Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Έσπασε αγωγός στο φράγμα του Μόρνου


Έσπασε ο αγωγός, που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στην περιοχή Σαράντη στο ύψος του Διστόμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, λόγω των βροχοπτώσεων, σημειώθηκε υποχώρηση σε τμήμα του τοιχίου του καναλιού μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου και συγκεκριμένα στην περιοχή Σαράντι του νομού Βοιωτίας.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, από την κατάρρευση του τοιχίου και τη διαρροή του νερού δεν δημιουργούνται προβλήματα στην ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής. Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατά το δυνατόν ταχεία αποκατάσταση της ζημιάς.

Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την εναλλακτική τροφοδοσία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού (διυλιστήρια) από τους άλλους ταμιευτήρες (Υλίκη και Μαραθώνας), ώστε να είναι αδιάλειπτη η παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας.

Αρχικά στην περιοχή προκλήθηκε πανικός καθώς τεράστιες ποσότητες νερού να χυθούν στους δρόμους και να φτάσουν με ορμή έως την παράλια Σαράντη όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια. Μαζί με τα νερά παρασύρθηκαν και πολλά χώματα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η οδική σύνδεση.

Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε το νερό στην περιοχή του Λιδορικίου προκειμένου να σταματήσει η πλημμύρα, ενώ η Πυροσβεστική δεν μπορεί ακόμη να προσεγγίσει το σημείο για να γίνει ακριβής εκτίμηση των ζημιών. Το μόνο που μπορεί για την ώρα να διαβεβαιώσει είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει κανένας άνθρωπος.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις