Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Σύντομο δελτίο καιρού για… ιθαγενείς!

Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ
Ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη για τα υψομετρικά δεδομένα της Αράχωβας θα έχουμε τις επόμενες ημέρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί μέτριοι που γρήγορα θα μεταβληθούν σε γριπαίους (νότιους) και θα το γυρίσ’ τελικά σε λίβα.

Αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών θα είναι να λαβρίσουμ’ κι αν μάλιστα φέρ’ και καμιά λαντούρα θα ογρατίσουμ’ απ’ ν’ υγρασία και θα μιριλιάσουμ’.

Τοπικός πρακτικός μετεωρολόγος στον οποίο απευθυνθήκαμε ζητώντας του να σχολιάσει τις καιρικές συνθήκες μας δήλωσε ευγενικά ότι αυτή την περίοδο δε δίνει συνεντεύξεις, γιατί έχει παρανταλιάσ’ απ’ τη ζέστη.

Όταν επισκεφθήκαμε άλλον πρακτικό μετεωρολόγο, κτηνοτρόφο αυτή τη φορά στην ορεινή του στάνη, μας είπε να κλείσουμε γρήγορα την πόρτα απ’ το κονάκι, γιατί είχε κολήσ’ (= ανάψει) το air condition.

Αλλά και όταν πλησιάσαμε τρίτο τοπικό προγνώστη αγρότη, τον οποίο συναντήσαμε καβάλα στο γαϊδούρ’ να επιστρέφει από τα κτήματά του, συνέβη η εξής σκηνή: ...

κατέβηκε γρήγορα και κατευθύνθηκε προς το μπλάρ’ που ακολουθούσε και κατέβασε ένα laptop που ήταν φορτωμένο πανουσώμαρα και μας έδειξε e-mail που είχε στείλει από την Άνοιξη στην ΕΜΥ με κοινοποίηση στην Περιφέρεια και το Δήμο και στο οποίο ανέφερε ότι το επόμενο καλοκαίρι σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο που χρησιμοποιούσε, θα βγάνουμ’ τ’ βέμπελ’ και για το λόγο αυτό ζητούσε να ληφθούν μέτρα και να γίνει ειδικός σχεδιασμός. Αλλά, κατέληξε τη συνέντευξή του, δεν υπάρχ’ κράτους.

Επίσης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, διεθνής αποστολή μετεωρολόγων θα καταφθάσει σύντομα με ειδικά μετεωρολογικά όργανα στην περιοχή ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ της Αράχωβας, στην προσπάθεια να λυθεί το μέγα επιστημονικό παράδοξο, να έχει δηλαδή παντού καύσωνα και στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ να έχει δροσιά.


Με δροσερούς χαιρετισμούς
ΙΑΛ



ΥΓ. : Ο φίλος Γιώργος Οικονόμου να κρίνει με επιείκεια το ανωτέρω μετεωρολογικό δελτίο, που βασίζεται σε μετεωρολογικό μοντέλο της …πλάκας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ! ! ! ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ "ΚΦΟΒΡΑΣ". ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΣ ΟΜΩΣ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η "ΛΑΝΤΟΥΡΑ".ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ . . .

Γιάννης ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Ευχαριστώ για τη συμπλήρωση.
Σίγουρα έχω ξεχάσει τη ''λίχρα'' και ίσως και άλλες θερμές λέξεις, τις οποίες περιμένω να τις αναφέρετε.

συνολικες επισκεψεις