Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Λουκέτο αύριο σε δήμους και περιφέρειες, στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ


Κατεβάζουν τα ρολά αύριο στους ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο 40ωρο, στιςυποχρεωτικές μετατάξεις των δημοτικών υπαλλήλων και τη συμμετοχή των ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας.
Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή,
Υπολειτουργούν και σήμερα και αύριο οι παιδικοί-βρεφικοί σταθμοί
Στο μεταξύ, υπολειτουργούν και αυτό το διήμερο οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, λόγω των στάσεων εργασίας που είχε εξαγγείλει ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στην επιμήκυνση του ωραρίου, που ειδικά για τον τομέα αυτόν φτάνει τις 10 ώρες εβδομαδιαίως (40ωρο) - κλικ εδώ για προηγούμενο σχετικό θέμα.
Στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ
Με προβλήματα, εξάλλου, αναμένεται να λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες στην Περιφέρεια Αττικής, μετά την προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ 4ωρης στάσης εργασίας, αρχής γενομένης από τις 11 και μισή το πρωί (και μέχρι τη λήξη της βάρδιας).
Η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το 40ωρο που θα συζητείται στη Βουλή «και στο οποίο πέρα από το ωράριο προστίθενται νέες απαράδεκτες τροπολογίες για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, κατάργηση θέσεων εργασίας, υποχρεωτικές μετατάξεις κ.λπ.» καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

 πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις