Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δημόσιο: Απολύσεις μέσω... ΑΣΕΠ


Από διαδικασία αξιολόγησης θα περνούν όσοι μετατάσσονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο στενό δημόσιο τομέα, προκειμένου να κριθεί εάν και σε ποια υπηρεσία τελικά θα μεταταγούν, δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στο ΒΗΜΑfm ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, την πλήρη διαδικασία αξιολόγησης θα έχει το ΑΣΕΠ, καθώς η ανεξάρτητη Αρχή «θα μπορούσε να αναλάβει μία τέτοια διαδικασία και να παρέχει τα απαραίτητα αντικειμενικά εχέγγυα, τα εχέγγυα αντικειμενικότητας, δηλαδή, για το ότι αυτές οι διαδικασίες θα οδηγούν στο ποιοτικό αποτέλεσμα που πρέπει να οδηγούν».
Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του Γιάννη Ραγκούση είναι και η δήλωσή του πως «κάποιοι θα κοπούν αν δεν αξίζουν πράγματι να συνεχίσουν να δουλεύουν στο δημόσιο τομέα, άρα δεν πρέπει να συνεχίσουν να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο».
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για απολύσεις και από Πεταλωτή
Λίγο αργότερα, ανοιχτό «παράθυρο» για περιορισμένες απολύσεις στο δημόσιο άφησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Όπως είπε, απολύσεις δε θα γίνουν, αλλά κατά τη διάρκεια μετατάξεων θα κρίνει το ΑΣΕΠ με τις δικές του ορθολογικές και αντικειμενικές διαδικασίες εάν θα πρέπει να διακοπεί η συνεργασία με κάποιους εργαζόμενους.
Υποστήριξε δε τη θέση του λέγοντας ότι ήδη χωρίς να απολυθεί κανένας υπάλληλος το Δημόσιο έμεινε κατά 52 χιλιάδες υπαλλήλους λιγότερους το 2010, ενώ προσελήφθησαν μόνο 1.000 άτομα.

πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις