Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ


 Άλλο ένα γκάλοπ σας παρακαλώ!
Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Αγαπητή και αξιότιμος συντακτική ομάς του ΑΓΝΑΝΤΙ,
Τώρα που αποκτήσατε εμπειρία στη διενέργεια δημοσκοπήσεων, που αφορούσαν πολύ υψηλά ζητήματα της Δημοκρατίας μας (Κοινοβουλευτισμός, Ελευθερία του Λόγου, Δικαίωμα στην Ενημέρωση κλπ), θα σας παρακαλούσα να καταπιαστείτε  και με ένα απλό θέμα της καθημερινότητας, εξαγγέλλοντας ένα αντίστοιχο γκάλοπ.


Το ερώτημα
Ένας απλός, καθημερινός και συνηθισμένος πολίτης φορτώνεται τα σκουπίδια του σπιτιού του (οικιακά απορρίμματα επί το επισημότερον) και (εν μέσω πολλές φορές κρύου, βροχής και πάγου στη διαδρομή) πηγαίνει να τα πετάξει (αποθέσει ή “σφουντουρήξ’ ‘’) στους κοντινότερους κάδους απορριμμάτων. Εκεί διαπιστώνει ότι ένα (και … δύο και τρία και τέσσεραπολλές φορές) ΙΧ ή αγροτικά είναι παρκαρισμένα τόσο αριστοτεχνικά πλησίον και παραλλήλως προς τους κάδους, ώστε ούτε το χέρι χωράει, ούτε το πόδι να πατήσει τον αντίστοιχο μοχλό και γενικώς η πρόσβαση προς αυτούς είναι εντελώς αδύνατη. 
Οι επιλογές

Στην περίπτωση λοιπόν αυτή οι εκλεκτοί επισκέπτες του blog καλούνται να απαντήσουν (μετά από πολλή σκέψη βεβαίως) στο ερώτημα : «Ποιές είναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβεί ο ταλαίπωρος συμπολίτης μας ;», επιλέγοντας από την παρακάτω λίστα των εναλλακτικών απαντήσεων:
Ο   Να ξαναφορτωθεί τις σακούλες με τα σκουπίδια και να επιστρέψει σπίτι του, μέχρις ότου οι κοινωνικοί αυτοί άρχοντες της αγοράς, κάτοχοι των οχημάτων, τελειώσουν τη μπύρα τους, το τσιπουράκι ή το σουβλάκι τους και μόνον τότε να επιστρέψει για να πετάξει τα σκουπίδια του
Ο   Να πετάξει τα σκουπίδια στο καπώ ή στην καρότσα του παρκαρισμένου ΙΧ.
Ο   Να αδειάσει επιδεικτικά το περιεχόμενο στο καπώ ή στο παρμπρίζ.
Ο   Να παρατήσει παραπέρα τα σκουπίδια, ώστε να βρουν τροφή και τα δύστυχα αδέσποτα ζώα.
Ο   Να αναζητήσει τους επόμενους κάδους (ανεξαρτήτως αποστάσεων) με το σκεπτικό ότι,  όσο πιο μακριά είναι ο κάδος, τόσο λιγότερο προσφέρεται για πάρκινγκ προς την αγορά.
Ο   Να καλέσει την Αστυνομία και να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση του οχήματος για λόγους Δημόσιας Υγείας.
Ο   Να κατηγορήσει την επόμενη μέρα τη Δημοτική Αρχή του τόπου για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη ως προς την καθαριότητα.
Ο    Να μεμφθεί τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, γιατί δε φρόντισε να περιφράξει ή ακόμα και να ‘’ναρκοθετήσει’’ τον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να είναι αδύνατη η στάθμευση οποιουδήποτε οχήματος. Εξάλλου γι’ αυτό ψηφίζονται οι Δημαρχαίοι, για να βρίσκουν  λύσεις…
Ο   Να αποδώσει την ευθύνη και γι’ αυτό στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και για το λόγο αυτό να απαγορευθεί, τόσο στους ίδιους, όσο και στο υπηρετικό τους προσωπικό, να αποθέτουν τα σκουπίδια τους στους ίδιους κάδους μαζί με τον απλό λαό, παρότι τους έχει κατ’ επανάληψη ψηφίσει και αποθεώσει στις καλές μέρες!
Ο  Να αναρωτηθεί μήπως, αφού δεν ισχύει το «μαζί τα φάγαμε», μήπως λέω, ισχύει το «μαζί τα κάναμε σκ…ουπίδια στην καθημερινότητα και στο σεβασμό του συμπολίτη μας»;
Ο   Να μην πάει να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας.  
Ο  Να φωτογραφίσει το όλο σκηνικό και να το στείλει  στα τοπικά blogs.
Ο   Να σιγοψιθυρίσει μέσα του το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Κωλο-Έλληνες».
Ο  Να πει μέσα του το κλασικό «Δε γα…ργαλιέται, εγώ θα βγάλω το φίδι απ’ την τρύπα;»
Ο   Να αναλογισθεί αν όλα τελικά ανάγονται σ’ αυτή την έρμη την Παιδεία και την Αγωγή…  
Ο   Να προβληματισθεί αν Οικολογία (εκτός από το ανηλεές κυνηγητό κάθε παραγωγικής δραστηριότητας παλιάς ή νέας) είναι και η απλή διαχείριση του καθημερινού σκουπιδιού και η στάση μας στα απλά πράγματα, πέρα από τις κοσμοθεωρίες…
Ο   Να αναρωτηθεί αν Πολιτισμός, εκτός από την Αρχαία Ελληνική Κληρονομιά, είναι και η  νέο-ελληνική καθημερινή πραγματικότητα.
Ο  Να στέλνει τη γυναίκα του στο εξής  να πετάει τα σκουπίδια (ως δώρο για τη σημερινή γιορτή της).
Ο   Να αλλάξει την ώρα του πετάγματος των σκουπιδιών.
Ο  Να μην κάνει τίποτα από τα παραπάνω.
Ο   Δε γνωρίζει/δεν απαντά.

Με  εκ των προτέρων ευχαριστίες για τη διενέργεια της δημοσκόπησης
ΙΑΛ
ΥΓ1: Το γκάλοπ να πραγματοποιηθεί «για λογαριασμό μου» ( η επίσημη διατύπωση).
ΥΓ2: Να προηγηθεί των αντίστοιχων εκλογικών γκάλοπ.
ΥΓ3: Να αποφευχθεί οπωσδήποτε η διενέργεια exit-poll, καθώς η υπόθεση των σκουπιδιών βρωμάει από μόνη της (‘’ζέχν’ ‘’ στ’ αραχωβίτικα).
ΥΓ4: Μετά τη διενέργεια του γκάλοπ να κληθούν να το σχολιάσουν ειδικοί εκλογο-λόγοι, μαγειρο-λόγοι και οπωσδήποτε σκουπιδο-λόγοι από τους οποίους έχουμε πάρα πολλούς.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ένας φημισμένος τραγουδιστής μας αποκαλεί κωλοέλληνες (άρα και τον εαυτό του αφού Έλληνας είναι και αυτός), δε σημαίνει ότι κάποιοι θα πρέπει να έχουν ως καύχημα ή δικαιολογία για να το διαδίδουν. Ντροπή σας που έχετε το θράσος και κωλοέλληνες τον οποιονδήποτε, αφού δε φταίει ένας ολόκληρος λαός για την κατάντια ορισμένων! Να γράφατε ότι φταίει μια μερίδα ατόμων χωρίς ουσιαστική παιδεία από την οικογένεια και το σχολείο είναι δεκτό, αλλά ο προσδιορισμός στους Έλληνες μας πιάνει όλους και πρώτο και καλύτερο εσάς που γράφετε και κάποιες φράσεις στην καθαρεύουσα ίσως θέλοντας να δείξετε τη δήθεν μόρφωσή σας.

Γράφω δήθεν -χωρίς να γνωρίζω ποιος είστε και τί έχετε σπουδάσει, επειδή ό,τι σπουδές και αν κάνατε, με τον απαίσιο χαρακτηρισμό σε κωλοέλληνές, τα καταστρέψατε ΟΛΑ. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο έχει καταστραφεί στη συνείδησή μου ο εν λόγω καλλιτέχνης και δε θέλω να λέω (ή τώρα να γράφω) και το όνομά του.

Και πάλι ντροπή σας και αν είστε Έλληνας, ζητώ να ανακαλέσετε. Η πολύ καλή ιδέα σας για τη δημοσκόπηση που ζητάτε, καταστράφηκε με τον επιεικώς απαράδεκτο χαρακτηρισμό σας προς όλους τους Έλληνες και όχι ένα μέρος αυτών.

Admin Αράχωβας blog είπε...

Γιάννη η συμβουλή μου είναι τη  μια σακούλα να την σφουντουρίξεις στα μούτρα του οδηγού που πάρκαρε.  Το όχημα δεν φταίει τίποτα καθότι άβουλο. Την άλλη ριξ´ την στον Νταλάρα! Αν έχεις και τρίτη σακούλα -ένδειξη καταναλωτισμού- πρέπει να το ψάξεις  μέσα σου. Οι καιροί είναι χαλεποί και οικονομικά και περιβαλλοντικά. 

Αν η φράση Κωλοέλληνας σοκάρει, χρησιμοποίησε το Ελληνάρας. 

admin είπε...

Το καλύτερο σε τέτοια περίπτωση είναι "το θύμα" να αφήσει τη σακκούλα με τα σκουπίδια πάνω στο καπό του αυτοκινήτου χωρίς να τα αδειάσει οπουδήποτε, ούτε και στον αναίσθητο οδηγό που πάρκαρε κλείνοντας την πρόσβαση στους κάδους και να έχει το νου του, φεύγοντας ο άμυαλος οδηγός, να πετάξει τη σακκούλα στον κάδο. Μπορεί ακόμα, να πει στον/στην οδηγό με το καλό δυο κουβέντες, π.χ. την άλλη φορά πάρκαρε πιο κάτω γιατί δε μπορούμε να πάμε στον κάδο τα σκουπίδια... θα το καταλάβει...

Το μόνο που θέλει διευκρίνιση για την πρωτότυπην δημοσκόπηση αφορά το σχολιασμό της από διάφορους ειδικούς. Ποιος θα τους καλέσει και ποιος θα τους πληρώσει για της υπηρεσίες που θα παρέχουν; Θα αφιερώσουν κάποιο χρόνο για να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Όσο τώρα για τους κωλοέλληνες, ως Έλληνας οφείλω να συμφωνήσω με το πρώτο σχόλιο, αφού είναι πολύ βαρύς χαρακτηρισμός και μάλλον οφείλεται σε αστοχία του εμπνευστή της ομολογουμένως έξυπνης δημοσκόπησης η χρησιμοποίησή του.

Αν αυτός ο χαρακτηρισμός είχε αναφερθεί από μέσο του εξωτερικού (π.χ. της Γερμανίας που συχνά δημοσιεύουν απρεπείς χαρακτηρισμούς για εμάς τους Έλληνες), μπορείτε να φανταστείτε τι θα είχε γίνει; Και πώς μπορεί να είναι σίγουρος κανείς ότι μόνο Έλληνες παρκάρουν όπως τους βολεύει μπροστά σε κάδους;

Στη χώρα μας ζουν και εργάζονται άτομα από πολλές χώρες, άρα υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση ή σε κάθε κοινωνικό σύνολο, αναπόφευκτα υπάρχουν αυτοί που ενεργούν σωστά και εκείνοι που ενεργούν λάθος. Για τη μερίδα εκείννων που ενεργούν λάθος, καλό είναι να μην αποδίδουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς, που τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι και τους κάνουμε σκουπίδια.

Καλύτερα θα ήταν να τους αφιερώσει κανείς το τραγούδι του Γιώργου Κοινούση "Δεν καταλαβαίνω τίποτα", αφού αν καταλάβαιναν, θα ήταν σωστοί οδηγοί. Έτσι, δεν στοχοποιείται μόνο ο λαός μας, αλλά συμπεριλαμβάνει τους πάντες, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ο mayraetos exei dikio, e oxi kai koloellines...

Γιάννης Αν. ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Κι ενώ θεωρούσα ότι το άρθρο μου αυτό είχε καταναλώσει το χρόνο δημοσιότητας που του αναλογούσε (κάποιες ώρες ή το πολύ ελάχιστες μέρες) και όδευε προς τη δύση του (και τη λήθη του), νάσου ο πρώτος ανώνυμος σχολιαστής (με ευγένεια είναι η αλήθεια) αλλά και με πολλή επιθετικότητα να μου πετάει το γάντι.
Το αποδέχομαι λοιπόν και απαντώ σε δύο μέρη. Στο σχόλιο αυτό θα απαντήσω και στους τρείς σχολιαστές, που μου έκαναν την τιμή να ασχοληθούν μαζί μου.
Στο δεύτερο θα ενημερώσω τους επισκέπτες του blog περί του θέματος.
-Φίλε admin φαίνεται ότι πρέπει να ζυγιάζουμε ακριβώς το τι γράφουμε, καθώς ακόμα και φραστικές υπερβολές προκαλούν την κατά γράμμα απάντηση. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να σε φαντασθώ να προσπαθείς να αδειάσεις κατάμουτρα μια σακούλα σκουπιδιών σε κάποιον (ακόμα και για βαρύτερο παράπτωμα από ένα ανεύθυνο παρκάρισμα) κι όμως η φράση σου αυτή προκαλεί κατά λέξη απάντηση. Το αυτό ισχύει και για τις δικές μου συλλογιστικές-αρθρογραφικές υπερβολές (γκάλοπ, ειδικοί σκουπιδο-λογοι κλπ).
Παρότι είσαι άριστος γνώστης των Μαθηματικών μην παίρνεις και όρκο για τον αριθμό των σκουπιδοσακουλών. Κάθε υπεύθυνος πολίτης πρέπει να ξεκινά με δύο (των κλασικών σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων). Εγώ, που συνήθως πετάω τα σκουπίδια και από το πατρικό μου σπίτι, δεν είναι απίθανο να βρίσκομαι με τέσσερες σακούλες. Όπερ τα περί υπερ-καταναλωτισμού άτοπον ή σχετικόν. Σε κάθε περίπτωση πλην οδηγού και Νταλάρα αναμένω και άλλες προτάσεις, για άλλα δύο σκουπιδο-μπουγελώματα.
-Αγαπητέ Mayraete (της Ρούμελης υποθέτω). Για την αμοιβή των ειδικών θέλει και ρώτημα; ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ θα επιβαρυνθεί. Τους συνεργάτες τους έχει απλήρωτους, κρατική επιχορήγηση λαμβάνει με το αζημίωτο, διαφημιστικά έσοδα με το ''τσβάλ' '',επισκεψιμότητα υψηλή, καβούρια έχει η τσέπη του;
Για την εθνικότητα των παρανομο-παρκαρισμένων, αν αυτό είναι το πρόβλημα, να προσθέσουμε και Κωλο-Μετανάστες (αν και αριθμητικά λιγότεροι και με ελάχιστα αυτοκίνητα λόγω κρίσης), που έχουν όμως εγκλιματισθεί στην ελληνική πραγματικότητα. Πάντως ειλικρινά έχεις και δίκιο. Μιά φορά ένας "δράστης" είχε ένα καθαρό D στο πίσω μέρος (Γερμανικό). Οι τουρίστες έχουν ενημερωθεί για το μπάχαλο, την αυθαιρεσία και την ατιμωρησία και πράττουν αναλόγως.Το Αθηναϊκό ΜΕΤΡΟ όμως που λάμπει, το σέβονται ακόμα και οι βρωμο-μετανάστες.
Και μια τελευταία ερώτηση: πριν συνταχθείς ανεπιφύλαχτα με τον κατήγορό μου πρώτο σχολιαστή και θεωρήσεις "αστοχία" τη σχετική αναφορά μου, φρόντισες πρώτα να ενημερωθείς έστω και λιγάκι, για να έχεις μια σφαιρική άποψη; Αν ναι όλα καλώς, αν όχι θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις το επόμενο σχόλιό μου.
-Κύριε πρώτε ανώνυμε σχολιαστή. Ουδόλως με ενδιαφέρει η άποψή σας για το Σαββόπουλο. Μπορείτε να του την αναφέρετε αυτοπροσώπως, όταν και όποτε συναντηθείτε κατ' ιδίαν.
Επίσης ουδόλως με αφορά η άποψη που σχηματίσατε για τον τρόπο γραφής μου και ούτε επικαλέσθηκα τίτλους σπουδών, εκτός κι αν είσθε υπάλληλος του ΔΙΚΑΤΣΑ ( ή όπως αυτό λέγεται τώρα)ή στέλεχος του πανεπιστημιακού ΣΔΟΕ. Και θα μου κάνατε μεγάλη χάρη να μην ασχολείσθε στο μέλλον με τα "απαίσια" κείμενά μου. Κι εγώ δε σας γνωρίζω ( θα περίμενα ένας τόσο μεγάλος πατριώτης όπως εσείς να τολμά να υπερασπίζεται την πατρίδα του επωνύμως), αλλά δεν έχω και κανένα ενδιαφέρον να σας γνωρίσω. Άνθρωποι με μετα-πτυχιακό στην κριτική, την επιθετικότητα, την ατεκμηρίωτη εμπάθεια και τη μονοπώληση του πατριωτισμού, αλλά αντίθετα μετ-εξεταστέοι στην αυτο-κριτική (ατομική αλλά και συλλογική-εθνική) με αφήνουν παγερά αδιάφορο!
Ίσως τη διαφορά μας θα την έλυνε ένα "ελληνό-μετρο", αλλά μέχρι να ανακαλυφθεί αυτό, σας αφήνω να αναπαύεσθε στις δάφνες της επαρχιώτικης και ομφαλοσκοπικής ελληνο-πρέπειάς σας, όταν διεθνώς και παγκοσμίως είμαστε παράδειγμα προς αποφυγήν (άλλοτε σωστά, άλλοτε άδικα).
Εγώ θα συνεχίσω με τη "ντροπή" της επισήμανσης των καθημερινών μας κουσουριών (χωρίς να εξαιρώ την αφεντιά μου ασφαλώς) και την προσπάθεια ο καθένας μας να βελτιώσει λίγο την ψηφίδα του κι έτσι κι ολόκληρο το ψηφιδωτό κάπως θα φτιάξει.
To be continued!

Κατερίνα Κομνά είπε...

Αγαπητέ, Γιάννη μετά τόσο ντόρο, μπήκα και γω στον πειρασμό... θα ψηφίσω λοιπόν, αλλά με τρόπο πολλαπλής επιλογής.
Σιγοτραγουδώντας το εξαίρετο άσμα που συστήνεις (αν δεν το έχετε ακούσει όπως εγώ, μπορείτε να το ακούσετε εδώ http://www.youtube.com/watch?v=2Lu-iK7fdCc πόσο μπροστά είναι ο άνθρωπος?) αφήνω τη σακούλα με τα σκουπίδια στο καπό του Ι.Χ. Σε περίπτωση που αντιληφθώ ότι ο οδηγός του εν λόγω Ι.Χ. με κοιτάζει... τα αδειάζω επιδεικτικά, στο καπό πάντα! Και επειδή θα υπάρξει μια ένταση... και ώσπου να έρθει η αστυνομία, θα έχουν βρει και τροφή τα αδέσποτα (αν και τελευταία βλέπω πιο πολλούς ανθρώπους να ψάχνουν τα σκουπίδια και με λυπεί αυτό) όπου θα απαιτήσω την άμεση απομάκρυνση του οχήματος για λόγους δημόσιας υγείας (στάχτ η δλειά μας) παράλληλα θα τραβάω και φωτογραφίες, τις οποίες θα δω αν και πως θα τις εκμεταλλευτώ αργότερα. Μετά από αρκετή ώρα που θα έχει τελειώσει το σκηνικό θα γυρίζω στο σπίτι σκεπτόμενη ότι τελικά όλα ανάγονται σ' αυτή την έρμη την παιδεία και την αγωγή, έτσι όπως θα είμαι ξεμαλιασμένη δε(γιατί θα έχω βγάλει την Κατίνα από μέσα μου) δεν θα μπορώ να βγω το βράδυ που μιας και είναι η μέρα της γυναίκας, θα είχα πάει κομμωτήριο για τη βραδινή μου έξοδο. Οπότε θα πω "Δε γα..ργαλιέται" και από εδώ και πέρα θα στέλνω τον σύζυγο να κάνει αυτή τη δουλειά και μάλιστα αργά το βράδυ (θα μπορεί να το συνδυάσει και με καφέ-ποτό)οπότε κάθε μέρα το πέταγμα των σκουπιδιών θα είναι μια γιορτή και δεν θα φέρνει αντίρρηση!
Τελειώνοντας βρήκα και που θα χρησιμοποιήσω τις φωτογραφίες... θα τις δείξω στον σύζυγο, να δει τι τραβάει όποιος πάει να πετάξει έστω μια σακούλα σκουπίδια.

Αυτάαα είχα να πω και επίσης ότι πολύ απόλαυσα αυτό το "διαφορετικό" δημοψήφισμα.

Σημείωση: Με βουλευτές κτλ. δεν θα ασχοληθώ γιατί ακόμα μουτζώνομαι που πήγα και ψήφησα στις προηγούμενες εκλογές.

admin είπε...

Κε Λουκά,

Ξεκαθαρίζω ότι το σχόλιό μου αναφέρεται μόνο στη χρήση της λέξης κωλοέλληνες από το τραγούδι του Σαββόπουλου και στο ίδιο το τραγούδι, γι’ αυτό και πρόσθεσα αυτό που πιστεύω πως αρμόζει σε ανάλογες περιστάσεις. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να περάσει από το μυαλό σας ότι οι υπόλοιπες θέσεις του ανωνύμου (για να μη γράψω άλλη λέξη) πρώτου σχολιαστή ταυτίζονται απόλυτα με τις δικές μου.

Από τη στιγμή που προσθέσατε τη λέξη που έλειπε και ειλικρινά, δε φανταζόμουν ότι θα τη δημοσιεύατε με τόση άνεση, είμαι μαζί σας! Μόνη παρατήρηση που έχω, σχετίζεται με τη μείωση του αριθμού των μεταναστών, που σε κάποιες περιοχές της χώρας μας δεν ισχύει, όπως π.χ. στη Βέροια, όπου οι νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους έλληνες! Θετικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς, όπως σωστά παρατηρήσατε, έχουν εγκλιματισθεί με την ελληνική πραγματικότητα. Έχω φίλους μετανάστες και αν μας δείτε όλους μαζί, δύσκολα θα καταλάβετε ότι δεν είναι έλληνες!

Η εθνικότητα των οδηγών αποτελεί πρόβλημα για μένα, αφού πριν από λίγα χρόνια μου προξένησε υλικές ζημιές μετανάστης παραβιάζοντας κόκκινο σηματοδότη και επειδή οδηγούσε με δίπλωμα από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να εισπράξω τα χρήματα της αποζημίωσης από την ασφαλιστική μου εταιρεία.

Τα επιχειρήματά σας για την πληρωμή των ειδικών από το Αγνάντι με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο, με τη διαφορά όμως ότι μάλλον δε σας πληροφόρησαν σωστά για το αν είναι απλήρωτοι οι συνεργάτες…

Φιλικά,
Μαυραετός (της Ρούμελης ασφαλώς, γηγενής είμαι…)

Admin Αράχωβας blog είπε...

Καλέ μου Γιάννη, είσαι άνθρωπος με χιούμορ, ελπίζω ότι δεν σε ενόχλησε το σχόλιό μου. Συνέχεια του δικού σου ύφους ήταν και προσπάθεια να αποφορτίσω την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο πρώτος σχολιαστής. Φαντάζομαι ότι δεν θα πάρει κανείς τοις μετρητοίς το "σφουντουρίξει" που απο σένα δανείστηκα ούτε τον εντελώς άσχετο Νταλάρα που έχει γίνει τελευταία αποδέκτης απορριμμάτων σε μορφή γιαουρτιών, νερατζιών κλπ. Εννοείται ότι με το πλήθος των σακούλων δεν υπονοώ τίποτα προσωπικό. Αιχμή στον όγκο των απορριμμάτων μας έκανα και δεν αφορά εσένα. Αφορά όλους μας.

Προς τους άλλους σχολιαστές. Παιδιά χαλαρώστε, διαβάστε ξανά το άρθρο και μπείτε στο πνεύμα του.

admin είπε...

Αγαπητέ admin Αράχωβας blog,

Δυστυχώς ο πρώτος σχολιαστής παρατράβηξε πολύ το θέμα, γράφοντας μεταξύ άλλων πράγματα που δε στέκουν και προσβάλλουν... Για όσα έγραψα εγώ, ήμουν σαφής.

Καλή συνέχεια!

Αγνάντι της Ρούμελης είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ. ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ Ι.Λ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ(ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΕΤΡΕΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Γιάννης ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Ασφαλώς και το πήρα προσωπικά κ. Admin Αράχωβας blog. Και ως πρώτο μέτρο αντίδρασης αποφάσισα να αποχωρήσω από το κίνημα για την ονομασία των οδών της Αράχωβας. Σύντομα μάλιστα θα δημοσιέυσω και άρθρο υπέρ της ανωνυμίας (των οδών και σοκακιών). Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ματαιώσω το ύπουλο αυτό σχέδιό σου που θα αλλοιώσει την παραδοσιακή φυσιογνωμία της Αράχωβας.
Σύντομα συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
Ζήτω η ανωνυμία των δρόμων!
Ζήτω και η κωλοτούμπα (ωε εθνικό μας σπορ), που έχει και γλωσσική σχέση (πρώτου συνθετικού) με τους σαββοπουλικούς κωλοέλληνες.
Με τη διαφορά ότι για τις κωλοτούμπες δε διαμαρτύρεται κανείς.

συνολικες επισκεψεις