Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Από το 2006... το 2012 εγκρίθηκε μελέτη για την επέκταση του αποχετευτικό δίκτυο Επταλόφου Φωκίδος


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να παραληφθεί μελέτη σχετικά με την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου Επταλόφου Φωκίδος, συνολικού προϋπολογισμού του έργου, ύψους €510.000,00…


Το έργο έχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του πρώην Δήμου Παρνασσού, οικον. έτους 2006 (πρόγραμμα Θησέας) του Οι εργασίες της μελέτης του θέματος ανατέθηκαν από τον πρώην Δήμο Παρνασσού με την υπ’ αρ. 1745/7-6-2006 σύμβαση στον μελετητή κ. Ζώη Δημήτριο και αφορούσαν την εκπόνηση υδραυλικής μελέτης, τη σύνταξη τευχών ΣΑΥ-ΦΑΥ και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Ο χρόνος εκπόνησης της μελέτης οριζόταν συμβατικά σε 60 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, εφόσον είχε εγκριθεί η Περιβαλλοντική μελέτη, διαφορετικά σε διάστημα 20 ημερών από την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων.

Με το ΄β΄ σχετικό τροποποιήθηκαν παλαιότερες αποφάσεις έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Με το εν λόγω σχετικό τέθηκαν περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία του υπάρχοντος ΒΙΟ.ΚΑ. και για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου Επταλόφου (που αφορά και τη μελέτη του θέματος). Από τους όρους αυτούς και προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση της μελέτης του θέματος, προέκυψε η ανάγκη αναβάθμισης του υπάρχοντος ΒΙΟ.ΚΑ. Επταλόφου. Αφού ανατέθηκαν και υλοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μελέτες αναβάθμισης του υπάρχοντος ΒΙΟ.ΚΑ. (περιβαλλοντικές, Η/Μ, υδραυλικές), εκδόθηκαν οι παραπάνω ‘γ’ σχετικοί περιβαλλοντικοί όροι και εγκρίθηκαν οι μελέτες του ΒΙΟ.ΚΑ.

Σε συνέχεια, των παραπάνω όρων, αποστέλλεται για έγκριση και η παρούσα μελέτη. Με την προτεινόμενη μελέτη, επεκτείνεται το υφιστάμενο αποχετευτικό δίκτυο Τ.Κ. Επταλόφου στην περιοχή Σκασμένο Λιθάρι-Άνω και Κάτω Ζαμπιός-Διασταύρωση Δόκανο, σε μήκος 4.500 μέτρων περίπου.

Η κατασκευή θα γίνει επί του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου με σωλήνες PVC σειράς 41Φ200 με τα απαραίτητα φρεάτια ελέγχου του δικτύου. Ο νέος αγωγός θα συνδεθεί με το υπάρχον δίκτυο που καταλήγει στο ΒΙΟ.ΚΑ. Επταλόφου, που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και με την αναβάθμισή του θα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί και τη συγκεκριμένη ποσότητα λυμάτων.

Με την ολοκληρωση του έργου θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αποχέτευσης συστάδας οικιών που βρίσκεται στο τέλος του αγωγού, αλλά και οικιών (υπαρχόντων και μελλοντικών) κατά μήκος του αγωγού.

Η συμβατική αμοιβή καθορίζεται στο ποσό των €11.900,00 (με ΦΠΑ 19%), η πίστωση για την οποία έγινε σε βάρος του Κ.Α. 25.7412.001 οικον. έτους 2006 (ΘΗΣΕΑΣ) του προϋπολογισμού του πρώην Δήμου Παρνασσού.

1 σχόλιο:

Αποφράξεις Σπάτα είπε...

Τα αποχετευτικά δίκτυα, αποτελούν πηγή ζωής και ανάπτυξης για κάθε περιοχή. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

συνολικες επισκεψεις