Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ούτε μία λέξη για τις δηλώσεις Κ.Λαγκάρντ από Α.Σαμαρά και Ν.Μπακογιάννη...


Μεγάλη εντύπωση έχει δημιουργήσει μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που εξακολουθούν και ασπάζονται τον "λαϊκό" χαρακτήρα του κόμματος και αντιστρατεύονται την ταχεία μετακύλισή του σε νεοφιλελεύθερο κόμμα μετά την "συγχώνευση" με την ΔΗΣΥ της Ν.Μπακογιάννη, το γεγονός ότι ο Α.Σαμαράς κατά τις δύο χθεσινές ομιλίες του, μία εναρκτήρια και μία στο κλείσιμο της Εθνικής Συνδιάσκεψης, δεν είπε ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας, δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά, στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τα Ελληνόπουλα, τις μητέρες τους, τους γονείς τους γενικά.

Τίποτα.

Απόλυτη σιγή από τον πρόεδρο της ΝΔ, όταν ακόμα και ο Ε.Βενιζέλος, προχώρησε σε σκληρή δήλωση αποδοκιμασίας της Κ.Λαγκάρντ.  


"Κάτι έπρεπε να πει, έστω έτσι για τους τύπους" είπε ένας παλαιός κοινοβουλευτικός στο defencenet.gr, ενώ ένας άλλος σε πιο σκληρή διάθεση είπε: "Έτσι όπως πάνε θα μας κρεμάσουν κουδούνια ότι είμαστε τσιράκια του ΔΝΤ".

Είναι γεγονός ότι οι σχέσεις του Α.Σαμαρά με το ΔΝΤ είναι πολύ περισσότερο στενές απ'ότι γνωρίζουν οι περισσότεροι. Στην πρώτη σύσκεψη μεταξύ του ίδιου και του Γ.Παπανδρέου παρόντος του Κ.Παπούλια τον περασμένου Νοέμβριο, αρχικά δεν είχε δεχθεί τον Λ.Παπαδήμο γιατί "Δεν τον ηθελε το ΔΝΤ". Κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε αυτή η αντιπάθεια του ΔΝΤ προς τον Λ.Παπαδήμο...

Εν πάση περιπτώσει, αυτή η άρνηση τοποθέτησης του Α.Σαμαρά για ένα θέμα που αποτελούσε κύριο γεγονός στην επικαιρότητα χθες, προφανώς σημαίνει απλά ότι υιοθετεί τις θέσεις της Κ.Λαγκάρντ, όπως τις διατύπωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ή ότι δεν τολμούσε να πει κάτι που θα έθιγε το ΔΝΤ:

«Καμία συμπόνια για τους Έλληνες» ήταν τίτλος της συνέντευξης που ξεσήκωσε σάλο καθώς σε ερώτηση "Αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους Έλληνες γονείς, τις μητέρες και τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη", η ελεεινή αξιωματούχος του ΔΝΤ δηλώνει ότι: «Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο σε μικρό χωριό στο Νίγηρα, που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα και αναγκάζονται να μοιραστούν στα τρία ακόμα και την καρέκλα του θρανίου και προσδοκούν τη μόρφωση.Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι οι άνθρωποι στην Αθήνα».

"Οι έλληνες γονείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εάν η ζωή των παιδιών τους επηρεάζεται από τις περικοπές δημοσίων δαπανών", δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι γονείς πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους» ανεξάρτητα αν έχουν λεφτά ή όχι. 

Ερωτώμενη, εάν αυτό που ουσιαστικά λέει -στους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους- είναι ότι τώρα πρέπει να πληρώσουν για τα καλά χρόνια που πέρασαν, απάντησε: «Αυτό ακριβώς».

«Δεν χρειάζονται άλλη βοήθεια οι Έλληνες, πρέπει αυτοί να βοηθήσουν τον εαυτό τους και κυρίως να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν» επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Για όλα αυτά που δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Α.Σαμαράς και η "ευρωπαϊκή πατριωτική παράταξη" δεν είχε να πει ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας. Για τη Ν.Μπακογιάννη δεν το συζητάμε, βέβαια...

Τι μέλλον άραγε περιμένει τους πολίτες αν καταφέρει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σχηματίσουν κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις