Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Δεν αποτελεί επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ


Άνοιγμα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων από το Αγρίνιο.

Στα λάθη των αντιπάλων του αποδίδει την αύξηση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» και καταλογίζει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι πρώτα υποστήριξαν αναφανδόν το μνημόνιο που οδηγεί στην καταστροφή και ύστερα οδήγησαν τη χώρα σε νέες εκλογές, ενώ μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση.


Ο κ.Τσίπρας τονίζει επίσης ότι αν σχηματίσει κυβέρνηση θα καταργήσει με νόμο το μνημόνιο. Δηλώνει ότι δεν αποτελεί επιλογή του η έξοδος από το ευρώ και κάνει λόγο για κινδυνολογία από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Όσο για την έξοδο από το ευρώ, με πολύ υποκριτικό και ιδιοτελή τρόπο τίθεται ως κόκκινη γραμμή. Διότι υπονοεί ότι αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υλοποιήσουμε το μνημόνιο" λέει χαρακτηριστικά.


Ομιλία στο Αγρίνιο
Άνοιγμα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Αλ.Τσίπρας.
Άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς προκαταλήψεις ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις 6 Μαΐου, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ώρα να αναδειχθεί μία κυβέρνηση της αριστεράς πλησιάζει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα, ένα μικρό βήμα χωρίζει το λαό από την εξουσία» και αυτό το βήμα θα γίνει στις 17 Ιουνίου, όταν ο λαός θα δώσει ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, μία εντολή, εξουσίας, δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και ελπίδας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», ζητώντας την ψήφο του λαού για την άμεση ακύρωση του Μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και υπό το πρίσμα αυτό, χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές δημοψήφισμα, κατά του Μνημονίου.

Στην οξύτατη κριτική που άσκησε κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο δικομματισμός δίνει την τελευταία, απελπισμένη μάχη οπισθοφυλακής και είναι ένας κόσμος που φεύγει, ένα κλειστό σύστημα εξουσίας που οργάνωσε το σάπιο, εξαρτημένο, διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Φεύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τα υποστηρίγματά τους, της διαπλοκής, είπε ο κ.Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «επειδή φεύγουν, μαίνονται, βυσσοδομούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν και λοιδορούν».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούω τα εκπεμπόμενα από ΣΥΡΙΖΑ μεριά και χαμογελάω. Ταυτόχρο-να ανησυχώ, όλο και πιο πολύ !

Το υπερφίαλο «για πρώτη φορά η Αριστερά στο κατώφλι της κυβερνητικής εξουσίας…», πόσο αλαζονικό και πόσο ανιστόρητο είναι ? Το 1981 το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, Δεξιά ήταν ?

Το πομπώδες «αλλάζουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη…», πόσο έωλο μοιάζει ? Με ποιους αλλάζεις την Ευρώπη ? Με τους ομοϊδεάτες αριστερούς ? Μα αυτοί, πέρα από την αναιμική παρουσία τους και το κομπαρσικό ρόλο τους, είναι και αντίθετοι στην στήριξη της Ελλάδας και στο δανεισμό της ! Εκτός αν οι Τσιπράδες θεωρούν βέβαιη τη συνεργασία με τον …Ολανδρέου ή ακόμα καλύτερα, καταφέρουν να τα βρουν με τη …Μέρκελ !!!

Ο κομπασμός για την εμπέδωση της διαφάνειας, την εξαφάνιση της ίντριγκας και τον εξοβελισμό της διαφθοράς, με ποιους θα υλοποιηθεί ? Με τις γνωστές Συνιστώσες ή με την καινούργια, που την αποτελούν τα κομματικά - και άλλα – πρωτοπαλίκαρα του Τζοχατζόπουλου, τα οποία διωγμένα από το ΠΑΣΟΚ στεγάστηκαν, άραξαν και δουλεύουν πυρετωδώς στο ΣΥΡΙΖΑ και, δη, στο περιβάλλον του Τσίπρα ?

Ανώνυμος είπε...

Το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόγραμμα Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Είναι ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε μια μικτή οικο-νομία με ενισχυμένο κοινωνικό κράτος, και με ενισχυμένο δημόσιο τομέα.

Στην πραγματικότητα θυμίζει μέχρι αντιγραφής προγράμματα του λεγό-μενου «παλιού ΠΑΣΟΚ» πολιτι-κές που έχουν εγκαταλεφθεί τα τελευταία χρόνια και τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει ώς εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας.

Είναι ένα πρόγραμμα που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει γράψει η κυρία Λούκα Κατσέλη, που θα μπορούσε να έχει σχεδιάσει ο Ανδρέας Παπανδρέου του 1980, που θα μπορούσε να το έχει υποστηρίξει στα νιάτα του με θέρμη ακόμη και ο Κώστας Σημίτης. Είναι ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε με μικρές παραλλαγές να προσυπογράψει ακόμη και ένα κόμμα της λαικής δεξιάς, όπως η Νέα Δημοκρατία, όχι όμως ένα φιλελεύθερο δεξιό κόμμα.

Κατά τη γνώμη μου, το βασικό «νέο» απο την ομιλία Τσίπρα είναι οτι εγκαταλείφθηκε ο όρος Ριζοσπαστική Αριστερά και αντικαταστάθηκε με τον όρο «Αριστερή κυβέρνηση» και οτι ο παράγων χρόνος στην εφαρμογή του προγράμματος παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο και εμφανίζεται με τη μορφή της «σταδιακής» εφαρμογής. Σταδιακά θα αποκατασταθούν οι απώλειες εισοδήματος, σταδιακά θα κρατικοποιθηθούν οι επιχειρήσεις αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της οικονομίας, σταδιακά θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Το τρίτο χαρακτηριστικό είναι οτι εγκαταλείφθηκε η λογική των μονομερών ενεργειών. Όλα όσα προτείνει θα γίνουν λέει – αν γίνουν – σε συνεργασία και με την έγκριση της Ευρώπης.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είπε...

Ρωτήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να κυβερνήσει;

Ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Πολλοί φοβούνται ότι έρχεται το τέλος της χώρας στην περίπτωση που… έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μήπως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται περισσότερο να αναλάβει τις τύχες της χώρας από αυτούς που φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ;

Να λοιπόν μια παράμετρος την οποία θα πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά πριν ο φόβος μεγιστοποιήσει το πραγματικό εκτόπισμα του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία, και πριν ακόμα φθάσουμε στις κάλπες, αναδειχθεί κυβέρνηση δια της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

Αν οι πολίτες πιστεύουν ειλικρινά ότι αυτοί που υπόσχονται την αλλαγή δεν έχουν σχέση με εκείνους που εμπόδιζαν τις αλλαγές, οφείλουμε να τους θυμίσουμε ότι πλην των 12 συνιστωσών, υπάρχει και μια 13η. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και η υπουργός που εμπνεύστηκε το «Λεφτά υπάρχουν», ενώ επί υπουργίας της υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια διαπίστωση αλλά κανείς δεν έδωσε τη δέουσα σημασία. Είπε: «Μας ωφέλησαν τα λάθη των αντιπάλων μας». Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κίνημα διαμαρτυρίας που τροφοδοτήθηκε από λάθη των άλλων. Και δυστυχώς ενισχύεται συνεχώς από λάθη που προκαλεί ο φόβος για μια πραγματικότητα την οποία αρνούμαστε να την αντιμετωπίσουμε.

Αντί να τους τρομοκρατήσουμε με τα ίδια τους τα λόγια, τις υποσχέσεις τους και τα συνθήματά τους, γενικώς αντί να τους φέρουμε αντιμέτωπους με το «πρόγραμμα- πάρε κόσμε», εμείς τους αντιμετωπίζουμε ως «επαναστάτες» που έρχονται να καταλάβουν τη Σιέρρα Μαέστρα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αληθές το γεγονός ότι…δεν μένει πια παρά να απαντηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Τσίπρα μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους του οικονομικού του προγράμματος, που δεν απαντάται μέχρι στιγμής ή με δόλο δεν απαντάται…
εάν δηλαδή υπάρχουν χρήματα… εάν δεν υπάρχουν και εάν δεν υπάρχουν πού θα τα βρούμε για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να τα μοιράσουμε ξανά πίσω στους πολίτες…που σίγουρα και αναμφίβολα δικαίως διαμαρτύρονται ότι… «δεν πάει άλλο» και… δεν αντέχει άλλες θυσίες ο Ελληνικός λαός!

Και ρωτάμε λοιπόν τώρα ευθέως… τον ΣΥΡΙΖΑ και το κύριο Τσίπρα, διότι το εξαγγελθέν πρόγραμμα της Ν.Δ. και του Α. Σαμαρά είναι… ξεκάθαρο δηλαδή «επαναδιαπραγμάτευση και εντός Ευρώπης χρηματοδότηση της Ελλάδος» άρα Ευρώ και λύση χρηματοδότησης Ευρωπαϊκή…!

Πώς τώρα…θα δοθεί λύση μη Ευρωπαϊκή, χωρίς ΔΝΤ και σε συνδυασμό με Ευρώ;

Προϋποθέτει ταμείο… μόνο με μετρητά και από άλλη πηγή!!

Την πηγή χρηματοδότησης… θέλουμε να μας ξεκαθαρίσει ο κύριος Τσίπρας διότι είναι απορία… όλων των Ελλήνων πολιτών που βλέπουν πολύ θετικά μια λύση ΣΥΡΙΖΑ αλλά ζητούν απαντήσεις ως προς την χρηματοδότηση της Ελλάδος όπου πλανάται ως μαύρο και σκοτεινό σύννεφο πάνω στο οικονομικό πρόγραμμα παροχών προσλήψεων κρατικοποιήσεων κλπ ΣΥΡΙΖΑ….!

Εμείς ξέρουμε… ότι μετρητά υπάρχουν έως 15 Ιουλίου στα ταμεία του κράτους και μετά… «στάση πληρωμών» ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο χρειαζόμαστε 21 δις Ευρώ ποσό, αρκετά μεγάλο εάν βρεθούμε εκτός… Ευρωζώνης!

Μήπως τελικά…η διάλυση είναι παρόμοια με του Γεωργίου Παπανδρέου ο οποίος λογάριαζε την εκλογική του νίκη σε συνδυασμό με τις χρηματοδοτήσεις του ΔΝΤ!

Μήπως…ό σύντροφος Πούτιν (εάν και δε το νομίζω) χρηματοδοτήσει την Ελλάδα μιας και είναι και φίλος μας;

Μήπως…οι κρατικές τράπεζες χρηματοδοτήσουν το δημόσιο χρέος και το κράτος κλείνοντας και βάζοντας λουκέτο μία μία;

Μήπως…υπάρχει κανένας θησαυρός… χρυσός, πετρέλαιο, φυσικό αέριο που μας τον κρύβει ο κύριος Τσίπρας;

Λεφτά… πάντως σίγουρα δεν υπάρχουν!

Ας μας… απαντήσει και ας απαντήσει στους ψηφοφόρους του, ο ΣΥΡΙΖΑ πού θα τα βρεί !

Μάλλον…άνθρακες (συγχωρέστε με) ο Θησαυρός…

Απαντήστε… κε Τσίπρα με ειλικρίνεια στον Ελληνικό λαό που δεν αντέχει άλλες κοροϊδίες!

συνολικες επισκεψεις