμμένος θα τον λέει προδότη και εκπρόσωπο των τοκογλύφων. Θα ‘ναι μεγάλο σχολείο αυτό για τον Τσίπρα.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορέσει λοιπόν να τα φέρει βόλτα; Είναι απίθανο. Οχι γιατί θα έχει αντίσταση μέσα στη Βουλή, αλλά γιατί η αντίληψή του για τη λειτουργία της οικονομίας και τη διοίκηση του κράτους ταιριάζει περισσότερο σε δεκαπεντάχρονο έφηβο παρά σε ένα ώριμο πολιτικό. Τα προβλήματα του ελληνικού κράτους είναι συσσωρευμένα και πολυσύνθετα για να λυθούν ακόμα και σε περίοδο ευημερίας. Πόσο μάλλον σήμερα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας. Για οποιαδήποτε παροχή κι αν του ζητήσεις κοστολόγηση η απάντηση είναι ίδια: θα πληρώσουν οι πλούσιοι. Όχι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια – και μάλιστα τεράστια - να πληρώσουν οι πλούσιοι αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να μάθουν να πληρώνουν και οι λιγότερο πλούσιοι και η μεσαία τάξη και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες και οι αγρότες που επίσης ακολουθούν τις τακτικές των πλουσίων στο βαθμό που τους αναλογεί.

Ανώνυμος είπε...

Η Αριστερά απεχθάνεται την ιδιωτική επένδυση και την ιδιωτική πρωτοβουλία, μισεί τον τρόπο που παράγεται το χρήμα· ταυτόχρονα όμως θρηνεί για την απώλεια της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών,.η οποία είναι ο βασικός μοχλός ανατροφοδότησης της ελεύθερης αγοράς, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. Θέλει και την ευημερία που απαντάται στις χώρες του δυτικού κόσμου, αλλά και την επιβολή του κράτους ως βασικού ή και μοναδικού επιχειρηματία σε όλους τους τομείς της παραγωγής και των υπηρεσιών, που εφαρμόζεται όμως μόνο σε περιθωριακά κράτη με βιωτικό επίπεδο υποπολλαπλάσιο του δικού μας. Οπότε ακόμα κι αν κάνει τη μοιρασιά του πλούτου δικαιότερα, η πίτα θα εξακολουθήσει να είναι μικρότερη, συνεπώς, όλοι θα είναι και πάλι δυσαρεστημένοι.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ο Τσίπρας θα δέχεται λοιπόν τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη στην προσπάθειά του να ισορροπήσει ανάμεσα στις υποσχέσεις του και τη σκληρή πραγματικότητα που θα βρει μπροστά του, είναι λόγος για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας; Οχι βέβαια. Το απείρως σημαντικότερο είναι πως μαζί με τον Τσίπρα θα ηττηθεί και η τελευταία ελπίδα για τον εύκολο δρόμο. Και θα γεννηθεί επιτέλους η ελπίδα για τον δύσκολο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βγούμε απ’ το αδιέξοδο. Η χώρα μοιάζει εγκλωβισμένη σε ορυχείο όπου αντί να αφοσιωθεί στο να ανοίξει το δύσβατο δρόμο που βλέπει μπροστά της, ψηλαφίζει τα τοιχώματα ελπίζοντας να βρει μια μυστική διέξοδο, την ώρα που το οξυγόνο της τελειώνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλέξης είναι η τελευταία μας ελπίδα σου λέει ο άλλος. Είναι και θρασύς θα της τα πει χύμα της Αγκελας. Τι θα συμβεί όμως αν κι ο Τσίπρας μας φέρει ένα Μνημόνιο που δεν μας αρέσει; Ή ακόμα χειρότερα τη δραχμή; Εχουμε και την Αλέκα και τον Καμμένο θα πει κάποιος. Τότε όμως θ’ αρχίσουμε να έχουμε μαζικές αυτοκτονίες από Ευρώπη μεριά. Θα τους πάρει λίγο χρόνο να συνέλθουν από το πολιτισμικό σοκ που θα υποστούν βλέποντας τον Τσίπρα και το Σκουρλέτη να προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις, ως εκπρόσωποι της Ελλάδας, στην πιό δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. «Είναι γνωστοί χαβαλέδες αυτοί οι Έλληνες» θα πούνε. Τι να κάνουμε αυτούς μας στείλανε, μ’ αυτούς θα μιλήσουμε. Αν αντιληφθούν όμως ότι οι επόμενοι στη σειρά είναι ο Πάνος Καμμένος και ο Τέρενς Κουίκ θα προτιμήσουν να χρεοκοπήσουν οι ίδιοι προκειμένου να ησυχάσουν από μας.

Ανώνυμος είπε...

Ενδεχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα δε θα αντέξει περισσότερο από λίγους μήνες. Πιστεύει ότι κρατάει πηρυνικά όπλα ο αφελής, αλλά στην πραγματικότητα κρατάει έναν απλό εκρηκτικό μηχανισμό, σαν αυτόν που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Στη χειρότερη να σπάσει καμιά δεκαριά ευρωπαϊκές τζαμαρίες άμα σκάσει, εμείς όμως δεν θα ‘μαστε στη ζωή να το χαρούμε. Αντιθέτως ο ίδιος θα είναι έρμαιο των Βρυξελλών. Αν κάνει μαγκιές και δεν αποδεσμευτούν άμεσα μέσα στο καλοκαίρι τα 10 δισ. που περιμένει πως και πως η ελληνική οικονομία, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα και να πληρωθούν προμηθευτές και δικαιούχοι επιστροφών ΦΠΑ, η κυβέρνηση θα αποσταθεροποιηθεί σε χρόνο ρεκόρ. Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος με τους ατζαμήδες του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, να πειραματίζονται με την οικονομία, δεν μπορεί να αποκλειστεί.Ελπίζω όμως πως οι εταίροι αφού εκτονωθεί ο λαός με τον Τσίπρα θα μας δώσουν μία τελευταία.ευκαιρία να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη κλινικά νεκρό κι αν αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ θα μας αφήσει χρόνους. Τα λίγα στελέχη που στηρίζουν τις διαρθρωτικές αλλαγές ασφυκτιούν στο παλαιοκομματικό περιβάλλον που διαμορφώνει η πλειοψηφία, στην οποία ανήκουν δυστυχώς και οι συνεργάτες και οι υποστηρικτές του Βενιζέλου. Οι περισσότεροι καταριούνται την κακή τύχη που τους επιφύλαξε η μοίρα, να υπερασπίζονται δημοσίως το Μνημόνιο, ενώ στην πραγματικότητα θα ήθελαν να είχαν την άνεση να λένε τις αρλούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, αναπολώντας τη χρυσή αυτή εποχή που αυτές τις αρλούμπες τις έλεγαν οι ίδιοι κι ο λαός τους αποθέωνε. Η μισή τους καρδιά είναι στο ΠΑΣΟΚ και η άλλη μισή στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται. Σε ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος, που θα οδηγήσουν το Σαμαρά για άλλη μιά φορά στην εξέδρα, και τον υποκόμη Δράκουλα εκπρόσωπό του πίσω στον Ελεύθερο Τύπο, για να μπορεί με την άνεσή του να ξεκατινιαστεί με τη «Δημοκρατία», το Γεωργαλά και τον Πάνο Καμμένο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ την άλλη, ακόμα κι αν πάρει την παράταση στην δημοσιονομική προσαρμογή που φαίνεται να έχει αποφασιστεί, και ίσως και κάτι ακόμα ως δώρο σε μιά νέα κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση θα κληθεί να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Αυτό ακόμα κι αν κάνει μιά μεγαλοπρεπή σαμαρική κωλοτούμπα δεν θα μπορέσει να το φέρει σε πέρας, καθώς, τα ερείσματά του θα είναι ελάχιστα. Πέραν του 70% που θα βρίσκεται εκ των πραγμάτων απέναντί του, θα χάσει κι αυτούς που συγκυριακά τον ψήφισαν επειδή τους έταξε ακύρωση, ενώ και τα στελέχη του με τα μυαλά που κουβαλάνε θα ήταν ικανά σε ένα τρίμηνο να βουλιάξουν και τη γερμανική οικονομία, πόσο μάλλον για να διαχειριστούν μιά τέτοια κρίση, επιβάλλοντας φόρους και κόβοντας δαπάνες. Να δω το Λαφαζάνη να ψηφίζει την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ κι ας πεθάνω. Η πτώση της κυβέρνησης θα συντελεστεί σε χρόνο ρεκόρ.

Ανώνυμος είπε...

μεγάλε μας τα πρηξες, κάθε 2λεπτο στέλνεις σχόλια, αι τραβα κούρεψε κάνα αυγό και παράτα μας

Ανώνυμος είπε...

Ιούνιος 11, 2012 2:58 μμ +++++++++++++ τόσα
καλά σου είπε Ιούνιος 11, 2012 3:17 μμ

μην μας ζαλίζεις τα @@@@@@@@ια, μας έπεισες,θα ψηφίσουμε κωλοτούμπα,

αλλά εάν συνεχίζεις και στέλνεις σχόλια, μπορεί να το μετανιώσουμε μέχρι την Κυριακή και να κάνουμε και εμείς κωλουτούμπα

και να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

αν τα διαβασεις φιλε μου καλα, αλλον πρεπει να ψηφισεις....

Ανώνυμος είπε...

το ΠΑΣΟΚ, σ΄ αυτή τη συγκυρία έχει πάρει κι έχει προβάλλει τις λογικότερες και σωστές θέσεις, όπως, επίσης, έχει καταφέρει να δεθεί και να πλασαριστεί σαν ο γνησιότερος εταίρος, συνεργάτης και εκφραστής του κινήματος της αλλαγής στην Ευρώπη, το οποίο οδηγούν οι σοσιαλιστικές δυνάμεις, ξεκινώντας από τη Γαλλία.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ

Ανώνυμος είπε...

Σε νέους... μπελάδες βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η επιστολή που έστειλε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την παράταξη, καθώς, όπως εξηγεί, ακόμα και μία ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι καταστροφική για τη χώρα.

Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσιεύει την Τρίτη η εφημερίδα «Τα Νέα», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει, απευθυνόμενος στο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα. «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»

Ο Νίκος Χανιάς γράφει ότι «τρέμει» στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, καθώς, όπως υποστηρίζει, αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».

Και καταλήγει, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα, του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον για τον Κο Χανιά δεν βγήκε ο Κος Σκουρλέτης να πει ότι βρέθηκε στα ψηφοδέλτια του Σύριζα "κατά λάθος"! Κάτι είναι και αυτό. Πάντως συγχαρητήρια στον άνθρωπο αυτό, που είχε το ψυχικό σθένος να βγει και να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

μην μας ζαλίζεις τα @@@@@@ια, είπε...

....
Οι πολίτες δικαιολογημένα αναρωτιούνται, γιατί ποτέ κανείς από την Νέα Δημοκρατία δεν τους μίλησε μέχρι σήμερα για τον αμύθητο ορυκτό πλούτο που διαθέτει η πατρίδα μας; Γιατί κανείς δεν τους μίλησε για την ΑΟΣ (αποκλειστική οικονομική ζώνη);

Γιατί οι Ευρωπαίοι νοιάζονται τόσο πολύ για την Ελλάδα αφού μας θεωρούν μία χρεοκοπημένη χώρα; Άραγε είναι τόσος ο Εθνικός μας πλούτος που πέρα από τους «φονιάδες των λαών» έχουμε και τους Ευρωπαίους κατακτητές;

Δυστυχώς ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για σφουγγάρι στο παρελθόν, αλλά έβαλε υποψήφιους Βουλευτές αυτούς που μιλούσαν κατά την εκλογή του για προδότες, έβαλε υποψηφίους Βουλευτές αυτούς που κατέθεσαν την κομματική τους ταυτότητα επειδή δεν ήταν υποψήφιοι Περιφερειάρχες και στρατεύθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, έβαλε υποψήφιους αυτούς που είναι επαγγελματίες άνεργοι – τεμπέληδες.

Τώρα είναι η σειρά μας σεβόμενοι την πατρίδα να βάλουμε εμείς σφουγγάρι σε όλες αυτές τις άστοχες επιλογές του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, που δυστυχώς δεν έγιναν μόνο στη Βοιωτία αλλά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και να στηρίξουμε με την ψήφο μας τη σωτηρία της πατρίδος. Έχουμε υποχρέωση ως Έλληνες να το κάνουμε για το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Φίλες και φίλοι,

Την 17η Ιουνίου διεξάγονται οι κρισιμότερες εκλογές στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Στις εκλογές αυτές κρίνεται η δυνατότητα επιβίωσης της χώρας και η προκοπή της πατρίδος μας.
Όλοι πρέπει να στρατευθούμε για την εθνική υπερηφάνεια, την αποκατάσταση της τάξης, την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την οικονομική και κοινωνική ευημερία της πατρίδος μας.
Στοίχημά μας πρέπει να είναι η Διαφάνεια και η Αξιοκρατία για μία Ελλάδα που θα πιστεύει στους ανθρώπους της, στον πλούτο της και στις αστείρευτες δυνάμεις του Έλληνα.
Όλοι πρέπει να δώσουμε με την ψήφο μας την κατάλληλη απάντηση σε όσους τα τελευταία χρόνια μας πρόσβαλαν υπηρετώντας προσωπικά αλλά κυρίως ξένα συμφέροντα.


Παντελής Γ. Φραγκούλης
Πολιτευτής Ν.Δ. Βοιωτίας

όλη η δήλωσή του

http://thiva-press.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4433.html

ΚΟΔΗΣΟ είπε...

Ιούνιος 12, 2012 10:57 πμ

το ΘΑΣΟΚ τελείωσε μεγάλε .τώρα που ο βαγγέλης θα φτιάξει το καινούργιο κόμμα μπορεί να το σκεφτώ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Ανεξήγητη και ανήθικη πράξη

Εντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας που χαρακτήρισε τη στάση του κ. Χανιά «ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη».

«Αναρωτιόμαστε τι συνέβη τις τελευταίες πέντε μέρες και άλλαξαν οι πολιτικές (;) απόψεις του Νίκου Χανιά», σημειώνεται χαρακτηριστικά και αφού διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο στέλεχος ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαϊου και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, υπογραμμίζεται πως «η φυγομαχία αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (2.100 Κορίνθιες και Κορίνθιοι), όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας που εν δυνάμει είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει στη βουλή».

«Τέτοιου είδους πρακτικές», διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, «μας δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος». «Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες», καταλήγει η ανακοίνωση.

συνολικες επισκεψεις