Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Καλό μήνα!!!


Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση του AIDS

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η εξάπλωση του AIDS στην χώρα μας. Τριάντα χρόνια μετά την παγκόσμια πρώτη «εμφάνιση» της επιδημίας AIDS, που συντάραξε τον κόσμο και 15 χρόνια μετά την επιτυχή εφαρμογή της αντιρετροϊκής θεραπείας των ασθενών, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά την πορεία της νόσου .

Η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση του AIDS εορτάζεται υπό τη σκιά της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της HIV λοίμωξης ( στους τοξικομανείς η αύξηση άγγιξε μέσα σε ένα έτος το 1260% ενώ στον γενικό πληθυσμό της χώρας το 52,7% !) αλλά και τη συρρίκνωση των κοινωνικών και ασφαλιστικών παροχών για τους ασθενείς.

Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται τις τελευταίες δύο δεκαετίες στον σχετικό χώρο, όπως η ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS και η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ- Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας καταγγέλλουν ότι οι ασθενείς με HIV λοίμωξη υφίστανται δραματικές περικοπές που δυσκολεύουν τον αγώνα τους για επιβίωση.

«Ο Αναθεωρημένος Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας αφαιρεί την πρόσβαση των οροθετικών σε κοινωνικές παροχές και αναπηρικές συντάξεις, καθώς πλέον μόνο όσοι βρίσκονται σε τελικό στάδιο AIDS θα εντάσσονται στα εν λόγω προγράμματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS . Την ίδια στιγμή, «κοινωνικές παροχές χρόνων που εν μέρει αντιμετώπιζαν το κοινωνικό ρατσισμό και το στίγμα που έχουν συνδυαστεί με την HIV λοίμωξη, διακόπτονται ή μπαίνουν σε αμφισβήτηση με το πρόσχημα της «στοχευμένης μόλυνσης» τονίζει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας.

Τι είναι το HIV/AIDS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις