Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση στη χώρα μας


Η πρώτη χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση συγγενούς σκολίωσης σοβαροτάτου βαθμού σε μικρή ασθενή με εφαρμογή Ψηφιακής... Νευροπλοήγησης (Computer-Assisted Neuronavigation) πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, στο ιδιωτικό νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Η συγγενής σκολίωση είναι μία σχετικά σπάνια μορφή σκολίωσης που προκαλείται από δυσπλασία των σπονδύλων κατά την εγκυμοσύνη. Το 4χρονο παιδί είχε γεννηθεί με σημαντικού βαθμού ανατομικές ανωμαλίες στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής της στήλης. Αυτό είχε αποτέλεσμα να αναπτύξει πολύ νωρίς στη ζωή του σοβαρού βαθμού θωρακική σκολίωση, η οποία επιβάρυνε και την αναπνευστική λειτουργία του παιδικού οργανισμού.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΓΕΙΑ, η 4χρονη υπεβλήθη σε μία ιδιαίτερα λεπτή και πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση των ανωμαλιών των σπονδύλων, καθώς και αποκατάσταση και σταθεροποίηση της παραμόρφωσης της σπονδυλικής στήλης και του θώρακα.

Την επέμβαση διενήργησαν αφιλοκερδώς οι χειρουργοί Ιωάννης Καρνέζης, ορθοπεδικός, και Παναγιώτης Νομικός, νευροχειρουργός. Η επέμβαση έγινε με τη χρήση Ψηφιακής Νευροπλοήγησης, μία μέθοδο υψηλής τεχνολογίας, με την οποία επιτυγχάνεται ο απόλυτα ακριβής προσανατολισμός των χειρουργικών χειρισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις