Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ ΞΕΣΑΛΩΣΕ σε πρωτόγνωρο γλεντοκόπι μέχρι πρωίας!




Σε μια κατάμεστη κεντρική πλατεία ¨Καρυάς¨ του Ευπαλίου, εκατοντάδες Ευπάλιοι και φίλοι τους άνοιξαν το χορό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, το Σαββατόβραδο, με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου.

Ήταν εκεί όλες οι γενιές . Από δεκάχρονα παιδιά, μέχρι 80άρηδες.


Ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα, συνύπαρξης , διάθεσης , κεφιού .Ίσως πρωτόγνωρο για το Ευπάλιο τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον όπως σχολίαζαν παρευρισκόμενοι από γύρω χωριά.


Πρωταγωνιστές όλες και όλοι. Πρωτεργάτες τα παιδιά του Εκπολιτιστικού, η Ντίνα , ο Κώστας , η Αγαθή , ο Βασίλης , ο Δημήτρης.Έτρεχαν , καλωσόριζαν , μοίραζαν στα τραπέζια τις πίτες που ετοίμασαν οι γυναίκες του Ευπαλίου, πουλούσαν τους λαχνούς, χόρευαν , τραγουδούσαν.


Οι παραδοσιακοί χοροί, από τους ήχους του dj Stamatiou, ξεκίνησαν με το χορευτικό συγκρότημα των παιδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου.Το κέφι άναψε σιγά-σιγά , κι όσο οι ώρες περνούσαν , οι κύκλοι του χορού μεγάλωναν και πολλαπλασιάζονταν.


Τσάμικα , καλαματιανά, χασαποσέρβικα, ζεϊμπέκικα, συρτοτσιφτετέλια, και πάλι απ΄την αρχή , χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός που το ρολόι του Αϊ Γιώργη χτύπαγε τρείς, χτύπαγε τέσσερις , χτύπαγε πέντε . Η πλατεία ήταν γεμάτη , κυρίως τώρα από νεολαία και αιθέριες υπάρξεις που ακτινοβολούσαν μέχρι το … Αγρίνιο!Τόριξαν στο ρόκ , στο κλέφτικο και στο… πώς το ¨τρίβουν το πιπέρι¨ με κάθε λεπτομέρεια, γιατί παραμόνευε η λωρίδα από …γυναικεία χέρια . 


Ε , και μετά από τόσο χορό και ποτό, άρχισε το παραδοσιακό ¨μπουγέλομα¨ μετά μουσικής, που ίσως δεν θα σταμάταγε αν ο Παπάς δεν ανηφόριζε για να ξεκινήσει τη λειτουργία !

Υ.Γ. Μπορεί όλα αυτά να ήταν και μια ρουμελιώτικη απάντηση στα ... κουρέματα της τρόικας . Μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο. Θα δείξει.

πηγη : doridanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις