Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Aνοικτή η Ακρόπολη 8 το πρωί με 7 το βράδυ όλο το χρόνο



  • Από το κατάμεστο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης προχθες το απόγευμα, παγκόσμια ημέρα Μουσείων, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε πως εφεξής η Ακρόπολη θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα όλο το χρόνο.
    Ακολουθεί η δήλωση του κ Παύλου Γερουλάνου:
    «Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα των μουσείων. Την γιορτάζουμε δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να μπει στο μουσείο χωρίς να πληρώνει εισιτήριο ως τα μεσάνυχτα και γι αυτό η προσέλευση είναι εξαιρετικά μεγάλη. Είναι μια ευκαιρία να χαρεί ο κόσμος το πανέμορφο μουσείο. Αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να πω ότι ο κόσμος χειροκροτεί όλη αυτή τη προσπάθεια που γίνεται. Και για εμάς είναι μεγάλη χαρά όταν ο κόσμος ανταποκρίνεται τόσο έντονα.
    Αυτό όμως που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι σήμερα είναι μια πανέμορφη μέρα για την Αθήνα μας, μια μέρα στην οποία γίνονται πολλά ουσιαστικά και όμορφα πράγματα, αναδεικνύοντας προς τα έξω τη μοναδική της ταυτότητα. Δείχνει πως η Αθήνα δεν είναι μόνο δυσκολίες και επεισόδια και φωτιές όπως βλέπουμε κατά καιρούς – και είναι αυτές οι εικόνες που κυρίως βγαίνουν και στο εξωτερικό. Η Αθήνα είναι μια πόλη η οποία είναι αυθεντική, ζωντανή, κοσμοπολίτικη, ευχάριστη, μια σημαντική πόλη που όλος ο κόσμος θέλει να επισκεφθεί.
    Τα μηνύματα αυτά έχουν αρχίσει να περνάνε και στο εξωτερικό και η προσέλευση επισκεπτών από το εξωτερικό αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα είναι σημαντική. Ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.
    Σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε πως από εδώ και πέρα και για πάντα η Ακρόπολη θα ανοίγει στις 8 το πρωί και θα κλείνει στις 7 το βράδυ, χειμώνα-καλοκαίρι. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και το εξασφαλίσαμε μέσω των μετατάξεων που έχουν πραγματοποιηθεί. Έχουμε πλέον το προσωπικό που χρειαζόμαστε για να μένει πάντα ανοιχτή η Ακρόπολη, κάτι που θέλαμε τόσο καιρό και καταφέραμε να κάνουμε όπως είχαμε υποσχεθεί.
    Πλέον η Ακρόπολη θα είναι ανοιχτή στο κοινό ως τις 7 το βράδυ και είμαι περήφανος που αυτό θα αναδείξει την Αθήνα όπως της αξίζει, όπως αξίζει στους κατοίκους της, ενώ ταυτόχρονα θα την κάνει πιο ευχάριστο τουριστικό προορισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις