Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δωρεά οργάνων: 78χρονη από τη Λαμία χάρισε ζωή σε έναν 66χρονο απο την Κω.

Μια 78χρονη από τη Λαμία χάρισε ζωή σε έναν 66χρονο από την Κω και ένα 70χρονο από τα Γιάννενα
<<Η ηλικία δεν αποτελεί αντένδειξη στη δωρεά οργάνων… Αυτή τη στιγμή πέντε χιλιάδες συνάνθρωποί μας περιμένουν δίπλα σε ένα τηλέφωνο για να ακούσουν ότι βρέθηκε όργανο που θα τους χαρίσει τη ζωή… Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι βοήθησες κάποιους συνανθρώπους σου να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή… >>,είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κυριαζόπουλος, Επιμελητής Α’ – Μ.Ε.Θ. Γ. Ν. Λαμίας, Συντονιστής Μεταμοσχεύσεων Στερεάς Ελλάδας.
Στις 13 Ιανουαρίου αναρτήσαμε τη γέφυρα ζωής που στήθηκε μεταξύ Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου Λαμίας και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.
Δότρια μια 78χρονη από τη Φθιώτιδα, που νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. μετά από βαρύ εγκεφαλικό. Οι συγγενείς της ,που ενημερώθηκαν από τους γιατρούς της Μ.Ε.Θ. ότι κατέληξε, με εγκεφαλικό θάνατο, πήραν τη γενναία και σημαντική απόφαση να προσφέρουν τα όργανά της.
Ο ένας νεφρός μεταμοσχεύτηκε σε 66χρονο από την Κω, που υποβαλλόταν επί 5 χρόνια σε αιμοκάθαρση και ο άλλος νεφρός σε 70χρονο από τα Γιάννενα, που επίσης έκανε 5 χρόνια αιμοκάθαρση.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής Ι. Βλαχογιάννης, ευχαρίστησε με επιστολή την Μ.Ε.Θ. του Γ. Ν. Λαμίας και τον Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων Στερεάς Γιώργο Κυριαζόπουλο, τονίζοντας ότι η δωρεά οργάνων βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό, την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις