Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Όλο το ιστορικό για τη ληστεία στη Μονή Σαγματά



Σε εξέλιξη ευρείες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι δραστών ένοπλης ληστείας στη Ιερά Μονή Σαγματά Θηβών Βοιωτίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ευρείες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι (6) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (12-06-2012) το βράδυ, διέπραξαν ένοπλη ληστεία στην ΙεράΜονή Σαγματά Θηβών Βοιωτίας.


Ειδικότερα, περίπου στις 23:30΄ χθες το βράδυ, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με μαύρες κουκούλες τύπου FULLFACE, αναρριχηθήκαν από μαντρότοιχο στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής και στην συνέχεια εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο στο εσωτερικό της.

Οι δράστες, με την απειλή δύο πιστολιών, πολεμικού τυφεκίου και μαχαιριού ακινητοποίησαν έναν 60χρονο ημεδαπό μοναχό και έναν 22χρονο υπήκοο Ρωσίας που διαμένει μόνιμα σε ξενώνα της Ιεράς Μονής και αφού ερεύνησαν όλους τους εσωτερικούς χώρους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (12.000) περίπου ευρώ, ένα αντίγραφο μεγάλου σταυρού με τίμιο ξύλο, τέσσερις (4) ασημένιους επιστήθιους σταυρούς και τέσσερα (4) ασημένια δισκοπότηρα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας των εσωτερικών χώρων από τους δράστες, επέστρεψε στην Ιερά Μονή ένας ακόμη 62χρονος ημεδαπός μοναχός, ο οποίος ακινητοποήθηκε και αυτός.

Οι δράστες πριν φύγουν κλείδωσαν τους δύο μοναχούς σε ένα κελί και αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Στην συνέχεια πήραν τα κλειδιά και επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο της Μονής παίρνοντας μαζί τους και τον 22χρονο, τον οποίο ελευθέρωσαν μετά από ένα περίπου χιλιόμετρο.

Το ανωτέρω όχημα που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής. εγκατέλειψαν οι δράστες πλησίον του χωριού Ύπατο Βοιωτίας, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από την Ιερά Μονή και βρέθηκε μετά από επιστάμενες αναζητήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Ο 22χρονος μετά την ελευθέρωσή του, επέστρεψε με τα πόδια στην Ιερά Μονή, απεγκλώβισε τους δύο μοναχούς και στην συνέχεια ενημέρωσαν για το περιστατικό την Αστυνομία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και συνεχίζονται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

πηγη : permissos press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις