Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έστω και με μισή καρδιά;

του Άλκη Γαλδαδά
Χθες μόλις έμαθα για το ωράριο εργασίας του νεαρού που βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητό μου. Είναι εκεί Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τις Κυριακές μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Πρώτα είχε για ξεκούραση μόλις δυο Κυριακές το μήνα που ήταν το βενζινάδικο κλειστό, τώρα το αφεντικό του αποφάσισε ότι θα είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές και αυτός πλέον θα δουλεύει όλες τις ημέρες του μήνα. Είναι Έλληνας, συμπαθέστατος και γλυκομίλητος, υποφέρει και από κάποια ασθένεια και σχεδόν απολογητικά μου είπε «τι να κάνεις, αυτό τον καιρό είναι δύσκολα τα πράγματα»…

Δεν είναι ώρα να μετράς τις γκάφες του Σεφ Αλέξη αλλά έστω και πρόχειρα από τις 6 Μαΐου και μετά εύκολα βρίσκεις πως το πλήθος τους πλησιάζει σε διψήφιο αριθμό. Ακόμη πιο πολύ φουσκώνει η σούπα αν προσθέσεις και αυτές των άλλων απεσταλμένων του κόμματος που έχουν πλέον δικό τους στασίδι στα τηλεοπτικά προγράμματα και λένε, λένε, λένε…
Πολύ καλά έκαναν, κατά τη γνώμη μου, οι άνθρωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  και δεν δέχτηκαν να λερωθούν μπαίνοντας στην ίδια κυβέρνηση μαζί με τους μόνιμα βρώμικους πλέον από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από εκεί και πέρα όμως οι στραβοτιμονιές που (κάποιες μόνο) διορθώνονται με απεγνωσμένες κινήσεις της τελευταίας στιγμής πόσες θα γίνουν μέχρι τις 17 Ιουνίου; Μέσα σε λίγες ημέρες μόνο, για παράδειγμα, είχαμε στη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων εκείνη την απερίγραπτη πρόταση «τον Αρσένη για πρωθυπουργό» (έστω και υπηρεσιακό)! Ένα χαρτί καμένο από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί πήγε και το σήκωσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Ποιος θα το πίστευε ότι ήταν προϊόν ώριμης σκέψης και άραγε ποιο αστέρι της πολιτικής να κατέβασε τέτοια ιδέα; Και δεν ήταν παρά μια ακόμη γκάφα με διαφορά δευτερολέπτων από την προηγούμενη. Αφού ο κ. Τσίπρας είπε εκεί στη συνάντηση  ότι ξέρετε εμείς προτείνουμε τον κ. Αρσένη για πρωθυπουργό αλλά αν δεν συνέβαινε, αυτό δεν θα είχαμε αντίρρηση για τον κ. Παπαδήμο (που τον πρότειναν Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. )!

Πόση αφέλεια μπορεί να διαθέτει κάποιος που ανήκει στην Αριστερά για να μην έχει καταλάβει πόσο βρώμικο ρόλο είχε παίξει έως τότε αυτός ο κ. Παπαδήμος (βλέπε στο protagon.gr δυο προηγούμενα άρθραγι αυτό); Και εκλιπαρούσε να ξαναγίνει πρωθυπουργός για να τελειώσει όπως ήθελε εκείνος το θέμα του Πι-Ες-Αϊ. Προχθές βέβαια ο κ. Τσίπρας ήταν έξαλλος με την (απαράδεκτη βέβαια) παρέμβαση Παπαδήμου αλλά  έπρεπε να ήταν έξαλλος με τον εαυτό του και τους συμβούλους του για την ντρίπλα που τους έκανε ο κύριος Λουκάς. Ελπίζω να έμαθε τουλάχιστον πως κάτι τέτοιους τύπους  πρέπει να έχεις την κρίση να τους πατάς  πολύ πριν σε πατήσουν εκείνοι. Αμέσως μετά είχαμε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να λέει «ναι» στο να πληρωθούν εκείνα τα εκατομμύρια στον τζοαγαδόρο-κερδοσκόπο που δεν δεχόταν να κουρευτεί το ομόλογό του, κόντρα εντελώς σε όσα λένε στα διάφορα κανάλια οι απεσταλμένοι του κόμματος καθώς σκίζουν γάτες με τα λόγια αλλά όταν τους ρωτούν γιατί ψήφισαν έτσι στρίβουν την κουβέντα. Μετά είχαμε το βλακώδες κυνήγι του κ. Ολάντ. Πιο πριν κάποιοι ανόητοι έλεγαν για κάτι εθελοντικά υποχρεωτικούς φόρους, προχθές βγήκε από το πλυντήριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ξαφνικά η κ. Κατσέλη, λες και δεν είχε συμμετοχή στην κυβέρνηση του απεχθούς Γιωργάκη και στην καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων, που έφεραν ανθρώπους σαν το νεαρό στο βενζινάδικο να φθάσουν να δουλεύουν χωρίς μία ημέρα ξεκούρασης μέσα στο μήνα.
Ναι, οι άνθρωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς το παρόν τουλάχιστον αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και είναι η μνημειώδης βλακεία των αντιπάλων τους, που έβαλαν για στόχο τον κ. Τσίπρα, τον έκαναν φίρμα όχι μόνο λαϊκή αλλά και ευρωπαϊκή ανεβάζοντας καθημερινά τη δημοτικότητά του και τα ποσοστά του κόμματος. Για εμάς όμως τους άλλους, τους απέξω νομίζω πως οι εκλογές στις 17 Ιουνίου έχουν ξεφύγει από το στενό αυτό κομματικό πλαίσιο. Ακόμη και η καλομελετημένη παρλάτα από τους Συριζαίους χθες για τα οικονομικά μέτρα μας αφήνει αδιάφορους. Ξέρουμε ότι κάποια από αυτά είχαν ζωή μόλις για ένα απόγευμα και άλλα  όπως η επιστροφή στους παλιούς μισθούς είναι για να πηγαίνουμε στο κρεβάτι με έτοιμο το σενάριο για ένα καλό όνειρο. Δεν μπορείς όμως να μη βλέπεις ότι στην απέναντι όχθη έχουν μαζευτεί όλοι σου οι εχθροί, ταξικοί και οικονομικοί:
Το βρώμικο ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον εσμό των πρώην κυβερνητικών που έκλεψαν, έφαγαν ή μόνον έκαναν πως δεν έβλεπαν όταν οι σύντροφοί τους έχωναν τις χούφτες τους στην μαρμελάδα (και τώρα γράφουν και άρθρα, όπως καλή ώρα ο κ. Σημίτης) και τώρα ζητούν επανεκλογή. Με επί κεφαλής έναν τύπο που κάνει πως έχει φάει διπλή μερίδα λωτού και ξέχασε ότι ήταν κι αυτός στην κυβέρνηση της συμφοράς.
Είναι και η Νέα Δημοκρατία, με ηγέτη έναν πολιτικό που ηλικιακά κοντεύει τα 60 αλλά η πολιτική σκέψη του ακόμη πρέπει να φοράει babylino. Οι άνθρωποι δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν έστω και ένα φρέσκο αλλά πολιτικά αξιόπιστο άτομο. Και κοντά τους, ξαπλωμένη και πάλι στο ξένο γι αυτήν νεοδημοκρατικό χαλί ρουθουνίζει δήθεν αντιτρομοκρατικά η πιο αποτυχημένη Ελληνίδα πολιτικός, αν λάβεις υπόψη σου τα χρόνια που έχει στο προσκήνιο, τα αξιώματα που της δόθηκαν και το ότι σήμερα δεν υπάρχει έστω ένα πράγμα να τη θυμόμαστε θετικά γι αυτό. Λίγο πιο πέρα  ένα «φρούτο» νέας κοπής, που του ταιριάζει το «δώσε θάρρος σ’ ένα γιάπη να σου ανέβει στο κρεβάτι» (του ομοφυλόφιλου, του μετανάστη και τελικά και στο δικό σου). Άκουσα και τον κυρ Καμμένο να δίνει ο ίδιος το σύνθημα και το παράδειγμα για να τραγουδήσουν οι (κατ’ αυτόν) Ελεύθεροι Έλληνες σύντροφοί του το «πότε θα κάνει ξαστεριά». Δεν ήμουν όμως δυστυχώς κοντά του για να τον πληροφορήσω ότι αυτό τραγούδι γράφτηκε στην Κρήτη με αφορμή τις ζωοκλοπές και όχι μιαν όποια επανάσταση.  Άρα είναι φορτωμένο με επικίνδυνους συνειρμούς. Στην ίδια απέναντι όχθη και οι τραπεζίτες με τους υποτακτικούς τους. Τους βλέπω κάθε μεσημέρι τους κουστουμαρισμένους αυτούς ασβούς να βγαίνουν για λίγο από τα γραφεία τους και να γυρίζουν σε λίγο με ένα σακουλάκι φαγητό ξανά πίσω, να συνεχίσουν τη σπέκουλα και το τζόγο, να γράψουν κανένα τρομοκρατικό κείμενο για την επιστροφή στη δραχμή ή να συγγράψουν τα ψιλά γράμματα στις δανειακές συμβάσεις που σε αιχμαλωτίζουν όπως η ξόβεργα το μικρό πουλί.
Είναι και αυτοί οι απέξω που μας βομβαρδίζουν με προειδοποιήσεις, απειλές, παράπονα και δεν πρέπει να τους απογοητεύουμε, όπως μας λένε μερικοί νέοι-Κουίσλινγκ ενώ σκύβουν και νεκροφιλούν με σεβασμό και υστεροβουλία την πεθαμένη από καιρό ευρωπαϊκή ιδέα. Και εγώ να μην καταλαβαίνω γιατί δεν ενδιαφερόμαστε ποτέ και για το τι σκέπτονται οι ξένοι που ζουν εδώ, μέσα στην Ελλάδα. 
Στις επόμενες εκλογές λοιπόν δεν υπάρχει κανένας Τσίπρας. Την κασέτα που τόσο ενοχλούσε σχετικά με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή ζώνη την άλλαξε. Και μ’ αυτόν πρώτο μένουμε στο Ευρώ μέχρι τελικής πτώσης όλων μαζί των Ελλήνων υπηκόοων  ενώ εμείς κανένα κομματικό καρβέλι δεν πρόκειται να μοιραστούμε. Είμαστε μόνο Εμείς απέναντι στους Άλλους. Τους Άλλους, που ανησύχησαν γιατί μπορεί να χάσουν Τράπεζες, μπίζνες, άκρες, κουμπαριές, (ακόμη και ελληνική αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ προειδοποίησε τους υπαλλήλους της ότι κινδυνεύουν οι θέσεις τους αν βγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενώ και σε ιδιωτική Τράπεζα με έδρα εκεί γύρω από το Σύνταγμα τους είπαν περίπου τα ίδια). Είμαστε λοιπόν εμείς απέναντι σε αυτούς που μαδιούνται γιατί μπορεί να τους παρασύρουμε στο βυθό (αν και λένε ότι έχουν πάρει τα μέτρα τους, καταλαβαίνεις και ότι είναι τρομοκρατημένοι αφού αλλιώς δεν θα ασχολιόταν καθημερινά πια με την μικρή κι αδύναμη(;) Ελλάδα).

Μπορεί λοιπόν στο φάκελο να βάζεις τυπικά το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις 17 Ιουνίου αλλά στην ουσία θα βγει από εκεί μέσα ένα ΟΧΙ στα σχέδια, τα πειράματα, τις αυθαιρεσίες (δεν δίνουν το υπόλοιπο της δόσης με το έτσι θέλω και ο κόσμος εδώ μένει χωρίς φάρμακα. Live and let die δηλαδή), όλων αυτών. Τους δείχνεις λοιπόν πως δεν μασάς. Και μετά θα λογαριαστούμε και με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αν  βρεθεί στην Κυβέρνηση και αρχίσουν να κάνουν πως δεν ξέρουν ποιοι τους ψήφισαν και γιατί. Προς το παρόν όμως και ως τις 17 είμαστε με αυτούς. Τους ψηφίζουμε έστω και με μισή καρδιά, ελπίζοντας πως ναι μεν θα βάζουμε βενζίνη όλη μέρα αλλά θα κοιμόμαστε τουλάχιστον τις νύχτες…
«Ποια σύννεφα σκεπάσαν τη στεγνή σου καρδιά
  Ποια αστέρια τραγουδάνε την καινούρια σου ζάλη
  Ποιο ψέμα σε κρατάει στην αλήθεια κοντά
  Πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι»
                                          (Από το τραγούδι «Καινούρια ζάλη», Τρύπες)

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πολιτικής αθλιότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον πόνο των καρκινοπαθών, για να χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ.

Στην προηγούμενη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε καμία από τις σημαντικές αλλαγές στον χώρο της υγείας. Για τη μείωση της σπατάλης, για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, με κόστος αντίστοιχο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πίσω όμως από κάθε αλλαγή στο χώρο της υγείας, ξεσπάει ένας σκληρός πόλεμος συμφερόντων που θίγονται και ταλαιπωρούν τους πολίτες στην πρώτη εφαρμογή των νέων θεσμών. Έτσι είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 με το ΕΣΥ. Τώρα, με τον ΕΟΠΥΥ.

Το πρόβλημα με τη ροή των φαρμάκων των καρκινοπαθών λύθηκε οριστικά.

Σε πείσμα συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας, που προσπάθησαν να φορτώσουν το δικό τους πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.

Συμβαίνει όμως τις μέρες αυτές και κάτι άλλο πρωτοφανές και απαράδεκτο.

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με υπηρεσιακή κυβέρνηση, επαγγελματικές ομάδες κινητοποιούνται για τα συμφέροντά τους και κρατούν ομήρους τους πολίτες που ταλαιπωρούν, παρ’ ότι ξέρουν ότι την περίοδο αυτή με υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.

Η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση, μόνο αν υπάρχει πολιτική αλλά και κοινωνική και συνδικαλιστική ευθύνη.
Το μείζον όμως θέμα πίσω από όλα αυτά είναι η ίδια η σημασία και η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.

Αυτοί που οικοδομούν την πολιτική τους στη λογική της λεγόμενης «μονομερούς καταγγελίας» της δανειακής σύμβασης, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται κανονικά όλες οι θετικές όψεις της σύμβασης και κυρίως να εκταμιεύονται κανονικά οι δόσεις. Δόσεις που είναι ζωτικές για τη λειτουργία του κράτους, για την υγεία, για την παιδεία, την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Αυτό που γίνεται τώρα στο χώρο της υγείας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του αδιεξόδου, στο οποίο κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα και τους πολίτες.

Εδώ φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στον δημαγωγικό τυχοδιωκτισμό της λεγόμενης «μονομερούς καταγγελίας» και στην υπεύθυνη και ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική της αναθεώρησης των όρων της σύμβασης που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, ενώ όμως εφαρμόζονται κανονικά όλες οι θετικές όψεις της, με την Ελλάδα σταθερά μέσα στην Ευρώπη, σταθερά μέσα στο ευρω.

Ανώνυμος είπε...

Και να εκλεγει , ουτε μηνα δεν βγαζει ο Τσιπρακος και οι Σταλινοσυνιστωσες ,στη Διακυβερνηση της Χωρας. Τα ΕυρωΔανεικα κομμενα λογω καταγγελιας της Συμβασης,οι (τελευταιες) Καταθεσεις φευγατες λογω ανασφαλειας και Στρατουληδων,οι Ιδιωτικες Επενδυσεις ανυπαρκτες λογω υπερφορολογησης κεφαλαιου και Μηλιων,τα Ελλειμματα στον ανηφορο λογω προεκλογικης παροχολογιας και προσληψεων 100χιλ πελατων,οι Μεταρρυθμισεις στον κουβα λογω Φωτοπουλαιων και Ραπτοπουλων,τα Εμπορευματα με το Σταγονομετρο λογω Ελλειψης Πιστωσεων ,τα Πανεπιστημια κλειστα λογω Μουλοπουλων, το Χρηματιστηριο στα ταρταρα λογω Δραχμολογιας και Γλεζων,οι Σχεσεις με την Ευρωπη ανυπαρκτες λογω πολεμικης ρητορικης,"πυρηνικων" και Λαφαζανιδων,οι Διαρθρωτικες Αλλαγες στο χρονοντουλαπο λογω Κατσεληδων.Αυτη θα ειναι η "περηφανη" Ελλαδιτσα του ανεπαγγελτου πρωην καταληψεια και των καφενοβιων,θαυμαστων των Σοβιετ,συντροφων του.Ουτε μηνα.

Ανώνυμος είπε...

Στροφή στον ρεαλισμό επιχειρεί ο Συριζα… Αθάνατη Ελληνική ψυχή, που είσαι έτοιμη να δώσεις ακόμη και πρωτιά σε μια παράταξη που μόλις γίνονται δύο, τότε χωρίζουν στα τρία. Έχουμε κάψει το εγκέφαλο μας … έχουμε κάνει τα μυαλά μας πουρέ… για να καταλάβουμε τι εννοεί ο Συριζα όταν λέει θα καταργήσει το μνημόνιο…(χωρίς ποτέ φυσικά να εξηγεί πως!!). Τα φαινόμενο χρήζει ψυχιατρικής έρευνας. Που να με πάρει ο ακατανόμαστος, τι είναι αυτό που μας συμβαίνει ; Τι χωνί είναι αυτό που μας ρουφάει κάθε μέρα; Από τη μια ο Σαμαράς (εγκέφαλος βατράχου…), από την άλλη ο Τσίπρας (εγκέφαλος φραπέ…). Διάολε.. αυτή είναι η Ελλάδα;

Πολιτική τσογλαναρία είπε...

Ιούνιος 06, 2012 9:28 πμ++++Ιούνιος 06, 2012 10:24 πμ++++Ιούνιος 06, 2012 10:25 πμ

Ψηφίστε τους εσείς κύριοι τους σωτήρες σας που μας έχουν σώσει 38 ολόκληρα χρόνια και όταν με το καλό ο ελληνικός λαός δώσει την εντολή να κυβερνήσει ο Συριζα τότε ρίξτε την χολή σας σύγχρονοι Βαραββάδες.

Κι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν καταφέρει να κάνει κυβέρνηση και δεν τ’ αλλάξει όλα αυτά, δεν τιμωρήσει ενόχους, δεν καταδικάσει λαμόγια, τότε θ’ ανήκει κι αυτός στην πολιτική τσογλαναρία. Ως τότε, ο τίτλος θα ανήκει στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στα στελέχη και τους βασταρούχες τους.

Πολιτική τσογλαναρία είναι αυτά και πάρα πολλά άλλα.( SIEMENS,Hochtief,υποβρύχια που γέρνουν, τανκς Leopard,λεωφορεία της Mercedes και της MAN που θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί στη μισή τιμή,κλπ)

Είναι να μην τιμωρείται κανείς για όλα αυτά. Είναι να ψηφίζεις Μνημόνια στέλνοντας ανθρώπους στην εξαθλίωση και στο θάνατο για να μπαλώσεις τις μαύρες τρύπες που άνοιξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Είναι να υποθάλπεις λαμόγια και να κάνεις διακομματικές συμφωνίες για σιωπηλές συναινέσεις σε σκάνδαλα.

Ντροπή εντεταλμένοι γραφιάδες.

Ανώνυμος είπε...

Εντεταλμενος μπορει να εισαι εσυ.Εγω εχω απλα την δικια μου αποψη και την γραφω κοσμια....
Ντροπη σε σενα φιλε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν έχω συνειδητοποιήσει ποιο ακριβώς είναι το πρόγραμμα του Σύριζα αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις. Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή.

Αυτό το οποίο επισημαίνεται και από τον κ. Α. Τσίπρα και από τον κ. Γιάννη Δραγασάκη (London Scholl Of Economics) είναι ότι στις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας θα γίνει προσπάθεια επανακρατικοποίησης τους εάν φυσικά υπάρχουν τα χρήματα.

Επιπρόσθετα σε άλλες επιχειρήσεις όπου το δημόσιο έχει υψηλό ποσοστό μετοχών (ΔΕΗ -ΕΛΠΕ) θα κληθούν επενδυτές από το εξωτερικό (πχ Γερμανία, Ρωσία ,Κίνα) και από κοινού με το κράτος θα δημιουργηθούν επενδυτικά σχήματα τα οποία θα εξελίξουν περαιτέρω τις επιχειρήσεις.
Ας τα δούμε ένα - ένα.

Ας ξεκινήσουμε από τον ΟΤΕ. Το Δημόσιο κατέχει το 5% των μετοχών και η Γερμανοί της Ντοιτσε Τελεκομ το 40% . Σήμερα η συνολική αξία του Οργανισμού είναι 600 εκατ. ευρώ. Δηλαδή υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει το δημόσιο εάν θέλει να κρατικοποιήσει τον ΟΤΕ να πληρώσει τουλάχιστον 240 εκατ. ευρώ στην Ντοιτσε Τελεκομ.
Έχει λεφτά το δημόσιο να πληρώσει αυτό το ποσό; Η απάντηση είναι όχι. Γιατί από κάπου πρέπει να το βρει . Με δεδομένο ότι οι αγορές είναι κλειστές και δεν μπορεί να το δανειστεί θα πρέπει να τα εξεύρει από τα κλασικά έσοδα του κράτους(φορολογία). Εδώ όμως δεν έχει να πληρώσει τα φάρμακα , τις μετοχές του ΟΤΕ θα εξαγοράσει;
Πάμε στην ΔΕΗ . Η ρητορεία του ΠΑΣΟΚ 30 χρόνια τώρα έλεγε ότι η εταιρία είναι στρατηγικής σημασίας. Δεν το πιστεύω άλλα ας υποθέσουμε ότι είναι. Το πρόγραμμα του Σύρριζα λέει ότι θα δημιουργηθούν επενδυτικά σχήματα με την συμμετοχή ξένων που θα διοικούν την επιχείρηση. Άρα λοιπόν πρέπει να πείσουμε Γερμανούς, Άραβες, Κινέζους η Ρώσους ότι είμαστε μια χώρα που θέλουμε τους σοβαρούς επενδυτές και τα λεφτά τους.
Πάμε και στο Ελληνικό . Εδώ ο κ. Α. Τσιπρας ανακοίνωσε ότι ο σχετικός διαγωνισμός για την εκχώρηση της έκτασης , θα ακυρωθεί . Γιατί; Ποιον συμφέρει αυτή η απόφαση ;
Δείτε τι έχει προηγηθεί. Το ελληνικό δημόσιο προκήρυξε έναν διαγωνισμό, κάλεσε επενδυτές και τους είπε «ελάτε να σας παραχωρήσω την έκταση» .

Οι ξένες εταιρίες ήλθαν σε μια σοβαρή χώρα της ευρωζώνης ξόδεψαν πολλά χρήματα (λέγεται έως 1.000.000 ευρώ) για να φτιάξουν μελέτες . Στελέχη τους ήλθαν στην Αθήνα για να επιθεωρήσουν τους χώρους . Ακόμα και ελικόπτερα ενοικίασαν .

Τώρα λοιπόν εάν κερδίσει τις εκλογές ο Σύριζα και κυβερνήσει τι θα πει στους ξένους : «εμείς δεν πουλάμε;» Και ποιος θα τους αποζημιώσει ; Κανένας είναι η απάντηση.
Όμως την επόμενη ημέρα στην περίπτωση της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ θα απευθυνθεί και πάλι στην διεθνή επενδυτική κοινότητα . Και τότε τι θα τους πει : «ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα»;
Αλλόκοτα πράγματα...Τελείως αλλόκοτα.

Ανώνυμος είπε...

Ιδιαίτερη ανησυχία για τον μέλλον της επένδυσης του Ελληνικού εκφράζουν πλέον ανοικτά οι όμιλοι οι οποίοι πέρασαν στην δεύτερη φάση της αποκρατικοποίησης που διενεργείται από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες στελέχη των εταιριών που είχαν υπολογίσει να επενδύσουν το ποσό των 3 έως 5 δισ. ευρώ και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας εξηγούν πλέον ότι «οι εξαγγελίες του κ. Τσιπρα επί της ουσίας
ακυρώνουν την επένδυση οπότε και εμείς οφείλουμε να επανεξετάσουμε την όλη στάση μας».

Οι όμιλοι που προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οι εταιρείες Elbit (Ισραήλ), Lamda Development (Ελλάδα), London Regional Properties (Βρετανία) και η Qatari Diar (Κατάρ). Στέλεχος εταιρίας που
λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό σε κατ’ ιδίαν συνομιλία εξήγησε ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά σε μια χώρα που βρίσκεται στην ευρωζώνη. Εμείς έχουμε δαπανήσει μόνο για τις μελέτες πάνω από 1.000.000 ευρώ χρήματα τα οποία εάν ακυρωθεί η επένδυση χάνονται. Το ερώτημα είναι ποιος θα μας αποζημιώσει από αυτό» εξηγούν τα ίδια στελέχη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε τον νόμο για την αξιοποίηση του πρώην
αεροδρομίου στο Ελληνικό. Όπως είπε, «η δυνατότητα να ακυρώσουμε βεβαίως τους νόμους, ιδιαίτερα τον 4062 του 2012 του Μνημονίου που αφορά την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου, είναι μια κυβερνητική επιλογή, η ευτυχής
κατάληξη όμως αυτής της πρωτοβουλίας συναρτάται απολύτως και με τη δυναμική παρουσία των τοπικών κοινωνιών, των ενεργών πολιτών στην πρώτη γραμμή για να προασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα, το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής, απέναντι στα συμφέροντα των ισχυρών. Θα είναι μια διαρκής μάχη».

«Μπούσουλας» για την αξιοποίηση του χώρου, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είναι η μελέτη του ΕΜΠ.

Ωστόσο, έντονη ανησυχία και για το μέλλον της επένδυσης τους στον ΟΤΕ εκφράζουν και στα κεντρικά της Deutsche Telekom στην Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύρριζα έχει εξαγγείλει ότι υπό προϋποθέσεις είναι δυνατόν να επακρατικοποιησει εταιρίες στρατηγικού χαρακτήρα, όπως ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών

Ανώνυμος είπε...

Ιούνιος 06, 2012 1:51 μμ - Ιούνιος 07, 2012 10:41 πμ, Ιούνιος 07, 2012 11:43 πμ

Μας τρομοκράτησε τώρα και στις 17 θα ψηφίσουμε τους κολωτούμπες για να μας σώσουν

Σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση που μας κάνατε αγαπητοί σχολιαστές ,μας σώσατε από το σφάλμα που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε στα παιδιά μας ( με την γνωστή σας διαφήμιση) στους εαυτούς μας και στην πατρίδα μας.

Κούνια που σας κούναγε εντεταλμένο κομματόσκυλο της κουτάλας και της αρπαχτής.

Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα ,γιατί δεν μας αφήσατε και τίποτα.

Μας κλέψατε τα όνειρα μας, σωτήρες.

Γιατί κύριε είπε...

10:41 πμ * 11:43 πμ * Ιούνιος 06, 2012 4:52 μμ

*Γιατί κύριε οι γονείς μου είναι άνεργοι ;
* Γιατί κύριε στην πατρίδα μας οι βαριά άρρωστοι δεν βρίσκουν φάρμακα ;
* Γιατί κύριε μας σκοτώνουν και μας ληστεύουν ;
* Γιατί κύριε κάποιοι συμμαθητές μου πεινάνε ;
*Γιατί κύριε δεν έχουμε βιβλία αλλά στη θέση τους πήραμε κάτι σελίδες φωτοτυπίες ;
*Γιατί κύριε τα τελευταία δυο χρόνια πολλοί συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν ;
* Γιατί κύριε οι γονείς μου φοβούνται ότι αν δεν βρούμε χρήματα θα μας πάρει η τράπεζα το σπίτι ;
*Γιατί κύριε ο αδελφός μου έφυγε από την πατρίδα μας μετανάστης ;
*Γιατί κύριε οι κλεφτές πολιτικοί δεν έχουν μπει ακόμη στη φυλακή ;

Ανώνυμος είπε...

γιατι οταν του δοθηκε η ευκαιρια του ΤΣΙΠΡΑ να κανει κυβερνηση δεν εκανε?? αλλα ολα τα λαμογια του πασοκ εχουν μεταφερθει στο συριζα..αυτο ειναι το συριζα!!!!!

Βατοπεδινός είπε...

Για Ιούνιος 08, 2012 3:01 μμ

συμφωνώ μαζί σου μεγάλε σχολιαστή και συμπληρώνω

///όλοι οι σοσιαΛΗΣΤΕΣ παραμένουν στο Θασοκ,
***ενώ οι σεμνοί και ταπεινοί, Κωλοτούμπες, κουμπάροι,δομημένοι κλπ. θα μας σώσουν από την καταστροφή που οι ίδιοι δημιούργησαν κυβερνώντας την Ελλάδα εναλλάξ 37 χρόνια.

συνολικες επισκεψεις