Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Άγριο πιστολίδι μεταξύ των Αστυνομικών με τους ληστές του Μώλου




Και οι 5 ήταν Αλβανοί.. Ένας νεκρός, ένας τραυματίας και τρεις συλληφθέντες, μετά από κινηματογραφική καταδίωξη και συμπλοκή με τους Αστυνομικούς.


Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το πρωί στις 09.40 στην περιοχή του Μώλου στη Φθιώτιδα.

Τρεις ληστές με μαύρες κουκούλες και με καλάσνικοφ εισέβαλλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και άρπαξαν 2.000 € περίπου.. Στη συνέχεια διασχίζοντας μια απόσταση περίπου 150 μέτρων και περνώντας μέσα από την πλατεία του Μώλου κατευθύνθηκαν στην ΑΤΕ.

Εκεί απείλησαν τους άνδρες της χρηματαποστολής που ήταν έξω από την τράπεζα και άρπαξαν κάτι παραπάνω από 20.000 €...

Στη συνέχεια χωρίς να βιάζονται πέρασαν πάλι μέσα από την πλατεία, πυροβολώντας μάλιστα στον αέρα για εκφοβισμό.

Οι κάτοικοι του Μώλου παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι τις κινήσεις των ληστών.
Αμέσως μετά και οι τρεις επιβιβάστηκαν σε ένα μπλε Honda Civic και διέφυγαν προς την εθνική...

Ένας κάτοικος παρατήρησε ότι το αυτοκίνητο των ληστών ακολούθησε αμέσως και ένα μαύρο Volvo S40, στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα.
Αυτή η πληροφορία ήταν ήταν και η πιο σημαντική για την Αστυνομία που ήδη είχε κινητοποιηθεί.

Οι τρεις ληστές λίγο αργότερα εγκατέλειψαν το μπλε Honda και επιβιβάστηκαν στο μαύρο Volvo.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, και στις όμορες αστυνομικές υπηρεσίες των γειτονικών Νομών, σήμανε άμεσα συναγερμός. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, εντοπίσθηκε και καταδιώχθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Φθιώτιδας στο ύψος του Ακραίφνιου, και η καταδίωξη συνεχίστηκε στην Εθνική Οδό, προς Αθήνα. Οι δράστες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών , στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Το αυτοκίνητο που επέβαινα οι δράστες, συνέχισε την τρελή πορεία του, μπήκε στα όρια της Βοιωτίας, και στον Παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος των διοδίων της Θήβας, αστυνομικοί από την ΑΔ Βοιωτίας, εντοπίζουν για δεύτερη φορά το αυτοκίνητο που επιβαίνουν οι κακοποιοί. Οι δράστες, σε μια προσπάθεια να διαφύγουν της σύλληψης, για δεύτερη φορά, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν στα πυρά, και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν.

Ένας από τους δράστες υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, ενώ ένας δεύτερος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, με τραύμα από βολίδα στο πόδι, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Στην κατοχή των δραστών, μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καλάσνικοφ κι ένα όπλο, καθώς και τα χρήματα από τις δύο ληστείες.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, η οποία διεξάγει και την προανάκριση, και εξετάζονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις