Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Γραπτή διαμαρτυρία του Σωματείου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Απασχολουμένων στην εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟ για μείωση της απασχόλησης τους στην εταιρεία και σύναψη σύμβασης με ντόπιο μεγαλοεργολάβο.






Έντονη διαμαρτυρία του Σωματείου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Απασχολουμένων στην εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟ στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δελφών σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας να μειώσει το μεταφορικό έργο κατά το ένα τρίτο και την ανάθεση του σε ντόπιο μεγαλοεργολάβο. Διαβάστε την γραπτή διαμαρτυρία και τι ειπώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών.

Η γραπτή διαμαρτυρία του Σωματείου

κ. Δήμαρχε, κ.κ. Δημ. Σύμβουλοι,
Οι παρακάτω υπογράφοντες είμαστε δημότες του Δήμου Δελφών και ανήκουμε στους εργαζόμενους μεταφορείς μεταλλεύματος βωξίτη για λογαριασμό της εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ- ΔΙΣΤΟΜΟ. Για δεκαετίες, με περισσή ευσυνειδησία, με αυταπάρνηση και εργατικότητα μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες φέρνουμε σε πέρας το μεταφορικό μας έργο. Τα τελευταία χρόνια μέρες μας ανακοινώθηκε από τη εταιρεία ότι μειώνεται η συνεργασία μας επιπλέον κατά το ένα τρίτο (και απ΄ ότι φαίνεται θα ακολουθήσει και άλλη μείωση), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μένουμε άνεργοι, χρεωμένοι, και ουσιαστικά εργασιακοί πρόσφυγες στον τόπο μας. Το μεταφορικό έργο δεν έχει μειωθεί ώστε να δικαιολογείται -τυπικά- μια τέτοια αντιμετώπισή μας, Απλά μετά από τόσα χρόνια εργασίας στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο της Φωκίδας, οι αρμόδιοι του ομίλου ανακάλυψαν ότι μπορούν να εκβιάσουν περισσότερα κέρδη, χρησιμοποιώντας των γνωστό πολιτευόμενο (?) εργολάβο της περιοχής Παπαϊωάννου Πανουργιά.
Ζητάμε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία την συζήτηση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου το Συμβούλιο και ο Δήμος Δελφών να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα που θα ακολουθήσουμε. Οι υπογράφοντες αυτοκινητιστές…».

Διαβάστε το πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών σχετικά με το θέμα


πηγη : amfissapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις