Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Eκοψαν το ρεύμα σε τυφλή από τον Αλμυρό

Ζήτησε διακανονισμό ενώ νοσηλευόταν, της ήρθε και το χαράτσι και ουδείς συγκινήθηκε. Έκοψαν το ρεύμα σε τυφλή στον Αλμυρό. Η οικογένεια εξαιτίας εξαιρετικά σοβαρών προβλημάτων υγείας αδυνατούσε να πληρώσει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς που μαζί με το χαράτσι ανέρχονταν περίπου στα 2.000 ευρώ.

Και όμως η γραφειοκρατία της ΔΕΗ δεν κάνει εξαιρέσεις.


Εκτός από τα σκοτάδια στα οποία είναι καταδικασμένη να ζει μία γυναίκα που έχει 100% τύφλωση και αντιμετωπίζει επίσης μία σειρά από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, χθες το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ Αλμυρού μετέβη στο σπίτι της και παρά τις εκκλήσεις των οικείων της, τηρώντας το "γράμμα του νόμου" έκοψε την παροχή ρεύματος. Χρειάστηκαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τελικά μέχρι το ρεύμα να επανασυνδεθεί στις 3 το μεσημέρι και αφού φυσικά η άρρωστη γυναίκα και η οικογένειά της υποχρεώθηκαν να "συμβιώσουν" με τις επιπτώσεις της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους και το "χαράτσι". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ταχυδρόμος", η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, απόρροια των πολλών παθήσεων που έχει η άρρωστη σύζυγος.

Εκτός από 100% τύφλωση, πάσχει από ηπατικό σύνδρομο ενώ τον περασμένο Ιούνιο υπέστη και εγκεφαλικό. "Όλα αυτά επιβάρυναν σε πολύ σημαντικό βαθμό τα οικονομικά της οικογένειας που ήταν ούτως ή άλλως πετσοκομμένα" λένε συγγενείς του ζευγαριού. Οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν από τη ΔΕΗ Αλμυρού να γίνει διακανονισμός. Προσφέρθηκαν μάλιστα όπως υποστηρίζουν να καταβάλλουν το ποσό των 300 ευρώ αρχικά ως προκαταβολή και σταδιακά να γίνει προσπάθεια εξόφλησης όλων των ανεξόφλητων λογαριασμών. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό αφού η υπόθεση, "μεταφέρθηκε" στην περιφερειακή Διεύθυνση της ΔΕΗ στη Λάρισα. Και ενώ όπως υποστηρίζουν μέλη της οικογένειας δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση για το διακανονισμό που είχαν αιτηθεί, χθες στο κατώφλι του σπιτιού, βρέθηκε το συνεργείο της ΔΕΗ με αποκλειστικό έργο την διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Γύρω στις 9.30 το πρωί... η παροχή διακόπηκε και το ειδικό κουτί της ΔΕΗ "σφραγίστηκε". Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες βέβαια στην Περιφερειακή Διεύθυνση της επιχείρησης στη Λάρισα, τελικά στις 3 το μεσημέρι, η παροχή επασυνδέθηκε... με την υπόμνηση φυσικά της υποχρέωσης που έχει η οικογένεια, να αποπληρώσει την οφειλή, προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις