Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία-καταγγελία για το ανύπαρκτο "Δωρεάν Ίντερνετ" στην Αγόριανη

Από το 2007 περίπου σε όλη την Ελλάδα και τους Δήμους υπήρξε η παρακίνηση με υψηλές επιδοτήσεις - όλο πρόγραμμα ανάπτυξης και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού θα χρηματοδοτούνταν από εθνικούς πόρους και τώρα τελευταία από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ)  - για υλοποίηση έργου εγκατάστασης συστήματος δωρεάν παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ασυρμάτου δικτύου...
Στο πλαίσιο αυτό, με την πρωτοβουλία  αυτή γινόταν προσπάθεια  στήνοντας τη ραχοκοκαλιά για τις νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μέσω αναλόγων ιντερνετικών εταιριών να παραχθεί κοινωνική διευκόλυνση οικονομικού και όχι μόνο, χαρακτήρα, η οποία «θ' ανακούφιζε» κατά το δυνατόν τον προϋπολογισμό τόσο του κάθε ενός νοικοκυριού όσο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κάθε νομού και δήμου και θα συνέβαλε θετικά και άμεσα στη διάχυση της γνώσης στη νεολαία, σπουδάζουσας και μη, αλλά και στους λάτρεις της χρήσης του διαδικτύου.
Η επικοινωνία θα επιτυγχανόταν κι επιτυγχάνεται με διάφορα συστήματα, και κυρίως αναμεταδότες που εγκαθίστανται σε κομβικά σημεία.
Οι κόμβοι επιτρέπουν την είσοδο των χρηστών και την δωρεάν πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Ο κάθε δημότης ή και ο επισκέπτης μπορεί να συνδεθεί με τον φορητό υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο με την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε περιοχή που καλύπτεται και ο υπολογιστής του διαθέτει σύστημα ασύρματης σύνδεσης σε εναέρια δίκτυα.
Η ονομασία του δικτύου είναι το γνωστό “........ Hotspot”.
Η ενέργεια αυτή αποσκοπούσε στην εξάπλωση της ευρυζωνικότητας στην πόλη στην οποία εγκαθίστανται  και «έδιναν και δίνουν τη δυνατότητα της δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο ανοίγοντας - ένα παράθυρο – στη γνώση, την ενημέρωση και την κοινωνική δικτύωση των πολιτών του δήμου». Ο σχεδιασμός, η εγκατάσταση και η λειτουργία του δικτύου πραγματοποιείται από εξειδικευμένους τεχνίτες ή εταιρίες.
Με σχετικό μήνυμα όπως με πληροφόρησαν και η Αγόριανη, ήταν μέσα στα απομακρυσμένα χωριά που θα συνδέονταν με το δωρεάν ίντερνετ μέσω κόμβων, με το ίδιο επιδοτούμενο πρόγραμμα. Εδώ και περίπου δύο χρόνια υπάρχουν δύο αναμεταδότες Wi-Fi, οι οποίοι ποτέ δεν λειτούργησαν και ποτέ δεν συνδέθηκαν με το διαδίκτυο, παρότι ο Δήμος πήρε την σχετική επιδότηση.

Παρά τις όποιες συνεχόμενες ενοχλήσεις και διαμαρτυρίες, η απάντηση του Δήμου ήταν η αδιαφορία και η μη πραγματοποίηση του αιτήματος και προγράμματος σύνδεσης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ....!!! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

συνολικες επισκεψεις