Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ENA ΩΡΑΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ


Μια μικρή γεύση από Αράχωβα !

Photo: Travel Tips

Όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε την Αράχωβα. Σήμερα θα σας δώσουμε λίγες ακόμα πληροφορίες για αυτή την όμορφη περιοχή της Ελλάδας μας και βέβαια αρκετές φωτογραφίες.

Photo: Travel Tips
Η Αράχωβα είναι χτισμένη στις νότιες ράχες του Παρνασσού, σε υψόμετρο 900-1.000 μέτρα, αριθμεί 4.200 κατοίκους περίπου Απέχει από την Αθήνα 160 χλμ.
Photo : Travel Tips



Η περιοχή της Αράχωβας έχει πανάρχαιη ιστορία. Είναι γεμάτη από αρχαίες οικίσεις, που ανάγονται ως το 1200 π.χ., και διάσπαρτα ίχνη της αρχαιότητας από τον Παρνασσό ως το Ζεμενό κι ως κάτω στην κοιλάδα του Πλειστού.
Photo: Travel Tips
 Σύμφωνα με μαρτυρίες, στα 1435 μχ. “η Αράχωβα είναι πόλη πολυάνθρωπη”. Στο 16 αιώνα εμφανίζει άνθηση και το 1728 αναφέρεται ως “η διασημότερη κώμη στον Παρνασσό”.
Photo : Travel Tips








Photo : Travel Tips





























Photo : Travel Tips
Photo : Travel Tips
Photo : Travel Tips




Photo : Travel Tips
Στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού και σε υψόμετρο βάσης 1750μ, βρίσκονται οι χιονοδρομικές εγκαταστάσεις που διοικούνται από την ΕΤΑ ΑΕ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης) οι οποίες εκτείνονται σε δύο συγκροτήματα, Κελάρια και Φτερόλακα που συνδέονται μεταξύ τους, οδικώς αλλά και με τελεφερίκ. Στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, υπάρχει ακόμη ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο ο Γεροντόβραχος το οποίο είναι ιδιωτικό και το πρώτο πριν ξεκινήσει η λειτουργία των δύο παραπάνω.

Photo-www.arachova.gr
Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει εγκαταστάσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν 4.500 χιονοδρόμους ημερησίως. Έχει χώρους στάθμευσης, κατάστημα ενοικιάσεων σκι, παιδικό σταθμό, ιατρείο, ενώ διαθέτει επίσης σαλέ όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, δίπλα στις πίστες και να ατενίσετε την υπέροχη θέα που απλώνεται μπροστά σας. Οι πίστες, από πολύ εύκολες έως και πολύ δύσκολες, καλύπτουν τα γούστα όλων των χιονοδρόμων.To χιονοδρομικό διαθέτει και πίστα διεθνών αγώνων την πασίγνωστη Νο 6, εγκεκριμένη και πιστοποιημένη από τη FIS (Διεθνής Ομοσπονδία σκι).
Photo:Travel Tips
Έναν αναλυτικό δωρεάν οδηγό για την Αράχωβα μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση.

tips
* Δοκιμάστε φορμαέλα και χυλοπίτες, πεντανόστιμα! Απολαύστε ελληνική κουζίνα και ντόπια προϊόντα στις γραφικές ταβέρνες.
* Η πιτσαρία έχει πολύ γευστικά πιάτα.
* Ακόμα κι αν στην Αθήνα έχει καλό καιρό, στην Αράχωβα μπορεί να έχει κρύο. Επομένως συμβουλευτείτε το δελτίο καιρού για να ξέρετε τι ρούχα θα πάρετε!
* Οι Δελφοί, είναι επίσης πολύ όμορφο μέρος και πολύ κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις