Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΙΩΤΟΥ ΑΣΣΟΥ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΜΑ ΣΤΟ ''ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ'' ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΒΑΤΖΗ !!!



Γιάννη Γκούμα ή μέχρι τώρα διαδρομή σου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο από τον Α.Ο. Η ΘΗΒΑ της Δ ` Εθνικής πριν 4 χρόνια στον ΒΥΖΑΝΤΑ ΜΕΓΑΡΩΝ , (Γ΄ και Β΄ Εθνική) στον ΕΡΜΗ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (Α΄ Εθνική) και τώρα στην Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑ της SUPER LEAGUE τι σού έχει προσφέρει;
Η μέχρι  τώρα  πορεία  μου στο Ελληνικό  ποδόσφαιρο  και για λίγο  καιρό  στο Κυπριακό θα έλεγα ότι μου έχει προσφέρει  αρχικά  πολλούς φίλους  από διάφορα  μέρη  του κόσμου, τους οποίους  δε θα ξεχάσω  ποτέ και έχουν γίνει  πολλοί από  αυτούς σαν οικογένεια  μου ,  από την άλλη όμως θα έλεγα ότι μου έχει προσφέρει πολλές εμπειρίες, δύσκολες αλλά και όμορφες στιγμές μαζί με πολύ άγχος, και  συνάμα  πολύ ρίσκο, δεν ήταν όλα εύκολα, αντιθέτως  θα έλεγα ότι ήταν πολύ δύσκολα  και με πολλά  εμπόδια.


Τι κλίμα βρήκες στην Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑ;
Το κλίμα που βρήκα  στην Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑ  από την πρώτη  στιγμή  που πάτησα  το πόδι μου στο Νησί και συγκεκριμένα στην ομάδα ήταν υπέροχο, με αγκάλιασαν όλοι στην ομάδα από τον μικρότερο  μέχρι τον μεγαλύτερο  παίκτη και είμαστε όλοι πολύ  δεμένοι μεταξύ μας.

Ποιες οι τωρινές σου φιλοδοξίες;
Είναι  να καθιερωθώ  στην ομάδα  της Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ  και να δώσω  τον καλύτερο  μου εαυτό  για το καλό  της ομάδας.

Ποια η γνώμη σου για τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ κ. Γιώργο Λυμπερόπουλο;
Ο κύριος Λυμπερόπουλος είναι  ένας  φανταστικός  άνθρωπος  και ένας πολύ  καλός Πρόεδρος. Τον γνωρίζω  χρόνια  τώρα  γιατί  ήταν Πρόεδρος  τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ όταν αγωνιζόμουν εκεί πριν από 4 χρόνια και μας παρείχε τα πάντα  , δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα, κάτι  το οποίο  ισχύει και τώρα στην Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑ .

Ποια η διαφορά του Κυπριακού με το Ελληνικό Ποδόσφαιρο;
Όσον αφορά  τώρα  τις διαφορές  που με ρωτάς  ανάμεσα  στον Ελληνικό και το Κυπριακό  Πρωτάθλημα θέλω  να καταθέσω  απλά  την εμπειρία  μου.
Αυτά τα δυο  Πρωταθλήματα  δεν έχουν καμιά   διαφορά, είναι εξίσου  καλά η Κύπρος  έχει ανέβει  πολύ τα τελευταία  χρόνια  δεδομένου  και της συμμετοχής  του ΑΠΟΕΛ στο CHAMPIONS LEAGUE.

Ο Έλληνας Ποδοσφαιριστής ενώ έχει αποδεδειγμένα πλούσιο ταλέντο συνήθως μένει στάσιμος γιατί ;

Πιστεύω  κατά  τη γνώμη  μου πως έχουμε  πολύ  ταλέντο  οι  Έλληνες Ποδοσφαιριστές αλλά  μένουμε  στάσιμοι  γιατί δεν υπάρχουν  οι ίδιες  αν θέλεις  προδιαγραφές  και υποδομές  με αυτές του εξωτερικού.
Πιστεύω  πως τα επόμενα  χρόνια  θα δούμε  ωραία  πράγματα  να γίνονται  στον τομέα  του Ποδοσφαίρου γιατί πραγματικά  έχουμε  δυνατότητες , πάντως  η αλήθεια  είναι πως δεν υπάρχουν  Ακαδημίες  που να μπορεί  να πηγαίνει  ο γονέας  το παιδί  του και να μένει  ήσυχος  ότι θα ασχοληθούν  μαζί του και  θα το προωθήσουν σε  αυτό  ίσως  υστερούμε  λίγο και γιαυτό  πολλές  φορές  επιλέγουν   να τα στέλνουν  στο Εξωτερικό . 

Τι πρέπει να προσέξει ένας νέος Ταλαντούχος Ποδοσφαιριστής για να έχει ανοδική πορεία στο χώρο του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου;
Η ταπεινότητα  για μένα  είναι το κυριότερο  προσόν η θέληση  και η υπακοή  στους πιο έμπειρους αλλά και στα θέλω σου.

Τι θυμάσαι από τον ΑΟ Η ΘΗΒΑ;
Από τον ΑΟ H ΘΗΒΑ έχω να  θυμάμαι  μεγάλες στιγμές  γιατί  φτάσαμε  στην πηγή  και  δεν  ήπιαμε  νερό, δεν ξεχνώ τον φανταστικό κόσμο της Θήβας πού κατέκλυζε το Γήπεδο και στήριζε ένθερμα την ομάδα.
Είχαμε τρομερή  ομάδα, ήμασταν  νεαρά  παιδιά  με πολύ  ταλέντο  που διψούσαμε  για μπάλα.

Υπάρχουν αποδεδειγμένα πολλά ταλέντα στη Βοιωτία, γιατί χάνονται τα περισσότερα και δεν προωθούνται σε μεγαλύτερες κατηγορίες;
Στη Βοιωτία  πραγματικά  υπάρχουνε  παιδιά  με πολύ  ταλέντο  τα οποία  ίσως  χάνονται  γιατί  δεν υπάρχουν  ομάδες  για να αναδειχθούν  και να κάνουν  το ένα  βήμα  παραπάνω.

Στις Εθνικές ομάδες προωθούνται πάντα οι καλύτεροι η τα Κυκλώματα και οι Δημόσιες Σχέσεις κάποιων θα υπάρχουν πάντα όπως δήλωσε πρόσφατα και ο Διονύσης Χιώτης;
Αυτό  είναι  μια   μεγάλη  ιστορία  που  θέλει  πολύ  συζήτηση. Κατά  τη γνώμη  μου υπάρχουν  κυκλώματα, και παίζουν  ρόλο  οι δημόσιες  σχέσεις τόσο  όσο  και σε οποιαδήποτε  άλλη  δουλειά του κόσμου, δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα  αυτή  είναι  η ζωή , και  γι αυτό  σου ανέφερα  πιο πάνω  ότι υπήρχαν  και πολλά  εμπόδια  στην  καριέρα  μου, και θα υπάρχουν, όμως  δεν είναι  κάτι  που πρέπει  να κάνει  έναν Αθλητή  να το βάζει  κάτω.
Εγώ  ποτέ  δεν το έβαλα κάτω, αν αξίζεις  κάποια  στιγμή  θα πιεις νερό από την πηγή απλά  ίσως  να έρθει κάποιος  ξαφνικά και  να σου κλέψει  τη σειρά  για διάφορους λόγους τα έχει αυτά  ο Αθλητισμός.
Τώρα  όσον  αφορά  τον φίλο  μου Διονύση  θεωρώ  άδικο από τη μια  που δεν τον πήρανε στην Εθνική έκανε  μια φανταστική  χρονιά  στην Κύπρο  παίζοντας  σε όλα τα παιχνίδια  κάνοντας μαγική πορεία  στο CHAMPIONS LEAGUE, από  την άλλη  πρέπει να σεβόμαστε  τις αποφάσεις  των Προπονητών μας, έτσι είναι αυτοί είναι  πάνω  απ όλους  μας.

Σχολίασε μου την σημερινή φθίνουσα πορεία του ΑΟ Η ΘΗΒΑ 
Ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ κατά  την γνώμη  μου πρέπει  να κάνει  ένα νέο  ξεκίνημα  να βάλλει  τα πράγματα   σε μια σειρά   κάνοντας μια καινούργια  αρχή  να μαζέψει  όλα τα Βοιωτόπουλα  τα οποία  έχουν ταλέντο να πάρει   και  έναν  καλό  Προπονητή  και να επανέλθει στη Δ ' Εθνική.

Σήμερα πού η οικονομική κρίση έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα και τον χώρο του Ποδοσφαίρου πιστεύεις ότι είναι μονόδρομος οι Ομάδες των μικρών κατηγοριών να λειτουργούν στο μέτρο του δυνατού με ντόπιους Ποδοσφαιριστές;
Σίγουρα αυτή την εποχή πού περιορίζονται οι οικονομικές δυνατότητες των Παραγόντων για μεγάλες Μεταγραφικές επενδύσεις δίνεται η μεγάλη ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά να αγωνιστούν στις ομάδες τού τόπου τους, αρκεί να έχουν όρεξη για σκληρή δουλειά και πάθος για διακρίσεις. Η οικονομική  κρίση  που βιώνει  η Χώρα μας έχει πληγώσει  και τον Αθλητισμό δυστυχώς  γεννηθήκαμε  σε λάθος  εποχή  αλλά  πιστεύω  πως  όλα θα πάνε  καλά  και τα πράγματα  θα γίνουν  όπως παλιά.

Υπάρχουν αρκετοί, αξιόλογοι Παράγοντες στον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου; η είναι ελάχιστοι.
Υπάρχουν  ακόμη  κάποιοι  παράγοντες  καλοί  στο Ελληνικό  Ποδόσφαιρο  που έχουν απομείνει και τηρούν  τις συμφωνίες απλά  είναι λίγοι δυστυχώς.

Στείλε ένα μήνυμα προς νέους Ποδοσφαιριστές, ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους απέναντι σε Προπονητές και Παράγοντες πού ίσως και να τους αδικούν;
Θα ήθελα  να πω στα νέα  παιδιά, πως ο καθρέφτης  τους είναι το γήπεδο , και πως εκεί  θα δείξουν  την αξία  τους εάν  είναι  καλοί  κανένας  δεν  μπορεί   να τους στερήσει   την επιτυχία  αρκεί  να το πιστέψουν, πάντα  θα υπάρχουν  παράπλευρες απώλειες , αλλά  αυτοί  να μένουν  σταθεροί  στο στόχο  τους.
Όσον αφορά  τη σχέση  τους με τους  Προπονητές να είναι πιστοί σε αυτούς τούς ανθρώπους γιατί αυτοί είναι οι Αρχηγοί μιας Ομάδας και ξέρουν τί κάνουν.

Γιάννη Γκούμα θέλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο πού αφιέρωσες για την Συνέντευξη αυτή, να σε συγχαρώ για την ποιότητα τού Χαρακτήρα σου πού σίγουρα πέρα από το αδιαμφισβήτητο Ποδοσφαιρικό Ταλέντο σου είναι τό μεγάλο σου  όπλο της μέχρι τώρα καριέρας  σου στον χώρο τού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου πού κάνει περήφανη και την Ποδοσφαιρική Βοιωτία  πού σε ανέδειξε και σε καμαρώνει.
Εύχομαι να έχεις πάντα Υγεία και με δεδομένο το Πάθος πού σε χαρακτηρίζει για αναρρίχηση και καταξίωση σε Υψηλά Επίπεδα τού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, καλό Πρωτάθλημα στην SUPER LEAGUE με την φανέλα της Ιστορικής Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ και σύντομα κλήση στην Εθνική Ελλάδος, γιατί η υπομονή , αλλά και η επιμονή σε υγιείς βάσεις στον μαγικό χώρο τού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δικαιώνει πολλές φορές και τα ποιό τρελά όνειρα !!!


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις