Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτο deal για να «καθαρίσει» ο Λαυρεντιάδης!



Μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν «κλειστεί» ποτέ και μάλιστα με τη… βούλα της Δικαιοσύνης βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση και τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν και ήδη υπέγραψαν τα εξής:
• Να επιστρέψει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης 51 εκατομμύρια ευρώ τοις μετρητοίς στην Proton Bank η οποία με ρητή δήλωσή της θα αναφέρει πως ικανοποιήθηκε πλήρως από οποιεσδήποτε απαιτήσεις της για το συγκεκριμένο ποσό έναντι του επιχειρηματία.
Προσδοκώμενη συνέπεια αυτής της συμφωνίας θα είναι
•Να προχωρήσει -κατόπιν αυτού- ο εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης στην έκδοση διάταξης αρχειοθέτησης της υπόθεσης και εξάλειψης του αξιοποίνου σε βάρος του επιχειρηματία στο οποίο θα αναφέρεται ότι «δεν διώκεται για την υπόθεση των 51 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank».
•Στη συνέχεια ο οικονομικός εισαγγελέας επικυρώνει την αρχειοθέτηση.

Η εν λόγω συμφωνία επιχειρείται για πρώτη φορά βάσει του αναθεωρημένου το 2010 άρθρου 384 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει την εξάλειψη του αξιόποινου, εφόσον αποκατασταθεί η ζημία από τον υπαίτιο που την προκάλεσε και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το αξιόποινο των κακουργημάτων των άρθρων 374 και 375 εξαλείφεται, αν ο υπαίτιος με δική του θέληση και πριν εξεταστεί με οποιονδήποτε τρόπο για την πράξη του από τις αρχές απέδωσε χωρίς παράνομη βλάβη κάποιου τρίτου το πράγμα ή ικανοποίησε εντελώς τον ζημιωμένο. Η μερική μόνο απόδοση ή ικανοποίηση εξαλείφει το αξιόποινο κατά το αντίστοιχο μόνο μέρος».
Ωστόσο, το ΔΣ της τράπεζας που συγκλήθηκε για να επικυρώσει τυπικά τη συμφωνία οδηγήθηκε σε αναγκαστική διακοπή καθώς ο Επίτροπος Θ. Σαξώνης (ο οποίος διορίστηκε στην τράπεζα μετά την ανακίνηση της υπόθεσης από την Αρχή Ξεπλύματος) ζήτησε νέα προθεσμία ώστε να εξετάσει το κείμενο που θα υπογράψει η τράπεζα και - κατά πληροφορίες- να ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδας.
«Όλα κρέμονται σε μια κλωστή», έλεγε δικαστική πηγή ενώ ήδη τα 51 εκατομμύρια βρίσκονται σε ειδικούς λογαριασμούς και θα εκταμιευθούν όταν συμφωνήσει το ΔΣ της τράπεζας.
newscode.gr

Read more: http://permisospress.blogspot.com/2011/09/deal.html#ixzz1ZL1iXX7b

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις