Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Δ.Α.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 4 ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Εξελίξεις στο θέμα με την απολυμένη  υπάλληλο  στην κοινωφελή στο Δήμο Δ.Α.Α.
To θέμα έχει ως εξής:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ,απολύθηκε μια εργαζόμενη , η οποία όμως δούλευε μέσω προγράμματος Ο.Α.Ε.Δ. στην εν λόγω θέση. Η εργαζόμενη προσέφυγε στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο παραβρέθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης η κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη,αρχηγός της μείζονος  πλειοψηφίας στο Δήμο Δ.Α.Α.
Στην προσπάθεια η δημοτική επιχείρηση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,υποστήριξε ότι δεν έχει λεφτά για να πληρώσει την εν λόγω εργαζομένη, πράγμα όμως που δεν ευσταθεί γιατί είχαν γίνει προσπάθειες στην εν λόγω θέση να προσληφθεί μία άλλη κοπέλα (το όνομα δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους).
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης για την κοινωφελή.
Εκδικάστηκε πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσει η κοινωφελής καθώς και υποχρεώθηκε η άμμεση επαναπρόσληψη της κοπέλας....
Και διαβάζοντας όλα τα παραπάνω,θέτουμε τα εξής 4 ερωτήματα :

1. Ποιοι αποφάσισαν να απολυθεί  η εν λόγω εργαζόμενη,σημειωτέον άτομο που εργάζονταν με πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. ?


2. Γιατί η κ. Γρανιτσιώτη αφού είχε υπογράψει την απόλυση μετά πήγε μάρτυρας υπερασπίσεως της   εργαζομένης?   Ανακάλυψε κάποια παρατυπία και μετά πήγε να επανορθώσει?


3. Ποιος ήταν μάρτυρας υπερασπίσεως εκ μέρους της κοινωφελούς στο δικαστήριο? 
 Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον διέσυρε.


4. Όταν το θέμα τέθηκε στο Δ.Σ.από τον κ. Γιαννέλο,ποιοι ήταν οι σύμβουλοι που ψήφισαν  να πληρώσει ο Δήμος το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε ?

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο κυριος γιαννελος ,η κυρια γρανιτσιωτη και οι κυριοι και οι κυριες συμβουλοι γιατι δεν εφεραν ποτε στο δημοτικο συμβουλιο το θεμα που αφορουσε την συμβαση και ολα που αφορουν την λειτουργια του υπερ υπαλληλου της δετπαα;
ενα χρονο ολοκληρο καθε μερα εγραφαν τα μπλογκ αλλα αφηναν τον κατα τα αλλα παραγωγικο να βγαινει και να δηλωνει πως το συμβουλιο ειναι ανικανο να του κανει τιποτα,
ο ιδιος υπερ υπαλληλος δεν ειναι αυτος κυριε γιαννελο που σαν εισηγητης της παραταξης σας εισηγηθηκε και ενημερωσε με ψεματα ολο το δημοτικο συμβουλιο και επεισε και σας οτι το προγραμμα βοηθεια στο σπιτι λειτουργουσε παρανομα και μονο το διστομο σε ολη την ελλαδα εδινε το σχετικο επιδομα ;θυμαστε τι ειχατε πει παραπληροφορημενος τοτε;
Η κυρια γρανιτσιωτη αντι να κανει αντιπολιτευση όπως εμεις οι ψηφοφοροι ορισαμε με την ψηφο μας για την παραταξη της αυτή όντας μελος του δ.σ της δετπαα τα εχει όλα βρει οκ και αλλα ψηφιζει το πρωι κιαλλα καταγγελει το απογευμα .κουραζονται πολύ και θελουν και ένα κατοσταρικο το μηνα για την μεγαλη προσφορα στους πολιτες.
ας δωσετε ολοι οι συμβουλοι τα χρηματα που εχετε παρει απο την λειτουργια σας στα δημοτικα και στα διοικητικα συμβουλια που ειστε καθως και οι αντιδημαρχοι που τζαμπα τα περνουν γιατι στο προστημο που εφαγε ο δημος ειστε και εσεις το ιδιο υπευθυνοι γιατι δεν ειχε κανεις την δυναμη να κανει το αυτονοητο.

ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ είπε...

αγαπητε φιλε μολις ειδα το σχολιο σου και τ αναγραφομενα.το θεμα αυτο ηταν πρωτο στο δημοτικο συμβουλιο-εκτος ημερησιας διαταξεως- που αναβληθηκε και θα ναι και στο επομενο.μη μους λες εμενα για μισθους ,νομιζω οτι μ αδικεις.τα υπολοιπα στο επομενο δημοτικο συμβουλιο.ολα στο φως,μην ανησυχεις.οσο για το βοηθεια στο σπιτι δεν ημουν παραπληροφορημενος.ημουν εσκεμμενα παραπληροφορημενος.εχεις δικιο

Ανώνυμος είπε...

Η υποκρισία σου... τελικά δεν έχει όρια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε κυριε Σταθη Γιαννελο.
Ειναι αυτονοητο οτι το ζητημα των μισθων δεν αφορα εσας.
Ολοι γνωριζουμε πια ,οτι ο κυριος Γιαννελος περα απο τις τεραστιες ευθυνες λογω εργασιας ειναι ο μονος που μεχρι σημερα ηταν παντα παρον εκτος απο δυο φορες που η οι υποχρεωσεις το απαιτουσαν ,η ηταν επιλογη του ιδιου για στρατηγικους ,η τακτικηστικους λογους.
Για μισθους ειναι πασιγνωστο οτι τα εχετε δωσει ολα και οπως και πολλα απο την τσεπη σας.
Στην κατηγορια ‘’πιρανχας’’ ειναι αλλοι ,οχι ο κυριος Γιαννελος.
Ομως αγαπητε φιλε σταθη εναμιση χρονο τωρα και εσυ υποβαθμιζες το επιμαχο θεμα του υπερ υπαλληλου και γενικα της λειτουργιας της Δετπαα.
Τωρα που το εβαλες δυο πραγματα εχουν γινει….
Το ενα ειναι οτι ο υπερ υπαλληλος εχει εργασιακη σχεση με το Δημο ,ενω εδω και ενα χρονο δεν ειχε.
Το αλλο ειναι οτι και με την δικια σου ανοχη οι ‘’παρατυπιες’’ σε βαθμο κακουργηματος προφανως δεν υπαρχουν η εχουν γινει απλα πλημμεληματα, και ειτε εσκεμμενα ειτε οχι εισουν παραπληροφορημενος …..
Ας ξεκινησεις απο αυτο στο επομενο Συμβουλιο και ας σηκωσεις το θεμα οσο παραπανω παει .
Πιστευω πως ενας που θελει απλετο φως στην διαχειριση εισαι εσυ και ο μονος που μπορει να βαλει το μαχαιρι εκει που πρεπει.
Αμφιβαλω ομως στο αν θα βρεις τελικα συμπαραστατες
Αυτή την φορα βγαλε τα ευρω που σου αναλογουν από το προστιμο και παρεδωσετα στον νέο Προεδρο σαν υστατη ενδειξη προβληματισμου στους… στομα εχουν αλλα φωνη δεν εχουν του Δημοτικου σας Συμβουλιου και όχι μονο…..
Εχεις παραπανω ευθυνη από τον καθενα γιατι ποτε δεν εκλεισες τα ματια ,παντα διαβαζες τα μλογκ, κατηγορηθηκες για αυτό όταν καποιοι αλλοι που τα διαβαζαν κάθε πρωι ελεγαν ότι δεν ξερουν τιποτα…
Η διαχειριση της προοπτικης ενός τοπου δεν είναι ουτε φιλικη διεκπεραιωση ουτε υποθεση καφενειου.
Ειναι θεσμικη εκτροπη η αδιαφορια απεναντι στην διαφανεια γιατι οι ποροι του Δημου την περιοδο αυτή είναι και συγκεκριμενοι και απολυτα ανεπαρκεις για τα εργα που εχουν αναγκη τα χωρια μας.
Καλα να περνας οπου και αν εισαι….

συνολικες επισκεψεις