Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ


“Ψαλίδι”,–,3,“psalidi”,–,3κ. Δήμαρχε,      ΑΜΦΙΣΣΑ 14/03/2011
Μετά την πάροδο 10 ημερών και αφού πέρασε άκαρπο το προφορικό μας αίτημα, μέσω του ιδιαίτερου γραφείου σας, για συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου, θέλουμε να σας θέσουμε υπόψη τα εξής:
Θεωρούμε καταχρηστική και παράνομη την Δ.Υ. από 22/2/2011 ανακοίνωση της Αντιδημάρχου κ. Λαΐνη, με την οποία , στην ουσία, καταστρατηγείται το δικαίωμα της αμοιβής των εργαζομένων για παρεχόμενη εργασία.
κ. Δήμαρχε,
Η "δύσκολη οικονομική συγκυρία που επικρατεί στη χώρα μας" θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τις αποφάσεις που παίρνονται από τη διοίκηση του Δήμου, συνυπολογίζοντας και τις μειώσεις που έχουμε υποστεί τον τελευταίο χρόνο, στις αποδοχές μας.
Άλλωστε οι εργαζόμενοι δεν είναι υπόλογοι ούτε για τα χρήματα που "φαγώθηκαν - πότε και από ποιους" ούτε για έλλειψη εισροής εσόδων για την κάλυψη των αναγκών της μισθοδοσίας τους. Είναι ξεκάθαρο στο άρθρο 24 Ν.1080/80 ότι: " προς διασφάλιση της κανονικής καταβολής των αποδοχών των δημοτικών υπαλλήλων, παρακρατείται με ευθύνη του προϊσταμένου του οικείου ταμείου από τα έσοδα, που δεν είναι διατιθέμενα για ειδικούς σκοπούς, ποσό που αντιστοιχεί σε αποδοχές 2 μηνών".
Αυτό σημαίνει ότι από τα έσοδα των ΚΑΠ που δεν είναι ειδικευμένα, πρώτιστο λόγο έχει η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στο Δήμο.
κ. Δήμαρχε,
Επειδή ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο Δήμο Δελφών και όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου μας, έχουν φθάσει στα όριά τους,
                                          ΖΗΤΑΜΕ
Την άμεση καταβολή των οφειλομένων αποδοχών καθώς και την εξασφάλιση καταβολής των αποδοχών από τώρα και στο εξής στις ημερομηνίες που ο νόμος ορίζει ήτοι 1η και 16η εκάστου μήνα για τους μόνιμους και 1η εκάστου μήνα για την εξόφληση του Αορίστου & Ορισμένου Χρόνου καθώς και των εξόδων κίνησης για όλους.
Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, πιστεύουμε ότι θα τύχουμε καλύτερης αντιμετώπισης από μέρους σας, πρόθυμοι πάντα να βρούμε τις καλύτερες λύσεις σε προβλήματα, είτε αφορούν οικονομικά, είτε τοποθετήσεις - μετακινήσεις λόγω Ο.Ε.Υ. , για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στον Καλλικρατικό Δήμο Δελφών.
Τέλος καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας που κάνει ο σύλλογος να αποκτήσει δύναμη και φωνή στους δύσκολους καιρούς που καλούμαστε ΜΟΝΟ εμείς οι εργαζόμενοι να "βάλουμε πλάτη".
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ                             ΗΛΙΑΣ ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις