Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ



Από Αντίκυρα μπορείτε να συνεχίσετε αρχικά προς Δεσφίνα και στη συνέχεια κατηφορίζοντας αριστερά προς τη θάλασσα θα βρείτε τις ωραίες παραλίες Ποταμοί, Βάλτος, Πρόσακος, Αγ. Ανδρέας και Γιαλινάμος. 





ΒΑΛΤΟΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ

Βάλτος Δεσφίνας

Ο Βάλτος είναι ένας από τους οικισμούς της Δεσφίνας που τείνει να γίνει ένα παραθαλάσσιο προάστιο της πόλης.

Τα έργα που γίνονται για την αξιοποίηση της περιοχής (υδροδότηση, πλήρης ηλεκτροδότηση/ασφαλτόστρωση κ.α.) καθώς και ο αυξημένος αριθμός των εξοχικών κατοικιών και τον παραθεριστών, δίνουν την εντύπωση ότι η περιοχή έχει όλες τις προδιαγραφές για ένα τουριστικό θέρετρο που θα προσελκύσει πληθυσμό για μόνιμη εγκατάσταση, διαμονή και στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης .

Στην περιοχή υπάρχουν γύρω στις 50 κατοικίες όπου κατοικούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης υπάρχει χώρος αναψυχής (καφετέρια και ταβέρνα) όπου πολλοί παραθεριστές επισκέπτονται την περιοχή για να απολαύσουν στην άκρη της θάλασσας το ούζο τους και την ποικιλία τους. Για να φθάσει κάποιος στην περιοχή θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο προς Στενό – Ποταμοί – Βάλτος. Η απόσταση που πρέπει να διανύσει κάποιος για να φθάσει στο Βάλτο είναι 20 περίπου λεπτά από την Δεσφίνα και 5 λεπτά από την Αντίκυρα.

Φωτογραφικό υλικό
Βάλτος Δεσφίνας


Βίντεο









Ο Άγιος Μηνάς είναι ο κοντινότερος σε απόσταση οικισμός του Δήμου Δεσφίνας. Ακολουθώντας τον δρόμο προς Ιτέα, στα μισά περίπου του δρόμου, υπάρχει παράκαμψη που οδηγεί στον Άγιο Μηνά και τις παραλίες του.

Ο Άγιος Μηνάς θεωρείται από πολλούς ο ιδανικότερος οικισμός του δήμου μας παρ’ όλο που όλοι οι οικισμοί της Δεσφίνας έχουν κάτι το ξεχωριστό. Η μικρή απόσταση από την Δεσφίνα, την Ιτέα, την Άμφισσα, το Γαλαξείδι και την Αντίκυρα επιτρέπει στους επισκέπτες της να επισκεφτούν την περιοχή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνοντας την δυνατότητα να απολαύσουν τις πεντακάθαρες παραλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αγίου Μηνά.

Η διαδρομή προς τον Άγιο Μηνά είναι ξεχωριστή. Ο δήμος Δεσφίνας φρόντισε για την πλήρη ασφαλτόστρωση του δρόμου, την παραδειγματική καθαριότητα που επικρατεί στις παραλίες και στον οικισμό και στην τοποθέτηση ομπρέλων με ψάθινη επένδυση χαρίζοντας στον Άγιο Μηνά αρμονία και άνετη επιβίωση.

Φθάνοντας λοιπόν προς τον Άγιο Μηνά, το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κάποιος είναι η παραλία «Μακρύγυαλος». Χωρίς ιδιαίτερη αξιοποίηση, τα πανέμορφα νερά και η καθαριότητα που επικρατεί επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν την παραλία και το μαγευτικό τοπίο.

Συνεχίζοντας την διαδρομή τα πρώτα σπίτια κάνουν την εμφάνισή τους. Χτισμένα επάνω σε βράχους, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα σπίτια επώνυμων περιοχών.

Επόμενος σταθμός είναι η εκκλησία του Αγίου Μηνά. Η αποκατάσταση όλων των πετρόχτιστων τοιχίων περιφερειακά του Αγίου, η κατασκευή των πετρόχτιστων παρτεριών, η καθαριότητα των χώρων κ.α. εντυπωσιάζουν οποιονδήποτε επισκέπτη και δίνουν τα εύσημα στον μοναδικό μόνιμο κάτοικο του Αγίου Μηνά ο οποίος φροντίζει πάντα να υπάρχει τάξη και καθαριότητα.

Περνώντας την εκκλησία υπάρχουν δύο δρόμοι όπου ο ένας οδηγεί στην παραλία του οικισμού και ο άλλος στα εξοχικά σπίτια των κατοίκων της Δεσφίνας.







Ο Άγιος Ανδρέας (Κεραντριάς) βρίσκεται νοτιοανατολικά της Δεσφίνας, κοντά στους οικισμούς Μακριά Μαλλιά και Άγιο Νικόλαο. Τον οικισμό του Αγίου Ανδρέα μπορεί να τον επισκεφτεί κάποιος οδικώς σε μια απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Δεσφίνα. Περνώντας από τους οικισμούς Πρόσακο και Μακριά Μαλλιά ακολουθούμε την αριστερή παράκαμψη που υπάρχει για τον οικισμό του Αγίου Ανδρέα.







Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται ανάμεσα στα Μακριά Μαλλία και στο Ακρωτήρι του Μακρανικόλα.







Οι Ποταμοί είναι ο επόμενος οικισμός κατά σειρά μετά τον οικισμό «Στενό». Το ονομά του προέρχεται από τα πολλά μικρά ποταμάκια που υπάρχουν στην περιοχή με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία της παραλίας του το νερό να είναι παγωμένο.

Στον οικισμό υπάρχει σε μικρή απόσταση από την παραλία μονάδα εκτροφής ψαριών. Παλαιότερα λόγω των αυξημένων τουριστικών αφίξεων υπήρχε καφενείο το οποίο διατηρούσε στην περιοχή Δεσφινιώτης και εξυπηρετούσε τους τουρίστες και τους ντόπιους παραθεριστές. Στην περιοχή υπάρχουν περίπου 15 σπίτια.








Ένας από τους ομορφότερους οικισμούς της Δεσφίνας. Η ονομασία του προήλθε από την άμμο της παραλίας που μοιάζει σαν γυάλινη. Βρίσκεται μετά τον οικισμό του Αγίου Ανδρέα και μπορεί να τον επισκεφτεί κανείς οδικώς σε μια απόσταση είκοσι χιλιομέτρων από την Δεσφίνα.






Τα Μακριά Μαλλιά είναι ο επόμενος οικισμός μετά τον Πρόσακο και την Συκιά. Στον οικισμό, παρ’ όλο που δεν είναι παραθαλάσσιο μέρος, υπάρχουν περίπου 10 κατοικίες Δεσφινιωτών. Η απόσταση από την θάλλασα είναι 20 περίπου λεπτά.
Για να φθάσει κανείς εκεί θα πρέπει να διαθέτει αγροτικό αυτοκίνητο.

πηγη :  http://timesdesfinas.wordpress.com/2010/05/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις