Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ρέππας: Η τρόικα θέλει τις απολύσεις! ΄Εχω προτείνει τη μείωση των βουλευτών σε 200 κι όχι την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται για 20 χρόνια..

Τη διαφωνία του με τα κυβερνητικά σχέδια για απολύσεις στο Δημόσιο εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας ότι η «τρόικα δεν θέλει τις απολύσεις επειδή πιστεύει ότι έτσι θα λύσουμε κάποιο δημοσιονομικό πρόβλημα γιατί ξέρει ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα το επιτυγχάνουμε αν δεν κάνουμε τις προσλήψεις στον αριθμό που ήταν προγραμματισμένο να γίνει, αλλά για λόγους συμβολικούς».
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, επισήμανε ότι «αυτούς τους συμβολισμούς πρέπει να τους διαχειριστούμε με ευθύνη, έχοντας υπόψιν, ότι πολλές φορές φορές έχουν αντίκρυσμα δυστυχές σε πολλούς ανθρώπους».
«Αυτή την απάντηση να τη δώσετε σε εκείνους οι οποίοι όσο και αν προσπαθήσουν δεν θα σας αποδείξουν ότι θα έχουμε δημοσιονομικό αποτέλεσμα αν αντί για 1.500 μετατάξεις κάνουμε απολύσεις», επισήμανε, κάνοντας λόγο για δολιοφθορές.
Άφησε αιχμές και κατά μελών της κυβέρνησης, λέγοντας ότι έχει προτείνει τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, αλλά κανείς δεν το συζητάει. «Πολλά πρέπει να κάνουμε πριν φτάσουμε να απολύουμε ανθρώπους που εργάζονται για 10 ή 20 χρόνια», πρόσθεσε.
Υποστήριξε δε ότι θα πρέπει να αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο και όχι μόνο οι μετατασσόμενοι, για τους οποίους επισήμανε ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνεται για τη θέση για την οποία προορίζονται.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/reppas-i-troika-theli-tis-apolisis/#ixzz1MulNRmt6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις