Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΟΜΗΛΙΑ



                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς ουδέποτε έθεσε θέμα τελεσιγράφου στον Δήμαρχο Λεβαδέων, για το θέμα των κατασκηνώσεων στην ΠΑΛΙΟΜΗΛΙΑ, αλλά τελεσίγραφο δημιουργήθηκε διότι σ’ ένα μήνα πρέπει να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τα παιδιά.


Ο κ. Δήμαρχος εδώ και ενάμισι χρόνο δεν έχει κάνει τίποτα.




Εμείς ως Εργατικό Κέντρο πήραμε την πρωτοβουλία αυτή, αφ’ ενός μεν μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ανακοίνωσαν ότι για οικονομικούς λόγους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τις Κατασκηνώσεις και αφετέρου δε, διότι δεχθήκαμε οχλήσεις και διαμαρτυρίες από συμπολίτες μας, αφού στο παρελθόν είχαμε καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή του κ. Τσιφή , για τη μη λειτουργία των Κατασκηνώσεων.


Αντί να καταγγείλουμε το Δήμο για την αδιαφορία του, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν, φροντίσαμε εντός μικρού χρονικού διαστήματος να βρούμε λύση ώστε να λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις.


Επειδή δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια βάλαμε χρονοδιάγραμμα να μας απαντήσουν, όπως και χρονοδιάγραμμα για να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες.


Ο κ. Δήμαρχος μας αγνόησε και δεν απάντησε στο έγγραφό μας.


Ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Καρβούνη, όχι ως Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, αλλά ως φίλου και μίλησαν για διάφορα θέματα, όπως και το θέμα των Κατασκηνώσεων.


Αφού ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σ’ αυτή τη συνομιλία, ο κ. Καρβούνης του επισήμανε ότι δεν έχουν καλοριφέρ στην κατασκήνωση και σε ερώτηση του κ.Δημάρχου γιατί το λέει αυτό, ο κ. Καρβούνης απάντησε , διότι με τους ρυθμούς που πάνε θα λειτουργήσουν τον χειμώνα.


Ο κ. Δήμαρχος μας απάντησε εγγράφως, στις 13 Ιουνίου 2012, μετά το Δελτίο Τύπου που βγάλαμε από την προκλητική του αδιαφορία.


Ο στόχος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς δεν ήταν η καταγγελία του Δήμου, ούτε να τον φέρουμε προ τετελεσμένων γεγονότων, αντίθετα ο μόνος στόχος μας ήταν να δοθεί λύση στο θέμα.


Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη προς το θεσμό του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, για τις απρεπείς και απαράδεκτες δηλώσεις προς το Εργατικό Κέντρο, διότι εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε μια λύση σ’ ένα θέμα που έπρεπε να είχε λύσει εδώ και ενάμισι χρόνο η Δημοτική Αρχή.


Λυπούμαστε για τη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου και τον αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.










                                         Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                            ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Λιβαδειά, 13 Ιουνίου 2012
Α.Π.:


ΠΡΟΣ : τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς
κ. Ιωάννη Σταθά

τον Γενικό Γραμματέα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς
κ. Γεώργιο Καρβούνη



Θέμα : Λειτουργία δημοτικής κατασκήνωσης στην Παλιομηλιά
Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μας και κατόπιν της δημοσιοποίησης στα τοπικά ΜΜΕ του σχετικού εγγράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς για την λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης στην Παλιομηλιά, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:
· Αφού παρελήφθη από το Δήμο Λεβαδέων το σχετικό με το θέμα έγγραφό σας με Α.Π.: 244/2012-5/6/2012, ο υπογράφοντας επικοινώνησε προσωπικά, την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, με τον Γενικό Γραμματέα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Γεώργιο Καρβούνη, όπου του εξέφρασε την επιθυμία του Δήμου για την επαναλειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης και ζήτησε να προσέλθει την επομένη ημέρα στο Δήμο (Τρίτη 12 Ιουνίου 2012) για να αναζητηθεί ο καλύτερος τρόπος για την λειτουργία της. Αντί αυτού και με μεγάλη έκπληξη μας διαβάσαμε το σχετικό έγγραφο δημοσιοποιημένο στα τοπικά ΜΜΕ, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι η Δημοτική Αρχή κωλυσιεργεί και δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία της κατασκήνωσης στην Παλιομηλιά.
· Επειδή, όπως γνωρίζετε η Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και επιθυμεί στο μέτρο του δυνατού να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια προς τους συνδημότες μας, σας καλούμε και εσείς, όπως και οι διάφοροι κοινωνικοί φορείς της περιοχής που θα κληθούν, να καταθέσετε τις προτάσεις σας, με τις οποίες θα συνδράμετε στην επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων. Οι προτάσεις σας θα τεθούν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 για την εξεύρεση του καταλληλότερου τρόπου λειτουργίας των κατασκηνώσεων.

Ελπίζοντας ότι η δημοσιοποίηση του σχετικού εγγράφου σας ήταν μια ατυχής συγκυρία, και επειδή είμαστε βέβαιοι ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που βάλλονται από την οικονομική κρίση, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους συμπολίτες και κυρίως στα παιδιά που έχουν ανάγκη από μερικές ημέρες διακοπών και αναψυχής στις δημοτικές κατασκηνώσεις του Δήμου Λεβαδέων.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και αναμένουμε τις προτάσεις σας.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων

συνολικες επισκεψεις