Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

NASA - Δείτε πως χτίστηκε


 
Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος είναι εκτελεστικός οργανισμός της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι αρμόδια για το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας και της αεροναυπηγικής και αεροδιαστημικής έρευνας.
Από τον Φεβρουάριο  του 2006 όπως αυτοπεριγράφεται στην ανακοίνωση της  η αποστολή της NASA είναι να βρίσκεται «πρωτοπόρος στο μέλλον στην εξερεύνηση του διαστήματος, στις επιστημονικές ανακάλυψεις και στην αεροναυτική έρευνα."

Η NASA ιδρύθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος  στις 29 Ιουλίου το 1958, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό της, την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Αεροναυπηγική (NACA). Ο οργανισμός άρχισε να λειτουργεί την 1η Οκτωβρίου 1958. Η NASA έχει οδηγήσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την εξερεύνηση του διαστήματος από τότε, με αποτέλεσμα οι αποστολές Apollo στη Σελήνη, τον διαστημικό σταθμό Skylab, και αργότερα το Διαστημικό Λεωφορείο. Επί του παρόντος, η NASA υποστηρίζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και έχει αναπτύξει το επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Orion.

Η
επιστήμονες της NASA  επικεντρώνονται στην καλύτερη κατανόηση της Γης μέσω συστημάτων παρατήρησης, την προώθηση heliophysics μέσω των προσπαθειών της Heliophysics Προγράμματος Έρευνας της Επιστήμης Αποστολή Διεύθυνσης, διερευνώντας τους οργανισμούς σε όλο το Ηλιακό Σύστημα με προηγμένες ρομποτικές αποστολές, όπως η New Horizons, και η έρευνα για θέματα αστροφυσικής, όπως το Big Bang, μέσω των Μεγάλων παρατηρητηρίων και των συναφών προγραμμάτων

Δείτε φωτογραφίες από την κατασκευή των εγκαταστάσεων της.

 
www.xsefoto.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις