Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Σκότωσαν το παιδί για να βλέπει ο πατέρας και μετά τον εκτέλεσαν




Συμβόλαιο θανάτου ήταν η φρικιαστική διπλή δολοφονία 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών παιδιού του, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, πεσμένο σε χαντάκι, στις 29 Νοεμβρίου 2011, στο δημοτικό διαμέρισμα Άριος Καλαμάτας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Καλαμάτας, σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που μετέβη γι' αυτό το σκοπό στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ηθικός εντολέας της δολοφονίας είναι 49χρονος Έλληνας, γνωστός πυγμάχος και παλιός συνεργάτης πρώην σωματοφύλακα του Γιώργου Κοσκωτά, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στη Μεσσηνία.

Για τη δράση αυτή της οργάνωσης, ήταν ήδη σε εξέλιξη έρευνα από την αστυνομία, όταν έγινε η διπλή δολοφονία, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αφού το παιδάκι βρέθηκε σφαγμένο με μαχαίρι, σχεδόν αποκεφαλισμένο και ο πατέρας με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ως δράστης του εγκλήματος συνελήφθη χτες στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, ένας 29χρονος Αλβανός, πληρωμένος δολοφόνος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ήδη δύο εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία 32χρονου στη Μικρομάνη Μεσσηνίας το Νοέμβριο του 2008 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλου Έλληνα, που είχε διαπράξει το Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, πάλι κατ' εντολή του 49χρονου. Τότε, είχε πυροβολήσει έναν άνδρα που ήταν μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, ο οποίος όμως τελικά έζησε, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στο στήθος.

Το κίνητρο της διπλής δολοφονίας στην Καλαμάτα, από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας φαίνεται πως δεν σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης, αλλά με προσωπικές διαφορές του 49χρονου εντολέα με τον 35χρονο Αλβανό.

Το φρικιαστικό είναι ότι ο δολοφόνος, όπως προκύπτει από την προανάκριση, πρώτα σκότωσε το παιδί για να βλέπει ο πατέρας και μετά εκτέλεσε τον ίδιο με μια σφαίρα στο κεφάλι. Παρόντες στη διπλή δολοφονία ήταν και δύο μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η εγκληματική ομάδα αποτελείτο συνολικά από 14 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα οκτώ μέλη και συγκεκριμένα επτά Έλληνες στη Μεσσηνία και ο Αλβανός εκτελεστής στην Αττική. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 49χρονος αρχηγός και ηθικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, ενώ αναζητείται ο δίδυμος αδελφός του και άλλα πέντε άτομα.

Η σύλληψη του 29χρονου εκτελεστή πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, στο Πόρτο Ράφτη, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της ΕΚΑΜ στο σπίτι που διέμενε.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, για την εξάρθρωση της ομάδας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, παρουσία πέντε δικαστικών λειτουργών, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ένα πιστόλι

-ένα περίστροφο

-τρία κυνηγητικά όπλα

-επτά μαχαίρια

-68 φυσίγγια περιστρόφου και πιστολιού

-ποσότητες ναρκωτικών (περίπου: 20 γραμμάρια ηρωίνης, 21 γραμμάρια κοκαΐνης, 10 γραμμάρια κάνναβης) και φαρμακευτικών δισκίων που υπάγονται στο νόμο για τα ναρκωτικά

-δύο ζυγαριές ακριβείας

-πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim

-το χρηματικό ποσό των 4.490 ευρώ

-φάκελοι με χρηματικά ποσά, από 300 έως 600 ευρώ ο κάθε φάκελος, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονομασίες νυχτερινών καταστημάτων.

Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τυχόν άλλες πληρωμένες δολοφονίες και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις