Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Να ποια νησιά διεκδικούν οι Τούρκοι!

Ξεπερνά κάθε όριο βλακείας η προκλητικότητα της Τουρκίας.
Αυτή τη φορά, με ερώτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ένας βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μπουλέντ, Τεζτζάν, κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά», όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος στα Δωδεκάνησα και νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι στο Κρητικό πέλαγος.

Τους προσβάλει...η ελληνική σημαία

Ο βουλευτής λέει ότι «προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έχει υψωθεί η ελληνική σημαία» και ζητά από τον Αχμέτ Νταβούτολγου να απαντήσει, τονίζοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών ενώ εδώ και λίγο καιρό αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, σιωπά απέναντι σε αυτή την εξέλιξη» ρωτώντας:

«Αληθεύει ότι επιδείχθηκε εθελοτυφλία στην κατοχή των νησιών του Αιγαίου; Για ποιο λόγο επιτράπηκε να υψωθεί η ελληνική σημαία στο Αγαθονήσι; Τι σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο σας απέναντι στη ντε φάκτο κατοχή»;
Παρόμοιο περιεχόμενο είχαν ανακοινώσεις του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από ένα μήνα. Τα περί «κατοχής» είχε ισχυριστεί και τον Μάιο του 2011 ο τότε πρόεδρος του εν λόγω κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, θέτοντας θέμα «ελληνικής κατοχής» στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, από το 2004.
Λίγο αργότερα, η Hurriyet, έγραφε ότι «η θέση της Τουρκίας για το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει. Τα ζητήματα αυτά εξετάζονται, στο πλαίσιο όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Η φάση αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη για ανακοίνωση σχετικά με το νομικό καθεστώς των εν λόγω νησιών». Διαβάστε την συνέχεια http://www.itabloid.gr/?p=5262

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις