Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο ΟΛΑΝΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ (ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ) ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: 17 ΙΟΥΝΙΟΥ...



Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έφτασε χθες το βράδι  στο Βερολίνο όπου τον υποδέχτηκε η Άνγκελα Μέρκελ, με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας εξαιτίας της καταιγίδας που τον υποχρέωσε να αλλάξει αεροσκάφος.  Κάτω από ψιλόβροχο, ο Ολάντ έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Μπροστά σε πλήθος φωτορεπόρτερ, αντάλλαξε χειραψία και χαμόγελα με την Μέρκελ με την οποία στη συνέχεια έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Οι δυό τους  απηύθυναν κοινό μήνυμα πως η Ελλάδα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και «θα μείνει στο ευρώ», τονίζοντας πως είναι απαραίτητη η τήρηση των δεσμεύσεων από πλευράς της Αθήνας.
Το θέμα της Ελλάδας ήταν από τα πρώτα στα οποία αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου.
«Οι Έλληνες έχουν δείξει ότι επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ», τόνισε η Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας πως η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έδειξε στις τελευταίες εκλογές πως θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
«Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία για ανάπτυξη» είπε από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ. Ο ίδιος έστειλε επίσης σαφές μήνυμα στην Αθήνα πως «η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να κάνει βήματα για την ανάπτυξη».
Η ελληνική απόφαση για εκ νέου προσφυγή στις κάλπες είναι σεβαστή, τόνισαν και οι δύο ηγέτες.
Στις νέες εκλογές, ανέφερε ο Ολάντ, οι Έλληνες «πρέπει να δείξουν πόσο τάσσονται υπέρ της Ευρώπης». «Έδωσε» μάλιστα και την ημερομηνία της κάλπης, μιλώντας για «τις εκλογές της 17 Ιουνίου». Η Ευρώπη είναι έτοιμη να «υποστηρίξει την ανάπτυξη, αλλά οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθουν» σημείωσε.
Σύμφωνα με το Βερολίνο πάντως η συνάντηση τους δεν στόχευε στη "λήψη αποφάσεων" αλλά στη γνωριμία της καγκελαρίου με το νέο πρόεδρο της Γαλλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις