Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

One billion euro



                              One billion euro άξιζε η πληροφορία της αναγγελίας του δημοψηφίσματος που μετά από λίγες ώρες αποσύρθηκε.
Όποιος το γνώριζε πριν το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, έβγαλε πάρα, μα πάρα πολλά, λεφτά.
Κανείς όμως από τους πρωταγωνιστές - Μέρκελ, Σαρκοζί, Όλι Ρεν, Μπαρόζο, Βενιζέλος έδειξε ότι κατείχε την πολύτιμη αυτή πληροφορία. Ίσα - ίσα όλοι τους φάνηκαν να αιφνιδιάζονται. Ακόμη και ο Νίκος ο αδερφός του Γιώργου το απόγευμα εκείνο έπαιζε το αγαπημένο του σπορ - μπάσκετ, με τους κολλητούς του, αμέριμνος. Μονάχα ο Γ.Α.Π. γνώριζε την βόμβα - με τον σύμβουλό του φυσικά. Μόλις ανακοίνωσε την πρόθεσή του για δημοψήφισμα, τα βασικά νομίσματα του πλανήτη έκαναν τραμπάλα - κι όχι μόνο. Το δολάριο ανέβηκε απότομα γκρεμίζοντας το ευρώ, οι δείκτες των χρηματιστηρίων του πλανήτη βούλιαξαν έως και 8 τοις εκατό και οι τραπεζιτικές μετοχές - κυρίως της Γαλλίας έπεσαν με διψήφιους αριθμούς. Όταν ο ίδιος μετά από λίγες ώρες δήλωσε ότι δεν θα κάνει δημοψήφισμα, οι αγορές πάλι ταρακουνήθηκαν, στέλνοντας το ευρώ από τα χαμηλά που ήταν, πάλι πίσω στην αξία που είχε έναντι του δολαρίου και έκανε τους δείκτες να ανεβούν απότομα κ.λπ. Καταλαβαίνετε πως όποιο hedge fund, έπαιξε π.χ. τα δύο αυτά νομίσματα, δολάριο – ευρώ, έβγαλε σημαντικό κέρδος και από την κάθοδό τους αλλά και από την άνοδό τους. Μιλάμε για πολλά πεντακάθαρα λεφτά!

Πριν έξι μήνες ρώτησα έναν Αμερικάνο φίλο οποίος ασχολείται με χρηματιστηριακά αν παίζει την χρεωκοπία της Ελλάδας. "Όχι. Τα λεφτά για την Ελλάδα είναι λίγα και δεν θα την αφήσουν να πέσει", μου είπε. "Το ζητούμενο είναι η κατάρρευση του ευρώ. Εκεί είναι τα λεφτά! Μιλάμε για billions . Αν είναι να πέσει η Ελλάδα και συμπαρασύρει την Ιταλία, ναι, τότε θα παίξω στην διάλυση του ευρώ.” Εδώ είμαστε λοιπόν. Ασφαλώς και το γνωρίζουν οι Γ.Α.Π. και Σαμαράς ότι το στοίχημα της κατάρρευσης του ευρώ, θα αποφέρει ανυπολόγιστα κέρδη στους παίχτες. Ότι η χώρα μας είναι ο "μοχλός" για να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα.

Συνειδητοποιήσαμε αυτές τις δύσκολες ημέρες ότι η χρεωκοπία της Ελλάδας ωφελεί μονάχα μερικούς δεκάδες άπληστους Έλληνες πολίτες και ξένους και αδικεί εκατομμύρια εργαζόμενους συνανθρώπους μας στην Ευρώπη. Επιβάλετai να ενώσουμε τις φωνές μας. Να μην παρασυρόμαστε στο παιχνίδι του ποιος από τους - Γ.Α.Π, η Σαμαράς - έχει το πάνω χέρι. Δεν είναι εκεί το ζητούμενο. Ανακουφίστηκα που ήρθαν σε συμφωνία οι δύο παλαιοί καλοί φίλοι και που επιτέλους "κατάλαβαν" πως αν γκρεμιστεί η χώρα δεν θα υπάρχει "υπάκουος" λαός να κυβερνήσουν. Ποιος εξ άλλου θα μας εγγυηθεί - αν αποχωριστούμε από την Ευρωπαϊκή οικογένεια, ότι στην αναμπουμπούλα δεν θα υπάρξουν ακραίοι "πατριώτες" να αρπάξουν την εξουσία με την βία; Η αφόρητη πίεση που προκάλεσαν οι πιστωτές μας, αλλά και ο κόσμος, στους κυβερνώντες έπιασε τόπο. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε. Το δημοψήφισμα της εξόδου προς την δραχμή δεν ακυρώθηκε. Είναι ενεργό και πραγματοποιείται μέρα την μέρα με την καθημερινή μας ηθική συμπεριφορά. Είναι σε μας να επιβάλουμε στο κατώτερο των περιστάσεων πολιτικό προσωπικό, στους διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες και εν γένει στους νοσταλγούς της δραχμής, να κρατηθεί η χώρα στην ευρωπαϊκή αγκαλιά.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις