Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Α.Ε.Π.Ι.

Απάντηση για ΑΕΠΙ

Θέλω να σχολιάσω την ανάρτηση του αναγνώστη  "Σχετικά με ΑΕΠΙ" http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_7765.html : Το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων άνοιξε για τα καλά εδώ και λίγες εβδομάδες. Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία είχε ολοσέλιδο αφιέρωμα σε αυτό.

Δυστυχώς ο νόμος 2121/93 ορίζει πως παρότι ο ραδιοφωνικός σταθμός πληρώνει δικαιώματα (αμοιβές), θα πρέπει να πληρώνει και ο χρήστης όταν είναι επιχείρηση.
Τόσο το ιντερνετικό όσο και το συμβατικό ραδιόφωνο. Ακόμα και η τηλεόραση. Ακόμα και στην περίπτωση που έχεις μόνο NOVA (η συνδρομή σου εκεί ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ την αμοιβή της ΑΕΠΙ).

Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να παίζεις μουσική ελεύθερη (είτε κλασική μουσική, είτε υπό άδεια χρήσης Public Domain/ CC Zero) ή τους 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν έχουν δικαιώματα (ΣΚΑΪ, Εκκλησία της Ελλάδος, Ραδιόφωνο Ομοσπονδίας Ποντίων).

Ή να προμηθεύεσαι λίστες αναπαραγωγής για δημόσια εκτέλεση τέτοιες που τα τραγούδια τους δεν ανήκουν σε Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης. Ο ΟΠΙ στις 10 Μάη έβγαλε μια γνωμοδότηση για το θέμα των εκπροσωπούμενων (από ΟΣΔ) και ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ η οποία έχει ενδιαφέρον.
Ψάξε, ρώτα και θα την βρεις την άκρη.
Καλή δύναμη.
ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΑΓΝΑΝΤΙ : ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΨΑΞΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ Α.Ε.Π.Ι. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ???/ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ. ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.... ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις