Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας



Ευχαριστήριο

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών «Ο Άγιος Ευθύμιος», πραγματοποίησαν ημερίδα με τίτλο «Χρόνος, Φθορά και Υπέρβαση μέσω του δημιουργικού έργου», την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Ευθυμίας, από τις 19.00 ως τις 22.00.  Η εκδήλωση διοργανώθηκε στo πλαίσιo του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγεία στη Φωκίδα (ΕΣΠΑ 2007-2013) και των Σκαριμπείων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών «Ο Άγιος Ευθύμιος» για τη συνεργασία και την στήριξή τους. Η βοήθειά τους ήταν πολύ σημαντική για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης, όπως εξίσου σημαντικό και αξιοσέβαστο είναι και το έργο που επιτελούν με αγάπη για τον τόπο τους. Ακόμα επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την κα Παγοροπούλου Άννα, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη συνεργασία και τη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Τέλος, ευχαριστούμε τον Αιδεσιμότατο Πατέρα Νικόλαο Καραγιάννη, την κα Παναγιώτα Γαζή, Αντιπεριφερειάρχη Ν. Φωκίδας, τον κ. Νικόλαο Φουσέκη, Δήμαρχο Δήμου Δελφών, την κα Λαΐνη – Κολλιαλή Παναγιώτα, Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας, την κα Ελένη Μπακολουκά, Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Δελφών, τον κ. Βασίλειο Καραγιάννη, Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γαλαξιδίου και τον κ. Ανδρέα Σολτάτο, Πρόεδρο της Τ.Κ. Αγίας Ευθυμίας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Γενικός σκοπός του προγράμματος ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγεία είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα. 
Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδειχθεί η σημασία που έχει η προαγωγή της ψυχικής υγείας βασισμένη στις αρχές της Κοινωνικής και Κοινοτικής Ψυχιατρικής μέσα από το έργο που επιτελεί η Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Ν. Φωκίδας όλα αυτά τα χρόνια και η ευθύνη που έχουμε όλοι στη συνέχιση της φροντίδας των ψυχικά ασθενών. Επίσης έγινε ανασκόπηση των 30 χρόνων της παρουσίας της Εταιρίας κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και του καθηγητή Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής, Π. Σακελλαρόπουλου στο Ν. Φωκίδας. Η παρουσίαση του έργου του έγινε με πολυτροπική μορφή, μέσα από τον ποιητικό, δοκιμιακό, αλληγορικό και πεζό λόγο. 
Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγιευθυμιωτών «Ο Άγιος Ευθύμιος», απένειμε τιμητική πλακέτα στον ομοτ. καθηγητή Ψυχιατρικής - Παιδοψυχιατρικής, κ. Π. Σακελλαρόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις