Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

OI EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ "ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ"


Συμφώνα με το παραπάνω ling (δημοσίευση 30/11/07)  το 2007 χρηματοδοτούνται έξι (6), πιλοτικού χαρακτήρα, έργα με συνολικό προϋπολογισμού που ξεπερνάει τα 11 εκατ. ευρώ στην Αράχοβα, στις Αρχάνες, στη Βέροια, στην Ξάνθη, στην Καλαμάτα και στην Κοζάνη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Προτάσεις συντάσσουν οι δήμοι έτσι οι υποδομές και υπηρεσίες ΤΠΕ που χρηματοδοτούνται θα ανήκουν στον φορέα της πρότασης (Δήμο) στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει ο συγκεκριμένος οικισμός.
Ο φορέας της πρότασης (Δήμος)σε συνεργασία με τον Τελικό Δικαιούχο (Γ.Γ. Περιφέρειας) προτείνει το απαραίτητο επιχειρηματικό σχήμα που θα αξιοποιεί, συντηρεί και επεκτείνει την χρηματοδοτούμενη υποδομή προς όφελος των χρηστών του οικισμού.

Για το έργο της Αράχοβας υπογράφεται η σύμβαση  παρουσία του δημάρχου Αραχόβης από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Σκορδά  και  εκπρόσωπων του αναδόχου μάλλον στις 5/8/08.
Δεν γνωρίζω τις εργασίες που έγιναν (εγώ πάντως τηλεόραση δεν μπορώ να δω ) πως πληρώθηκαν από ποιο πρόγραμμα εκταμιεύτηκαν  και πως ,και έτσι ερχόμαστε στις 13/4/10 όπου για μεταφερόμενα ημιτελή έργα  προφανώς από το Β. ΚΠΣ στο Γ. ΚΠΣ η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού ζητά την υποβολή ξανά των προτάσεων για συμβατά έργα και ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων (συνημμένο link )
Σε αυτή  την Πρόσκληση 10 προσπάθησαν  ο ανάδοχος  ή ο δήμος ,ή η περιφέρεια ,ή όλοι μαζί  να εντάξουν το έργο  για περεταίρω χρηματοδότηση αλλά  η αίτηση  απορρίφτηκε για οικονομικούς λόγους  .
Ερωτήματα που προκύπτουν πολλά  εγώ θα θέσω μόνο ένα .
1.255.340,41 * 0,55 = 690.437,22 ¤ αυτά τα χρήματα  είναι τα ελάχιστα που έως σήμερα έχει χρεωθεί το έργο  ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ .
Ας μου εξηγήσει κάποιος που πήγαν αυτά τα χρήματα στην επένδυση του έξυπνου οικισμού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

einaio tyxaio oti to elleima sto dhmo araxwvas einai 1,4ekatomuria?

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει αληθεια καποιος που να ενδειαφερεται πραγματικα για ολα αυτά ????

ΟΛΒΙΑΝΟΣ είπε...

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ? ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ.

συνολικες επισκεψεις