Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τη Δευτέρα η δίκη για το Δίστομο

Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για τη σφαγή στο Δίστομο. Θα διαρκέσει ως την προσεχή Παρασκευή, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
Μια σημαντική δίκη ξεκινά τη Δευτέρα και θα διαρκέσει ως την προσεχή Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Πρόκειται για την υπόθεση της ετεροδικίας που θα εκδικαστεί στη Χάγη, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, εξαιτίας της εκτέλεσης απόφασης υπέρ του Διστόμου, δίκη στην οποία θα παρέμβει και το ελληνικό δημόσιο, με απόφαση που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, όταν πριν από μερικούς μήνες ανακινήθηκε το ζήτημα με την κατάθεση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο.
Με αφορμή την έναρξη της δίκης, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECCHR) και η Ένωση Δημοκρατικών Δικηγόρων Γερμανίας (RAV), διοργανώνουν αύριο το απόγευμα (18.30) στο Πανεπιστήμιο της Χάγης, συμπόσιο με θέμα:
"Αποζημιώσεις λόγω μαζικών παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύγχρονες εξελίξεις και προκλήσεις σχετικά με την Ετεροδικία του Κράτους".
Στο συμπόσιο, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, θα παρουσιαστεί η εξέλιξη της υπόθεσης του Αργύρη Σφουντούρη, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον δικηγόρο Martin Klingner, ο οποίος έχει και το χειρισμό της.
Τη Δευτέρα θα υπάρξει διαμαρτυρία μπροστά από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και συνέντευξη τύπου, παρουσία και των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις