Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

«Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο»

           ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    
Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στο τετραήμερο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο» στις 4, 5, 6, και 7 Ιουλίου 2012 που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, στα πλαίσια του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Ν. Φωκίδας, στόχος του οποίου είναι η εξάλειψη του στίγματος της ψυχικής νόσου, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών.


Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Λαΐνη – Κολλιαλή Παναγιώτα, Αντιδήμαρχο του Δήμου Δελφών, για την υποστήριξη, την εμψύχωση και τη συμμετοχή της, την κα Βούλγαρη Νίκη, πρόεδρο Τ.Κ. Ιτέας και την κα Αντωνίου Χριστίνα, υπάλληλο της Δ.Ε. Ιτέας για την υποστήριξη και συμμετοχή τους, την εικαστική ομάδα Template Life που εγκαινίασε στον τόπο μας την φωτογραφική έκθεση “√ΑΝΘΡΩΠΟΣ” και την επιμελήτρια της έκθεσης κα Χριστιάνα Πετουσάκη. Ακόμα θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους συλλόγους της Ιτέας οι οποίοι συμμετείχαν και συνεργάστηκαν μαζί μας για την από κοινού υλοποίηση του Φεστιβάλ, πιο συγκεκριμένα το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας «Ομάδα Φίλων Τέχνης», την Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας, τη Λέσχη «Αύρα» Ιτέας, το Μουσικοχορευτικό και Λαογραφικό Όμιλο Ιτέας «Το Χοροστάσι», το Κ.Α.Π.Η. Ιτέας, τον Πολιτιστικό Όμιλο Ιτέας «Ο Δεσμός», τον Σύλλογο «Καρτερία» και τον Σύλλογο Συνταξιούχων Ιτέας.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με την ευεργετική και πολλές φορές θεραπευτική επίδραση της τέχνης στην ψυχική υγεία, καθώς και η ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των πολιτών και των φορέων της κοινότητας. Μέσα από την τέχνη η ψυχή βρίσκει ευκολότερα την δίοδο προς την έκφραση και το άτομο μπορεί να πειραματιστεί συμβολικά, να εκφράσει ιδέες και συναισθήματα. Η Τέχνη και ο πολιτισμός με τους ισχυρούς συμβολισμούς, τα νοήματα, τις ιδέες και τα πιστεύω που εμπεριέχουν μπορούν να δώσουν απαντήσεις, να απελευθερώσουν συναισθήματα και ψυχική δύναμη. Στοιχεία απαραίτητα για τη διατήρηση της συνοχής, της ταυτότητας, της συνέχισης, της ευημερίας των ατόμων, των ομάδων και τελικά της ίδιας της κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις