Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι δίδυμες που σάρωσαν στις Πανελλήνιες!




Η πρωτιά δείχνει και φέτος να είναι γένους θηλυκού καθώς τα κορίτσια καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των εισακτέων στις περισσότερες από τις πανεπιστημιακές σχολές.

Η Στέλλα Χαχάλη με τα 19.817 μόρια που κατάφερε να συγκεντρώσει «μπήκε» πρώτη στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών επιτυγχάνοντας έναν στόχο που η ίδια είχε θέσει από μικρή.

Μιλώντας στο protothema.gr, η αυριανή φοιτήτρια παραδέχθηκε πως η τελευταία χρονιά του λυκείου ήταν πολύ κουραστική από άποψη διαβάσματος χωρίς όμως αυτό να της στερήσει εντελώς και κάποιες μικρές δόσεις διασκέδασης.

Η ίδια παραδέχθηκε πως δεν χρειάστηκε την βοήθεια φροντιστηρίων καθώς η μητέρα της είναι εκπαιδευτικός και της παρείχε την απαραίτητη υποστήριξη. Η χαρά όμως για την οικογένεια Χαχάλη ήταν σήμερα διπλή μιας και μαζί με την Στέλλα αρίστευσε και η δίδυμη αδελφή της Σταυρούλα που με τα 19.284 μόρια που συγκέντρωσε από τις εξετάσεις κατάφερε να είναι από τις πρώτες σε βαθμολογία εισακτέες στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας.

Τα δίδυμα κορίτσια από το Περιστέρι κατάφεραν να πρωτεύσουν σε δύο από τις παραδοσιακά δύσκολες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για την Σταυρούλα η χρονιά ήταν κουραστική καθώς σε αντίθεση με την αδελφή της χρειάστηκε να περάσει ατέλειωτες ώρες και στα φροντιστήρια χωρίς όμως η ίδια να παραπονιέται καθώς όπως λέει στο protothema.gr «όταν ιεραρχείς τους στόχους στην ζωή σου το να ξενυχτήσεις πάνω από ένα βιβλίο ή να χάσεις κάποιες βόλτες είναι απλώς μια μικρή θυσία και όχι στέρηση ζωής».

Για τις δίδυμες αδελφές η φετινή ήταν μια κουραστική μα συνάμα παραγωγική χρονιά αφού όπως λέει η Στέλλα «τα μαθήματα που επέλεξα ήταν για μένα πραγματικά ενδιαφέροντα και τα αγάπησα χωρίς να νιώσω πως έπρεπε να ασχοληθώ μαζί τους από ανάγκη και μόνο».

Ένα ακόμη κορίτσι βρίσκεται στην λίστα των φετινών αριστούχων που θα σύντομα θα διαβούν το κατώφλι των ΑΕΙ. Πρόκειται για την Σοφία Αντωνιάδη που με συνολική βαθμολογία 18.578 πρώτευσε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Σοφία τελείωσε το Γενικό Λύκειο στο Πικέρμι και όπως λέει «η μόνη πιεστική χρονιά από πλευράς διαβάσματος ήταν η φετινή αφού χρειάστηκε να αφιερώσω και πάρα πολλές ώρες στις αίθουσες των φροντιστηρίων».

Η νεαρή αριστούχος πάντως παραδέχεται πως δεν στερήθηκε την διασκέδαση και τις εξόδους και απέδωσε την πρωτιά «στις σωστές βάσεις που είχα βάλει στην μελέτη από την πρώτη κιόλας τάξη του γυμνασίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις